Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי לכל מי שחושב שיש פה עניין ריגשי טועה ובגדול.

אני ההיפך לחלוטין בנושאים שכאלו.

לגבי עם ישראל ואהבתו או ליתר דיוק חוסר חיבתו ליצרן צרפתי זה או אחר.

במידה וישנה דעה שלילית בשוק על המוצר שלך, כמנהל מוצר שכזה עליך לעשות הכל כדי להעלות את ערך המותג.

רנו עשו עבודה יפה בכך שהתחילו בסלוגן של רנו לא רואה מוסך.

להגיד שעכשיו לרנו יש כרגע אמינות של טויוטה, ודעה שכזאת .

אני בטוח שלא.

אבל אני דיי בטוח שזה גרם להרבה קונים פוטנציאליים שלא חוו זיכרונות על דגם בעייתי לפני שנים לסור לאולמות התצוגה ולחתום על הזמנה רכב חדש.

התמחור ההוגן לפלואנס דיזל והמגאן דיזל יצר רושם יבואן שמתנהל בתמחור הוגן למוצריו

בהשוואה ליבואנים של אירופאים אחרים כמובן.

העובדה שיש הרבה תלונות בפורום שלדעתי מדגיש את הלך הרוח הציבורי ומגיע לידי ביטוי, יוצר נזק ללקוחות היבואן וכנראה גם ליבואן.

ככל הידוע לי יש מספר יבואנים שמוכרים רכבים לירדן במחירי בדיחה, שם ההפסדים עצומים.

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אישי כמובן, אבל אתה כותב פה כבר לא מעט על ההפרש ה"עצום" בין המחיר שאתה מבקש ולא מצליח למכור בו (39) למחיר שהציעו לך בטרייד-אין (27), כשאני מניח רגע לצורך העניין שהיית מוכר גם ב-35 בלי למצמץ, כלומר 8000₪ הבדל. אם החזקת את הרכב שלוש שנים אתה יכול אפילו "לפרוס" את הסכום הזה ולקבל פחות מ-3000 לשנה.

מצד שני, אתה מחפש רכב ב-140,000₪, כשברור לך לחלוטין (אני מקווה) שרק בשנה הראשונה תפסיד עליו לפחות 20,000, אם לא פי שתיים מזה.

לא יודע, נראה לי קצת מוזר להתעצבן כל כך על סכום נמוך כל כך באופן יחסי.

אני חושב שכבר כתבתי, אבל שוק המשומשות בארץ משתנה as we speak. הכמות העצומה של רכבים חדשים לא יכולה להעלם סתם כך. ההיצע של רכבים משומשים חדשים יחסית עולה כל שנה בחדות, ומצד שני הרבה מהקונים המסורתיים שלהם נמצאים באולמות התצוגה של היבואנים במקום ביד2. זה המצב, ירידת הערך גדלה כל הזמן בגלל התופעה הזו. וזה מאוד בולט ברכבים שמראש השוק שלהם היה חלש, לצערך c4 היא אחת מהן.

אם לפחות כלכלית אתה מסכים שלא בטוח שמשתלם ליבואן "להחזיק" את שוק המשומשות גבוה באופן מלאכותי, גם שיווקית אני לא בטוח שהצעד של רנו נכון. לכל מותג יש ערכים מסורתיים, אלו של סיטרואן הם למשל, נוחות, חדשנות, עיצוב ואפילו מוזרות מסוימת. לא בטוח שמסע פרסום, מוצלח ככל שיהיה ועם סלב אטרקטיבי(ת) ככל שיהיה היה מצליח להדביק למותג ערך של אמינות, בייחוד כשבשטח המצב לא תמיד תומך (ע"ע thp156). יכול להיות שפרסום כזה היה יוצר אנטגוניזים וחוסר אמינות ליבואן.

איזה יבואנים מוכרים לירדן? ולמה להם לעשות את זה במחירי הפסד? יכול לשתף בפרטים? נשמע מעניין...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לא אישי כמובן, אבל אתה כותב פה כבר לא מעט על ההפרש ה"עצום" בין המחיר שאתה מבקש ולא מצליח למכור בו (39) למחיר שהציעו לך בטרייד-אין (27), כשאני מניח רגע לצורך העניין שהיית מוכר גם ב-35 בלי למצמץ, כלומר 8000₪ הבדל. אם החזקת את הרכב שלוש שנים אתה יכול אפילו "לפרוס" את הסכום הזה ולקבל פחות מ-3000 לשנה.

מצד שני, אתה מחפש רכב ב-140,000₪, כשברור לך לחלוטין (אני מקווה) שרק בשנה הראשונה תפסיד עליו לפחות 20,000, אם לא פי שתיים מזה.

לא יודע, נראה לי קצת מוזר להתעצבן כל כך על סכום נמוך כל כך באופן יחסי.

אני חושב שכבר כתבתי, אבל שוק המשומשות בארץ משתנה as we speak. הכמות העצומה של רכבים חדשים לא יכולה להעלם סתם כך. ההיצע של רכבים משומשים חדשים יחסית עולה כל שנה בחדות, ומצד שני הרבה מהקונים המסורתיים שלהם נמצאים באולמות התצוגה של היבואנים במקום ביד2. זה המצב, ירידת הערך גדלה כל הזמן בגלל התופעה הזו. וזה מאוד בולט ברכבים שמראש השוק שלהם היה חלש, לצערך c4 היא אחת מהן.

אם לפחות כלכלית אתה מסכים שלא בטוח שמשתלם ליבואן "להחזיק" את שוק המשומשות גבוה באופן מלאכותי, גם שיווקית אני לא בטוח שהצעד של רנו נכון. לכל מותג יש ערכים מסורתיים, אלו של סיטרואן הם למשל, נוחות, חדשנות, עיצוב ואפילו מוזרות מסוימת. לא בטוח שמסע פרסום, מוצלח ככל שיהיה ועם סלב אטרקטיבי(ת) ככל שיהיה היה מצליח להדביק למותג ערך של אמינות, בייחוד כשבשטח המצב לא תמיד תומך (ע"ע thp156). יכול להיות שפרסום כזה היה יוצר אנטגוניזים וחוסר אמינות ליבואן.

איזה יבואנים מוכרים לירדן? ולמה להם לעשות את זה במחירי הפסד? יכול לשתף בפרטים? נשמע מעניין...

תודה על תגובה מנוסחת וחכמה.

אחת הסיבות המשמעותיות כרגע לא לבחור ברכב מלובינסקי זה בעצם ירידת הערך החזקה והמהירה של המותגים שהוא משווק.

אני בעל עסק וחושב על זיכויים בפחת של הרכב וכדומה.

לא תמיד ההגיון הכלכלי חופף להגיון כלכלי שלי לזה של האחר.

בנוסף כנראה שירידת ערך של רכב קוריאני עם שוק חזק ובלי סטיגמות תהיה קניה חכמה יותר.

בוא נגיד שאני יודע שיש לרכב שלי ירידת ערך חזקה בשוק הפרטי עקב סטיגמות.

אבל היבואן רוצה למכור לי רכב חדש. ושם אני בטיח שיש מתח רווחים מכובד ופרנסה למוסכים המורשים שקונים ממנו חלפים ומשלמים לו על הזיכיון ואולי גם חלק מהמחזור.

נראה לי ריאלי שהוא יזכה אותי במחיר גבוה יותר ממה שהשוק נותן או מקביל אליו ולא ירוויח פה כלום או אולי יפסיד קצת, אבל אני אקנה ממנו רכב חדש ולא ממתחריו.

במקרה כזה הוא איבדת לקוח לכל אורך שרשרת הרווחים, נגיד והוא סיבסד עסקה ב8000 שח.

והוא קיבל מהסוחר 8000 פחות, זאת הוצאה מוכרת!

תחשבו כמה כסף שופכים על פרסומות במדיות השונות על מפיקי סרטים שחקנים מעצבים וכל שרשרת הפרסום הענקית .

בסכום הזה יכלו לשמר! לפחות 200 לקוחות בהערכה גסה.

לקוח שהרגיש שהיבואן דואג לו כלקוח חוזר

יחזור לקנות מאותו היבואן ישאר נאמן למוסכים שלו ואף אולי ימליץ לקונה של משומשות לקנות מהיבואן כי היבואן מטפח לקוחות קבועים ושומר על ערך רכבי לקוחותיו.

אגב את הנוסחה הזאת לא אני המצאתי, לקסוס עושים זאת חזק.

אני מודע להפרשי הרווחיות של היצרנים , אבל גם ההשקעות המקבילות במדיות הן בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי technet
פורסם

כנראה שלצערינו לקנות רכב קוריאני /יפני עם תדמית אמינות ושמירת ערך תהיה החלטה כלכלית מוצלחת יותר. וכן, זו בעיה מהותית של צרפתיות.

אני ממש לא מכיר את מתח הרווחים של היבואנים ואת מבנה ההוצאות שלהם. יכול להיות שיהיה משתלם להם בטווח הרחוק לשפר את הצעות הטרייד-אין ויכול להיות שלא. יכול גם להיות שזו בעיה תזרימית. באמת שאין לי מושג. יש להם פה נציג. נסה לכתוב לו בפרטי, אולי יצא מזה משהו.

בכל אופן - אל תתעצבן [emoji6] . נסה למכור לבד, ואם לא תצליח, גם לא נורא. עוד כמה אלפים לפה או לשם.

בהצלחה!

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

בא תראה צעד תומך מחירון של היבואן : מתי ראיתי יבואן צרפתי שמציע 7 שנות אחריות? אפילו חלקית ?

אחכ צריך לדחוף לליסינג , כי זו מבחנת עמידות בשטח קשה ואז אם המנוע ישרוד, תבוא הגאולה ...אולי. הרי שוק הרכב בארץ הוא כשל שוק רוחבי. זליכה התייחס לזה , כולם התעלמו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

רשמת שאתה בעל עסק, דמיין שמישהו מבחוץ, שלפי מה שהוא כותב הוא לא מבין דבר בעולם העסקי שלך (פשוט מהתמחור שלך, ומההסברים שלך למה היבואן צריך לקנות ממך רכב במחיר גבוה ממחיר השוק שלו די ברור שאתה לא מבין לעומק (מילת מפתח) את העולם שבו הוא פועל) ואז אותו אדם מבחוץ מתחיל לנתח את הפעילות העסקית שלך ואיך להביא לקוחות. בחייאת, זה לא רציני, אפילו לא מתקרב להיות רציני.

כתבו לך כאן כמעט בכל הודעה, תמחרת את הרכב שלך יקר ולא ריאלי, החלטת לא לפרסם ביד 2 מסיבותך שלך, ואתה מצפה שמישהו אחר ישלם על זה?

בחודש האחרון מכרתי 4 (!!!) מכוניות - שלוש שלי, אחת של חבר. כל אחת והמורכבות שלה. תתפלא, אבל המחשבה שלי על המחיר הריאלי של הרכב היא בעיה שלי עם עצמי. המכוניות נמכרו ברגע שהורדתי מחיר במודעה, וכשהגיע קונה רציני עם כסף, ידעתי לממש הפסד של אלפים, ולסגור עניין. ארבע מכוניות. ארבע! בחודש אחד.

זה נכון לשרשורי ה "איפה אני מוצא אהבה" בעוף, נכון לשרשורי "אכלו לי בלעו לי" בכל מקום אחר כולם מחפשים סיבות אקסוגניות לכשלונות שלהם - זה שהרכב שלך עדיין אצלך - זה רק בגללך, לא בגלל אף גורם חיצוני. במחיר ריאלי הרכב היה עף.

אגב, שים לב לחתימה ביוזר שלי על משקל "לכל סיר יש מכסה" גירסת גס מאנקי לנושא "יש תחת לכל מושב". גם למושב של הרכב שלך. אתה פשוט לא מתאמץ בשביל למכור אותו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מדהים אותי איך אנשים לא מוכנים להתפשר מול לקוחות פרטיים, אבל פתאום כשזו עסקה של מפתח תמורת מפתח, הם מוכנים להוריד את המכנסיים.

אגב, בדקתי ביד2 ורוב הרכבים שם שדומים לשלך נמכרים סביבות 30K, אולי מחיר מכירה בפועל סביבות 27K.

אם ההצעה שקיבלת היא בשקלול של הנחת המזומן שלא קיבלת (דהיינו 27K אחרי כל ההפחתות), אז ההצעה לא כזו מעליבה.

אם 27K זה לפני כל ההפחתות שיכלת לקבל אם היית מביא מזומן - אז פשוט תפרסם ב-30K, תמתין לקונה מאושר שיגיע די מהר ותקנה במזומן ובהנחה יפה את הרכב הבא שלך. ככה זה עובד.

פורסם

מה היית עושה אם באמת היו נותנים לך מחיר טוב? הרי אין אופציה בכלל להזמין את הרכב החדש שרצית!

וכן, מי שמחפש "ראש שקט" (אמינות, סחירות), קונה יפני / קוריאני.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ד״ר סובארו - אני חושב שאתה טועה.

הרכב שלו דיזל. המחירים שאמרת הם לבנזין.

יש מעט מאוד דיזלים למכירה.

רובם חדשים יותר ולכן המחיר גבוה יותר.

תשקול ברצינות לפרסם ביד 2 ב39 ואז לרדת לאט לאט.

פורסם

יבואן שלא תומך במוצר שלו עם מערך טרייד אין שיידע להציע מחירים טובים פשוט חורה לעצמו ברגל. לובינסקי יכולים להמשיך לטעון ולהתהדר שהם עשו שינוי בשירות ובמכירות, כשבפועל הם יורים לעצמם בראש והורגים את המותג. לא חסרים יבואנים שרוכשים רכבים במחיר מחירון (ללא חודשי עלייה לכביש) והרוכש מפסיד בסה״כ 3000-5000 ₪. כאן, היבואן רוצה שיפסידו הרבה יותר.

פורסם
יבואן שלא תומך במוצר שלו עם מערך טרייד אין שיידע להציע מחירים טובים פשוט חורה לעצמו ברגל. לובינסקי יכולים להמשיך לטעון ולהתהדר שהם עשו שינוי בשירות ובמכירות, כשבפועל הם יורים לעצמם בראש והורגים את המותג. לא חסרים יבואנים שרוכשים רכבים במחיר מחירון (ללא חודשי עלייה לכביש) והרוכש מפסיד בסה״כ 3000-5000 ₪. כאן, היבואן רוצה שיפסידו הרבה יותר.

רכישה במחיר מחירון כוללת תמיד הפחתה של 10% וחוסר התחשבות בחודשי עליה לכביש - ועל זה תוסיף את ההנחה שאתה לא מקבל מהיבואן.

זו לפעמים שחיטה של עשרות אלפי שקלים!

פורסם
בא תראה צעד תומך מחירון של היבואן : מתי ראיתי יבואן צרפתי שמציע 7 שנות אחריות? אפילו חלקית ?

אחכ צריך לדחוף לליסינג , כי זו מבחנת עמידות בשטח קשה ואז אם המנוע ישרוד, תבוא הגאולה ...אולי. הרי שוק הרכב בארץ הוא כשל שוק רוחבי. זליכה התייחס לזה , כולם התעלמו.

דווקא לובינסקי לא מזמן הציעו אחריות של 5 שנים.

כבר ענו, אבל אני אוסיף: המותג האירופי הנמכר ביותר בישראל הוא סקודה. עם שנתיים אחריות, ומכלולים עם בעיות אמינות ידועות. מה זה אומר?

אני מסכים איתך

פורסם

סקודה :תודות לליסינג בלבד. קרוב ל 70% נמסר לחברות ליסינג. כשלקוח רוצה אמינות הוא פונה לקאיה. ששם רק 50% ליסינג. אבל עדיין שאפו לאוקטביה על ההישג.

פורסם

עדכון מלובינסקי.

קיבלתי הצעות מחיר, ההנחות שנתנו לי זניחות בעיני. והמחיר שהוצע לי על הרכב הוא לפני בדיקה שבסופה תמיד ימצאו על מה לגלח.

מבחינתי אני את הרומן שלי עם לובינסקי סיימתי !

אמכור מתי שהוא בשוק הפרטי, אמצא יבואן אחר שרכביו טובים ועונים על צרכי והכי חשוב, שומרים על ערכם בשוק המשומשות והטרייד הרשמי של היבואן לא מעליב את הרכבים שהוא מייבא.

כנראה שהחכמתי עם השנים.

מערך השיווק של היבואן ושימור הלקוחות נשאר כנראה רחוק מציפיותי וכנראה שאני לא היחיד .

בנוסף הגעתי למסקנה שעדיף לי לתת את הרכב לטרייד אין אחר ב5 אלף פחות אבל לקנות רכב שבעוד 3 שנים יתרסק פחות במחירון מרכבי חברת לובינסקי. זה במידה ובסוף לא אצליח למכור בשוק הפרטי.

ההפרש בין ההצעות יתקזז ולדעתי בגדול.

שירשור הבא שלי.

איזה רכב לקנות שירד פחות במחירון לפי נתוני נסועה והתנהלות השוק והיבואן עד כה.

מה יהיה בעתיד, רק אחד יודע.

לנו נותר רק להנות מהימור המושכל שאנו מנסים לבצע.

• תוכן חדש...