Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כול רכב מאבד מהערך שלו סביבות ה-40 אחוז ב-3 שנים.

כשהרכב עולה 150 אלף זה יהיה 60 אלף.

כשהרכב עולה 20 אלף זה יהיה 8 אלף.

הכול תלוי מה הערך של הרכב, מה המצב שוק שלו, ועד כמה המחירון מנותק מהמציאות.

פורסם

רכב מאבד סד"ג של 50% בשלוש השנים הראשונות, כלל אצבע.

בשנה הראשונה הירידה היא הכי גדולה ועומדת על 15-25 אחוז. תלוי כמה הרכב נפוץ בליסינג (שומר את המחירון גבוה אבל מוריד את מחיר המכירה בפועל) או אם הוא קיים ב-0 ק"מ (מוריד את המחירון בגלל חוסר כדאיות).

בשנתיים שאחר כך הוא מאבד בין 10 ל-20 אחוז בשנה עד שאחרי 4-5 שנים הירידה מתייצבת על סביב ה-10 אחוז בשנה.

שוב, זה משתנה מרכב לרכב, אבל אלה פחות או יותר סדרי הגודל.

לגבי חדש vs משומש - מבחינה כלכלית, משומש כמעט חדש (2-5 שנים) תמיד יהיה יותר חכם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ככל שהרכב יהיה "סחיר" יותר -יהיה קל יותר למכור אותו במחיר קרוב למחירון.

מאזדה 3 ספיריט (שאיבדה מחדשה בסוכנות למשומשת בת 3 כ- 35% ),תימכר בקלות יותר מאשר איזו צרפתיה או גרמניה,שסיימה אחריות בדיוק ועניין הגיר שלה הוא בסימן שאלה לא קטן.

בכללי,העסקה לא משתלמת כי משלמים פעמיים- ריבית על התשלומים מצד אחד וספיגת ירידת הערך כ"בונוס".

דווקא רכב בן 3 היום ה וא לא עסקה רעה וכמה פעמים באמת מחליפים מצבר וצמיגים (3-4 שנים במקרה הרע) וזה ממש לא עולה עשרות אלפי ש"ח כמו ירידת הערך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קיה פיקנטו 0 ק"מ לא קניה טובה בלי קשר.

זה דגם ישן עם גיר מיושן ועוד מעט מגיע הדגם החדש שגם אם ימכר ב 15,000 יותר,עדיין שווה לקנות אותו ולא דגם ישן ועוד עם כתם ליסינג (ויש המון מהרכב הזה על הכביש).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
רכב מאבד סד"ג של 50% בשלוש השנים הראשונות, כלל אצבע.

בשנה הראשונה הירידה היא הכי גדולה ועומדת על 15-25 אחוז. תלוי כמה הרכב נפוץ בליסינג (שומר את המחירון גבוה אבל מוריד את מחיר המכירה בפועל) או אם הוא קיים ב-0 ק"מ (מוריד את המחירון בגלל חוסר כדאיות).

בשנתיים שאחר כך הוא מאבד בין 10 ל-20 אחוז בשנה עד שאחרי 4-5 שנים הירידה מתייצבת על סביב ה-10 אחוז בשנה.

שוב, זה משתנה מרכב לרכב, אבל אלה פחות או יותר סדרי הגודל.

לגבי חדש vs משומש - מבחינה כלכלית, משומש כמעט חדש (2-5 שנים) תמיד יהיה יותר חכם.

תודה רבה על התשובה המפורטת, זה פחות או יותר מה שרציתי לדעת.

במחשבה שנייה אי אפשר באמת לצפות את שוק היד 2 בשנים הקרובות כי כל תחום הרכב בארץ עובר סוג של מהפך.

ידעתי שמשתלם יותר לקנות יד שנייה מאשר חדש מן הסתם אך לא ידעתי עד כמה ההבדל משמעותי.

תודה רבה לכל העוזרים.

• תוכן חדש...