Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה לליאנה עד 140K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום חברים יקרים אשמח לעזרתכם, אני מחפש להורי רכב חדש , את הישן אנחנו מוכרים , סוזוקי ליאנה 2007 עם 39,00 קמ מקוריים .

כמו שניתן להבין הורי אינם נוסעים הרבה , ליתר דיוק אמא שלי , אבי עיוור ובנוסף נעזר בכיסא גלגלים .

אני מחפש רכב חדש עבורם זאת בעקבות הזדקנותה המוזר של הסוזוקי ליאנה , מכנית הוא מעולה ופרט למוסך מורשה שבשגרה(מידי שנים) ב10 שנים שהוא חי לעולם לא גמגם או עשה בעיה .

אך 10 שנות עייפו את שאר החלקים , הצבע דהה לחלוטין כמעט בכל חלקי הרכב ( אין לקה ) , הדשבורד סדוק לחלוטין ובימים חמים פשוט הופך למרגרינה או יותר נכון ממש כמו פלסטלינה ! .

עקב כך אני מחפש רכב חדש שיאריך חיים בעמידה ובנסיעות קצרות (קופת חולים - בית )

התקציב שלנו עומד על 140K

הפרמטרים הדרושים :

1.רכב עם גג גבוה או כזה שניתן להיכנס אליו בקלות( לא סטיישן)

2. שניתן יהיה להכניס אליו עגלה\כסא גלגלים ביתר קלות ושישאר מעט מקום

3.שיאריך חיים בחניה

4.רכב מפנק,לפני הליאנה היה לנו יורו סוויפט שגם נמכר אחרי 5 שנים עם 12 אלף קמ הפעם הכוונה היא לשאוף למשו איכותי סוף סוף .

יש לנו הנחות ממיסים ( רכב נכה) לכן שיקול המחיר לא משחק תפקיד משמעותי ,

בנתיים ראינו שני רכבים שרלוונטיים אך אשמח אם תפנו את מבטי לעוד רכבים שיכולים להתאים .

ראינו את הפוקוס החדשה סדאן ברמת הגימור הגבוה , רכב מדהים(אישית אני אוהב פוקוסים) אני יודע שהוא יאריך חיים מבחינת פלסטיקה , אך הטורבו מפחיד אותי , האמת במרוצת השנים הוא יחזיק ?

ראינו את הסוזוקי ויטרה , ברמת הגימור הגבוה שמגיע עם 4X4 הוא נחמד לחלוטין , מבפנים נראה יפני אמיתי, מאוד פשוט ופרימיטיבי שזה יתרון להורי. אך התא מטען היה מזעזע וקטן יחסית .

תודה לעוזרים

יפני זה הכי אחי

פורסם

אם אני מבין נכון, אתה צריך רכב שהכניסה אליו והישיבה בו היא יחסית גבוהה, ועם תא מטען גדול.

אם הסתכלת על הויטארה 4X4, הייתי מסתכל גם על הקיה נירו שהיא טיפה יותר קטנה מג'יפון כמו ספורטאז'.

הייתי בודק גם את קטגוריית הג'יפונים, לכיוון ראב 4 או ספורטאז' או יונדאי טוסון.

ת'כלס - נראה לי ששווה לעשות נסיעת מבחן על קיה נירו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני חשבתי על הקיה נירו - אך היא לא רלוונטית עבורם בגלל שהמס עליה מאד נמוך ולכן היא תהיה יקרה מאד עבורם.

אם מכונית סדאן מתאימה להם הייתי רוכש טויוטה קורולה או אוונסיס. הפוקוס פחות תתאים כי מנוע טורבו "לא אוהב" נסיעות קצרות.

כדאי לבדוק גם את גובה המיסים על הויטרה - נראה לי שהוא די נמוך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

משפחתיות 'סטנדרטיות' לא עונות על הצורך בכניסה וישיבה מעט גבוהה מהרגיל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני גבוה וגובה גג מאוד משמעותי בשבילי, מיניואנים צרפתיים עדיפים על גיפונים, תבדוק סניק או c4 פיקאסו

פורסם

פות"ש - יהיה עליך לחנך את אמך לתחזק את הרכב. שטיפה תקופתית, וקס תקופתי, ואם אינה מסוגלת לכסות את המכונית לפחות להניח צלון בחלון הקדמי.

הליאנה 2002 שהיתה של אבי ונמצאת אצל אחותי (פחות מ-100,000 ק"מ) עדיין מבריקה - אבל הבעלים היה ייקה שגם בגיל 91 היה סוחב שני דליים ורוחץ אותה ידנית, לא היה מוכן לקחת אותה לתחנת שטיפה.

הבעיה אצלך היא צורך בעגלת נכים - האם יש צורך במתקן המציא אותו או שמא מלווה עושה זאת גם מהבגאז'?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני התייחסתי למשפחתית סטנדרטית כי הוא דיבר על פוקוס.

כפי שציינתי קודם, מנוע טורבו לא יתאים לנסיעות קצרות. אולי סנגיונג טיבולי יוכל להתאים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה עם הספורטאז'?

לא ניסיתי להכניס אליו כסא, אבל מניח שלא צריכה להיות בעיה.

המרווח הפנימי שלו מעולה, תא המטען גדול ונוח ועל התמורה אין מה לדבר בכלל.. מצוינת.

קח את אמא לעשות נסיעת מבחן ותראה איך היא מסתדרת איתו...

פורסם

אם נתמקד ברכבים "גבוהים" בעלי מנוע אטמוספרי בלבד, הונדה HRV תתן לך בגאז' קצת יותר גדול מהויטרה (בערך כמו הספורטאז').

אם נוותר על הגובה, ניתן לבדוק גם את סגמנט רכבי ההאצ'בק האטמוספריים כמו הפיאט טיפו האצ'בק החדשה (מנוע 1.6).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

לדעתי, יונדאי טוסון יכולה להתאים לכם. היא גבוהה, מרווחת, תא המטען שלה בכ-150 ליטרים גדול יותר משל ויטארה.

מנוע אטמוספרי, גיר אוטומטי.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

חברים אם כך מנוע הטורבו יירד מהפרק , יש המלצה לרכבים אטמוספרים ?

כי על פי מה שנראה הויטרה בנתיים עונה על הצרכים לבינתיים ( כל עוד לא נכנס מנוע הטורבו החדש).

יפני זה הכי אחי

פורסם

הונדה HRV.

דרך אגב, הטוסון או הספורטאז', מנוע 1.6 בקנייה דרך 0 ק"מ גם יכנסו לך בתקציב וגם יתנו לך רכב מרווח יותר מהויטרה או HRV.

פורסם
אם נתמקד ברכבים "גבוהים" בעלי מנוע אטמוספרי בלבד, הונדה HRV תתן לך בגאז' קצת יותר גדול מהויטרה (בערך כמו הספורטאז').

שיווקי של ה-HRV הופסק לעת עתה והוא לא זמין לקניה כעת.

הונדה HRV.

דרך אגב, הטוסון או הספורטאז', מנוע 1.6 בקנייה דרך 0 ק"מ גם יכנסו לך בתקציב וגם יתנו לך רכב מרווח יותר מהויטרה או HRV.

קרא בעיון את מה שכתב פות"ש הוריו פטורים ממיסים ולכן 0 ק"מ - לא רלוונטי (זאת מעבר לעובדה שהדגמים הללו נכנסים בתקציב גם בלי קניה מ-0 ק"מ.)

לעניות דעתי הספוטאז' והטוסון גבוהים מדי - ויתכן שיחייבו הרמה של האב לישיבה בכסא - לא נוח במיוחד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה על המידע לגבי ה-HRV. חבל.

איני יכול לתרום לדיון בנושא התמודדות עם נכות והרמה לכסא ולכן אני לא מערער על נושא הישיבה הגבוהה מדי בטוסון/ספורטאז'.

האם גם הויטארה לא גבוהה מדי? (נמוכה מהטוסון אבל השאלה אם מספיק)

פורסם

למה שלא תלכו בכיוון של רכב עם מעלון? כך שתחסכו את הבלאגן של להכניס / להוציא מהרכב בכל פעם שאתם נוסעים.

• תוכן חדש...