Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עכשיו הבנתי אותך לגמרי,גם אני בעדיפות ליתרון מבני וכן מעדיף קרוסאובר או גיפון.

אבל כן חשובה לי דנאמיות מסויימת של הרכב ומעט נוחות ויוקרה,יש יתרון היום

לחשיבה ירוקה,שלא כמו בעבר.

האמת שאין מספיק מתחרים בסכום שציינת וחוץ מפריוס פלוס וראב 4 החדש,אן ממש

מתחרים בשוק...הראב4 יקר משמעותית כחדש והCHR יהיה קטן משמעותית.

חוץ מטויוטה קאמרי היברידית,אינני יכול לחשוב על מתחרה שדומה בתכונותיו לנירו.

ובמחירו העדיף.

חוץ מזה,אם חשקה נפשך בריפודי דמוי עור (משובחים מאוד יש לציין) ולשדרג את

פנים הרכב...יש אפשרות לא יקרה מידי ודי משדרגת את התחושה הכללית ובגדול

לטעמי.

זה מה שאני עשיתי לפני כמה שנים וחידשתי קיה ספורטאז 2010 מהמודל הישן

והמנוע 6 ציל 2.7 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני קפדן לגבי אך שנראים ומרגישים דברים למגע ולא מסתפק בפחות מהטוב ביותר.

התפירה היא אישית לכל אחד ורכבו,אפשרי גם לדיפוני דלתות וגם ידיות אחיזה להשלמת

המראה.

החומר הוא דמוי עור,אך בהרגשה עצמה ובמישוש,דומה ומרגיש ונראה כמו עור...אני בעד.

לא יודע אם אפשר להחליף כפתור התנעה וכאלה לסוג שאתה מעדיף.

אגב,היום אחרי שנתיים שהרכב אצל חבר קרוב (נמכר כנזיד עדשים),הוא עדיין נראה משודרג

ונקי במראה ונראה כחדש,ולא הייתי חושב על דרך טובה יותר לשדרג אתה הרכב.

בכל מקרה עדיף על מושבי הבד שבאים עם הרכב ועולה 3000 שח,לא זול אך גם לא יקר מדי.

אף אחד לא יבחין שהרכב לא הגיע כך במקור וגם אף אחד לא יבחין שהם לא העור אמיתי.

11012830_10204847446769509_8438059304442214974_n.jpg12191517_10204847446809510_7257196410604208710_n.jpg12191789_10204847446729508_6420269674783389964_n.jpg12193491_10204847446569504_6465515696248854916_n.jpg

20150513_083312.jpg

פורסם (נערך)

הריפוד דמוי העור בהחלט משדרג את המראה, אבל מבחינה פונקציונלית יש פלוס ומינוס, מצד אחד הוא פחות מתלכלך וקל יותר לניקוי, אבל מצד שני רותח בקיץ וקפוא בחורף.

דרך אגב מישהו יודע הולנדית? מצאתי מבחן השוואתי בין נירו לאיוניק לפריוס:

או בין איוניק לפריוס בלבד:

או גרמנית? מבחנים בין האיוניק לפריוס:

או צ׳כית אני חושב?

מבחן בין הנירו לאיוניק:

מבחן בין האיוניק לפריוס:

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

בדיוק הפוך,בקיץ נעים יותר ולא רותח ובחורף נעים יותר מכל מושב עור אחר.

מה לעשות,אני גולש גלים וסאפ אני מלא בים בקיץ ובחורף.

העור תעשייתי הסינטטי הרבה יותר נעים בחורף ובקייץ אינו מגיע לטמפרטורות

של עור אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם

אולי בהשוואה לעור, אבל בד לעולם יהיה עדיף מבחינה טרמית על עור או דמוי עור בזכות העובדה הפשוטה שהוא נושם.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

אם הנירו היה יותר מאובזר ואם הייתה לו אחריות דומה לאיוניק הרי אז זהו רכב שהכי קרוב לשלמות.

במציאות אין מנוס מפשרות.

היבואן כנראה רוצה תחרות או שיש לו מניעים אחרים, לעולם לא נדע.

מדיניות החסכון באבזור הנהוגה בארץ מאוד מעצבנת .

פורסם

דווקא מהתבוננות בסרטונים שאמנון שלח,רואים רמת גימור שונה וכן ראיתי ריפודי עור

משולבים אלקנטרה באחד המבחנים.

אז כן זהו דגם שנבחר או נבנה עי היבואן המקומי לשוק המקומי שלנו.

אולי בעתיד אם הדגם יצליח ואני חושב שכן,אולי יתחילו להגיע רמות גימור אחרות.

פורסם (נערך)

אביזר נוסף שקיים באיוניק המיובא לישראל- משטח הטענה אלחוטי לטלפון סלולרי ! האם יש אביזר נוחות ובטיחות שלא קיים באיוניק? :shock:

הפיצ'ר המהותי היחיד שלא הביאו לישראל הוא זכרונות למושבים חשמליים ו/או למראות (לא הביאו גם גג נפתח וכסאות עור למי שזה חשוב לו, אבל אלו אביזרים פחות מהותיים לדעתי).

ואני שוב אומר שמי שרוצה רכב משפחתי, מקבל כאן חבילה ללא תחרות.

כל האבזור הזה קיים גם בנירו בחו"ל, פשוט טלקאר הביאו גירסה חצי מופשטת, הגם שחייבים להודות שהחצי הלבוש שכן הביאו עדיין יותר מאובזר, במערכות בטיחות לפחות, מכל המתחרות בטווח המחיר הזה ואף בטווח מחיר גבוה יותר.

פורסם

חבר שלי החליט לסגת מהעיסקה בגלל שהיה חסר לו מערכת נווט. קצת לא ברור העיניין הזה שמביאים רכב הייטקי בלי שיקוף של הטלפון ועם בלם רגל.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם (נערך)

טלקאר היבואן של קיה הפשיט את הנירו על מנת לחסוך כמה ג'ובות אבל יקבל בהפוכה, פלח לא קטן של לקוחות פוטנציאליים אכן ימנעו מלהזמין את הרכב הזה בסך הכל בגלל אי קיומם של פיצ'רים זולים, אשר הפכו היום לבסיסיים גם בקטגוריית המחיר הזאת, רכב רוכשים לכמה שנים, על כן יש נכונות פחותה של לקוחות להתפשר על דברים כאלו.

אכן מערכת ניווט של וייז במערכת המולטימידה היא דבר בסיסי היום, יכלו גם לשים מסך גדול יותר, בלם רגל הוא דבר מעצבן (אבל במקרה הזה לא נראה לי שיש אפשרות לבלם אחר גם בחו"ל וכאן כבר קיה הסתכלה על החור שבגרוש או איך שקוראים למטבע הקוראיני :-)), הנעה עם מפתח (שבדרך כלל מחובר לצרור מפתחות של שרת) היא דבר סופר מעצבן, לפחות אותי, אלו דברים שהיו צריכים לשים כבר בגירסת הבסיס.

ויכלו להביא גם גירסה מאובזרת יותר כמו האיוניק, בתוספת תשלום למה לא בעצם? כמו כניסה ויציאה ללא מפתח זה אבזור נוחות מצויין, נכון כאן כבר מדובר באבזור שלא מקובל בקטגורייה, אבל ברכבים היברידיים הוא כן מקובל וגם קיים באיוניק, מערכת לזיהוי שטחים מתים, מערכת לזיהוי תנועה חוצה, כסא חשמלי עם זכרונות (לכסא חשמלי בלי זכרונות אני לא רואה יתרון מהותי), משטח הטענה לטלפון סלולרי, אלו אביזרים שקיימים באיוניק המקבילה בישראל (ובחו"ל מוצעים גם זכרונות לכסאות ואולי גם למראות לשני הרכבים).

למנהלי הפורום- האם טלקאר הם במקרה ספוסנסר פורום וניתן לבוא אליהם ב"טרוניות"? :mad2:

פורסם

היום אפשר לעשות שיקוף לטלפון בכמה דרכים.

הזולה היא סוג של פריצה למערכת עצמה.

היקרה היא לקנות שיקוף,יש לקנות אצל המומחים,3500 שח.

אביזר חשוב לחלוטין לטעמי.

מעצור רגל הוא דבר שמציק לרגל שמאל שנחה על המדרך.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן ברכב. לא הפריע לי בכלל לשים את הרגל על המדרך לאורך כל הדרך, לא היה שום מגע בבלם בשום מצב כאשר הוא היה מנוטרל.

פורסם (נערך)

בלם הרגל אמנם לא נוגע ברגל, אבל הוא נמצא במרחק של ס״מ אחד או שניים (עובדתית ולא כדי להגזים) מהשוק של רגל שמאל. סכנת נפשות בתאונה לדעתי וגורם לתחושת אי נוחות.

דרך אגב לגבי הסרטונים מיוטיוב שהבאתי מקודם, גיליתי שישנה אפשרות להוסיף כתוביות מתורגמות לעברית, התרגום מצחיק ברובו, אבל ניתן להבין חלק מהדברים.

הבנתי שהפריוס היה חסכוני יותר מהאיוניק שהיה חסכוני יותר מהנירו (בארץ נתוני הצריכה הרשמיים של הנירו והאיוניק זהים).

כמו שציינתי בעצמי, ראו בסרטונים מרווח ראש גבולי מצומצם וכן מרווח רגליים מצומצם במושב האחורי הן בפריוס והן באיוניק ולעומת זאת מרווח רגליים מצויין וגם מרווח ראש מצויין בנירו.

הפריוס ניצחה בשורה התחתונה במבחנים שאני ראיתי, כנראה בעיקר עקב יחידה היברידית מלוטשת יותר ואולם היא יקרה משמעותית מהנירו והאיוניק גם באירופה (יותר מההפרש הקיים בישראל, אבל באירופה הפריוס מגיעה מאובזרת עם כל מערכות הבטיחות).

לדעתי ממילא הפריוס מחוץ לתמונה בישראל, היא יקרה מדי ואין לה כל מערכות בטיחות אקטיביות.

• תוכן חדש...