Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לראות מבחנים השוואתיים כאלה?

הנה דוגמה למבחן כזה

לקרוא מבחנים זה יפה אבל זה לא רציני לקטול רכב אם לא נהגת בו.

...There's no pleasing some people

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...There's no pleasing some people

ביקשתי מבחן השוואתי בין לאון קופרה לגולף GTI, רצוי גולף כפי שנמכרת בישראל ללא חבילת ביצועים.

בכל מקרה יש כאלה שיעדיפו את הגולף על הלאון, לגיטמי. אני כותב את דעתי האישית שמבוססת על נהיגה בשני הרכבים ולא על קריאה במגזינים.

הקופרה מורידה 290 כ"ס לכביש באופן שדיי הרשים אותי, לא כמו הסיביק אבל עדיין מרשים. אני גם מניח שאם משפרים את הגולף אז היא בכלל תתקשה להוריד את הכח לכביש ללא דפרנציאל.

בכל אופן דעתי היא שגם הלאון וגם הגולף רכבים ראויים מאד, שתיהן משפחתיות מהירות עם יכולות גבוהות. אם אני לוקח בחשבון את הגרסאות שמגיעות ארצה ואת התמחור אז הלאון עסקה עדיפה. מי שמחפש רכבים מהקטגוריה שיותר מכווני נהיגה שיסתכל על מגאן, סיביק ואפילו פוקוס ST.

פורסם
עפ"י הקטעים הנבחרים הבאים, לא כ"כ בטוח:

מה הבאת לי את כל הכתבה?!

קראתי אותה.

הבאתי לך את השורה התחתונה, והיא ברורה מאוד, הלאון מכונית נהיגה עדיפה (לפי הכתבה הזו).

מה לא ברור בזה?!

עכשיו, אני מזדהה עם כל מה שכתוב בכתבה על הלאון, כתבתי בעצמי דברים דומים. לגבי הגולף, לא נהגתי, אז אין לי דעה, אבל הדעה בכתבה היא שכספורטיבית, הלאון עדיפה. נקודה.

אז המבחן שהבאת לא תומך במה שאמרת.

והנה אחד של גירסת הקלאבספורט מול הקופרה ו...

לא.

גם כאן הגולף מפסידה.

http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/golf/96456/vw-golf-gti-clubsport-vs-seat-leon-cupra-290-vs-honda-civic-type-r

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ביקשתי מבחן השוואתי בין לאון קופרה לגולף GTI

אז תחפש ברשת. יש מספיק.

מה הבאת לי את כל הכתבה?!

קראתי אותה. הבאתי לך את השורה התחתונה.

הדעה בכתבה היא שכספורטיבית, הלאון עדיפה. נקודה.

לא, לא הבאת את השורה התחתונה.

הפסקה האחרונה שציטטתי היא השורה התחתונה.

מה שצוטט על ידך כקובע שהלאון עדיפה כספורטיבית, יותר כיוון לכך שהלאון פרועה.

הדעה בכתבה היא שהלאון מתקשה מול הגולף, גם במחיר זהה.

פורסם

לא, לא הבאת את השורה התחתונה.

הפסקה האחרונה שציטטתי היא השורה התחתונה.

אני חושב שקשה לך להבין שורה תחתונה מהי, אז בטח האנגלית גם קשה לך להבנה, כי אחרת ממש מעניין איך השורה התחתונה שלך, מופיעה פסקה אחת מעל פסקת הסיכום שהבאתי. זה סוג של אמת אלטרנטיבית?

היתרון של הגולף, וזה מה שכתוב בשורה התחתונה לא מתייחס לדינמיות, אלא להיות posher badge.

אם פירוש המילה 'posh' לא ברורה לך, אתה מוזמן לחפש בגוגל למה היא מתייחסת.

מה שצוטט על ידך כקובע שהלאון עדיפה כספורטיבית, יותר כיוון לכך שהלאון פרועה.

'פרועה' זו מילה שאתה המצאת. הכתבה משתמש בביטוי "properly hot", כשמתייחסים לבחירה שלא מביאה בחשבון מחיר ומיצוב.

ושוב, בשום מקום לא כתוב בכתבה שהגולף עדיפה לנהיגה. אם כן, אני אשמח לראות את השורה בה זה נכתב.

בהתחשב בעובדה שאין קלאבספורט בארץ, זו שאמורה, ואלי, לתת פייט לסיאט... ה-GTI הרגילה, שעולה בארץ כמו הסיאט, יכול להציע רק גימור עדיף, ודינמיות נחותה.

גם הגולף 2 דלתות, ידנית, הזולה יותר, לא זולה באותה מידה שמדברת עליה הכתבה (באופן יחסי).

ככה שגם היכולת וגם התמורה נשארת בארץ אצל הקופרה, גם לפי הניתוח הזה.

הקלאבספורט כבר הרבה יותר טובה דינמית.

היא מפסידה לקופרה על מחיר ופרקטיות.

לא במבחן שאני הבאתי. אבל כבר כתבתי, אתה חזק 'באמת אלטרנטיבית'.

מעניין איך המכונית שתוארה 'כאיטית יותר ופחות מערבת' הופכת אצלך ל-"הרבה יותר טובה דינמית".

ושוב, מכונית שבכלל לא מוצעת למכירה פה.

With just 1,000 Clubsports due to hit UK showrooms, this 40th anniversary Golf GTI has exclusivity on its side. Yet this is a car that feels less than the sum of its parts. Despite its track focus, the Golf can’t hold a candle to the Honda on a circuit, plus it’s slower, not as involving and less usable day to day than the cheaper SEAT.

פורסם
אני חושב שקשה לך להבין שורה תחתונה מהי, אז בטח האנגלית גם קשה לך להבנה

זה סוג של אמת אלטרנטיבית?

אם פירוש המילה 'posh' לא ברורה לך, אתה מוזמן לחפש בגוגל למה היא מתייחסת.

תסלח לי (או אל), אבל אלו אמירות שמזכירות טוקבקים.

מאוד לוחמני. זה באמת הכרחי? שמור על דיון נקי מאגרסיות.

תודה.

פורסם
היתרון של הגולף, וזה מה שכתוב בשורה התחתונה לא מתייחס לדינמיות, אלא להיות posher badge.

זא לא כל מה שכתוב.

ממש מעניין איך השורה התחתונה שלך, מופיעה פסקה אחת מעל פסקת הסיכום שהבאתי.

התכוונתי לשורה התחתונה בהתייחסות לגולף מול הלאון.

'פרועה' זו מילה שאתה המצאת. הכתבה משתמש בביטוי "properly hot", כשמתייחסים לבחירה שלא מביאה בחשבון מחיר ומיצוב.

ושוב, בשום מקום לא כתוב בכתבה שהגולף עדיפה לנהיגה. אם כן, אני אשמח לראות את השורה בה זה נכתב.

הכתב מפרט את כל הבעיות הדינמיות של הרכב - סיכמתי את זה במילה "פרועה", אותה אני כמובן המצאתי.

אחרי שמסיים לפרט, בהקשר זה הוא כותב שמי שאוהב את זה - מי שאוהב Properly hot - ימצא מבוקשו.

לא נראה כמו מחמאה.

לא במבחן שאני הבאתי.

מעניין איך המכונית שתוארה 'כאיטית יותר ופחות מערבת' הופכת אצלך ל-"הרבה יותר טובה דינמית".

לא התייחסתי למבחן של אוטו-אקספרס אותו העלת.

כתבתי באופן כללי, עפ"י המבחנים שאני קראתי - ממקורות אחרים, אמינים יותר בעיניי.

פורסם
זא לא כל מה שכתוב.

זה כן מה שכתוב.

שוב, צריך להסביר את המילה "posh"?

התכוונתי לשורה התחתונה בהתייחסות לגולף מול הלאון.

נכון. זאת השורה התחתונה בהתייחסות בין הלאון לגולף. הלאון יותר Hot. בשום מקום לא כתוב שהגולף עדיפה במשהו. לראייה, לא הבאת ציטוט כזה.

ואני עדיין מחכה לציטוט שמסביר היכן הגולף עדיפה דינמית, במבחן הזה (בעצם... בכל מבחן).

כל ההשוואה לגולף מדברת על מחיר, אבזור ומיתוג. שומדבר דינמי.

הכתב לא מציין "בעיות" הוא מאבחן התנהגות, שמושפעת שיש יותר כוח מאחיזה. זו לא "בעיה", פשוט צריך לנהוג נכון.

And if you calm your inputs the chassis reveals sophistication and balance you'd hope for, given the multi-link rear axle and the advantages in wheel control and the rest over a regular twist beam

A greasy track and those worn Cup tyres reveal real balance and adjustability too, trailed brakes letting you swing the rear end around to the degree you need and get the front axle pointing where you need before unleashing hell. Which is a much more effective way of dealing with understeer than trying to claw your way out under power.

ההפך זו בעיה, כי לחוסר כח אין פתרון. הכתב גם מציין אילו מכוניות מתנהגות טוב יותר או אחרת (המגאן והסיוויק) ולאיזו מכונית הקופרה דומה.. הגולף קלאבספורט

It doesn't dance like a Megane and it doesn't have the locked down BTCC car composure of a Civic Type R but there's a sense of the Golf GTI Clubsport's friendly adjustability there

לא התייחסתי למבחן של אוטו-אקספרס אותו העלת.

כתבתי באופן כללי, עפ"י המבחנים שאני קראתי - ממקורות אחרים, אמינים יותר בעיניי.

אין לא הבאת מקור אחר (כללי או ספיציפי), אבל החלטת ש-AutoExpress, מו"ל עיתונות הרכב הגדול באנגליה, שגם מוציא לאור את Evo Magazine "לא אמין". למה?! כי הוא לא כותב מה שאתה אומר?! אף אחד לא כותב את זה... אפילו לא הכתבה שהבאת...

_________

שורה תחתונה, בארץ גולף עולה אותו הדבר, היא לא קלאבספורט, והיא לא מגיעה לרמת הספורטיביות של הקופרה.

פורסם

Upgrading the VW to Performance spec and DCC dampers for a more direct comparison levels that playing field but, even like for like and with a 55hp power advantage, the SEAT is struggling

גם כשמוסיפים לגולף את ה-PP ואת ה-DCC כדי לבטל את יתרון המחיר של גולף בסיסית - ואפילו עם יתרון של 55 כ"ס ללאון, הסיאט עדיין מתקשה למול הגולף.

לגבי אוטו-אקספרס; לא כתבתי שהם, כמגזין, מקור לא אמין.

כשאני קורא כתבה, אני מייחס חשיבות גדולה יותר לכותב מאשר למגזין בה היא נכתבה.

גם ככה רובם פרי-לנסרים שכותבים לכמה מקומות.

פורסם

Upgrading the VW to Performance spec and DCC dampers for a more direct comparison levels that playing field but, even like for like and with a 55hp power advantage, the SEAT is struggling

גם כשמוסיפים לגולף את ה-PP ואת ה-DCC כדי לבטל את יתרון המחיר של גולף בסיסית - ואפילו עם יתרון של 55 כ"ס ללאון, הסיאט עדיין מתקשה למול הגולף.

מתקשה

מאיזו בחינה?

דינמית?!

לא.

מבחינת תמורה למחיר.

זה הבסיס להשוואה בפסקה, שכדי להבין אותה צריך להביא את התחלתה.

Would you have it over a hot Golf though? Image and brand snobbery are personal choices but it's hard to dispute the VW is a much, much nicer environment than the SEAT. The Leon may have much of the same kit but the design and finish seems deliberately downplayed. Which wouldn't be a problem were it not for the fact a basic three-door manual Golf GTI is nearly two grand cheaper than the equivalent Leon SC.

כל הפיסקה מדברת על רמות גימור, לא על ביצועים או התנהגות. כמשדברים על התנהגות, כתוב: המגאן עדיפה, גם הסיוויק, אבל הקופרה דומה לגולף.

ובכל מקרה, שתי העובדות שאתה מתעלם מהן:

1. אין Performance Pack ומתלים אדפטביים בארץ.

2. בארץ הגולף, הלגמרי רגילה, לא יותר זולה.

לכן, הספורטיבית העדיפה בארץ היא, כמובן, הסיאט.

והיא תמיד מכונית הנהיגה המועדפת על פני הגולף.

אתה צריך לשים על הגולף LSD, בלמים משופרים ומתלים משופרים, כדי לעמוד מול הסיאט.

בארץ, זה לא קורה.

כשאני קורא כתבה, אני מייחס חשיבות גדולה יותר לכותב מאשר למגזין בה היא נכתבה.

וואלה...

אתה מכיר כותבים ספציפיים.

פשש. מרשימה רמת הבקיאות בניתוח כתבי רכב.

מה אתה יכול לספר לנו על יתרונותיו של Dan Trent על פני הכתבים של AutoExpress/Evo Magazine?

(לא שהוא כותב משהו ממה שאתה טוען שהוא כותב... אבל זה כבר עניין של הבנת הנקרא).

ואני ממש אשמח שתמציא כתבה בה הגולף לוקחת. בינתיים לא מצאתי אחת.

מי שרוצה רכב נהיגה, אין לו שום סיבה לקחת את הגולף בארץ. היא פשוט רמה אחת מתחת.

פורסם

panizzi, כמובן שאתה צודק. בכתבה מpistonheads השורה התחתונה היא שאין ללאון שום יתרון משמעותי אמיתי על הגולף. גם לא כשמשפרים את הגולף ומשווים את המחיר, וגם כשכן.

גם את השורה המצוטטת בעמוד הקודם, שמדברת על האופי של הלאון, יש לקרוא, כמובן, בתוך הקונטקסט, והוא מגיע שורה אחרי ואתה הבנת אותו נכון לחלוטין.

אבל זה ויכוח אבוד מראש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...