Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הנני חדש בפורום ואשמח לעזרתכם.

ברשותי ברלינגו מהסוג המפורט בכותרת המשמשת אותי לעבודה כאינסטלטור,קניתי אותה לפני פחות משנתיים ובאווילותי לא לקחתי לבדיקה.

מאז הספקתי להחליף מכלולי רכב רבים ומגוונים (מסרק הגה,משאבת הגה,אלטרנטור,סטרטר,מדחס מזגן,מוטות מייצבים,נעליים משאבות בלמים וצינורות שמן אחוריים,סט קלאטצ' VALEO פלוס כבל...) ולאחרונה גם את המנוע עצמו לאחר שפיצוץ בצינור גומי גדול של מערכת הקירור גרם להתרוקנות טוטאלית של נוזל הקירור ובהמשך להתחממות אטומית של המנוע.

לשאלתכם אם לא ראיתי שינוי קיצוני במד טמפ',אז לא,לא היה שינוי ואני מודע לטמפ' עבודה של דיזל שבין 80 לגג 100. אחרי כן נאמר לי שלא נראה שום שינוי במד כיון שמערכת הקירור התרוקנה לחלוטין ולחיישן/רגש לא היה כל מגע עם נוזל...

סה''כ הוצאות תיקונים מיום קנייתו - 20000 שח

המנוע ה''חדש'' נשמע הרבה יותר טוב,שקט יותר,מגיב יותר וחש כחזק יותר,הייתי מעריך שב 10-15 אחוז יותר(השערה בסיסית שלי מתוך נסיון עם המנוע הקודם)

היום נסעתי לירושלים וניצלתי הזדמנות זו לבחון את המנוע ה''חדש'',ובכן התוצאות לא מרחיקות לכת,עדיין מתחמם מאוד בעליות עם מזגן בשעות היום ולא בהכרח בשיא החום(15:30 - 16:30),הגיע כמעט ל 120 מעלות.

כמעט ובכל העליות עם מזגן עובד על הילוך 2 ובקושי 3,בחזור בשעת לילה (24:00) כבר הייתי על 3 וטיפה רביעי כמובן בשל שינויי טמפ' חיצוניים ובשל מזגן כבוי.

חקרתי אחר אפשרות לשדרוג מערכת הקירור ולא הצלחתי להגיע למסקנות ברורות.

אנא עיזרו לי למצוא פתרון אפקטיבי לבעיה כי אין לי כבר כוחות וכסף לזה.

פורסם

היי

ככל הנראה גם בדיקה לא היית עוזרת לך יתר על המידה.

עד רבע מעל החצי בשעון חום זה תקין בברלינגו הנל עד כמה שזכור לי.

להימנע מצב התחממות כמו שקרה לך יש צורך.בחיישן שמודד את החום בבלוק עצמו ללא תלות בנוזל קירור.

לא יודע עד כמה זה מדוייק אבל לפחות עוד משהו. תריץ חיפוש בנושא.

פורסם

חיישן בבלוק אכן היה נותן לי את הטמפ' האמיתית לאותו רגע,אך לא פותר את עניין ההתחממות בעליות,במהלך היום ועם מזגן עובד.

אינני מצפה לנסוע על 100-110 בעלייה אבל לפחות הילוך 3 על מהירות ממוצעת של 70+.

אני צריך קירור טוב יותר למנוע,אם צריך שיהיה אפילו בהפעלה ידנית,בלחיצת כפתור...

פורסם

היה לי אוטו כזה. במצב תקין הוא עולה את העליה לירשליים ב 80 קמ"ש, הילוך 4 וגז עד הסוף כמובן.

מערכת קירור שלו במצב תקין מספיקה לחלוטין לכל עליה ולכל מזג אוויר. עליתי איתו את כל העליות הקשות שיש בארץ. שעון טמפרטורה על 3/4 ולא עולה מעבר לזה, זה מצב תקין.

אם הוא מתחמם בעליות - איו סחרור מספיק במערכת קירור, סיבות אפשריות בהודעה מעלי. בנוסף לבדוק שמאוורר רדירטור עובד בשתי מהיריות. מהירות ראשונה מופעלת ב 97 מעלות, מהירות שניה ב 103. זה כשהמזגן כבוי.

לבדוק שרשת הרדיאטורים נקייה חיצונית, לא סתומה בלכלוך שמקשה על זרימת אוויר.

• תוכן חדש...