Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי בגיל 25 אחרי שירות ממושך בקבע ביחידה מסוימת.

כהגדרתך, "הפסדתי" 7 שנים מהחיים.

אז אתה טועה ובגדול - אני הרווחתי את השנים האלו.

היום הבן הבכור שלי משרת באחת מ-3 יחידות העילית ויוצא בקרוב לקציני חי"ר, אחרי שסיים את המסלול בהצטיינות.

המחשבה על הפסד זמן לא באה בחשבון.

תתבגר - ההודעה שלך כתובה בהתבכיינות של ילד בבית ספר יסודי שלקחו לו את השוקו.

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פותח השרשור, כדאי לך להשלים את שלושת השנים שלך רק בגלל החותמת החברתית שהצבא נותן, והדלתות שיציאה באמצע עלולה לסגור לך. אם הייתי אתה, אולי הייתי מנסה גם את מה שמציעה Mika, גם אם אני לא מסכים עד הסוף עם הגישה שלה.

לגבי השאר - גיוס בכפייה הוא דבר רע. בזבוז של שלוש שנים מהחיים, רק כי זה חובה, זה גם דבר רע. לא מרוויחים מזה כלום, זה לא תורם שום דבר לאף אחד, וזה נעשה בכח האינרציה והאמונה שהצבא הוא כור היתוך, או הצגת תפיסה מקצינה שזה או הכל או הכלום.

זה לא עניין של סוציומטיות או שק אשכים, ואני גם לא כל כך מבין את גישת ה"זו המדינה, תתמודד". כולנו רק נרוויח מצהל טוב ומקצועי יותר, בו לא מחזיקים בכח שלוש שנים אנשים שהתרומה שלהם מסתכמת בקריאת עיתוני הבוקר למפקד, ובו אין לך 500 חיילים עם בעיות כלכליות בחטיבת החי"ר שלך, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אין לך 500 חיילים עם בעיות כלכליות בחטיבת החי"ר שלך

לחייל עם בעיות כלכליות אין זכות לשרת ביחידות/חטיבות חי"ר?

כדברך, צריך לסנן את החיילים לפי גובה העו"ש ועובי הארנק של ההורים.

פורסם

לגבי צבא מקצועי, יכול להיות שאתה צודק אבל כרגע זה לא המצב.המצב כרגע שיש גיוס חובה לכולם ואין שום סיבה שאדון בכייני לא יתרום את חלקו בגלל הסיבות שהוא הציג.לגבי תפקידים לא מספקים- יש שירות לאומי ויש מספיק דברים ותפקידים במסגרת הצבאית בעלי משמעות גבוהה הכל שאלה של רצון שנראה שלא כל כך קיים אצל הבחור. זה מאוד עניין של סוציומטיות במסווה של "אני אמשיך לתמוך בדרך אחרת".

פורסם
לחייל עם בעיות כלכליות אין זכות לשרת ביחידות/חטיבות חי"ר?

כדברך, צריך לסנן את החיילים לפי גובה העו"ש ועובי הארנק של ההורים.

נו, יש איזו רמה מינימלית של הבנת הנקרא שמצפים מאנשים שמשתתפים בפורומים.

הוא התכוון שבצבא מקצועי חיילים יקבלו משכורת נורמלית ואז לא יהיו להם בעיות כלכליות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ניר, אני מכוון למקום אחר בכלל.

לכל אחד יש זכות לשרת איפה שהוא יכול, בהתאם לנתונים שלו. אבל במקום להכריח את כולם להתגייס, היה עדיף לכולנו אם צהל היה הופך לצבא מקצועי. ואז במקום לקחת אנשים עניים גם ככה, ולהקשות עליהם עוד יותר בשירות בכפייה של שלוש שנים, לפחות היו משלמים להם משכורת נורמלית ולא 700 שקל בחודש. בעולם כזה לא היו כנראה מגייסים את פותח את השרשור, ועוד רבים אחרים, שתכלס לא עושים כלום במשך שלוש שנים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
נו, יש איזו רמה מינימלית של הבנת הנקרא שמצפים מאנשים שמשתתפים בפורומים.

הוא התכוון שבצבא מקצועי חיילים יקבלו משכורת נורמלית ואז לא יהיו להם בעיות כלכליות.

בצבא אין משכורת נורמלית.

לא היתה ולא תהיה. זה מה יש, ועם זה מתמודדים. הצבא, בעיקר בשנים האחרונות, עוזר ככל הניתן למשפחות במצוקה.

6K נטו לחודש בגולני או באגוז זה טוב רק למי שחולם.

לגבי הבנת הנקרא - תחסוך.

ניר, אני מכוון למקום אחר בכלל.

לכל אחד יש זכות לשרת איפה שהוא יכול, בהתאם לנתונים שלו. אבל במקום להכריח את כולם להתגייס, היה עדיף לכולנו אם צהל היה הופך לצבא מקצועי. ואז במקום לקחת אנשים עניים גם ככה, ולהקשות עליהם עוד יותר בשירות בכפייה של שלוש שנים, לפחות היו משלמים להם משכורת נורמלית ולא 700 שקל בחודש. בעולם כזה לא היו כנראה מגייסים את פותח את השרשור, ועוד רבים אחרים, שתכלס לא עושים כלום במשך שלוש שנים.

יש כרגע חוק גיוס חובה.

לא נעים, לא כיף אבל זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

למה זה צריך להיות ככה זה נושא אחר אבל כל עוד זה ככה, לבוא בגישה של "אשאיר את העבודה הקשה לאחרים בזמן שאני "אקדם" את עצמי " זה בטוח לא הפתרון.

פורסם
אבל לא מתמודדים.

וחוץ מזה, למה זה צריך להיות ככה?

אני לא רוצה לגלוש לפוליטיקה, אבל הכסף לא מגיע למקומות הנכונים, כבר עשרות שנים.

חייל אמור להתקיים ממשכורת סבירה שתאפשר קיום הוגן ולא מפירורים של תקציב הביטחון.

עד שהחוק לא ישתנה, זה המצב.

דורות של חיילים התמודדו, מתמודדים ויתמודדו עם זה.

פורסם

נחבר את זה לשרשור אחר

צבא מקצועי עולה כסף והרבה.

מי ישלם ?

95% מהאוכלוסיה ,לו היה הדבר ניתן לבחירה, לא היה רוצה ללכת לצבא.

אבל כאשר אתה חייב , יש שמנסים לתרום את המקסימום, ויש שלא.

יש שנשכרים משירותם הצבאי והופכים מילדים לבוגרים, ויש שלא.

בסיטואציה בה נמצאת מדינת ישראל כנראה ששירות חובה ימשיך ללוות אותנו עוד שנים רבות.

ואני נוטה להסכים עם דבריה של מיקה

או בתרגום פורומי

ניתן מכל לימון לעשות לימונדה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לגבי השאר - גיוס בכפייה הוא דבר רע. בזבוז של שלוש שנים מהחיים, רק כי זה חובה, זה גם דבר רע. לא מרוויחים מזה כלום, זה לא תורם שום דבר לאף אחד, וזה נעשה בכח האינרציה והאמונה שהצבא הוא כור היתוך, או הצגת תפיסה מקצינה שזה או הכל או הכלום.

זה לא עניין של סוציומטיות או שק אשכים, ואני גם לא כל כך מבין את גישת ה"זו המדינה, תתמודד". כולנו רק נרוויח מצהל טוב ומקצועי יותר, בו לא מחזיקים בכח שלוש שנים אנשים שהתרומה שלהם מסתכמת בקריאת עיתוני הבוקר למפקד, ובו אין לך 500 חיילים עם בעיות כלכליות בחטיבת החי"ר שלך, לא?

אז מה אתה מציע, שירות צבאי בשכר רק למי שרוצה?

התוצאה שתתקבל היא צבא מאוד מאוד קטן ויקר ביחס לגודלו וברמה מיקצועית של צבא ארצות הברית.

בכוונה ציינתי את צבא ארצות הברית, צבא ענק של המדינה "מספר 1" שלמרות כל המשאבים העצומים שלו שולח לישראל את מפקדיו כדי שילמדו מצה"ל איך נלחמים בשטח בנוי, למשל.

שכמעט בכל אימון Red flag מושפל על ידי טייסי חיל האויר.

שכמעט בכל אימון מול יחידות רגלים ישראליות נוחל תבוסות.

זו הרמה המקצועית של צבא ארצות הברית, נמוכה, אבל לא נורא, "אז נהרגו לנו 20k חיילים אבל הראנו להם מזה, go redneck!".

ישראל לא יכולה ואסור לה לנסות להתבסס על צבא מקצועי שכיר, היא צריכה שירות חובה שבו כל אחד בשאיפה מנותב לתפקיד שמתאים לו ושם, כך שמצד אחד יהיה צבא סדיר "זול" ומקצועי שבעת הצורך ייתמך במילואימניקים מיקצועיים ויקרים (אבל לפרק זמן מוגבל).

יותר מדי מלחמות ומבצעים שישראל חוותה מאז הקמתה מעידים על צדקת הדרך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת העצובה היא שבצה"ל (סדיר) אפשר לעשות תפקיד שיסדר לך את החיים (8200, יחידות מובחרות), אפשר להעביר את השירות בסבבה (יחידות קרביות, ג'וב כזה או אחר) ואפשר להידפק קשות ולסבול 3 שנים (חימוש, תפקידים מסוימים בטכני ח"א, תובלה). המיונים נעשים בצורה די הזויה, יש פרוטקציות והרבה אנשים לא עושים תפקיד שמתאים להם.

מעבר לכך, לתפקידים "הדפוקים" צה"ל צריך יותר אנשים מאלה שמגיעים עם מוטיבציה לשירות כזה.

קל מאד להיות אחד שהיה טייס ולהטיף לחימושניק שאין לו מוטיבציה לשירות. כן, הטייס עבד קשה, עשה קורס לא קל, אך רוב הסיכויים שלחימושניק בכלל לא היה סיכוי לנסות לעבור קורס טיס.

צה"ל מתמודד עם בעיית המוטיבציה לתפקידים הדפוקים כבר עשרות שנים. לא יודע מספרים, אבל המון אנשים נושרים בדרך וזה כמכביד על המערכת. אני יותר נוטה להשים את צה"ל מאשר את האנשים שפורשים בעצמם.

פורסם

צבא זה חרא. עשיתי צבא, הגנתי, שירתי, בזבזתי זמני. אכן לגמרי. בזבוז זמן לגמרי. אני מאוד מלין על כך שהייתי צריך לעשות צבא וזרקתי 3 שנים מהחיים. לא אומר שלחינם, אבל זרקתי. אבל מה לעשות? צריך. כן, כן. צריך. גם למס הכנסה וביטוח לאומי אני משלם כסף סתם. לחינם. אבל צריך. תחשוב על זה ככה - לא תעשה צבא, יכול להיות שסגרת לעצמך דלת כל שהיא בחיים, שאתה לא יודע על קיומה היום, שתשנה את חייך לרעה. אנשים מסתכלים על זה. הדעה הרווחת בארץ זה "אני עשיתי צבא, אכלתי ז*ן במשך 3 שנים ואתה לא עשית? יא משתמט יא מניאק". ואגב, בצדק. אתה לא יותר טוב ממני או מאף אחד אחר בארץ שיש לך את הפריווילגיה לא לעשות צבא. אם לא עשית צבא, אתה תסומן כל חייך.

עוד נקודה למחשבה - אתה כרגע מדבר על עצם העובדה של צבא, שזו עצם שתקועה לך בגרון במשך 3 שנים, שתמנע ממך להתפתח בחיים. בוא נסתכל על זה מנקודת המבט השנייה - יש לך אפיק התפתחות כל שהוא ב-3 שנים האלה? משהו ודאי שאתה יכול להתפתח בו? לעבוד בארומה ולהרוויח 4K בחודש, לא נחשב כאפיק התפתחות. אני מתכוון משהו שיקדם את חייך לכיוון שאתה רוצה. משהו שלולא ה-3 השנים האלה, היה מתעכב/לא היה קורה בכלל? האם אתה בעל איזו חברה שאתה צריך לנהל? מתכנן לפתוח סטארט אפ?

אני אהמר ואומר שלא. אתה פשוט חושש שב-3 שנים האלה אתה היית יכול לכבוש את העולם, או לקדם את עצמך לשם, והצבא ימנע ממך. אז תתעורר, ב-3 שנים האלה רוב הסיכויים שלא תכבוש את העולם, לא תסיים תואר, לא תתקדם בעבודה לתפקיד מנכ"ל וגם לא תפתח תוכנה שתשנה לנו את החיים. אתה פשוט תחייה בסתלבט שלך במשך 3 השנים האלה.

לי היו מטרות מאוד גבוהות בחיים, שאיפות, אפיקי התפחות שרציתי ללכת בהם, והכול נדחה אצלי ב-3 שנים האלה. אין מה לעשות. אני הייתי כמו אצן שמחכה על קו ההתחלה ליריית האקדח, להתחיל לרוץ. עמדתי שם 3 שנים בפוזיציה, מחכה בקוצר רוח להתחיל לרוץ. אם אני המתנתי, גם אתה יכול להמתין.

מה גם, אל תשכח שגם בצבא, למרות שזה ברובו חרא, יש יתרונות. אתה לומד המון בצבא. זה יכול להיות מאנשים שתכיר שיכול להיות שיעזרו לך בחיים (קשרים וכו'), זה יכול להיות באנשים חכמים שתוכל ללמוד מהם המון, זה יכול להיות במקצוע שלך, זה יכול להיות שתגלה דברים באישיות שלך שלא ידעת על קיומם, שתכיר חברים לחיים שפשוט יהיו חברים הכי טובים שלך, וזו יכולה להיות גם חוויה מעצבת בכללי. לצבא יש אחלה קטע בעיצוב אישיות האדם. לא מובטח, לא לכולם זה קורה, לא כל אחד יוצא עם חברים לחיים ועם קשרים עם ורטהיימר, אבל זו בהחלט אחל'ה חוויה.

בקיצור, אל תהיה ילדה. תעצור חייך ל-3 שנים, תעשה צבא, תסיים ותחזור למסלול. בעוד 3 שנים תיגש לשרשור הזה, לדעתי אתה תופתע לראות כמה השתנה בדעתך מאז שפתחת אותו.

פורסם
תחשוב על זה ככה - לא תעשה צבא, יכול להיות שסגרת לעצמך דלת כל שהיא בחיים, שאתה לא יודע על קיומה היום, שתשנה את חייך לרעה.

היום זה פחות נכון מאשר פעם, אבל כן, עדיין ויכול לקרות מצב כזה.

אבל מצד שני, כל דבר קטן יכול לסגור לך דלת שלא ידעת על קיומה, כולל סלפי עם ג'וינט באינסטוש, מילה לא במקום שאמרת למישהו ברחוב, או משהו אחר שעשית, שנראה לכאורה תמים, אבל יכולות להיות לזה השלכות כבדות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...