Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי שברולט ספארק 2011 עם 41K על מד האוץ. בזמנו (פברואר 2015) עשיתי יישור קו כשקניתי אותו והחלפתי הכל בטיפול שנעשה ע"י מר אסף ושלומי היקרים מכנופיית הטיפולים.

לא נגעתי במערכת הבלימה (היא עובדת מצויין - הרכב בולם היטב, אין חריקות ואין רעשים), ולא החלפתי שמן גיר.

ההמלצה בספר הרכב ע"י היצרן היא החלפה של שמן הגיר כל שנתיים או 30K כמדומני.

הטיפול הבא שלי הוא בדצמבר 2016. האם להחליף שמן גיר כבר עכשיו ולא לחכות לטיפול (אני חושש שהוא מעולם לא הוחלף)? כנ"ל לגבי נוזל הקירור (גם פה ההמלצה היא החלפה כל 5 שנים או 60K)? להחליף כבר עכשיו ? לחכות חודשיים עד לטיפול?

מה בנוגע למערכת הבלימה? האם בכל זאת כדאי להחליף בלמים? האם יכול להיות ששום דבר לא הוחלף במערכת הבלימה כבר 5 שנים והכל עדיין פועל כשורה?

ב-4 השנים הראשונות של חייו הרכב ננהג ע"י אישה מבוגרת מאוד נחמדה, כ-9 ק"מ בכל יום בסה"כ בתוך העיר בלבד. האם זה משנה את העובדות למעלה?

אשמח לתשובה מנומקת.

בברכת חג שמח,

להב.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

בדוק שוב את המלצות היצרן לגבי שמן גיר.

30 אלף או שנתיים זה מרווח החלפה קצר עד לא הגיוני לגיר ידני. אצל רוב היצרנים זה 90-120 אלף ק"מ עד בכלל לא.

כנ"ל בדוק בדיוק מה אומרת המלצת היצרן לגיבי נוזל קירור. חריגה של חודשיים לא קריטי.

בלמים - צריך לפרק גלגלים ולבדוק. יכול להיות שלא הוחלף כלום במשך 40 אלף ק"מ. מה שאומר שיש סיכוי סביר שהרפידות כבר דקות וצריך להחליף אותן. או שלא. צריך לבדוק. בכל מקרה, שנים לא פאקטור פה, רק קילומטרז'.

פורסם

היי להב,

לא יכול להיות שהדרישה להחלפת שמן גיר ידני היא כל שנתיים או 30K. זה מוגזם לגיר אוטומט, קל וחומר לגיר ידני.

יותר הגיוני שהדרישה היא כל 90-100 אלף.

בכל מקרה אם תרצה להחליף, תצטרך שמן בתקן GL-4 בצמיגות 75W85, שזה בדיוק כמו שמן גיר מקורי של יונדאי, אבל הוא מעט יקר.

כדי לחסוך מעט, קח יורול 75W90, שני בקבוקים כאלה:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-eurol-transyn-75w90-1l

לגבי הבלמים, תפרק גלגל ותצלם לנו את הרפידות. אם יש לך קליבר תמדוד את עובי הצלחת.

עריכה: בוקי הקדים אותי.

Stay Dirty

פורסם

לפי ספר בעברית יש להחליף כל 150000 ק"מ או 10 שנים.

לידיד שלי (באותו רכב) הלך גיר ב-150000 לכן היתי ממליץ להחליף כל 100000 או פחות.(אפילו 75000)

181.jpg

בקשר השמן צריך להיות בתקן GL-4 בלבד כי בהרבה מקרים לשמנים GL-5 יש תוספות EP שמזיקים למתכות צהובות (טבעות סינכרון של ממסרות ידניות)

לדוגמה:

http://www.deleklubes.com/uploads/default/files/GEAR_OILS_GP_series_-_Heb.pdf

דרגת צמיגות 75W-85

פורסם

מרווח טיפולים ש&#1.jpg

חברים, לא טעיתי, לפי ספר הטיפולים שברכב ע"פ המלצת היצרן יש להחליף שמן גיר (נוזל תיבת הילוכים ידנית כל 30K) ונוזל קירור כל 240K או 5 שנים. מאחר והרכב כבר בן 5.5 שנים חשבתי שצריך להחליף לא?

דבר נוסף, ישנו בחור בשם אדוארד טלר שלפי הבלוג שלו הינו נהג מירוצים ראלי בעבר ומכונאי רכב והוא טוען שאכן כדאי להחליף שמן גיר לעיתים קרובות על מנת לשמור עליו וזה שהיצרנים ממליצים לא להחליף בכלל זה בגלל חמדנות ורדיפת בצע (בדיוק כמו שהם המליצו להחליף שמן כל 30K במכוניות עם טורבו וראינו כבר מה זה עושה להן).

פורסם

לדעתי זו טעות. החלפת שמן גיר ידני ב 15,000 ק"מ? :screwy:

נסה למצוא את מפרט הטיפולים באנגלית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

הדף שפירסמתי שייך לספר בעברית של 2013 (אבל זה אותו רכב)

בספר של גירסה אמריקאית לא מתייחסים בכלל על שמן גיר ידני בטבלת הטיפולים.

בספר בגירסה הודית כותבים "לבדוק" כל שנה/10000 ק"מ

בספר בגירסה ארגנטינאית כותבים החלפה כל 160000 ק"מ / 10 שנים

עריכה אחרונה על ידי adddiaz
פורסם

בדקתי מרווח טיפולים מומלץ לספארק 2011 בארה"ב ושם ספר הטיפולים ממליץ על החלפת נוזל קירור כל 3.5 שנים או 52.5K ואילו לגבי שמן גיר ידני כתוב שצריך לבדוק כל שנה או 15K ולהוסיף במידה וחסר.

מוזר שלכל מדינה ההמלצות הן כל כך שונות! אני יכול להבין החלפה תכופה יותר של פילטרים למשל במדינה מאובקת וחמה כמו סעודיה או במקרה והרכב עובד קשה, אבל השוני כאן הוא כל כך רב שזה ממש מוזר לי.

• תוכן חדש...