Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לטיפול בראוטר תקול בבאג. היה לי מודם Dlink 6740U שנקנה בדיוק לפני שנה בבאג. עלותו היתה 399 ש"ח אך שילמתי 289 בגלל קופון של אקספון ללקוחות חדשים. לאחר שנה הראוטר עשה בעיות והוחלף באחריות (אחריות שנתיים) בראוטר Dlink dsl G225 שעלותו 199 ש"ח בבאג. האם העניין תקין לדעתכם? חשובה לי גם איכות הראוטר בנוסף למחיר. מבדיקה בזאפ ראיתי שמחיר הראוטר הישן שלי הוא 385 ש"ח (מחיר מינימלי) ושל החדש 285 ש"ח.

תודה

פורסם (נערך)

אתה צודק שבאתר באג רשום מחיר של 299 ש"ח (ראיתי רק עכשיו) אך הייתי בחנות וראיתי שעל אחד רשום 199 ועל השני 299, ולכן פניתי למוכר ושאלתי על מחיר המודם. המוכר בעצמו אמר לי 199 ש"ח.

למה המחיר ששילמתי לפני הנחה לא מעיד על שום דבר? ההנחה היא לא הנחה של החנות אלא הנחה דרך צד ג' כך שההנחה לא משנה כלל.

מישהו קנה מודם זהה בזמן האחרון ויודע להגיד את המחיר האמיתי של המודם? ואיך ה- G225? מומלץ?

עריכה: אני לא בא לעשות דווקא, ואני אשאר עם המודם שקיבלתי בהנחה ואשמע שהוא מומלץ ולא פחות טוב מהמודם המקורי שקניתי.

אבל לאחר שמחיליפים לך מודם שעלותו כמעט חצי מעלות המודם שרכשת במקור משאירה קצת טעם מר בפה.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

הפסיקו לייצר את ה6740 וכנראה שאצל רוב החנויות בזאפ הוא בכלל לא במלאי.

2. G225 עולה באייבורי 285 ,199 זה שובר שוק ולא מאפיין את באג. כנראה שהמוכר טעה.

אין בינהם שום הבדל למעט כניסת WAN, עם הזמן הטכנולגיה מתיישנת והמחיר יורד.

פורסם
הפסיקו לייצר את ה6740 וכנראה שאצל רוב החנויות בזאפ הוא בכלל לא במלאי.

2. G225 עולה באייבורי 285 ,199 זה שובר שוק ולא מאפיין את באג. כנראה שהמוכר טעה.

אין בינהם שום הבדל למעט כניסת WAN, עם הזמן הטכנולגיה מתיישנת והמחיר יורד.

התירוץ של "הפסיקו לייצר" לא תופס. אם נותנים אחריות לשנתיים חייבים להחזיק מלאי לשנתיים גם אם הפסיקו לייצר.

היה לי סיפור דומה עם דיסק קשיח שהתקלקל אחרי 3 שנים (3 שנות אחריות) שהייצור שלו הופסק אבל היצרן והיבואן היו חייבים להחזיק מלאי רק בשביל לממש את האחריות.לקח שבועיים עד שהגיע לחנות דיסק חדש מהיבואן אבל הוא הגיע.

לדעתי אם היבואן במקרה הזה הוא באג הם לפחות צריכים לתת תחליף באותה רמת מחיר כמו המכשיר הקודם או להחזיר חלק מהכסף.

פורסם

זה לא ח"ח לרכב, הם יכולים לתקן בכל דרך שעומדת בחוק

"אופן ביצוע התיקונים

6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).

(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.

(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.

" שווה ערך יכול להיות גם לפי הערך הקטלוגי

תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006

פורסם

המפרט, התפקוד והאיכות של 2 המוצרים דומה ? אם כן - הם שווה ערך.

לא עושים השוואה של המחיר.

בסופו של דבר - זאת החלטה של היבואן. לא שלך כצרכן.

וסתם סיפור בשביל להבהיר את הנקודה -> בשנת 2011 או 2012 היתה הצפה במזרח הרחוק שגרמה להשבתת יצור של מפעלים המייצרים דיסקיח קשיחים למחשב (הנפגעת העיקרית היתה חברת ווסטרן דיגיטל ), דבר שגרם למחסור עולמי ועליית מחירים.

מי ששלח דיסק קשיח לתיקון במסגרת אחריות, והדיסק הקשיח היה לקראת תום אחריות - אז היבואן לא החליף לו את הדיסק הקשיח בחדש אלא פשוט זיכה את החנות -> שהחנות תחזיר את הכסף או תשבור את הראש מול הלקוח.

פורסם
התירוץ של "הפסיקו לייצר" לא תופס. אם נותנים אחריות לשנתיים חייבים להחזיק מלאי לשנתיים גם אם הפסיקו לייצר.

היה לי סיפור דומה עם דיסק קשיח שהתקלקל אחרי 3 שנים (3 שנות אחריות) שהייצור שלו הופסק אבל היצרן והיבואן היו חייבים להחזיק מלאי רק בשביל לממש את האחריות.לקח שבועיים עד שהגיע לחנות דיסק חדש מהיבואן אבל הוא הגיע.

לדעתי אם היבואן במקרה הזה הוא באג הם לפחות צריכים לתת תחליף באותה רמת מחיר כמו המכשיר הקודם או להחזיר חלק מהכסף.

קשקוש בלבוש

הם צריכים לספק מוצר שווה ערך או טוב יותר מהמקורי, אין בכתב האחריות ו\או בחוק שום התייחסות למחיר ששולם בפועל.

בהנחה והתכונות העיקריות זהות אין שום דבר פסול במה שהם עשו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...