Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי #C ו-net.

avnerak
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני רוצה להיכנס לתחום של #C ו-NET.

ראיתי שיש את הנושאים הבאים:

- #C

- NET.

- ASP.NET

- ADO.NET

אם איזה נושא אני אמור להתחיל ללמוד (וכמובן מה הסדר שיבוא אחריו) או שאפשר ללמוד חלק מהם במקביל?

פספסתי נושא?

תודה מראש לעונים,

אבנר

דרך אגב, יש לי ניסיון של שנים בפיתוח תוכנה ב-JAVA.

פורסם

c# זו השפה, שהיא חלק מטכנולוגיית .נט.

אני הייתי מתחיל מזה.

asp.net, לפחות במובן המקורי של הטכנולוגיה, די מת, וגם ADO.NET.

לפיתוח web יש למייקרוסופט טכנולוגיות כמו mvc ו-web api, אבל את זה כדאי ללמוד אם אתה רוצה להתעסק בבניית מערכות web ומכיר קצת את עולם המושגים שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אתה נכנס לעולם ה.NET בתקופה מצוינת....

הפופולריות נוסקת (למרות ההספדים של בלוגריי הבועה) והשפה מתפתחת אפילו עוד יותר.

לדעתי תרגיש בבית מהר מאוד. ב.NET לעומת JAVA אתה מתעסק בעיקר בלוגיקה מאשר בSIDE EFFECTS, כמו גריידל, תלויות, גרסאות של ספריות וכו'. השפה הרבה יותר ישירה (כמובן תלוי גם במי שכותב את הקוד).

C# הרבה יותר מתקדמת מJAVA בכל מיני בחינות אבל הבסיס דומה מאוד. אתן לך דוגמה אחת מיני רבות: מתכנתים רבים (צעירים לרוב וחסרי ידע עמוק) מדקלמים את המילים event driven, non blocking I/O כאשר מדובר בhighlight של אחת הפלטפורמות המגניבות והסקסיות ביותר כיום: NodeJS. אין להם מושג שבC# נניח -אפשר לכתוב ככה כבר לפני שנים, הרבה לפני השפה המגניבה החדשה בשכונה NodeJS, בעזרת IOCP של מייקרוסופט. מעבר לכך, למייקרוסופט יש טכנולוגיית TCP/IP STACK הרבה יותר מהירה (פי 2 ואף יותר) מIOCP, היא קרויה RIO ושוברת מבחינת ביצועים, זיכרון ועיבוד כל גימיק חדש ומגניב, לרבות NodeJS, ברמה שאפילו בפורומים של FreeBSD ראיתי כבר אנשים שמנסים לשכפל את ההצלחה הגדולה של הRIO.

.NET Framework מגיעה עם אין סוף ספריות של MS וספריות חיצוניות לטיפול במגוון ענק של משימות, בעיקר מקומיות ובסיסיות בדומה לBOOST של Cּ++. בנוסף, בעזרת NUGET (הNPM של VISUAL STUDIO) תוכל להוריד עוד מליוני ספריות אחרות שמטפלות לך בהכל.

לאחרונה מייקרוסופט הוציאו את .NET Core, שכתוב מחדש שאמור להיות יותר קל, מהיר, נקי, מודרני ומודולרי לבסיס של .NET הקלאסית. בנוסף ה.NET Core אמור להיות בסופו של דבר אגנוסטי לISA (instruction set architecture) וגם אגנוסטי למערכת ההפעלה, משמע, כבר היום אתה יכול לכתוב קוד בC# המבוסס על .NET Core ובעצם לרוץ בכל מקום שתרצה: שרת x86/x64 Windows, שרת Linux (גם OSX), שרת FreeBSD (וואו!), אפליקציית Desktop לוינדוס, אפליקציית מובייל למעבדי ARM, אפליקציה שתרוץ בraspberry pi ועוד המון.

הרוח נושבת לכיוון של קוד C# מבוסס על .NET Core לכן במקומך הייתי מתחיל כבר ללמוד את זה. עכשיו השאלה היא במה אתה רוצה להתמקד? האם בפיתוח SERVER? האם בעבודה עם DB? האם בפיתוח WEB? אולי בפיתוח אפליקציות מובייל? אולי בפיתוח REAL TIME? מה שיפה - לכל השאלות האלו יש תשובה טובה ב.NET. בנוסף, לדעתי הבונוס הגדול הוא הכניסה שלך לשימוש בIDE הטוב והמקצועי ביותר העולם, הVisual Studio בגרסתו האחרונה VS2017 RC. אם עד היום VS היה כלי הפיתוח המוביל, בגרסה האחרונה הם באמת התעלו על עצמם. אני יכול להגיד בלב שלם שהVS החדש הוא כלי פיתוח הWeb המקצועי והטוב ביותר בעולם במרחק גדול מכל השאר ובנוסף אני יכול גם להגיד את זה על פיתוח Python בVS.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

שבלול, בלי להכנס לויכוח (כי אני בגדול מסכים איתך לגבי הילדים המתלהבים שמכתיבים את הטון) - יש ל.נט גם לא מעט בעיות.

הם מוציאים המון טכנולוגיות שבפועל לא מרגישות מבושלות ולפעמים מספיקות אולי ל-Poc אבל לא לאפליקציה שלמה, וכל עוד אתה מארח את האפליקציות שלך על שרתי מייקרוסופט (וזה עדיין מה שעושה הרוב) - אתה תשלם - סביר שגם בביצועים, אבל בעיקר בכסף.

אני מאוד אוהב C# וזו שפה מאוד נוחה. ASP.NET בעייני זו טכנולוגיה מזוויעה וגם כל מה שהם עשו עם ADO.NET עד לפני כמה שנים. ברור שיש דברים שהם משתפרים בהם, בזכות זה שהם קשובים לתעשייה ומנסים להוסיף דברים שקיימים אצל אחרים, אבל צריך לדעת לברור במייקרוסופט - כמו בכל פלטפורמה אחרת - מה טוב, מה עובד ומה לא.

פורסם

צודק, ASP.NET לזמנו הייתה טכנולוגיה מצוינת וכמובן היום היא כבדה מידי בהרבה מובנים, במיוחד אם משתמשים בCONTROL המובנים שלה. אגב, יש שיטות עבודה ב ASP.NET שפשוט הופכות אותה לASP קלאסי (בלי שימוש בקונטרולים כבדים).

בכל זאת, אם כותבים ASP.NET בצורה הזו, היא עדין טכנולוגיה מהירה ומסודרת מאוד לבניית אתרים ותאמין לי שדף יעלה הרבה, הרבה יותר מהיר מרוב האתרים היום (המפוצצים בclient side rendering וכו').

לא מציע לבחור להתחיל עכשיו עם ASP.NET הישנה אלא במידה כמובן והוא רוצה WEB, להסתכל על ASP.NET Core החדשה, מבוססת MVC (למרות שאני לא מעריץ של MVC). ממש בקרוב יגיעו WebPages ל .NET Core החדש ואז יהיה ניתן לבנות אתר קלאסי סטייל ASP ב.NET Core ולפרוש אותו בלינוקסים, ARM, PI וכו'.

פורסם

Java וההעתק שלה C# שניהן שפות בתחילת תהליך הדעיכה.

הבעייה של C# ו DOT NET היא שהן שפות בעולם הסגור והמונופוליסטי של מיקרוסופט שמפגר תמיד אחרי החידושים בעולם התוכנה והפיתוח. בדיוק כמו ש J++ ו C# היו העתקים מאוחרים של JAVA עם כל הרעיונות שמיקרוסופט העתיקה מ JAVA.

הסרטון הבא מעניין במיוחד לכל מי שעוסק בפיתוח בתעשיה, ומי שרוצה רק את התקציר על JAVA ו C# תסתכלו החל מ 1:26

פורסם
Java וההעתק שלה C# שניהן שפות בתחילת תהליך הדעיכה.

הבעייה של C# ו DOT NET היא שהן שפות בעולם הסגור והמונופוליסטי של מיקרוסופט שמפגר תמיד אחרי החידושים בעולם התוכנה והפיתוח. בדיוק כמו ש J++ ו C# היו העתקים מאוחרים של JAVA עם כל הרעיונות שמיקרוסופט העתיקה מ JAVA.

לרגע חשבתי שאני קורא כותרת בטק-קראנץ'.

לא, C# וJAVA לא בתחילת הדעיכה, הכל בסדר. שמעתי לפני 6 שנים בערך שRoR תשתלט על היקום, לפני 3 שנים שNode תשתלט, לפני שנה שGo תשתלט וכמובן שארלנג מתפוצצת. שמעתי גם שכל העולם יתוכנת בSwift. שמעתי גם שעכשיו מפתח java script שפיתח UI באתר אינטרנט יכול לפתח צד שרת אמיתי (ואז תהיתי איך ייתכן שכל המאמינים לא מספיק נבונים להבין שהשפה היא לא ההבדל היחיד).

זה מצחיק שכתבת את המשפט הבא: "שמפגר תמיד אחרי החידושים בעולם התוכנה והפיתוח" יחד עם השם של מייקרוסופט. כאילו, זה מצחיק אותי אישית, אבל זה ישמע מאוד רציני ואמין לסטראטאפיסטים שאכלו את תעמולת האנטי-מייקרוסופט ושואבים TechCrunch לארוחת בוקר. מבחינתי טק-קראנץ למפתחים זה ה"ישראל היום" לליכודניקים.

חידושים של מייקרוסופט רק מהשנתיים האחרונות:

* ראשית כל החידוש שהכי מסעיר כרגע את עולם התקשורת המהירה, RIO: Registered Input-Output, מתודלוגיית תקשורת בתוך Win Socket, ביצועים כפולים (!!!) משל IOCP (המקבילה הוותיקה של MS לבאז המתחדש "non blocking, event driven" בNodeJS).

* One Core, מייקרוסופט מאחדת את הקרנל של Windows בכדי שירוץ על כל ISA, בכדי שנוכל לכתוב אפליקציות UWP ולהריצן על כל מכשיר - טלוויזיה, שעון, שרת, מחשב ביתי, טאבלט, טלפון, מקרר וכו'.

* הרצה קלילה ונייטיבית של לינוקס על וינדוס (ללא cygwin).

* PowerShell על לינוקס.

* .NET Core יחד עם קומפיילרים לכל ISA, לקחו את הכח האדיר של C# והפכו אותה לcross platform אמיתי (לא רק בין מערכות הפעלה).

* .NET Native נותן לך לקמפל קוד C# לשפת מכונה, ללא הצורך בCLR או JVM. אחד החידושים הפסיכיים בעולם הפיתוח בשנים האחרונות.

* Visual Studio for Mac - מי שכתב אי פעם קוד מסובך ופרוייקטים מתקדמים, multi threaded/cored יודע היטב שאין תחליף לIDE הזה. כמובן זוהי גרסה ראשונית לMac ומלאת באגים, אבל הם בדרך.

* Visual Studio 2017 - לקחו את הIDE הטוב בעולם ושיפרו את הWeb וPython לרמת שלמות. אינטגרציה מלאה וקלילה עם Git (כבר כמה גרסאות אחורה), פיבלוש זריז לענן, אמולציה בכל מכשיר שרק תרצו.

* Azure - הענן של מייקרוסופט מתפוצץ בenterprise, למרות שהתחילו באיחור הם סוגרים את הפער מול אמאזון במהירות שיא ומכניסים עשרות מיליארדים לMS.

* MS-SQL רץ על לינוקס. כולל בתוכו In memory OLTP. אחד ממסדי הנתונים הטובים והאמינים בעולם, זה צורם במיוחד בתחילתה של תקופת הנסיגה מהבאז של מסדי הנתונים הצעירים (Mongo וכו').

* אופן סורסינג של כל פלטפורמת .NET Core החדשה ועוד מגוון ענק של כלי מייקרוסופט.

* שיפורים לקומפיילר C++ של MS שמכיל היום את ההגנות ברירת המחדל הטובות ביותר בשוק

* Visual Studio Code - עובד על מק,וינדוס, עורך קל לפיתוח Web (בתכלס, נועד סתם בשביל לסתור את הפער של MS בפניה לעולם הסטארט-אפיסטים כדי למשוך אותם לREALM של MS).

* Xamarin - פיתוח, קימפול ואמולציה של אפליקציות סלולר NATIVE בשפה אחת - C# מIDE אחד ובודד, על מחשב אחד. נכון, זה לא מושלם, אבל זה הכי טוב בתחום וזה מתאים ל99% מהאפליקציות. ספריות לוגיקה משותפות וUI שונה לכל פלטפורמה. ספציפית פה, אולי React Native ניצחו.

* TypeScript - שפת האם של אנגולר 2 ואולי השפה היחידה שעושה סדר כלשהו בבלאגן שנקרא JS.

* C# 7.0 - שפת הפיתוח הטובה בעולם. זה מגיע ממישהו שכתב שנים פייתון, ארלנג, C++, C, VB, בערך 3 שנים Java, כמעט שנתיים (לצערי הרב) Node JS וWeb מגיל 8 (כולל כל מה שקשור אליו).

* שיתוף פעולה חוצה גבולות: MS משתפת פעולה עם RedHat, גוגל, אפל ועוד המון בפיתוחים חדשניים.

* גוגל מצטרפת לקרן .NET foundation, מייקרוסופט מצטרפת לLinux Foundation

* C# עובדת על FreeBSD (אירוע שאף אחד לא חשב שיכל להתרחש אי פעם)

* למרות שEdge הוא עדין דפדפן לא אפוי בעליל, הוא עדין הכי מהיר שיש, בעזרת טריקים מדהימים לאופטימיזציה אבל בעיקר בגלל Chakra, הV8 החדש...

* MS מצטרפת לOpenAI

* Win Server 2016 - מערכת ההפעלה הטובה ביותר בתחום ה Hybrid Cloud.

הדבר היחיד שאני יכול להעיד עליו שהוא חדשני (בערך) בשנים האחרונות זה הקונספט של React שמסתכם ב2 דברים: Components ו Virtual Dom. על Web React (אלא אם כן React Native יצליח בצורה יוצאת מן הכלל) כבר לא נשמע יותר החל מאמצע-סוף 2017 שכן Web Components יהיו סוג של סטנדרט מוחלט בתעשייה לרוחב כל הספריות ומצד שני Virtual Dom שבכלל יכנס למנועי הרינדור של הדפדפנים (אין שום סיבה הגיונית לנהל את התחום הרגיש הזה בקוד דינמי שמגיח מאיזה סקריפט). Virtual Dom זה גימיק חדש בעולם הWEB אבל דיפרנציאציה היא ממש, ממש לא...

אני בטוח שפספסתי כמה. עכשיו תן דוגמה לארגון אחר שקידם את עולם הפיתוח והתוכנה ברמה שמתקרבת למה שכתבתי...

פורסם

הבעיה של מייקרוסופוט זה עלויות.

וחוץ מזה, לא תמיד הם השכילו להשתמש נכון במה שהם עצמם הציגו. למשל כל הקונספט של ajax, שנתפס כטריוויאלי היום, זה משהו שנתמך באקספלורר לפחות מ-6, אבל לא מייקרוסופט הם אלו שדחפו את הקונספט הזה קדימה, וזו טעות.

מרטינס, אין שום דבר רע בעולם ״סגור״, כל עוד הטכנולוגיות עובדות. ובמקרה של .נט, בהתחשב בכמות הכלים שאתה מקבל בחינם ממייקרוסופט - ברגע שהם יתנו באמת שרת web טוב (ואולי זה כבר קיים, אני לא יודע) - המוצר שלהם יהיה by far טוב יותר מכל ניסיון להמציא את הגלגל עם javascript בשרת, או אפילו טכנולוגיות כמו RoR, שמייקרוסופט העתיקו ללא בושה.

פורסם

ושהם (מייקרוסופט) הורגים טכנולוגיות באותו קצב שהם יוצרים אותם לפעמים.

נגיד את זה ככה - זה לא נעלם.

שווה להגיד שהקהילה והפיתוחים שהם Cutting edge בעניין הFrameworks שסובבים אותם לא תמיד שם אלה בJS כאלו ואחרים ובריילס בווב ובNative או פתרונות כמו React mobile שהם רק חלק מהסיפור במובייל - וזה משנה המון.

״בביצה המקומית״ במיוחד בחברות גדולות יש המון C# ודוטנט. עולמית - בעיקר בסטארטאפים שהם בCutting edge - הרבה פחות מהתחושה וההכירות שלי.

Visual studio code - זה עטיפה יפה לאטום (עורך טקסט) - אבל במקרה הזה - העטיפה של פייסבוק Nuclide - עדיפה לטעמי. (אבל זה טעם - המוצר בסיס שעליהם זה מבוסס הוא זה שמוצלח באמת)

לגבי Visual studio למק - מי שעובד בדוטנט סבבה - מי שעובד בכל דבר אחר - כבר עדיף לו Xcode ברוב המקרים (כולל C/C++ בגירסאות הכי חדשות שלו).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לרגע חשבתי שאני קורא כותרת בטק-קראנץ'.

לא, C# וJAVA לא בתחילת הדעיכה, הכל בסדר. שמעתי לפני 6 שנים בערך שRoR תשתלט על היקום, לפני 3 שנים שNode תשתלט, לפני שנה שGo תשתלט וכמובן שארלנג מתפוצצת. שמעתי גם שכל העולם יתוכנת בSwift. שמעתי גם שעכשיו מפתח java script שפיתח UI באתר אינטרנט יכול לפתח צד שרת אמיתי (ואז תהיתי איך ייתכן שכל המאמינים לא מספיק נבונים להבין שהשפה היא לא ההבדל היחיד).

זה מצחיק שכתבת את המשפט הבא: "שמפגר תמיד אחרי החידושים בעולם התוכנה והפיתוח" יחד עם השם של מייקרוסופט. כאילו, זה מצחיק אותי אישית, אבל זה ישמע מאוד רציני ואמין לסטראטאפיסטים שאכלו את תעמולת האנטי-מייקרוסופט ושואבים TechCrunch לארוחת בוקר. מבחינתי טק-קראנץ למפתחים זה ה"ישראל היום" לליכודניקים.

חידושים של מייקרוסופט רק מהשנתיים האחרונות:

אני בטוח שפספסתי כמה. עכשיו תן דוגמה לארגון אחר שקידם את עולם הפיתוח והתוכנה ברמה שמתקרבת למה שכתבתי...

חידושים של מיקרוסופט ?,זה נראה לקוח ישירות מהחוברת של אנשי השיווק. רוב הדברים שרשמת הם במקרה הטוב חצי אפויים.

מזכיר לי את הרעש שעשו כשיצאו עם ה C# שהיה המשך ישיר של J++ שהיה העתק ישיר של כל הרעיונות של JAVA.

מזכיר לי גם את כל ההבטחות סביב ה C# כשפיתחתי איתה בגרסה 0.9 ואח"כ 1.0 וא"כ 1.5. "הקוד ירוץ על כל חומרה אפילו חלשה כמו סלולרים" עד היום אני מחכה לראות.

אתה יכול לקפל את הרשימה הארוכה שרשמת לדחוף בכיס ועוד שלוש תוכל לעשות פס כמעט על כל מה שרשמת שם כי שום דבר לא יגיע לבשלות. ככה זה מיקרוסופט מעתיקים ויורים לכל הכיוונים, לעיתים רחוקות פוגעים במשהו אבל גם אז זה בגלל שהם רימו.

דוגמה לארגון אחר שקידם את עולם הפיתוח ? סאן עם ה JAVA למשל שמיקרוסופט העתיקו ללא בושה.

אירגון הקוד החופשי של סטולמן ששיחרר עשרות אלפי תוכנות ומליארדים של שורות קוד שתתקשה היום למצא חברה אחת שלא משתמשת בהן

אירגון הקוד הפתוח,

APACE שרוב השרתים משתמשים בקוד שלה

לינוקס, שאפל וגוגל ביססו עליה את מערכות ההפעלה לסלולרים שלהן.

אנדרואיד

mysql sqlite

והרשימה עוד ארוכה מאד מאד.

אני מכיר מקרוב מאד חברת סטאראפ אחת שנפלה לאחרונה רק בגלל שביססה את המוצר שלה על ה LIGHTSWITCH של מיקרוסופט בשילוב עם הענן שאתה כל כך מהלל ה AZURE , אחרי פיתוח של כמה חודשים הם גילו שהיגיעו לדרך ללא מוצא וכבר לא היה להם כסף כדי לפתח הכל מחדש בסביבה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס, גם רובן המוחלט של הטכנולוגיות בעולם הפתוח (עזוב פתוח - בעולם שלא מריצים בו חלונות) לא מגיע לשום מקום. וגם ממה שכן - לא הכל כזה נוצץ, וזה עוד לפני שמתחילים לדבר על נתח השוק של מייקרוסופט בכל תחום ותחום (וכן, גם בענן הם מצליחים לא רע בכלל).

אתה מכיר סטארטאפ שהrnd שלו כנראה נכשל בעולם המייקרוסופטי, ואני מכיר יותר מחברה אחת שפיתחה את הבסיס שלה בריילס, או בnode, ועכשיו המפתחים בה אוכלים חרא מהסרטים, כי לך תתחזק מונולית בן 3-4, שהוא לא טסטבלי לחלוטין, בשפה שכונתית לחלוטין. כי גם להנדסת תוכנה ולא רק בחירת טכנולוגיה יש משמעות, בסופו של דבר.

זה לחלוטין ויכוח סרק, אגב, כי בסוף מה שמכתיב את הטון זה לחלוטין לא מה טוב יותר, אלא אולי מה זול יותר ובטוח מה ירשים כסעיף להוסיף בקורות החיים, כי זה יותר באופנה.

פורסם

אני באופן אישי לא מוכן לחזור לסביבה שאיננה לינוקסאית בטבעה. הרבה יותר נוח לי שם, בין אם מדובר באובונטו או בגרסה המוזרה-משהו של מק ללינוקס.

That said, יש מספיק מקום לכולם, מיקרוסופט רחוקה מלהיות מתה, ולדעתי האישית c# היא שפצור מאוד מוצלח של ג'אווה.

Xamarin לא רע בכלל, רץ בכל מיני אפליקציות שעושות בוחטה של כסף, ובטח שבשל יותר מ-react native, בכמה סדרי גודל.

לגבי האופנות המתחלפות כל חודשיים בשפת הפח-אשפה ששמה ג'אווהסקריחחחחחס... אני אפסיק כאן. :-)

קיימת גם נישה לא קטנה של c# מחוץ ליקום של מייקרוסופט - ב-unity3d, למשל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שפת פח אשפה ? נפגעתי אישית ! :lol:

קודם כל, הפופולאריות שלה עצומה והיא נמצאת בכל מקום היום. סטטיסטית ב SOF יש יותר שאלות JavaScript מאשר שאלות ב Java או #C.

היא שפה מאוד גמישה ולכן גם מאפשרת לכתוב בצורת פח אשפה, אבל זה ממש לא אומר שהיא כזו, להפך.

נכון, יש את התמונה המפורסמת הזו:

asdasdasdfaf.jpg

ואולי בעצם זה כל היופי.

למי שלא רוצה לכתוב כמו פח אשפה, מומלץ הספר הזה, שזמין גם במלואו באינטרנט:

http://eloquentjavascript.net/

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תחזור אליי אחרי שמודול כלשהו (שלא כתבת) זורק exception שנתפס במודול אחר (שלא כתבת),

יחד עם זריקת כל ה-stack trace לפח. מסוג הדברים שלא קורים בשפה נורמלית.

הוא שאמרתי, פח.

הספר ההוא שייך לעולם שלפני es6, babel ושאר המוטציות שהפכו את השפה מסתם איומה לבלתי נסבלת.

יש מספיק שפות בעולם שהן גמישות בלי לירות לעצמך ברגל,

אבל כל עוד אנשים משתמשים בדפדפנים, אין בררה אלא לחרוק שיניים ולהמשיך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אנשים ישתמשו בדפדפנים עוד הרבה זמן, לדעתי זה עוד יצבור תאוצה נוספת, במיוחד כש single-page applications מחליפות יותר ויותר יישומי desktop "וותיקים" (ושם אתה צריך JS כמו מנייאק). כמן-כן האפשרויות ש NodeJS נותן מרחיבות את הפונקציונליות של השפה עוד יותר לפתרונות back-end, אני מודה ששם אני מעדיף PHP.

ת'אמת, לא יצא לי להיות חלק מצוות גדול שכותב JS, את רוב רובו של הקוד אני כותב לבד (בלי כל מני ספריות למיניהן - אפילו לא jQuery), כך שבהחלט כרגע העולם שלי וורוד :-P. אפשר "לדבג" לא רע עם ה DevTools (גם ב Server-Side JavaScript), אבל כמובן שכל דבר יכול להיות סיוט.

בשבילי, ד"א, הסיוט האמיתי זה CSS - לא סובל את זה :-D

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...