Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כחודשיים התחילה לי בעיית חימום כאשר אני נוסע במהירות של מעל 80 קמ"ש

הלכתי למוסך והוא אמר לי שאחד המאווררים לא עובד - החלפתי את המאוורר התקול והבעיה נפתרה עד היום

היום בבוקר שוב הבעיה חזרה ונסעתי שוב למוסך - המאווררים נראים תקינים ופועלים חזק כאשר המנוע עובד

המוסכניק לקח מד טמפ' לייזר ומדד את צדדי הרדיאטור והיה בצד שמאל בערך 40 ובצד ימין בערך 80

אמר שישלח את הרדיאטור לניקוי ( - כמובן שהרדיאטור הוא ישן מאד והוא החליף לי אותו לחדש (ב750 כולל עבודה - האם זה מחיר נורמלי?)

ואמר שהרכב עבד כמה זמן ולא הייתה בעיה

כשאספתי את הרכב שוב פעם הבעיה חזרה והחום עולה במיוחד כשאני נוסע מעל 80 קמ"ש - ברגע שאני מאט או עוצר ברמזורים המחוג שוב יורד (לא לגמרי לאמצע כמו שהיה בדר"כ) ואז כשאני שוב מאיץ הוא מתחיל לטפס

כשהגעתי לבית לקחתי גם מד טמפ' ומדדתי והרדיאטור משני הצדדים היה 50 עד 60 והטמפ' של המיכל מים הייתה כ86 מעלות מבחוץ

אני ממש חייב את עזרתכם - מה יכולה ליהיות הבעיה?

אני קצר בכסף ויוצא שהחלפתי רדיאטור והבעיה לא נפתרה (מה אני יכול להגיד למוסכניק בנוגע להחלפה המיותרת? להחזיר את הישן כנראה כבר לא אפשרי ולא כדאי - אני לא רוצה להשקיע ברכב יותר מידי כי הוא כבר ישן)

תודה לעוזרים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי התיאור ומדידדת הטמפרטורה הרדיאטור אכן היה דיי סתום וזה שהרכב ממשיך להיתחמם לא אומר שהמוסך טעה בהחלפת הרדיאטור. אני מניח שמשאבת המיים בריכבך ראתה מיים רגילים בחייה (אם הרדיאטור סתום) ולכן הייתי מחליף גם אותה וגם את הטרמוסטט שעבר התחממויות ואולי התעוות ופשוט לא לוקח צאנסים! בכל מיקרה ידוע לך מתי הוחלפה משאבת מיים?

פורסם
לפי התיאור ומדידדת הטמפרטורה הרדיאטור אכן היה דיי סתום וזה שהרכב ממשיך להיתחמם לא אומר שהמוסך טעה בהחלפת הרדיאטור. אני מניח שמשאבת המיים בריכבך ראתה מיים רגילים בחייה (אם הרדיאטור סתום) ולכן הייתי מחליף גם אותה וגם את הטרמוסטט שעבר התחממויות ואולי התעוות ופשוט לא לוקח צאנסים! בכל מיקרה ידוע לך מתי הוחלפה משאבת מיים?

תודה על תשובתכם

האם המחיר של החלפת הרדיאטור נורמלי? (המוסך לא סגר איתי סופית על ההחלפה (כי לא הייתי זמין) והוא ביצע זאת בכל מקרה

לפני כשנה וחצי עשיתי טיפול + טיימינג ולפי זכרוני הוחלפה המשאבת מים (זה קשור נכון?)

בכל מקרה האם יש דרך לבדוק אם המשאבה הוחלפה?

אוף. ככל הנראה בתחילת השבוע אגיע אל המוסך שוב (זה פשוט לא נגמר כל פעם בעיה חדשה)

פורסם

משאבת מיים עולה סביב ה 250 שח אם זכור לי נכון. לא יודע לומר לך בוודאות אם במחיר שכזה הוחלפה המשאבה כי צורף לזה גם טיפול רגיל לפי צה שאתה אומר. בכל מיקרה רק בהיסטוריית הטיפולים תוכל לראות או ברישומי המוסך!

פורסם

תודה על התשובה

לפי המוסך לא הוחלפה משאבת המים

נגיד וזאת הבעיה כמה כרגע עלול לעלות לי החלפת משאבה?

האם עדיף לעשות משהו לפני? האם יש דרך לבדוק את המשאבה?

המשאבה כנראה הוחלפה בטיימינג הקודם (במוסך המרכזי) כנראה לפני כ6-7 שנים

פורסם

את המשאבה לא ניתן לבדוק בלי לפתוח אותה וזה מצריך שוב פירוק של הטיימינג כלומר תכין במינימום אלפייה! דווקא בגלל שזה פוקוס אז שעושים טיימינג שהוא לא הכי פשוט שם מניסיון אז כן עדיף להחליף משאבה ולא ברור לי למה לא הוחלפה בטיימינג האחרון שעשית. הייתי בכל מיקרה מחליף גם טרמוסטט מההיתחממויות שהרכב עבר ולא מיסתכן בכך שכתוצאה מזה ניפגע הטרמוסטט והיתעוות.

דרך אגב....רדיאטור לריכבך נימכר היום ללקוח סביב ה 500 שח. התקנה שלו עוד בערך 150 שח.תחבר מעמ, עיתונים וישיבה בספה נוחה והגעת ל 750 אז המחיר בגדר הסביר.

פורסם

עדכון

האוטו היה במוסך ולאחר סיבוב ובדיקה המוסכניק אמר שכנראה התרמוסטט - שהוחלף בכ300 ש"ח (אמר שזה מסובך כי הוא יושב מאחורי האלטנטור - מי שמכיר בפוקוס זה באמת מסובך הפירוק וההרכבה של הרצועה)

בנוסף שאלתי על משאבת המים והוא אמר שאין איתה בעיה ויש סחרור של מים

בסוף היום המוסכניק אמר לי שהאוטו שיגע אותו

המצב השתפר והתרמוסטט נפתח אבל משום מה במהירות 120 הוא נסגר

(הוא סיפר לי בנוסף שאם הטמפ' עולה פשוט לעמוד בצד עם הרכב על ניוטרל ולתת קצת גז וישר הטמפ' יורדת)

ואמר לי שכדי לסדר צריך לחבר את הרכב לאיזה מכשיר שעושה "תת לחץ" ואיכשהו שואב את האוויר ודוחף מים

המחיר לא סופי על העניין של הטרמוסט כי הוא יעשה מחיר על הכל (ולא יודע עדיין כמה יעלה הטיפול הזה)

מה דעתכם? האם זה יכול לפתור את הבעיה? כמה אמור לעלות משהו כזה?

המון תודות על העזרה אני בבלגן מלהבין את הבעיה הזאת

• ספונסר פורום
פורסם

בצע חיפוש בפורום,טחנו את זה בעבר, ובקיצור, חבל על ההחלפות,יש צורך בביצוע מעקף וניקוז אוויר ממערכת הקירור.

אורן

• תוכן חדש...