Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי דרופים, יש מלא סרטוני הדרכה באינטרנט. גם לגבי איך בולמים. אני אוהב את אלו של טל רוזוב, כי הוא נראה כמו בן תמותה ומדגים כמו בנאדם נורמלי, לא כמו דרדוויל...

מאז שלמדתי ממנו לשאוף לחזור תמיד לעמידת מוצא, הרכיבה שלי השתפרה.

אני כמה שנים כבר רוכב עם ברקס HOPE M4 שזה בערך הברקס הכי חזק שתמצא היום בשוק עם דיסקים הכי גדול בשוק.

שאלת בור אולי, אבל איזו משמעות יש לברקסים שהם "הכי חזקים", כשכל ברקס יכול להגיע ל-100% כוח עצירה, כלומר, לנעול גלגלים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לבלום עם גלגל אחורי בלבד.

אומנם "תזרוק תחת", ממש כמו להרים בלם יד ברכב, אבל לא תתהפך.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

זה מה שאמר לי פעם "מורה לנהיגה" כשעשיתי רישיון לאופנוע. במסגרת השיעורים הייתי צריך לבלום, ובלמתי כמו שלימד אותי המורה.

ננעל האחורי ואני מרגיש את האחורי נוטה ימינה ואני כבר מדמיין איך אני מחליק איתו, נזכר שאני רוכב אופניים ומבין מה צריך לעשות.

שיחררתי את הבלם, הגלגל התחיל להסתובב וקיבל אחיזה והאופנוע התיישר.

מרחק הבלימה שלי עלה וכמעט החלקתי הודות לעצה הזו מה"מורה".

נא להשתמש גם בבלם הקדמי.

פורסם
שאלת בור אולי, אבל איזו משמעות יש לברקסים שהם "הכי חזקים", כשכל ברקס יכול להגיע ל-100% כוח עצירה, כלומר, לנעול גלגלים?

בעיקר מודולציה, ויש לזה משקל ענק. ניסוי קל: סיבוב על אופניים עם דיסק קטן, ואחרים עם דיסק גדול. ההבדל מורגש מאוד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אגב דיוני בלמים, הנה עוד טיפ למתחילים שהוא - מבחינתי לפחות - בגדר GAMECHANGER.

יש הרבה אופניים שמגיעים עם בלם בעל ידית ארוכה למדי.

ב95% מהמקרים, הכידון מורכב כך שהבלמים נמצאים קרוב יותר לקצה הכידון מאשר השיפטרים.

בגלל שהשיפטרים צריכים להיות במרחק נגיעה נוח, ובגלל שהבלמים נמצאים קרוב יותר לקצה הכידון מהשיפטרים, אנחנו נותרים עם מצב בו ידית הבלם הארוכה דורשת מאיתנו תפעול של 2 אצבעות - וזה אומר פחות אצבעות על הכידון ברגעי השליטה הכי קריטיים בסינגל.

מה עושים?

מחליפים את הסדר! כך ניתן למקם את הבלם באיזה מיקום שאנחנו רואים לנכון ע"מ שקצה מנוף הבלם שלנו יוכל להיות מאוכלס ע"י אצבע אחת בלבד (האצבע המורה, כמובן).

אמהמה - באופני כניסה לרוב לשיפטרים יש 'חיווי הילוכים', מה שמונע מאיתנו לבצע את ההחלפה (הם 'דוחפים' את הבלם יותר מדי פנימה ע"ג הכידון, מה שיגרום לו להיות במיקום לא הגיוני). לכן מה שצריך לעשות זה לפרק את חיווי ההילוכים, שכן זה בלאו הכי לא נחוץ בעליל, ולבצע את ההחלפה. פירוק החיווי פשוט לאללה, ובד"כ אפשר לבצע זאת בשיפטרים ברמה סבירה+.

אציין כי הרבה ברקסים חדשים פתרו את הסוגיה ע"י ידית מנוף קצרה, שניתנת למיקום כזה שידרוש ממך תפעול עם אצבע אחת.

לכן "כלל האצבע" (חה, חה) הוא שאם אתה צריך 2 אצבעות בשביל לתפעל את הברקס בסינגל - סימן שהמיקום לא אידאלי וכדאי לשנות אותו.

טוב חפרתי, בהצלחה וזה

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אני לא חושב שנכון להגיד שכל ברקס יכול להגיע לנעילת גלגלים.

זה תלוי מהירות, משקל רוכב ומידת החיכוך עם הקרקע עליה אתה רוכב.

עריכה: חוץ מזה, בהמשך למה שאור כתב -

אני מניח שככל שהברקס חזק יותר אתה צריך להפעיל פחות כח כדי לקבל את עצמת הבלימה הנחוצה.

עוד עריכה:

ולעניין השאלה איך לבלום, תמיד לשלב קדמי ואחורי. ולא, לא לנעול אחורי. זה גם מפחית את עצמת הבלימה וגם מוריד את השליטה. אם הבלימה חריפה במיוחד, לקחת את המרכז הכובד אחורה ולמטה כמה שאפשר מבלי לאבד שליטה ואחיזה נוחה.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
בעיקר מודולציה, ויש לזה משקל ענק. ניסוי קל: סיבוב על אופניים עם דיסק קטן, ואחרים עם דיסק גדול. ההבדל מורגש מאוד.

מודולוציה, ברור.

אבל אין ברקסים חזקים יותר או פחות אם כך או שאני פשוט רוכב לאט...?

אני לא חושב שנכון להגיד שכל ברקס יכול להגיע לנעילת גלגלים.

זה תלוי מהירות, משקל רוכב ומידת החיכוך עם הקרקע עליה אתה רוכב.

אני רוכב שטח.

המהירות הכי גבוהה שאני מגיע אליה בסינגל, נגיד... 30 קמ"ש.

בחיים לא הייתי במצב שאני לא יכול לנעול גלגל.

פורסם

לא כ"כ הבנתי את ההתייחסות שלך בהקשר למה שרשמתי.

אבל לצורך העניין: דמיין ברקס עם מהלך ליניארי, ודמיין אחר עם מעין 'פונקציית מדרגה' לקראת סוף הלחיצה - זה כנראה ההבדל הכי משמעותי בין בלמים זולים ברמת כניסה לבין כאלו ברמה גבוהה יותר.

ככל שהדיסק גדול יותר, יהיה לך קל יותר ליישם מע' שמספקת מודולציה טובה.

בכלליות אציין כי רמת הבלמים היום די טובה ומגיעים די מהר לרוויה, לי יש שימאנו XT או XTR לא זוכר כבר, אבל בפועל לא באמת צריך היום יותר מSLX.

אבל בין SLX לרמת כניסה של TEKTRO יש הבדל גדול ומוחשי, הן בעוצמה הן באפשרויות הקונפיגורציה והן בהנדסת האנוש.

פורסם

אבל בין SLX לרמת כניסה של TEKTRO יש הבדל גדול ומוחשי, הן בעוצמה הן באפשרויות הקונפיגורציה והן בהנדסת האנוש.

מה זו "עוצמה" אם בכל ברקס אני יכול לנצל 100% מיכולת הבלימה התיאורטית של הצמיגים/אופניים?

הבדלי ארגונומיה - בנתי.

הבדלי מודולציה - גם.

אבל כוח בלימה... בתכל'ס זהה.

פורסם

זה לא בכל ברקס, בברקס זול לעיתים לא מגיעים לנעילה, או לחלופין מגיעים לנעילה לאחר סחיטה הגונה של הברקס - קרי חוסר מודולציה, שזה משהו מאוד מסוכן.

אם תיקח שני בלמים ששניהם יכולים לנעול את הדיסק במקום תחת סחיטה מוחלטת, אז אולי פרמטר העוצמה שלהם זהה אבל הפרמטר הזה ברמת השימוש לא מחזיק מים.

בהקבלה: תחשוב על רכב שבולם כשאתה מדביק את הדוושה לרצפה באגרסיביות בעוד אתה נדרש ללחוץ את הגב אל המושב, מול אחר שעושה זאת בלחיצה נוחה ונונשלנטית. אולי פרמטר העוצמה התיאורטי שלהם זהה - אבל ברמת השימוש ברור לשנינו מי מהם עדיף ולמה.

פורסם

נכון שכל ברקס יכול להגיע ל-100% בלימה, אבל ה"תרומה" שלו לעצירת האופניים שונה, מאחר והמשקל מתחלק בצורה שונה בין הגלגלים.

תיאורטית - כאשר אתה רוכב בצורה רגועה, המשקל מתחלק, פחות או יותר, בצורה שווה בין 2 הגלגלים (זה קצת לא מדויק - זה תלוי בגיאומטריה של האופניים).

בזמן בלימה, הגוף של הרוכב לא מחובר לכלום, לכן מופעל עליו כוח האינרציה (רצון להמשיך בתנועה). כלומר, גוף הרוכב זז קדימה, לכיוון גלגל קדמי (העוצמה בה הגוף זז קדימה, תלויה בעיקר בעוצמת הבלימה ומעט במהירות האופניים ).

מאחר והגוף זז קדימה, חלוקת המשקל על הגלגלים משתנה. כעת גלגל קדמי נושא ביותר משקל מגלגל אחורי.

לכן, כאשר אתה בולם רק עם בלם אחורי - אחה מנסה לעצור רק חלק יחסית קטן מהמשקל הכולל של האופניים.

רוב המשקל כרגע נשען כל גלגל קדמי, ולכן בלימה בעזרת בלם קדמי יותר משמעותית (ולכן, גם הסיכון לאיבוד שליטה / התהפכות יותר גדול).

פורסם
זה לא בכל ברקס, בברקס זול לעיתים לא מגיעים לנעילה, או לחלופין מגיעים לנעילה לאחר סחיטה הגונה של הברקס - קרי חוסר מודולציה, שזה משהו מאוד מסוכן.

אם תיקח שני בלמים ששניהם יכולים לנעול את הדיסק במקום תחת סחיטה מוחלטת, אז אולי פרמטר העוצמה שלהם זהה אבל הפרמטר הזה ברמת השימוש לא מחזיק מים.

בהקבלה: תחשוב על רכב שבולם כשאתה מדביק את הדוושה לרצפה באגרסיביות בעוד אתה נדרש ללחוץ את הגב אל המושב, מול אחר שעושה זאת בלחיצה נוחה ונונשלנטית. אולי פרמטר העוצמה התיאורטי שלהם זהה - אבל ברמת השימוש ברור לשנינו מי מהם עדיף ולמה.

לא קשור לעניין. רק אותך בתור רוכב, מעניין כמה כוח אתה מפעיל על הברקס.

כאשר מסתכלים על כוח העצירה, מסתכלים על הכוח שהבלם מפעיל על הגלגל (או על הדיסק, במידה ואלו בלמי דיסק).

אותו דבר נכון גם לגבי רכבים ממונעים.

פורסם

אני רוכב על אופנועים, אופניים זה בחדר כושר ושם אין ברקסים.

ברכיבה הבלם הקדמי הוא הדומיננטי, האחורי משמש בעיקר להאטה או כסיוע לקדמי בבלימה, יש הבדל מהותי בין אופנוע לאופניים, לאופנוע יש משקל עצמי גבוה יחסית ומרכז כובד נמוך אך המהירות שבה אתה מוצא את עצמך בבלימת חירום יכולה להיות גם תלת ספרתית, מבחינתי זה עניין של רגש ושמירה על קור רוח, אתה על 130-140, פתאום רכב נכנס לך לנתיב הנסיעה, בלימה חזקה תוך כדי חיפוש דרכי מילוט, בדרך כלל זה נגמר בהאטה מהירה ואז פתיחת מצערת והתחמקות.

גם באופניים, הבלם הקדמי הוא האפקטיבי, תתרגל בלימה חזקה עם רגש, לא לתת לגלגל להינעל, להגיע קרוב ולשחרר, ותמיד להסתכל קדימה.

אם צריך לבחור בלם אחד פעיל אני אבחר בקדמי.

haters will hate

פורסם
לא קשור לעניין. רק אותך בתור רוכב, מעניין כמה כוח אתה מפעיל על הברקס.

כאשר מסתכלים על כוח העצירה, מסתכלים על הכוח שהבלם מפעיל על הגלגל (או על הדיסק, במידה ואלו בלמי דיסק).

אותו דבר נכון גם לגבי רכבים ממונעים.

אכן, אותי בתור רוכב מעניין כמה כוח אני מפעיל למען קבלת הפעולה הנדרשת, יותר נכון זה הדבר היחיד שמעניין אותי - את פתרון המשוואה הפיזיקלית אני משאיר לפיזיקה 1.

העדת על עצמך ככוכב שטח כך שאני נוטה להאמין שברור לך מה ההבדל בין שתי מערכות עצירה שמגיעות לאותה רמה סופית אך ע"י אופן פעולה שונה (מודולציה, כוח מנוף וכו') - לכן אני לא ממש מבין על מה בדיוק אנחנו דנים כאן.

אגב, מי מכם שהספיק לחוות מערכת בלמים לפני ואחרי בלידינג, אמור לדעת טוב מאוד מה ההבדל בין שתי מערכות עם עוצמה סופית זהה ומודולציה שונה לגמרי.

(למען הסר ספק - אני מדבר, מן הסתם, על מערכת שעדיין עבדה ולא על מערכת שלא הגיעה לנעילה עקב לחץ שמן נמוך)

פורסם

בהמשך לדיון ובאופן אירוני - היום צץ לי בפיד סרטון הדרכה של 'אבנר פירון', עם הצעה שגם חידשה לה:

בקצרה:

1. גם הוא טוען ש'תחת אחורה' זו גישה לא נבונה בסינגלים

2. הוא מציע גישה קצת שונה ממשחקי מרכז מסה של עמידת מוצא, נשמעת מעניינת מאוד, אנסה אותה ברכיבת הסופש הקרובה

פורסם

להוציא מרפקים זה מאוד עוזר.

העניין הוא שצריך כוח בשביל לרכב ככה. שרירים בידיים ובעיקר בגב תחתון.

דבר שני, הוא לא עובר כאן מדרגה, אלא רצף של מדרגונות בשיפוע. לכן אין כאן כל כך נקודה שבא התחת הולך אחורה וחוזר, כמו עם מדרגה בודדת.

דבר אחרון, הוא בא מהר. מי שרוכב יותר לאט, זה פחות זורם...

• תוכן חדש...