Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני רוכב כבר כשנתיים על אופני הרים.

קרה לי אתמול לראשונה מקרה בו נאלצתי לבלום בלימת חרום והתוצאה הייתה התהפכות. הגלגל הקדמי ננעל, האחורי התחיל להתרוממם באוויר והדרך לקרקע הייתה מהירה.

זה לא היה בשטח או בשיפוע אלא על משטח אספלט מישורי.

ברור לי עכשיו שצריך להתרגל לבלום בלימה חרום עם הבלם האחורי ולהזהר מאוד מהקדמי. הבעייה היא שבבלימת חרום האינסטינקט הוא ללחוץ חזק על הבלמים ופועלים לא מתוך מחשבה.

האם יש עוד רעיונות, למנוע מצב כזה של התהפכות?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין, ולא יהיה פתרון - מלבד להתאים את עצמך לסיטואציה.

בלימת חירום לא מבצעים ע"י נעילה, שכן זה מתכון לאסון.

תמיד תבלום עם *שני* הבלמים, ותמיד תפעיל מודולציה בעת הבלימה (קרי: לא ללחוץ בכל הכוח). אתה צריך להתאים את עצמך למערכת, ולא להיפך, אין עדיין ABS באופני הרים...

רוכב כבר כמה וכמה שנים, היו לי הרבה סיטואציות של בלימת חירום, לא זוכר את הפעם האחרונה שקרה לי משהו דומה (התרסקויות - זוכר, ולא מעט כאלו, אבל בגלל דברים אחרים). קרי: זו לא תורה מסיני, כשתתרגל לבלום נכון פתאום 'לנעול' בלמים ייראה לך כמו משהו לא אינטואיטיבי ומוזר.

בגלל השאלה שלך אתה נשמע כמו רוכב מתחיל, אז אתן לך עוד עצה לרכיבת הרים - כאשר אתה מגיע לדרופ קטן (נניח, אבן), תשמור על מרכז המסה שלך מעל הציר ע"י לקיחת המשקל מעט אחורה - לא(!) ע"י העברת הגוף אל מאחורי האוכף(!) - ולעולם אל תבלום עם הבלם הקדמי בעת הנחיתה ולפני שהגלגל האחורי נוגע בקרקע שלאחר הדרופ.

תהנה, ובהצלחה :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

יש לי קצת מחלוקת עם הפיזיקה של ORYO.

מבחינת פיזיקה, צריך להסתכל על מיקום מרכז כובד של האופניים.

בתור הקדמה - תחשוב על ספינה עם מטען. באיזה מצב הספינה יותר יציבה - כאשר המטען מסודר לגובה או כאשר הוא מסודר בגובה נמוך ? תשובה - כאשר הוא נמוך. אזי מרכז הכובד של הספינה גם נמוך.

מה ההשפעה של מיקום מרכז הכובד ? ככל המרכז הכובד יותר גבוה -> צריך פחות כוח כדי להפוך את הספינה (כי יש מומנט יותר גדול). אותו דבר נכון גם ברכיבת אופניים.

מאחר ואתה הגורם הדומיננטי (מבחינת מסה. מבחינת משקל), הרי שאתה זה שמשפיע על מיקום מרכז הכובד.

כאשר אתה יושב על המושב - נקודת מרכז כובד נמצאת די למעלה.

כאשר אתה מתרומם, ורוכב בעמידה - מרכז הכובד עולה גם כן.

כדי להקטין סיכון להתהפכות - אתה צריך להוריד את מיקום מרכז הכובד. בד"כ זה מבוצע ע"י רכינה אחורה, ו"ישיבה" באוויר מאחורי המושב (בהתחלה זה קצת קשה. מצריך תרגול). ככה אתה נמצא בגובה יותר נמוך מאשר אם אתה יושב על המושב -> ולכן, מרכז הכובד יורד גם כן.

זה נכון עוד יותר, כאשר אתה נמצא בירידה/ דרופ -> ככל שמרכז הכובד יותר גבוה - אז יש "רצון" יותר גדול של האופניים להתהפך.

לכן, אתה תראה הרבה רוכבים "יושבים" מאחורי המושב בירידה/ דרופ או בזמן ביצוע בלימה חזקה.

במקרה שלך, אתה רכבת במישור. בזמן בלימה עם בלם קדמי, יש את כוח האינרציה. מצד אחד, האופניים "רוצות" לעצור (כי אתה בולם). מאידך, יש את כוח האינרציה, שגורם לכך שהאופניים רוצות "להשאיר" את הגלגל הקדמי במקום, ולהמשיך בתנועה (כביכול בלי גלגל קדמי). זה יותר מומנט.

ככל מרכז הכובד יותר גבוה - אזי המומנט יותר גדול, עד שבאיזה שהוא שלב, המומנט יותר גדול מכוח הבלימה, ואתה מוצא את עצמך מעופף.... (ההסברים הם בצורה מעט ציורית, כדי להסביר דבר מעט מורכב).

לגבי בלימה - צריך לבצע בלימה עם רגש. ללחוץ על הבלמים עד מצב שכמעט יש נעילת גלגלים - אבל לא להגיע למצב של נעילה.

אם הגעת לנעילה - לשחרר מעט מהלחץ שאתה מפעיל. רצוי וכדאי להשתמש בבלמים קדמי + אחורי. אין שום סיבה לא להשתמש גם בבלם קדמי (הוא לא נמצא ליופי).

בסופו של דבר, הכול זה תרגול. תרגול. תרגול.

גילוי נאות : בעבר רכבתי שטח + עברתי קורס טכני (כמדומני קורס של חברת עז הרים) שתיקן לי הרבה טעויות (שנבעו מפחדים וחוסר ידע).

בוצעה עריכה מספר פעמים לתקן ניסוחים שגויים/ לא תקינים

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

לבלום עם גלגל אחורי בלבד.

אומנם "תזרוק תחת", ממש כמו להרים בלם יד ברכב, אבל לא תתהפך.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

להתהפך אולי אי אפשר כשבולמים עם בלם אחורי,אבל אפשר ליפול יפה מאוד גם אם בולמים רק עם אחורי...

יש המון סרטונים ברשת,אני תומך מאוד בהדרכה כי רק ככה תקבל משוב אמיתי ממישהו עם נסיון וידע.

וכמובן,

לצבור שעות.

בהצלחה

פורסם (נערך)

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

הבלימה גם תהיה אפקטיבית כמו להרים בלם יד ברכב..

הנסיון שלי על אופניים לא מטורף במיוחד אבל 5 שנים על אופנוע, כניראה מאות בלימות חירום וכמה קורסי רכיבה מתקדמת (גם בשטח) לימדו אותי כמה דברים:

אסור להתנפל על הבלמים, יש לסחוט את הבלמים ולתת למשקל לעבור קדימה ולהעמיס את הצמיג הקידמי (אחרת ניתן בקלות להגיע למצב של החלקת קידמי, לא נעים בכלל, מניסיון). דבר שני, תוך כדי סחיטת הבלם יש לשלוט בצורה מושכלת על עוצמת הבלימה ולא לתת לגלגל הקידמי\אחורי להגיע למצב של החלקה או לאחורי להתרומם מהקרקע. סטופי אולי ניראה מגניב אבל לא אפקטיבי לבלימה.

את שני הדברים הללו ניתן להשיג על ידי תרגול בלימה עם אצבע אחת בלבד, לכל היותר שניים (תלוי באיכות הבלמים באופניים שלך).

לי לדוגמא יש בלמים הדראולים עם דיסקים מוגדלים אז בשטח אני בולם עם אצבע בודדת בכל צד, בכביש שתי אצבעות.

דבר שני הוא להתרגל לרכב עם אצבע אחת קבוע על מנוף הבלם. על ידי כך אתה א. חוסך כמה מילישניות עד שהאצבעות מגיעות לידית. ב. מונע התנפלות חסרת רגש על הבלמים מתוך לחץ של הרגע, אלא מתחיל לסחוט את הבלם ברגש מהרגע הראשון.

עוד דבר, תוך כדי העמסת הצמיג הקידמי כדאי למשוך את מרכז המסה אחורה על ידי קימור הגב הרחקת הכתפיים אחורה (לא בטירוף, כך שעדיין ניתן לשלוט כל ההיגוי) ואם יש אפשרות אז גם הזזת התחת אחורה.

דבר אחרון שכדאי מאוד לזכור - עבודת מבט.

לרוב התחמקות ממכשול (גם אם תוך כדי בלימה) הרבה יותר פשוטה וכדאית מאשר בלימת חירום לפני מכשול.

באופן טיבעי המבט שלך ננעל על הסכנה, זה אינסטינקט אנושי שיש לעקור מהשורש, מכיוון שהמבט הוא כלי ההיגוי העיקרי, לאן שתתבונן לשם תגיע.

הסרת המבט ממקור הסכנה והעברתו לנתיב מילוט דורשים תרגול רב, מודעות וריכוז (זה אני אומר לך בתור אחד שריסק אופנוע לתוך גדר "בטיחות" בגלל חוסר נסיון ונעילת מבט). אבל זו הדרך היחידה לשנות מסלול ולעקוף את הסכנה במקום להסתכן בבלימת חירום חריפה.

מי שעבר לפחות קורס רכיבה מתקדמת אחד יודע את כל מה שכתבתי לעומק ולא ימצא פה שום דבר חדש.

אמנם משקל האופנוע שונה ממשקל האופניים, מה שגורר מרכז מסה נמוך יותר, אבל שאר הפיסיקה זהה לחלוטין.. במחשבה שניה באופניים זה כניראה פשוט יותר כי פסיכולוגית אין דין בלימת חירום של 300 קילו מ200 קמ"ש כדין בלימת 80 קילו מ30 קמ"ש, אבל פיסיקלית זה אותו דבר בדיוק.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

הקדמי יעיל יותר מהאחורי, בהפשטה בדר"כ הקדמי בולם 70٪ האחורי 30%, לדעתי אסור לך לברוח מלהשתמש במעצור הקדמי, תתחיל בעוצמות נמוכות של בלימה ותגביר לאט לאט עד לגבולות שלך, גם בתנאים שונים.

פורסם

מניסיון של עשרות אלפי קילומטרים על חשמליים,כ3וחצי שנים,אין בעיה בנעילת האחורי,ולחיצה ברגש על הקדמי.תרגל באיזה מגרש ריק בלימות חירום.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם (נערך)

ממליץ לקרוא היטב את התגובות של גיא ויגאל.

גילוי נאות: הח"מ רוכב בסגנון Cross Country ומתנייד באופניי זנב קשיח עם בלמים הידראולים.

כאמור, בעת בלימה, חשוב לשים לב כיצד אתה עומד וכיצד אתה מחלק את המשקל.

כפי שצוין, הבלם הדומיננטי, למרות שהנ"ל נראה מיותר מאד למתחילים, הינו הבלם הקדמי ולאו דווקא האחורי.

בעת בלימה על משטח אספלט או כביש, מומלץ להשתמש בעיקר בבלם הקדמי תוך כדי רכינה לאחור. בפוזיציה זו עליך להימצא ב-"עמידה" מעל הגלגל האחורי וזאת על מנת לחלק את המשקל היטב. ככל שאתה בולם במהירות יותר גבוהה ובעצמה יותר חזקה, עליך לרכון יותר לאחור.

אם הינך רוכב על משטח עם התנגדות יותר נמוכה, כדוגמת חצץ או חול, יש לחלק את עוצמת הבלימה במקביל, בין הבלם הקדמי לאחורי.

ברכיבה על משטח רטוב, רצוי לרכוב לאט יותר, לבלום יותר בעדינות ולהפעיל הרבה שיקול דעת בעת בלימה. יש להימנע מלהגיע למצבים בהם אתה זקוק לבלימות חירום על משטח רטוב עד כמה שאפשר מטעמי אחיזה.

כאמור, יש לתכנן את הרכיבה שלך, כמו בנהיגה.

אם תגיע למצב שאתה חייב לבלום בלימת חירום על משטח רטוב, תיעזר בבלם האחורי. אתה האמנם תחליק ותכנס לדריפט, אך פחות סיכויים שתעוף מהאופניים, שכן, בבלימה באמצעות בלם קדמי, התנגדות גבוהה של המשטח עליו אתה רוכב היא קרטית.

באופן אישי אני ממליץ לך להמשיך לתרגל, להעשיר את עצמך באמצעות סרטונים באינטרנט וללמוד מהם.

כמו כן אני ממליץ להירשם לקבוצת רכיבה ולהיות חלק ממנה. אין כיף יותר מזה.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

הערה כללית לגבי עמידה, ברגע שעומדים המסה שעוברת לאופניים כולה מועברת לחלק התחתון של האופניים, כשיושבים חלק גדול של המסה מועבר דרך הטוסיק שגבוהה יותר, מצד שני נדרשת מיומנות גבוהה יותר לתפעול בעמידה, רצוי קודם לשלוט במצב ישיבה.

פורסם

זו טעות.

בבלימה רב יכולת ההאטה מתקבלת מהגלגל הקדמי. אם לא משתמשים בו, מאבדים המון כוח עצירה.

צריך מודולציה וצריך להיות ער למיקום שלך (הרוכב) על האופניים (כבר כתבו על זה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר לדעת עם איזה ברקס אתה נוסע!?

אני כמה שנים כבר רוכב עם ברקס HOPE M4 שזה בערך הברקס הכי חזק שתמצא היום בשוק עם דיסקים הכי גדול בשוק.

4 פיסטונים בקאליפר ודיסקים 200 מילימטר... וזה לא קרה לי אף פעם.

לעצור עם הגלגל האחורי בלבד זה שווה ערך ללהרים אמברקס, זה יעשה בדיוק כלום.

המשקל שלך צריך ליהיות אחורה ולא כשאתה למעלה על הכסא.

בנוסף לזה, הרבה אנשים שואלים אותי, למה הברקס הקדמי שלי הוא מצד ימין ולא מצד שמאל כמו שזה מקובל אצל כולם...

כי אני ימני והאצבע הימנית יותר רגישה משמאלית

זה שווה ערך לזה שתנסה לבלום עם רגל שמאלית שלך ולא עם הימנית.

את הברקס האחורי לא אכפת לי ממש כמה אנעל אותו או אלחץ עליו. זה לא יעשה שינויי גדול בשטח ובכביש גם.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם (נערך)
יש לי קצת מחלוקת עם הפיזיקה של ORYO.

מבחינת פיזיקה, צריך להסתכל על מיקום מרכז כובד של האופניים.

אין לך מחלוקת עם הפיזיקה של אור, ואור אפילו מוכן לחלוק איתך את הפיזיקה שתהיה במשמורת משותפת לטובת כל הצדדים (;

פשוט אתה מסתכל על ה"משוואה" או "מערכת" באופן חד מימדי (מיקום מרכז כובד), אני מסתכל עליה באופן דו מימדי (מרכז כובד + תנועה קדימה).

כאשר אנחנו לוקחים את התחת אחורה יותר מדי, אנחנו מקריבים יכולת שליטה. קרי: יותר סיכוי לעבור את הדרופ ללא נפילת 'over the bar', אבל יותר סיכוי לעוף מהאופניים בגלל איבוד שליטה לאחר מכן - בעיקר כאשר לאחר הדרופ זמן ארוך עם ישורת אלא סיבוב. מצב די נפוץ בסינגלים.

לכן צריך לעשות זאת במידה נכונה (ונבונה): לא להקריב יותר מדי שליטה עבור הזזת מרכז המסה אחורנית מדי - שזו טעות נפוצה מאוד מאוד אצל הרבה רוכבים ומה שהרוכב המתחיל עלול להבין מהציטוט שלך.

אגב - גם אני הייתי רוכב כך בעבר, ועברתי לא מעט דרופים כך. זו בהחלט שיטה טובה בשביל "דרופ בואקום" אבל ברגע שאתה משקלל פנימה מהירויות וסיבובים... זה נהיה מסוכן.

כל זה מבלי להתייחס לכך שכאשר התחת כ"כ אחורנית, אם חלילה אתה מאבד שליטה אתה תקריב את המעיים (או מטה...) על מזבח האוכף, סיטואציה מאוד מאוד לא נעימה.

ממליץ לכם להעיף מבט כאן, יש כמה וכמה טיפים נבונים.

וכמובן להתעלם לחלוטין ממי שממליץ להשתמש רק בבלם האחורי, הצעה מאוד מסוכנת - הרבה הרבה יותר מאשר שימוש לא נכון בבלם קדמי... באופני הרים, הבלם האחורי הרבה פחות חשוב מהקדמי. אם בלם אחורי מחזיר נשמתו למכנאופן אפשר להמשיך ברכיבה, בזהירות יתרה. אם הבלם הקדמי עושה זאת צריך להפסיק את הסינגל וללכת ברגל, שכן בירידה הראשונה אתה עלול לגלות עד כמה משמעות יש לרכיב הזה, ולא בצורה נעימה במיוחד...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...