Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי I30 מנוע 2000 שנת 2008 ויש לי רשימת תקלות שרציתי להתייעץ עם כדאי לתקן או בכלל לא להיכנס לסרט הזה

התקלות:

רעידות באות והולכות ברכב,הגיר לא תמיד מעביר הילוכים חלק,יש כל מיני רעשים מוזרים ברכב(בכביש משובש, רעש של מכה בברזל בבלימה) לא יודע מתי בוצע טיימינג ,הרכב אוכל הרבה שמן ומרגיש לא יציב בבלימה במהירות גבוהה

זה מה שאני זוכר בינתיים רשימה לא מבוטלת של תקלות...

אני אשמח לשמוע דעתכם המקצועית

תודה

פורסם (נערך)

נשמע,שדי הזנחת את הרכב (בלי לשפוט).

כמה ק"מ עבר הרכב ? איזה יד אתה ?

בכל מקרה,אלו דברים בסיסיים של תחזוקה,שיכולים להיות בכל רכב ואם ברצונך להמשיך להחזיק ברכב אז:

בדוק בהסטורית הטיפולים אם לא הוחלפה רצועת תזמון -אחרת,מומלץ בהקדם להחליף ולבדוק אם צריך להחליף מותחן ומשאבת מים בשביל השקט הנפשי.(לידיעה כללית,קיימת רצועה במנוע 2,000 ולא שרשרת כמו במנועי 1600 (בדומה לרכב שלי בסמלון).

לגבי הרעידות - היה כאן שרשור שבוע שעבר על נושא דומה ובעקבותיו, ממליץ לבצע החלפה חלקית של שמן גיר מקורי בלבד SP-3 של יונדאי/מיצובישי או שמן אחר זהה לתקן.

לגבי חוסר יציבות- כנראה בולמי זעזועים קדמיים עשו את שלהם.

ייתכן גם והרעידות הן בגלל חוסר תיאום של סיבובי מנוע/תושבות .

לגבי אכילת שמן צריך לוודא,שמשתמשים בשמן סינתטי עם צמיגות מתאימה ולוודא,שאין עשן לבן אחרת יתכן ויש להחליף גומיות שסתומים יבשות

מעריך,שיש לך תיקונים בסד"ג של כ 5000-3,000 ש"ח במוסך כללי או מתמחה בדגם.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בנוסף לתגובה הקודמת, רעש של מכת ברזל בבלימה ככל הניראה נובע מבוקסות משולש קרועות, מה שעלול להביא גם לאי יציבות בבלימה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

האמת שהרכב בבעלותי כמה חודשים לא הייתי אחראי לתחזוק שלו

וכן אני יודע שיש רצועה רק לא ידוע מתי הוחלפה

הרכב עם 157000 ק"מ יד 3

וואו אני רואה שיש פה פרוייקט גדול ובור כלכלי שאני לא יודע אם שווה את ערך הרכב ואם בכלל אצליח לעמוד בו..

נראלי אשקול מכירה של הרכב

במידה וארצה לתקן יש מישהו שאתם ממליצים ללכת אליו לבדיקה ותיקון הרכב?

עריכה אחרונה על ידי haimkm
פורסם (נערך)

בדוק מול מוסך היבואן,האם קיימת הסטוריית טיפולים.

לגבי מכירת הרכב- קח בחשבון,שתיאלץ להוריד לא מעט במחיר עקב הליקויים,הקונה הבא יהיה יד 4 (שלא לדבר על חשד בעקבות מכירה מהירה של רכב לאחר קנייה וגם הק"מ ומצבו הכללי לא הופך אותו ללחמניה חמה בלוח המשומשות.

מהיונדאי I30,דע,שיש מבחר עצום,יש כאלו שיעדיפו מנוע טיפה יותר חלש אבל עם שרשרת תזמון ולא כאב ראש של רצועה כמו אצלך.

הרכבים הללו נסחרים במחירון לרכבים טובים מאוד ומטה לרכבים ממוצעים וסבירים והרבה פחות מכך לרכבים מוזנחים ולא שמורים.

לדעתי,אם כבר קנית את הרכב לטווח ארוך (ואני מקווה שבדקת אותו לפני קנייה,שלא יתגלו עיזים נוספות),טפל בו והוא יחזיר לך באמינות.(לא מכיר את הרכב עם מנוע 2,000 אבל שלי עם מנוע 1600 ותאמין לי שתחזוקה מונעת ויוזמת (בניגוד לתחזוקת שבר), תורמת לכך,שהרכב ישרת אותך בנאמנות.

כתוב מהיכן אתה בארץ כדי לקבל המלצה למוסך או ערוך חיפוש לגבי "חברי הכנופיה" - יתכן,שאחד או יותר מהם יוכל לעזור לך.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

בדקתי החלפתי לו את כל המערכת של ההגה מהקיט של המוט וכולל המסרק , אין היסטורייה טיפולים מהשנים האחרונות

בנסיעה הדברים האלה לא מורגשים בקטע מפחיד זה יחסית קטן אפשר להמשיך לנסוע ככה לא כל אחד ישים לב לדברים האלה

זה בא והולך הרעידות יחסית חלשות אבל מעצבנות הגיר יש לו מצבי רוח עם העברת הילוכים ורק החוסר יציבות בבלימה קצת מעצבן

הלכתי אתמול ליונדאי רצו ממני 300 שקל לא כולל מע"מ רק לבדיקה אז וויתרתי אני אחפש מוסך שיבדוק במחיר שפוי.

מחבחינת מחיר אני לא מתכוון להוריד הרבה אני אצטרך לקנות רכב אחר וזה עולה כסף (מה שאין בתור סטודנט).

פורסם

מבחינת מחיר אני לא מתכוון להוריד הרבה אני אצטרך לקנות רכב אחר וזה עולה כסף (מה שאין בתור סטודנט).

כמובן,שרכב אחר עולה כסף אבל,אל תחשוב שעם רשימת תקלות כזו ובנוסף הנתונים הגולמיים של הרכב יגרמו ליותר מידי אנשים לקפוץ עליו.

רכב כזה נסחר סביב 35K ואם תקבל 30K תגיד תודה רבה ותשחרר.

ד"א,I30 עם מנוע כזה גדול זה ממש לא רכב אידיאלי לסטודנט.

ממליץ לך לחפש סופר מיני בתקציב זהה משנתון גבוה יותר (ספלאש/סוויפט/סיריון למשל יעשו יופי טופי את העבודה).

חובה למצוא רכב שמור ולא לקפוץ על כל "מציאה" או "עגלה" שרואים , לקחת למכון בדיקה ולמוסך מתמחה... לבדוק ב 7 עיניים .

גם אני עד הרכב האחרון יחסית נפלתי על רכבים לא מדהימים -לפעמים מכון בדיקה לא צפה את הבלאי ובפעם אחת,רכב הזדקן לא בכבוד,שזה עניין של מזל).

פורסם

גם פה מכון בדיקה לא ככ צפה את הדברים שהופיעו מיד אחרי.

הדברים נשמעים מאוד רע אבל אם נוסעים באוטו זה לא דברים קריטיים שמפריעים יותר מידי נהיגה

זה פשוט מציק סביר להניח שגם במכון בדיקה לא בדיוק ישימו לב לדברים האלה כמו שכשאני לקחתי לא שמו לב.

אני אתקן רק את הרעש בבלימה אעשה טיפול ושאר הדברים יכולים לחכות טיימינג יחזיק בינתיים אין שום סימן לבלאי של הרצועה

והגיר רוב הזמן בסדר זה רק מידי פעם שהוא מפשל.

אתה אולי מכיר מוסך אמין ומקצועי שלא יעשוק אותי במחיר מופקע?

פורסם

שמן גיר ופילטר גיר יעלו לך ביחד 300 ש"ח תיצור קשר עם חבר כנופיה שיעזור לך בנושא הזה לפחות.

לגבי טיימינג עדיף לא לדחות עקב העלות הגבוהה של שיפוץ ראש מנוע.

פורסם

הוראות יצרן להחלפת טיימינג לא נכתבו סתם.

אתה לוקח סיכון ממש לא מחושב בנושא הזה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ייתכן ולגבי טיימינג אנו מפחידים את פותח הנושא לשווא כי הנושא טעון בדיקה.

הרי קשה להאמין שבטיפול 5 שנים או 95,000 בהנחה,שלפחות ביד הראשונה הרכב היה מטופל במורשה יבואן או במקרה הרע ביד השניה,לא החליפו תזמון ולקחו סיכון. (הכל יתכן למרות הכל).

אם פותח הנושא,יצליח לקבל היסטורית טיפולים מהבעלים הקודמים או הראשון לגבי מה נעשה בדיוק,אפשר להיות פחות/יותר מחמירים.

גם אני בדעה שאם יש ספק אז אין ספק וצריך להחליף אבל צריך עדיין לבדוק אם בטיפול 95,000 אי שם במהלך 2013 הוחלפה/לא הוחלפה הרצועה.

אם יש תיעוד על החלפת רצועה ב2013,הרי שנחסך כאן סכום לא קטן יחסית.

פורסם

בדקתי בהיסטוריה אין רישום על ביצוע טיימינג

מצד שני אין סיכוי שהרצועה הייתה מחזיקה 157K

השאלה היא רק מתי ואיפה

אני בכל מקרה אעשה לרכב טיפול וכנראה גם טיימינג

כרגע אני רק מנסה לברר מקומות מקצועיים ואמינים

• תוכן חדש...