Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסלול ברלין-אמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מעוניין לטוס עם החברה לברלין ולסיים את הטיול באמסטרדם בסביבות פברואר-מרץ.

האם מישהו עשה את המסלול בעבר ויש המלצות ודגשים לתת?

האם כדאי לעשות שבוע ברלין ואז לנסוע ברכבת לאמסטרדם לעוד מספר ימים או להתחיל בברלין, להשכיר רכב ולעבור בכל מיני ערים בגרמניה ולסיים באמסטרדם, או שזה מסורבל מדי לטיול של ~שבועיים?

בכל מקרה אשמח לשמוע על אטרקציות מומלצות והמלצות לברלין ו/או גרמניה בכללי. באמסטרדם הייתי לפני כ5 שנים.

פורסם

השאלה נשאלת בפורום זה כל כמה שבועות (אם כי לאחרונה חלה רגיעה, אולי בגלל העונה.

יש כמה שאלות:

1. מה מטרת הטיול.

2. מה משך הטיול.

3. עד כמה התקציב מתוח או חופשי.

4. האם כבר הוזמנו כרטיסי טיסה.

ענה על שאלות אלה ואולי תן עוד קצת מידע, ואז אפשר להתקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. טיול עם החברה - לראות מקומות וקצת חיי לילה.

2. כמו שרשמתי בהתחלה, בערך שבועיים.

3. התקציה לא הוחלט סופית, האם 8000-10000 ש"ח לאדם יספיקו? (לא כולל טיסה)

4. לא הוזמנו

אין יותר מדי מידע בינתיים החלטנו על זה לא מזמן (בדיוק חזרתי מתאילנד 8)).

פורסם (נערך)

התקציב נראה לי גבולי לתקופה כזו.

הייתי עכשיו שבוע עם המשפחה בגרמניה , הסיפור עלה כ-5000-6000 ש"ח לאדם, כולל טיסות זולות, כניסות לאתרים, מזון בסופרים (שתי ארוחות במסעדות איטלקיות די בסיסיות), לילה במלון כוכב אחד, שלושה לילות במלון 3 כוכבים בעיר שדה, שלושה לילות בצימר, שכירת רכב 7 מקומות (בכל זאת 5 מבוגרים על ציודם לשבוע) דלק וכניסות לאתרים. אתה מדבר על שבועיים, ערי בירה, שכירת רכב בין מדינתית (יש על כך עמלה די שמנה) ואני מניח שלא מעט בילויים וארוחות במסעדות.

מבחינת תכנית - אם אתם מתעקשים על שילוב של ברלין ואמסטרדם אני הייתי עושה 9-10 ימים בברלין, נוסע לאמסטרדם ברכבת או טס בחברה מוזלת ומבלה בה עוד 3-4 ימים. זה די מתאים מבחינת מה שיש לראות בערים אלה. אתה יכול להסיט קצת לטובת אמסטרדם אם אתה רוצה לנסוע קצת מחוץ לעיר.

מכל מקום - בדוק היטב את נושא שכירת רכב במדינה אחת והחזרתו באחרת. בדרך כלל מדובר בעניין יקר, אלא אם אתה מצליח ליפול על איזה רכב שצריך החזרה למדינת המקור שלו, ואת זה אי אפשר לדעת מראש. אחותי קיבלה כך שדרוג רציני מאד לפני הרבה שנים, אבל המחיר היה החזרת הרכב לא בעיר היעד אלא במרחק שעתיים נסיעה ממנה ברכבת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהלן, תודה על התשובה.

לפי מה שהסברת אנחנו כנראה נקח רכבת לאמסטרדם ולא נסע עם רכב.

האם משתלם יותר מבחינת מחיר-נוחות להשכיר רכב בברלין או שכדאי להסתמך שם על התחבורה הציבורית ומוניות?

אני יודע שחניה יקרה בערים דומות לה. או שמא יש אטרקציות "חובה" אשר נמצאות מחוץ לעיר שכדאי אפילו להשכיר בשבילן רכב ליומיים-שלושה?

פורסם

ברלין, תחבורה ציבורית בלבד.

יש מספר מקומות ״חובה״ כמו מוזיאון היהודים ורייכסטג, אלכסנדרפלאץ או שטיגליץ פורום. מסעדות שוות מאד.

אבל אמסטרדם יותר שווה והולנד בכלליות יותר שווה ודווקא שם הייתי משקיע את המירב.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

מה רע בשביט - אני חולק עליך.

ברלין עיר לשבוע-שבועיים.

אמסטרדם ל-3-4 ימים.

טיולים בגרמניה - נפלאים. גם בהולנד. כמובן שהולנד הרבה יותר קומפקטית.

פורסם

נסיעה מברלין לאמסטרדם בתקופה שאתה מדבר , תוכל לעשות או באוטובוס במחיר של כ 30 יורו - תלוי ביום ובשעה - או אם תזמין מוקדם תוכל לטוס בכ 50-60 יורו עם איזי ג'ט.

אני נסעתי לפני חודש מקלן לאמסטרדם באוטובוס במחיר של פחות מ 20 יורו.

פורסם

צביקה, המרחק מקלן לאמסטרדם הוא בערך כמו מנהריה לבאר שבע.

מברלין לאמסטרדם פי 2.5.

אישית הייתי בוחר ברכבת או בטיסה, לא מסתבך בכבישים ובפקקים.

פורסם

בברלין אפשר להעביר בכיף שבוע,

אבל מכל ערי גרמניה לא עשתה לי את זה במיוחד.

אם אתה מחפש חוויה של נופים ורוצה לשכור רכב, הייתי שוקל לטייל באיזור מינכן או באיזור היער השחור, לא יודע כמה ישים בתקופה שאתה רוצה לנסוע.

אמסטרדם לשבוע זה המון, אבל אם תשכור רכב ותטייל מחוץ לעיר זה נחמד שבוע להולנד.

קח בחשבון שהשכרה בגרמניה והחזרה בהולנד עלולה להיות יקרה.

אם אתה צריך עצות לגביי יעדים בשתי המדינות אתה מוזמן, הייתי פעמיים בהולנד, 3 פעמים בגרמניה (מתוכן פעמיים בברלין) וברוב המדינות שגובלות בהולנד ובגרמניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
צביקה, המרחק מקלן לאמסטרדם הוא בערך כמו מנהריה לבאר שבע.

מברלין לאמסטרדם פי 2.5.

אישית הייתי בוחר ברכבת או בטיסה, לא מסתבך בכבישים ובפקקים.

תבדוק את עצמך. אני כמעט בטח שמבאר שבע לנהריה זה סביבות 200 ק״מ ומקלן לאמסטרדם זה סביבות ה300.

מה רע בשביט - אני חולק עליך.

ברלין עיר לשבוע-שבועיים.

אמסטרדם ל-3-4 ימים.

טיולים בגרמניה - נפלאים. גם בהולנד. כמובן שהולנד הרבה יותר קומפקטית.

על טעם ועל ריח.

עזוב את זה, איך הודעת לאביך הג׳קה שהוא טעה כל השנים האלה?

פורסם

הייתי שבוע באמסטרדם לפני חודשיים, נכון שאת מירב האטרקציות ואת כל הרעיון של העיר אתה מקבל תוך 3-4 ימים, אבל ללכת ברחובות, לעשן, לשבת בפארקים ולהסתלבט, אפשר לעשות במשך חודשיים, וממש לא הרגשנו תחושת מיצוי ביום האחרון או לפניו.

פורסם

שביט - כתבתי אחרי שבדקתי. מדובר ב-220 לעומת 260 ק"מ.

אגב, לפני כחודש נהגתי מבריסל לקלן - גם זה 220 ק"מ (למעשה טיפה יותר כיון שלא נסעתי לגמרי ישיר). חזרתי מעיירה בשם Emmelshusen ליד מיינץ שבה לנתי, המרחק כ-300 ק"מ וכמעט כולו בכבישים מהירים, ובכל זאת היתה נהיגה קשה בגלל תנאי מזג האויר.

מבחינת פות"ש - אם הוא מוכן לקצר את השהיה בברלין ובאמסטרדם הרי שנהיגה ביניהן עם עצירה למשך 2-4 לילות בדרך יכולה להיות נחמדה, אבל מומלץ להמנע מנהיגה בתוך הערים, וכמובן צריך להביא בחשבון עלויות שכירת רכב בין מדינות. אפשר לעשות דבר דומה גם ברכבת (למשל - לנסוע מברלין לקלן, לבלות בה יומיים ואז להמשיך לאמסטרדם).

שביט - קצת קשה להודיע לאבא שלי, הוא נמצא 7 אמות מתחת. מכל מקום, אין לי ספק שהאיש ידע את השפה על בוריה, בכל זאת גדל בברלין ולמד באחד התיכונים המובילים בגרמניה של אותם ימים, וגם השתלם בגרמניה מספר פעמים. אבל יתכן שמדובר בניבים שונים - גרמניה גדולה, ויש בה הרבה מאוד ניבים שבהם אותה הברה כתובה מתבטאת בצורה שונה.

פורסם

גוגל מפות מסר לי מספרים שונים.

בכל מקרה, אני יותר התחברתי להולנד מאשר לגרמניה. כנראה זה באמת עניין של טעם.

לגבי אביך, באיחור מעט, משתתף בצערך.

גרמנים אוהבים להמציא דברים, כמו לקחת בטא מהיוונים ולהפוך אותה לדאבל s, לבטא אותה כs יחידה ואת האות s לבטא כsh.

דווקא לגבי הj, אין הוראות מיוחדות.

פורסם (נערך)

היי Guru,

אני נסעתי לפני כשנתיים ברכבת לילה מברלין לאמסטרדם. שכרנו חדר זוגי בקרון שינה.

הדבר לא היה זול, אבל תענוג אמיתי. בחדר יש כיור רחצה, שולחן, מיטות עם סדינים ומזרן אמיתיים.

בקרון עצמו יש מקלחת מצוחצחת ושירותים.

הרכבת יוצאת בערב מברלין ומגיע בבוקר לגבול עם הולנד. משם ברכבת ICE מהירה לאמסטרדם תוך שעה וחצי בערך.

הדבר לא זול, אבל חוסך יום שלם כי המעבר הוא בשעות הלילה וגם חדר במלון שלא צריך באותו הלילה. אם תרצה לשמוע עוד, מוזמן לפנות אלי בפרטי או לקרוא מידע נוסף כאן (הבלוג הכי טוב שאני מכיר על נסיעות רכבת באירופה + המלצות וכ"ו)

The Man on seat 61

http://www.seat61.com/

תיקון:

עכשיו ראיתי בבלוג שלו שמדצמבר 2016 אין יותר רכבות לילה בגרמניה.

http://www.seat61.com/citynightline.htm

בהחלט מבאס. אבל מצ"ב הסבר לגבי רכבת בין אמסטרדם לברלין:

http://www.seat61.com/trains-and-routes/amsterdam-to-berlin-by-train.htm

הערה נוספת:

אופציה אחרת שבדקנו בזמנו הייתה שכירות של רכב בברלין ונסיעת טיול של כמה ימים דרך הרי ההרץ בגרמניה. החזרה של הרכב בתחנת הרכבת של Oberhausen ומשם ב-ICE ישיר לאמסטרדם תוך פחות משעתיים. ככה אתה חוסך החזרה בארץ אחרת שיכולה להיות יקרה מאוד + 200 ק"מ של נסיעה בהולנד עם משטר מצלמות המהירות הכי חמור באירופה. בברלין כדאי לשכור לא בתחנת רכבת\שדה תעופה כדי לא לשלם סתם אגרה מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • תוכן חדש...