Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לקבל את דעתכם בנושא הבא:

אני מעוניין לרכוש רכב פרטי ישן למדי. לטענת הבעלים של הרכב: "בשל המחיר הנמוך של הרכב, אין לו בכלל רצון לעשות זיכרון דברים". כמו כן, הוא מבקש תשלום במזומן ולא בצ'ק או העברה בנקאית. כאן, עולות שתי שאלות:

1. כיצד אני מוכיח לאחר העברת הבעלות שאכן שילמתי למוכר והאם במידה והמוכר יטען שלא שילמתי ויתבע אותי על כך סביר שאחוייב לשלם לו.

2. במידה והיו על הרכב עיקולים, קנסות וכו' האם הם יועברו אלי ?

2.1. תוכלו להזכיר לי איך נקראת הבדיקה שממולץ לעשות בדואר בטרם העברת הבעלות ...'רישום מישכונים' או משהו כזה והאם היא מאפשרת לי לראות גם את הקנסות ולא רק עיקולים?

הסבר נוסף: אני שוקל להסכים לתנאים האלה משום שהמוכר אדם מבוגר בן 72 ואני מאד רוצה להאמין לו למרות שעד כה זה נראה כאילו הוא פשוט מסתיר משהו.מה דעתכם ? להסתפק רק בהעברת הבעלות ? (הסכום אמנם נמוך מאד אבל אני קונה בסכום כזה רק בגלל שאין לי אפשרות למשהו אחר אז בואו נחסוך את הדיון הזה).

תודה מראש לעונים

פורסם

אם יש עיקול לא תוכלו להעביר בעלות.

קנסות יישארו על שמו. לא מעניינים אותך.

לך איתו לדואר ושלם לו במעמד העברת הבעלות.

את הבדיקה שאתה מדבר עליה רושמים "בדיקת משכון". שמתי לך לינק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה disco.

תוכל להתייחס גם לשאלה הראשונה: האם הוא יכול לטעון אחרי העברת הבעלות שלא שילמתי לו ? אני יכול להקליט את זה מקסימום בוידאו אבל לעניות דעתי, זה לא קביל בבית המשפט.

פורסם

לפני כמה שנים כשקניתי גם רכב ישן, נתקלתי באותה הסיטואציה בדיוק - אדם מבוגר שלא מעוניין לחתום על זכרון דברים.

אז חשדתי שהוא מנסה להתחמק / מסתיר משהו. 4 שנים הרכב איתנו וכיום אני משוכנע שלא היה מה להסתיר כי הרכב מצויין. אם בדקת את הרכב והוא לשביעות רצונך - מעולה.

בנוגע לחשש מתביעה, אתה יכול פשוט להקליט את מעמד הקניה/מכירה. פשוט תדאג לומר "הנה הכסף, ספור בבקשה ותאשר". כשהוא יאשר, תלחץ יד וסע לשלום.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

זיכרון דברים עושים רק אם עוד לא העברתה בעלות ברגע שהעברתה בעלות אין צורך בזיכרון דברים

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

פורסם
זיכרון דברים עושים רק אם עוד לא העברתה בעלות ברגע שהעברתה בעלות אין צורך בזיכרון דברים

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

אתה טועה. זיכרון הדברים משמש כחוזה המכירה ולכן חשיבותו רבה לפני וגם אחרי העברת הבעלות. בזיכרון הדברים צריכים להיות רשומים פרטים משמעותיים על מצב הרכב (מספר בעלים, קילומטרז', היסטוריה של תאונות, עיקולים ושעבודים וכו'), תנאים והתחייבויות שהותנו בין הקונה למוכר, מחיר הרכב, ועוד.

פורסם
אתה טועה. זיכרון הדברים משמש כחוזה המכירה ולכן חשיבותו רבה לפני וגם אחרי העברת הבעלות. בזיכרון הדברים צריכים להיות רשומים פרטים משמעותיים על מצב הרכב (מספר בעלים, קילומטרז', היסטוריה של תאונות, עיקולים ושעבודים וכו'), תנאים והתחייבויות שהותנו בין הקונה למוכר, מחיר הרכב, ועוד.

זהו שזכרתי משהו כזה. עם זאת, בטחתי בהמלצות שנתנו כאן ואכן התכוונתי להסכים להעברת בעלות בלי זיכרון דברים, אלא שכשהתקשרתי הקשיש טען שהוא כבר מכר את הרכב. באופן אבסורדי, המודעה בדבר המכירה הוקפצה כמה פעמים לאחר השיחה הטלפונית.

אישית, אני מוצא שזיכרון דברים לא נחוץ במידה ואתם בוטחים באנשים. לצערי, אני כבר לא.

commander, אשמח אם תתייחס לנושא של קנסות - האם הם מועברים יחד עם הבעלות?

בנוסף, רשמו בתגובות לעיל, שהעברת בעלות אינה מתאפשרת במידה וקיימים עיקולים. כאן עולה השאלה: מה הצורך, אם כך, בסעיף הזה בזיכרון הדברים ?

פורסם

כמובן שכל הקנסות שהוטלו על המוכר לא עוברים אל הקונה.

הסעיף המתייחס לעיקולים ושיעבודים הוא בדרך כלל התחייבות של המוכר כי אין שעבוד או עיקול על הרכב.

לא כל השעבודים והעיקולים רשומים במחשב משרד הרישוי.צריך לברר גם במאגר המשכונות של משרד המשפטים.

עיקול רכב מבוצע בדרך כלל עקב חוב לבית המשפט, עיריה, בית דין לעבודה, בית דין רבני, רשויות המס, ביטוח לאומי, הוצאה לפועל.

שיעבוד הרכב נעשה בדרך כלל כבטוחה להלוואה על ידי בנק או חברת מימון, נרשם במשרד הרישוי ולא ניתן למכור את הרכב על להסרת השיעבוד.

פורסם

כיוון שזה פורום משפטי כדאי לחדד מספר מושגים .

לפי החוק הישראלי , בעלות עוברת במסירה.

הפעולה המשפטית המבוצעת בדואר - נקראת שינוי רישום בעלות.

המוכר הוא האחראי לבצע שינוי רישום, בד"כ מתחלקים בעלות האגרה חצי חצי ולעיתים קרובות הקונה משלם את מלוא עלות האגרה.

"זכרון דברים" הוא חוזה לכל דבר עם כל המשתמע מכך.

פורסם

בד"כ מתחלקים בעלות האגרה חצי חצי.

צדיק בסדום.

אני עדיין מחפש רכב ואומרים לי: "הבעלות גם ככה עלייך" - מעניין מאין הגיעה מוסכמה זו שלא שמעתי עליה מעולם ?

פורסם

הכל פתוח למו"מ

אין מוסכמה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
צדיק בסדום.

אני עדיין מחפש רכב ואומרים לי: "הבעלות גם ככה עלייך" - מעניין מאין הגיעה מוסכמה זו שלא שמעתי עליה מעולם ?

אני יכול רק לנחש שמדובר בשריד מתקופה בה

שינוי הרישום לא התבצע באופן מקוון

היה נהוג שהקונה "מעביר בעלות" במועד מאוחר יותר

ולפעמים מעביר ישירות לקונה הבא ובכך חוסך יד

בתקופה ההיא היו משלמים את האגרה בבנק או בדואר

ורק אחרי מספר חודשים/שבועות הרישום היה משתנה בפועל במחשב

פורסם
צדיק בסדום.

את הרכב האחרון שלי קניתי לפני 8 חודשים - איביזה 2006 יד 1 - ואני והמוכר התחלקנו בהעברת הבעלות. אם יש רצון טוב ולא מחפשים לריב, אז יש צדיקים בסדום. אגב, בסיפור המקורי היה צדיק בסדום.

Nothin really matters to me

• תוכן חדש...