Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מאזדה 3, ספיריט, 2000 סמ"ק, הצורה הראשונה והישנה.

היום נתקלתי בבעיה מוזרה: כשאני נוסע במהירות של בערך 40 קמ"ש ומעלה (לא כשאני נוסע במהירות נמוכה של 20-30 קמ"ש) ואני לוחץ בפתאומיות ובחוזקה על הברקס אני שומע רעש מאוד מוזר וחזק מהחלק הקדמי של הרכב ומרגיש בדוושת הברקס תזוזה מסויימת (לא מרגיש דפיקות ונקישות בדוושה כמו כש-abs נכנס לפעולה); אם אני נוהג במהירות ולוחץ לאט על הברקס (ולא הפתאומיות ובחוזקה) הבעיה לא מופיעה; יצויין שהתופעה קרתה לי היום לראשונה על כביש יבש ועד כמה שאני מבין מערכת ה-abs לא פועלת על כביש יבש; כמו כן, מנורת ה-abs תקינה וכשאני מדליק את הרכב היא נדלקת וכעבור שנייה נכבית.

אני לא יודע אם זה קשור אבל לאחרונה הגעתי לטיפול תקופתי במוסך מורשה של מאזדה והחליפו לי שמן מנוע, מסנן שמן מנוע, בולם קדמי ימני חדש ומקורי, תושבת מנוע חדשה ומקורית (התושבת הגדולה מבין השלוש) והסיפו לי מעט מאוד שמן ברקס.

1. מה לדעתכם הבעיה ?

2. האם יכול להיות שהוספת שמן ברקס לא נכון יכולה לגרום לתופעה הזו ?

3. האם יכול להיות שהחלפת הבולם הקדמי הימני דפקה לי משהו במערכת ה-abs ?

4 האם יכול להיות שאיכשהו זה קשור למזג האור המאוד קר בירושלים (אני גר בירושלים) ?

5. האם יכול להיות שזה קשור לדרמים ? או בעיה אחרת במערכת הבלמים ?

פורסם

ABS נכנס לעבודה בכל מצב בו הגלגלים עומדים להינעל. זה בהחלט יכול לקרות גם בכביש יבש.

מה מצב הצמיגים? וגם, במז"א קר, הביצועים של צמיגי קיץ יורדים. נקודת השוויון שמתייחסים אליה בדר"כ ביחס לצמיגי חורף/כל העונות היא ב-7 מעלות.

בולמים מחליפים בזוגות.

החלפה של בולם בודד בהחלט יכולה לגרום להבדלי בלימה (ואיזון בכלל) בין הצדדים מה שעשוי לעורר את אחת ממערכות העזר.

לגבי מילוי נוזל הבלמים, לדעתי לא זה מה שמהווה בעיה, אלא אם כן המיכל היה ריק, ולא בוצע ניקוז לבועות אוויר שאולי נכנסו למערכת בעקבות כך.

פורסם

תמדוד כמה בשר יש על הרפידות והצלחות( במוסך הוחלפה רפידה או צלחת? )

דבר שני רעידות בדוושה בדרך כלל מהצלחות האיוריות, לפחות אצלי זה נפתר עם החלפה של צלחות אחוריות

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

טום: הצמיגים בני כשנה-שנתיים ומצבם מצויין; לגבי הבולמים אמרו לי במוסך המרכזי כשהחלפתי בולם אחד מי שאין צורך להחליף את השני כי רק אחד היה דפוק ונזל ממנו שמן; לגבי שמן הברקס מילאו מעט מאוד שמן אבל בכל מקרה, איך מנקזים אויר ממערכת הבלימה ?

אילארום: הצלחות והברקסים הקדמים הוחלפו לפני כשנה. אבלאבדוק את זה מחר.

אם עוזר הרעש בהתחלה הוא של אויר ואז של חיכוך וזה מגיע מאזור הדוושה של הברקס.הופעה מתרחשת רקכאני לוץ חזעל הברקס ובהירות מעל 30-40 קמ"שבערך. רעיונות ?

פורסם

תיקון בהקלדה: אם עוזר הרעש בהתחלה הוא של אויר ואז של חיכוך וזה מגיע מאזור הדוושה של הברקס. התופעה מתרחשת רק כשאני לוחץ חזק על הברקס ובמהירות מעל 30-40 קמ"ש בערך

. רעיונות ?

פורסם

ועכשיו כשאני חושב על זה רק רגע: כשהוציאו לי את הבולם הקדמי הימני נתנו מכות חזקות מאוד עם פטיש על המכסה של הצלחת של הבולם !!!

האם יש שם באזור חיישן של abs ???? איפה נמצאים החיישנים של ה-abs ברכב שלי ? אם חיישן של abs לא עבד האם בהכרח הנורה שלה-abs לוח המכוונים אמורה להיות דולקת ?

פורסם

תודב לכמי שניסה לעזור. אחרי בדיקה מסתסרשאין כל בי: ה-abs מגיב קצת בצורה שונה כשהכבש יבש מה שהוביל אותי לחשוב שאולי המדובר בתקלה. מסתבר שהכל תקין. תודה !

• תוכן חדש...