Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחלתי לחפש רכב (פוסט בנושא -> http://bit.ly/2fvuUPF )

ואני שוקל לעשות מעבר לגיר רגיל על מנת לחסוך בעלויות הדלק ובתקווה להפיק הנאה קצת אחרת מהנהיגה השגרתית שלי.

העניין הוא שמאז שיש לי רשיון אני נוהג רק על אוטומט (מעל עשר שנים..).

מה דעתכם על המעבר הזה לאחר שנים על אוטומט?

ניב

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו לרכב על אופניים. אתה תתרגל שוב:-)

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

לחליפין, אפשר לקחת גם רכב עם גיר רובוטי כפול מצמד - תקבל יעילות קרובה מאוד לגיר ידני, כולל חיסכון בדלק והעברות הילוכים הרבה יותר מהירות מבידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני די נהנתי לחזור לרכב ידני אחרי 15 שנה שלא נסעתי בכזה. אני אפילו לא מרגיש שאני סובל בפקקים (ואני נשרך בהם כל יום) כי אחד הדברים שמשגעים אותי בפקקים זה השעמום... הידני מספק לי מעט תעסוקה ואחרי שלמדתי איך להתנהל בפקקים עם ידני אז אני גם ממש לא סובל מהקלאץ'.

עדיין, אני נסעתי על ידני מספר שנים אחרי שהוצאתי רשיון. קשה לי להעריך כמה היה לי קשה לחזור לידני אם לא הייתי נוגע בכזה מאז הטסט...

פורסם
תקבל יעילות קרובה מאוד לגיר ידני, כולל חיסכון בדלק והעברות הילוכים הרבה יותר מהירות מבידני.

למה היעילות רק ״קרובה מאוד״ אם ״חסכון בדלק והעברות הילוכים הרבה יותר מהירות״?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעבר לא הייתי מוכן לנהוג על רכבים אוטומטיים. תמיד גיר רגיל -ככה עברתי 6/7 רכבים.

ב 15 השנים האחרונות אני נוהג רק ברכבים אוטומטיים למרות שגם בגיר רגיל כי לאישה יש רנו ברלינגו חדשה עם גיר רגיל. כך שהתרגול מבחינתי עדיין קיים. בתקופה האחרונה אני שוקל שוב לחזור לגיר רגיל לאו דווקא בגלל חיסכון בדלק - אלא יותר הנאה מנהיגה. (שוקל, עדיין לא החלטתי סופית)

פורסם

מתרגלים לפקקים, אבל כשנוסעים באותו הפקק באוטומטי מבינים שזה היה מיותר. אוטומטי הרבה יותר נעים בעיר ובפקק. בכביש אין הבדל.

פורסם

אני חושב שהמשמעות של הנאה מגיר ידני הוא יותר ברכב ספורט או לחילופין, כזה עם מנוע חזק / טורבו בעיקר, כי אז השליטה שלך בהילוך וניצול הסל"ד יהיה משמעותי יותר בעזרת גיר ידני.

אם זו לנסיעה מנהלתית בפקקים לדוגמא, הייתי מעדיף אוטומטי עם כל הצער שבדבר כי לפעמים זה מייאש, ולא תמיד בא לך לעלות על רכב ידני אחרי יום עבודה ארוך ומייגע.

Opel Adam S 2017

פורסם

פילו שאני נוהג לא מעט בתנועה עירונית ופקקים אני מעדיף גיר ידני על אוטומט גם במקרים האלה, היה לי רכב פרטי ידני מכרתי אותו ועברתי לליסינג אוטומטי אחרי שנה החזרתי את הליסינג והחלטתי שאני רוצה לחזור לידני(העובדה שבסוף הרכב שחזרתי אליו היה הGTI הוא החלטה של הרגע האחרון ומקרי בהחלט).

פקקים מעצבן לנהוג בהם בכל מקרה והגיר האוטומט לא מהווה לי הקלה במיוחד אחרי שמתרגלים לנהיגה על ידני - פקקים מעצבנים על כל גיר שהוא בשבילי ואין הבדל בינהם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
למה היעילות רק ״קרובה מאוד״ אם ״חסכון בדלק והעברות הילוכים הרבה יותר מהירות״?

בגלל שרובוט מופעל על ידי הידראוליקה, כלומר יש משאבה הידראולית שצריך להפעיל. ובדגמים עם מצמדים רטובים יש איבוד אנרגיה גדול יותר. וגם, יותר הילוכים = יותר חיסכון.

יש מבין?

ולגבי עיר ופקקים. מי שרוצה להאריך ימים של הגיר הרובוטי צריך להבין - זה לא בשביל הגירים האלו. לכן גיר רובוטי מתאים לא לכל אחד.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם זה גיר רגיל מול רובוטי או רציף - החיסכון בדלק יהיה זניח אם בכלל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מניח שזה מאוד אישי.

למשל, אני בשביל עשרחמשרה דקות הליכה לא מזיז את האוטו. הולך ברגל (אלא אם ממהר במקרה). אחרים מסתכלים על זה כעל מאמץ ורק נוסעים. באותה מידה יש מי שרואה בהחלפת הילוכים מטלה שמאמצת את הרגליים והידיים ומרגיש בחדר כושר. אני תמיד שם לב באיזה הילוך אני נמצא, ומתאים את ההילוך לתנאים. יש מי שנוהג באוטומט ולא מודע בכלל להילוכים. בשבילו להתחיל לחשוב על זה, זו בעיה.

חזרתי לגיר ידני אחרי כמה שנים על DSG.

מבחינת ביצועים של הגיר (מהירות החלפה וכו'), חזרתי אחורה. אני לא מסוגל להתחרות ב-DSG מתופעל נכון משום בחינה.

מבחינת הנאה, למרות שהרכב שלי (קקטוס) לא ספורטיבי בעליל, זה היה נחמד ומעניין בהתחלה להעביר לבד שוב.

מבחינת נוחות בפקקים ותנועה צפופה - לא מפריע לי. אני לא חושב על זה בכלל על התפעול (כמו שלא חושב על כמה אני מסובב את ההגה), מלבד להיות מודע באיזה הילוך אני נמצא ובאיזה אני צריך להיות (שזה היה נכון גם שנהגתי ב-DSG).

בעד ונגד?

בעד - זול יותר.

נגד - דורש התעסקות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...