Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, אם אתה ניגש לדרופ ממש לאט אז לקחת תחת אחורה זה לא כזו עצה רעה, כי לאחר הדרופ אתה תהיה איטי ולכן אובדן השליטה בכיוון ההתקדמות פחות ישפיע עליך. כן אסייג זאת ואומר שגם כשלוקחים תחת אחורה - זה לא חכם להוריד אותו נמוך כך שהבטן מאחורי האוכף.

אבל אם אתה ניגש במהירות סבירה (בינונית~), זו נשמעת לי טכניקה לא רעה. כאמור - טרם ניסיתי, אבל אנסה ואראה.

הטכניקה הכי 'גודשת אנדרנלין' וכפועל יוצא כיפית (ומפחידה) היא לא דחיפת הכידון מטה אלא משיכתו מעלה, ע"מ לנחות עם שני גלגלים בו"ז לאחר הדרופ, סוג של קפיצה, אם תרצה.

ה'ריחוף' הזה זו אחת התחושות הכי מהנות שיש ברכיבה, אבל ביצוע לא נכון יכול להיות קצת מבאס (;

לא מומלץ למתחילים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אם אתה ניגש במהירות סבירה (בינונית~), זו נשמעת לי טכניקה לא רעה. כאמור - טרם ניסיתי, אבל אנסה ואראה.

מניסיון, סקאלת המהירות שלנו לא דומה.

גם אם תביא לי את האופניים שלך, היא לא דומה...

הבינוני שלך, זה מהר מדי בשבילי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא הפעלתי את הסרטון, אלא רק מתייחס לדברים שנוספו כהערות :

1. עמידת ה"מוצא" היא עם ברכיים מפושקות, ולרוכב יש אפשרות לזוז על האופניים קדימה- אחורה, בהתאם למצב.

אממה -> כאשר אתה זז קדימה או אחורה, ניחוש אחד מה קורה - הגובה בו אתה נמצא משתנה, כלומר מרכז המסה עולה או יורד בהתאמה וכמובן גם זז קדימה- אחורה (אינני יודע כיצד להסביר זאת בצורה פשוטה. תנסה, ואולי תבין את זה).

2. יש המון "משחקים" עם חוקי הפיזיקה שעוזרים ברכיבה, ואני לא נכנסתי אליהם, מאחר וזה לא נושא הפוסט.

רק לשם הדוגמא, כאשר אתה פונה לכיוון X, הבלטה (הוצאה החוצה) של הברך הנמצאת בצד X עוזרת בביצוע הפניה (מגדיל התנגדות אויר בצד בו הברך בולטת החוצה. בצורה דומה, מטוסים פונים באוויר - מתבססים על אותו עקרון).

3. לגבי הוצאת מרפקים - אם אני זוכר נכון, זה מאפשר לך יותר מרחב בהטייה של האופניים.

שורה תחתונה - רכיבה טכנית נכונה על אופניים משתמשת בהמון כלים/ חוקים מתחום הפיזיקה. את חלקם אנו עושים באופן אינסטינקטיבי ואת חלקם צריך ללמוד.

פורסם

רק לשם הדוגמא, כאשר אתה פונה לכיוון X, הבלטה (הוצאה החוצה) של הברך הנמצאת בצד X עוזרת בביצוע הפניה (מגדיל התנגדות אויר בצד בו הברך בולטת החוצה. בצורה דומה, מטוסים פונים באוויר - מתבססים על אותו עקרון).

זה מאוד לא מדוייק..

התרומה האירודינאמית של הברך שלך במהירויות של עשרות קמ"שים בודדים היא אפסית עד זניחה לחלוטין.

התרומה מגיעה מכיוון אחר:

הזזת מרכז המסה הצידה, על ידי הוצאת ברך במקרה של אופניים, או הזזת כל הגוף במקרה של אופנוע, מקטינה את זוית ההטיה של הכלי בזמן הפניה, מה שמאפשר למקסם את שטח המגע של הצמיג עם הקרקע.

למעשה זה לא מדוייק פעמיים כי גם מטוסים לא פונים כך באויר.

מטוסים מגלגלים את הגוף בעזרת המאזנות בכנפיים ואז פונים בעזרת הגה גובה בזנב.

יום טוב גם לך

פורסם

^ :mm_yeah:

גיא, אני כבר לא ממש מבין מה אתה מנסה לומר/לסתור, אבל יש לך כמה אי דיוקים די גדולים כפי שיגאל הראה.

בנוסף, בנוגע לעמידת המוצא, זה שאתה זז על הציר קדימה אחורה לאו דווקא אומר שאתה חייב לנוע למעלה ולמטה, בגלל שיש לך את ה'משחק' באמצעות כיפוף הברכיים (כשעומדים נכון - פדאלים ב3 ו9, הברכיים לא אמורות להיות נעולות, ולכן משיכת התחת אחורנית לאו דווקא תגרור הורדת המרכז מטה).

בנוסף, אין בעיה עם הורדת המרכז מטה - יש בעיה עם הורדת המרכז *יותר מדי* מטה, כמו נניח המצב שתיארתי בו הבטן נמצאת מאחורי האוכף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לגבי דרופים, יש מלא סרטוני הדרכה באינטרנט. גם לגבי איך בולמים. אני אוהב את אלו של טל רוזוב, כי הוא נראה כמו בן תמותה ומדגים כמו בנאדם נורמלי, לא כמו דרדוויל...

מאז שלמדתי ממנו לשאוף לחזור תמיד לעמידת מוצא, הרכיבה שלי השתפרה.

שאלת בור אולי, אבל איזו משמעות יש לברקסים שהם "הכי חזקים", כשכל ברקס יכול להגיע ל-100% כוח עצירה, כלומר, לנעול גלגלים?

כן, אבל אם אתה נועל גלגל, אתה לא בולם, אתה מחליק בצורה בלתי נשלטת ונופל.

ברקס חלש יכול לא להאט אותך לשביעות רצונך ברגע המתאים, ואז אתה תלחץ יורת חזק על הידית, וזה ינעל את הגלגל והסוף כבר מובן לכולנו

בעיקר מודולציה, ויש לזה משקל ענק. ניסוי קל: סיבוב על אופניים עם דיסק קטן, ואחרים עם דיסק גדול. ההבדל מורגש מאוד.

מודולוציה, ברור.

אבל אין ברקסים חזקים יותר או פחות אם כך או שאני פשוט רוכב לאט...?

אני רוכב שטח.

המהירות הכי גבוהה שאני מגיע אליה בסינגל, נגיד... 30 קמ"ש.

בחיים לא הייתי במצב שאני לא יכול לנעול גלגל.

כמובן שיש. יש כאלה שלוחצים קצת יותר ויש כאלה שלוחצים קצת פחות :-D

מה זו "עוצמה" אם בכל ברקס אני יכול לנצל 100% מיכולת הבלימה התיאורטית של הצמיגים/אופניים?

הבדלי ארגונומיה - בנתי.

הבדלי מודולציה - גם.

אבל כוח בלימה... בתכל'ס זהה.

כוח הבלימה לא זהה.

מה שזהה זאת התוצאה. נעילת הגלגל,

השאלה כמה כוח תצטרך להפעיל על הידית כדי לבלום. ומה תיהיה המודולציה שלך בידית.

תנסה ברקס AVID JUICY 5

ואחרי זה תנסה M4 או SAINT

תבין את ההבדל, אפילו עם אותו גודל של דיסק.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
כן, אבל אם אתה נועל גלגל, אתה לא בולם, אתה מחליק בצורה בלתי נשלטת ונופל.

1. לא אני לא.

2. לא זו היתה השאלה/נקודה.

כוח הבלימה לא זהה.

מה שזהה זאת התוצאה. נעילת הגלגל,

השאלה כמה כוח תצטרך להפעיל על הידית כדי לבלום. ומה תיהיה המודולציה שלך בידית.

תנסה ברקס AVID JUICY 5

ואחרי זה תנסה M4 או SAINT

תבין את ההבדל, אפילו עם אותו גודל של דיסק.

אתה מדבר על הכוח על הידית.

אני מדבר על הכוח על הגלגל.

בכל המערכות שציינת, העוצמה על הגלגל שמביאה לנעילה - זהה.

אם כל המערכות מגיעות לנעילה, העוצמה שלהן זהה.

ההבדל הוא במודולציה, לא בכוח העצירה הפוטנציאלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...