Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסלול ברלין-אמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיוק את המסלול הזה, ברלין-אמסטרדם, לפני 3 שנים.

התחלנו בברלין, הינו שם 6 ימים.

יש המון מה לראות ולעשות בברלין- עברנו דרך כל האטרקציות (רייכסטאג, zoo, החומה, צ'ק פוינט צ'רלי, כל אזורי המיטה והקודאם ואלכסנדר פלאץ, יום רכיבה באופניים בטריגרטן והסביבה וכו').. 5 ימים של טיולים בין האתרים ועוד יום אחד של טיול בכיף וקניות (פרימארק וכאלה, בעיקר ברחוב קודאהם).

לא רק שלא כדאי לשכור רכב בברלין אלא ההיפך- רצוי לא לשכור רכב ועוד יותר רצוי לנסוע רק בתחבורה הציבורית שלהם ולהתפעל ולהינות מתחבורה פשוט מצויינת!

עם הנחיתה בשדה בשונפלד אתה קונה כרטיס חופשי-שבועי ומטייל לך בכיף עם כל התחבורה הציבורית לכל פינה ולכל מקום בפשטות בלי להתעסק בתשלומים.

מלונות בברלין: או מלון מרכזי ב-Mitte או מלון באזור קודהאם (שם אנחנו היינו, במלון berlin ku'damm h10 שהיה במיקום מצויין קרוב מאוד לתחנת רכבת מרכזית ולגן החיות).

לאמסטרדם טסנו עם איזיג'ט לעוד 4 ימים, מלבד מחיר נורמלי יחסית בטיסה (מה שהיה לי) אתה מרוויח את הזמן הזה במעבר בין הערים ולכן שקול טיסה ולא רכבת או כל דבר דומה.

באמסטרדם הייתי 8 פעמים ב-4 השנים האחרונות.

4 ימים זה מעל ומעבר באמסטרדם, אפשר בחצאי ימים לעשות את האטרקציות במקום (וגם לנסוע לזנדם הקרובה ברכבת) ובשאר הזמן להנות רק מהסביבה המקיפה את הדאם והאוירה שיש למקום הזה.

גם באמסטרדם כמובן אין צורך ברכב (בטח שלא כדאי במרכז העיר), כן מומלץ לקחת מלון במרכז העיר ואז אפשר לוותר כמעט לחלוטין על החשמליות שלהם.

בהצלחה, אתה הולך להנות מ-2 המקומות!

פורסם

ערב טוב חברים ותודה רבה על העצות.

שאלה לגבי מזג האוויר - עד כמה הוא נוראי בסביבות סוף פברואר-מרץ? האם רמת הקור והגשמים בתקופה זו היא ברמה שיכולה לפגוע בטיול?

פורסם (נערך)

קשה לדעת יותר מכמה ימים מראש.

אני הייתי באמסטרדם בפברואר וסבלתי קשות מקור ושלג.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאמסטרדם טסנו עם איזיג'ט לעוד 4 ימים, מלבד מחיר נורמלי יחסית בטיסה (מה שהיה לי) אתה מרוויח את הזמן הזה במעבר בין הערים ולכן שקול טיסה ולא רכבת או כל דבר דומה.

BMW,אני חייב לציין שאני לא מסכים עם החישוב זמן שלך של טיסה לעומת רכבת

נכון שטיסה היא רק שעה וארבעים, אבל יש לך את זמן ההגעה לשדה בברלין, לפחות שעה בשדה לצורך צ'ק אין וכ"ו.

הטיסה עצמה, אחר כך ירידה בשדה באמסטרדם והמתנה למזוודות ואז נסיעה לעיר.

סך הכל יוצא קרוב לחמש שעות של מעבר. ברכבת יקח לך שש שעות - באותו המחיר, בנוחות הרבה יותר גדולה מטיסה, עם נופים יפים ובלי להתעסק עם משקלי מזוודות ותוספות על הזמנה באיזיג'ט. ואתה מגיע ממרכז עיר למרכז עיר.

זה השני סנט שלי בנושא הזה.

פורסם
ערב טוב חברים ותודה רבה על העצות.

שאלה לגבי מזג האוויר - עד כמה הוא נוראי בסביבות סוף פברואר-מרץ? האם רמת הקור והגשמים בתקופה זו היא ברמה שיכולה לפגוע בטיול?

אחרי הצבא עשיתי את הנסיעה מברלין לאמסטרדם באוטובוס שינה של חברת GULIVER, עולים ב23:00 בברלין ומתעוררים ב5:00 באמסטרדם, מיטה סבירה, יש שירותים ודיילת שמוכרת סנדביצ'ים.

בשנה שעברה תפסתי טיסה עם איזיג'ט בשבת בבוקר ב65 יורו - יש ימים שהטיסות ריקות והמחיר בהתאם.

לגבי מזג אוויר בפברואר - מנסיון של כמה שנים (מבקר בתערוכה כל שנה): קר מאד מאד - ושוב, מאד!

הרוח חודרת את כל השכבות ואחרי רבע שעה בחוץ מה שאתה רוצה זה מקום סגור, לקלף 3-4 שכבות ולשתות משהו חם - קטנוע או אופניים לא באים בחשבון בכלל.

אם הכוונה לשוטט ברחובות הייתי דוחה קצת לאביב - יותר נעים ויותר מעניין כשהרחובות מלאים.

פורסם
BMW,אני חייב לציין שאני לא מסכים עם החישוב זמן שלך של טיסה לעומת רכבת

נכון שטיסה היא רק שעה וארבעים, אבל יש לך את זמן ההגעה לשדה בברלין, לפחות שעה בשדה לצורך צ'ק אין וכ"ו.

הטיסה עצמה, אחר כך ירידה בשדה באמסטרדם והמתנה למזוודות ואז נסיעה לעיר.

סך הכל יוצא קרוב לחמש שעות של מעבר. ברכבת יקח לך שש שעות - באותו המחיר, בנוחות הרבה יותר גדולה מטיסה, עם נופים יפים ובלי להתעסק עם משקלי מזוודות ותוספות על הזמנה באיזיג'ט. ואתה מגיע ממרכז עיר למרכז עיר.

זה השני סנט שלי בנושא הזה.

אני לא פוסל נסיעה ברכבת, עשיתי את זה מספר רב של פעמים בטיולים שונים כשמחירי הטיסות גם היו יקרים פי כמה.

במקרה שלי, הטיסה באמת הייתה במחיר כדאי (וזולה מכרטיס רכבת) ודווקא מבחינת התניידות- בגלל שמדובר בברלין ואמסטרדם, התחבורה הציבורית המצויינת הפכה את המעבר לפשוט מאוד ואת הרווח קיבלתי בשעת עזיבה נורמלית במלון בברלין והגעה בשעה נורמלית למלון באמסטרדם.

בזמנו כשבדקתי את מחירי הרכבת להשוואה (זאת הייתה אופציה) , המחיר היה מוגזם , בהשוואה לטיסה.

• תוכן חדש...