Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציריה - דייהטסו אפלאוז 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

ברשותי דייהטסו אפל אווז 1997 אוטומט 1600

רציתי לשאול, הצירייה שלי "מתקתקת" כשאני מסובב את ההגה עד הסוף לצד ימין ושמאל. והחלפתי גומיות של ציריה ועדיין יש את הרעש. האם זה קשור לפעמון? או שפעמון וגומיה של ציריה זה אותו דבר?

ועוד דבר - עשיתי כרגע טסט לרכב אחרי שבע מדורי גיהנום (הרכב ישן) ועשיתי לו טיימינג (235 אלף ק"מ כרגע). משנה הבאה זה הופך להיות רכב מיושן. האם כדאי למכור אותו ולקנות רכב אחר? בעיקרון אין לי כסף ואם אקנה רכב זה יהיה במימון\הלוואה. השאלה אם שווה להשקיע. כרגע המצב הכספי לא כ"כ יציב. האם כדאי למשוך עם הרכב עד שיילך "קפוט"? כי כל פעם כשאני עושה לו טסט זה מלא בעיות והרבה כסף לסדר ליקויים. או שיש דרך להעביר אותו טסט בקומבינה שנה הבאה?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגומיה שומרת על הגריז של הפעמון שלא יברח החוצה ושלא ייכנס לכלוך לתוכו. אם נסעת הרבה זמן עם גומית ציריה קרועה, אז הפעמון הלך.

תבדוק איזה פעמון מתקתק, ימין או שמאל או שניהם, ותקנה חליפי בכל חנות.

אם הרכב מאכיל אותך מרורים, תמכור ותקנה יונדאי משנתון מתקדם יותר.

Stay Dirty

פורסם

אסף יתותח מה המצב? חג שמח

בעיקרון הרכב סבבה. העניין כול פעם בטסט חופרים לי על ליקויים. לפעמים גם סתם ממציאים לך כי זה רכב ישן. ויש את הבעיה של הזיהום אוויר ושמתי תוסף ולא עזר. האם ניקיון של מצערת ומנוע צעדים עוזר וקשור בזיהום אוויר?

ד"א יש לי הלוואות של איזה 35 אלף לבנק. האם שווה לקחת עוד הלוואה בשביל רכב? או שכדאי למשוך עם הדייהטסו עוד?

פורסם

אנחנו לא יועצים כלכליים אבל בעקרון לחיות על המינוס לא בריא אף פעם.

לא הייתי לוקח הלוואה מהבנק כי הריבית תהיה גדולה.

במקרה שלך עדיף לטפל ברכב ולהעביר אותו טסט בדרכים פחות מקובלות.

ניקוי מצערת קשור יותר לס"ד לא יציב מאשר לבעיות זיהום אוויר.

כנראה שמשהו במערכת הפליטה שלך לא תקין.

פורסם

היי מארק, תודה על התגובה. מה זה "דרכים פחות מקובלות"? כול פעם אני מנסה להעביר אותו דרך מישהו ויוצא שאני משלם את אותו כסף כאילו העברתי לבד. מה אתה ממליץ?

וד"א - רכב מעל 20 שנה שעושה כל חצי שנה טסט - האם כל טסט חייב אישור רכב מיושן ואישור בלמים? או רק פעם בשנה?

פורסם (נערך)

קודם כל אני ממליץ לשמור על רכב תקין מבחינה בטיחות וזיהום לטובת כולנו.

לגבי "פחות מקובלות" אני לא אפרט כי זה מובן מעליו.,אבל גם מאכר שלא מכיר אותך באופן אישי לא יעביר לך רכב שלא תקין בטיחותית.

יש לי שכן שהחזיק פיאט אונו 94 עד לפניי שנה ואף אף פעם לא השתמש במאכר.

תיגש לאגזוזן שיבדקו לך את בעיית הזיהום,לגבי ציירה בסופו של יום זה הבטיחות שלך מכיוון של רכב שלך אין מערכות בקרת יציבות וABS ממליץ בחום לשמור על תקין מבחינת Nערכת ההיגוי והבלימה.

ברכבים ישנים ככל שיש לך יכולת לתקן דברים לבד מוזיל עלויות בהרבה.

לדוגמא אם תעשה טיפולים קטנים לבד תחסוך בממוצע לפחות 1000 ש"ח בשנה.

אם הרכב שלך מתחיל להיות לימון כבד אז באמת עדיף למכור.

השאלה האם תוכל לעמוד במימון ועל איזה סכום אנחנו מדברים?

תמיד תוכל לקנות שברולט אבאו משנתונים גבוהים(2006 ומעלה) בפחות מ10 אלף ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

היי מארק מה זה אומר ״לימון כבד״? חח

בעיקרון הרכב עם משאבת מים חדשה צמיגים רדיאטור טיימינג טסט לשנה (עכשיו עשיתי)

באמת השקעתי עליו והוא עשה ״רק״ 234 אלף ק״מ ועובד די בסדר.. הנסיעות שלי הן די קצרות.. נהג יחיד ברכב.. עושה בערך 10-15 אלף ק״מ לשנה

הכי אני מתבאס מזה שהוא הולך להיות רכב מיושן שזה פעמיים בשנה טסט..

היו לי גם נקישות מההגה שסידרתי עכשיו (הלכה בוקסה של ההגה)

מה זה אומר להגיע עם רכב תקין נקי ומסודר? לאן צריך לפנות לפני הטסט ומה לעשות ?

תודה

פורסם

מה אתה עושה סיפור מציריה.

מחיר של ציריה 150 שקל. אם שמעת דפיקות אז למה החלפת גומיות של ציריה ולא ציריה עם גומיה ? חבל על עבודה.

מה אתה חושב שלרכבים צעירים יותר משלך אין בעיות כמו שלך?

פורסם

לא עושה סיפור מצירייה

לפני שנה ומשו בערך החלפתי צירייה (חדשה) עלה לי בערך 700-800 שקל רק החלק (חדש)

הדפיקות החלו לפני כמה חודשים.. אולי זה רק פעמון?

ד״א בטסט הכשילו אותי על גומייה של צירייה

פורסם

סליחה אוליי 700-800 כולל עבודה אני פשוט לא זוכר קניתי את החלק בעצמי והלכתי למוסך שיעשה לי רק עבודה (ככה אני בד״כ אוהב לקנות חלקים בעצמי ככה אני יודע ששמים לי חדש)

פורסם

ד״א אם הרכב שלי מזהם וגם תוסף לא עוזר - איך אני יודע מהיכן נובע הזיהום בדיוק? והאם שווה לתקן ברכב ישן זיהום אוויר?

פורסם

לך לא ,בשבילי עדיף שתתקן.

אם אתה מצליח לעבור כל שנה טסט עם רכב מזהם אז אל תתקן.

אם לא תקפוץ לאיש אגזוזים כנראה שמשהו סתום במערכת הפליטה.

מאיפה אתה בארץ כדי שנוכל לכוון אותך לאיש מקצוע שיעזור לך.

פורסם
סליחה אוליי 700-800 כולל עבודה אני פשוט לא זוכר קניתי את החלק בעצמי והלכתי למוסך שיעשה לי רק עבודה (ככה אני בד״כ אוהב לקנות חלקים בעצמי ככה אני יודע ששמים לי חדש)

איפה מחליפים לך ציריה בדיוק ולוקחים רק על עבודה 600 שקל הרי זה מחיר מוגזם לגמרי ובנוסף לא ברור איזה ציריות אתה קונה שלאחר שנה תקלה חוזרת.

• תוכן חדש...