Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות באוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית מיצובישי לנסר אוטומטית 92'

בימים האחרונים האוטו רועד, במיוחד במהירויות מיוחדות ובפניות

ההגה לא רועד.

מוזר אולי יש לכם רעיונות לפני שאני ילך למוסך?

פורסם

במיוחד במהירויות מיוחדות ובפניות

מה הכוונה?

לגבי הפניות - יש מצב שהאוטו פשוט מחליק בגשם.

פורסם

באיזה מהירות ??

האם זה מופיע בדיוק במהירות הנ"ל ?

בדרך כלל הסיבות השכיחות לרעידות הם:

איזון גלגלים פגום.

צמיגים לקויים - שחוקים במידה לא תואמת, לחץ אוויר לא זהה,בליטות למיניהם.

במקרים קיצוניים יכול להיות גם תפוחים \ BallJoints לקויים.

פורסם

לבעל הלנסר

לא צינתה פרטים מדויקם לגבי הרעידות למשל עם יש לך רעידות עד מהירות בערך של 110 ומיעל 120 הרעדות נפסקות זה מצביע על כיוון פרונט .

עם יש לך רעידות תמיד זה יכול להיות בליטה באחד הצמיגים או כמו שאמרו שאר החברים .

צריך לעבור על הרכב ולבדוק עם אתה רואה משהוא לא קשורה כי לפי מה שצינתה לא ניתן לאבחן את הבעיה נקודתית.

פורסם

הצמיגים הוחלפו לא מזמן.

לא ניסיתי להגיע ל120 ומעל כי לא היה לי מושג מה זה.

הרעידות גם "לוקחות" חשמל בזמן הרעידות לוח השעונים האורות מסביב למתגי האיורור קופצים בהתאם לרעידות.

איזון גלגלים ופרונט אני יעשה החודש אבל הקטע של החשמל מוזר לי

פורסם

לגבי האורות זה יכול להיות בגלל הרעידות אין מגע כלומר מגע רופף בגלל הרעידה .אין קשר לרעידה וצריחת חשמל .

פורסם

רעידה המהירות גבוהה (80 קמ"ש ומעלה) המתרסנת ונעלמת מעל 110 עד 130 קמ"ש נגרמת מחוסר איזון דינמי של הצמיגים, במיוחד הקדמיים. ניתן להבין שבגלל המהירות העולה של הנסיעה, תדירות הרעידה היא בהתחלה מתחת לתדר העצמי של מערכת המתלה/גלגל, במהירות בה הרעידה בולטת יש התלכדות של תדר הסיבוב של הגלגל הלא מאוזן עם התדר העצמי של המתלה (ואם ההגה רועד ימינה ושמאלה ישנה התלכדות עם התדר העצמי של מערכת ההגה, המושפעת מהמומנט המחזיר של זויות מערכת ההיגוי ומריסון לקוי הנובע מחופשים ושחיקה). כשהרעידה מתרסנת פירושו של דבר שהרכב עבר את המהירות הקריטית. במהירויות גבוהות גם לאפקט הג'ירוסקופי המייצב יש חלק בריסון הרעידה.

רעידה במהירות נסיעה נמוכה של 30 עד 50 קמ"ש נובעת מצמיגים עקומים/מעוותים ואין לה תקנה זולת החלפתם.

אם תהליך האיזון על מכונת איזון דינמי אצל מוכר הצמיגים לא מתרסן ומסתיים תוך שתי הרצות לכל היותר, הצמיג יסבול מעוות בנסיעה וכדאי להחליפו או לא לקנות אותו בכלל (הכוונה לאותו סוג).

חופשים במערכת המתלה הקדמית כשהצמיגים תקינים ומאוזנים לא אמורה לגרום לרעידה קבועה אלא לרעידה המתעוררת בעקבות מכה שהצמיג מקבל מבור או מגבשושית בכביש.

יוסי

פורסם

מצטער, אבל כשעברתי על מה שכתבתי שמתי לב שבעצם לא עניתי על שאלתך.

יתכן שהבעיה אצלך נובעת מצמיג אחורי לא מאוזן. יתכן שמשקולת איזון שהיתה מורכבת עליו נפלה או שהצמיג צבר בוץ בהקף הפנימי של הג'נט ואיזונו הופר.

שים לב שתהליך האיזון יבוצע על צמיג וג'נט נקיים.

אם נדרשת מישקולת איזון גדולה (נניח מעל 35 גרם לכל דופן) וצריך להריץ את הצמיג על המכונה יותר מפעמיים, יתכן שהצמיג פגום ויש לפסול אותו.

בחצי השנה האחרונה נתקלתי פעמיים בצמיגים מעוותים, מתוצרות שונות וממקורות שונים. בשני המקרים מדובר בצמיגים חדשים ואפילו טריים. באחד המקרים מדובר בצמיגים שהוחלפו ע"י חברת הליסינג אלדן. לזכות המוכר וחברת אלדן אומר שלאחר דרישה תקיפה הצמיגים הוחלפו מיד, והשיפור שהורגש היה אדיר, הרכב יציב יותר, מחליק פחות ורעש הצמיגים בנסיעה הרבה יותר נמוך.

בנושא צמיגים מאד מומלץ לא לחסוך, אם רק אפשר.

כל טוב, יוסי

פורסם

שלחתי היום את אמא שלי למוסך.

הבעיה היא פיוז אחד היא לא אמרה לי איזה אני יבדוק תיכף.

בגלל זה ההבהובים באורות פנים המכונית.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

פורסם
נראה שהחליפו לנהג עצמו פיוז ליותר עמיד ברעידות וכך פיוז פתר את בעית הרעידות !
משהו כזה ...

פיוז כנגד רעידות - חחח :lol:

• תוכן חדש...