Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באוסטריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתכנן טיול עם החברה לאוסטריה ובשל אופי הטיול אנחנו כנראה נשכיר רכב לתקופה של כ 9 ימים.

מעולם לא יצא לי להשכיר רכב באופן כללי ובחו"ל בפרט.

הייתי שמח לשמוע TO DO ו DO NOT DO, אם יש דברים שחשוב וכדאי לדעת.

הכיוון כרגע הוא כנראה ל BMW סדרה 1, התקציב הוא סביבות ה 450$ לכל ה 9 ימים.

הבנתי גם שיכולים להחליף לי את הרכב במקום במידה והרכב שביקשתי נגמר? איך זה עובד?

האם יש דרך לגלות את הדגם המדויק של הרכב שאני משכיר?

כמובן שאני מעוניין להנות גם מהנהיגה בטיול :)

פורסם

לרוב לא ניתן לחזות את דגם הרכב שתקבל. אלא אם מדובר בקטגוריה מיוחדות או בהתחייבות מראש ובכתב.

כשאין עומס בסוכנות אפשר לבקש בנימוס ואולי תקבל את מבוקשך.

תקפיד על המהירות המותרת ושאר חוקי התנועה, תכין שיעורי בית, תעזר במגביל מהירות במיוחד באיזורים עירוניים. שים לב לסוגיית כבישי אגרה.

אם אתה מתכוון לעבור לשוויץ - תקפיד שבעתיים על הכללים. האכיפה שם דרקונית.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם
לרוב לא ניתן לחזות את דגם הרכב שתקבל. אלא אם מדובר בקטגוריה מיוחדות או בהתחייבות מראש ובכתב.

כשאין עומס בסוכנות אפשר לבקש בנימוס ואולי תקבל את מבוקשך.

תקפיד על המהירות המותרת ושאר חוקי התנועה, תכין שיעורי בית, תעזר במגביל מהירות במיוחד באיזורים עירוניים. שים לב לסוגיית כבישי אגרה.

אם אתה מתכוון לעבור לשוויץ - תקפיד שבעתיים על הכללים. האכיפה שם דרקונית.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

ראשית תודה על תגובתך.

כן כבר ראיתי מספר סרטונים שמסבירים בפירוט משעשע היכן להדביק את מדבקת כבישי האגרה וכן קראתי על הגבלת המהירות. נשמע פשוט יותר מבישראל: 50 בתוך העיר, 100 כבישים בין ערוניים ו 130 לכבישים מהירים ספציפיים.

פורסם (נערך)

איפה אתה אוסף את הרכב, ומה הכיוון של הטיול?

אני שכרתי אאודי A3 בוינה לפני כשבועיים. את ההזמנה ביצעתי דרך אתר carrent.co.il (הרכב נלקח מ-Europcar), עלה לי כ-150 יורו ל-4 ימים + 25 יורו ביטול השתתפות עצמית. הם היו הכי משתלמים מבחינת עלות מול תועלת (רכב טוב במינימום מחיר, וכן המחיר הכי נמוך עבור ביטול השתתפות עצמית). עוד אתר שאפשר לבדוק זה rentalcars.co.il.

הרכב עצמו היה מצוין (מנוע 1.6 TDI, חזק, אחיזה טובה, יחסית נוח, עם בקרת שיוט וצריכת דלק מצוינת).

בגדול, לפני שאתה מזמין תשווה מחירים לאורך תקופה, וכן תנסה לבדוק איסוף והחזרה של הרכב בימים שונים (במידה ויש לך אפשרות כזאת), המחירים יכולים להשתנות בעשרות אחוזים לעתים.

כמו כן, תוודא לפני ההזמנה שכל תנאי ההזמנה מתאימים (אין הגבלת קילומטרים, רכב ידני או אוטומטי, מעבר למדינות אחרות אם רלוונטי, גיל הנהג, עלות נהג נוסף וכן אופציה להחזיר בתחנה אחרת אם רלוונטי לך).

בנוסף, מאוד ממליץ לך לקחת גם ביטול השתתפות עצמית כשאתה מזמין את הרכב (במקרה של תאונה או נזק לרכב, החברה למעשה תחזיר לך את ההשתתפות העצמית שתשלם לחברת ההשכרה). זה יעלה לך כ-40 יורו ל-9 ימים לדעתי, וזה שווה כל שקל במקרה של תאונה חלילה.

אחרי שאתה מבצע את ההזמנה, אתה תקבל שובר למייל, שאותו תדפיס (או תצלם בפלאפון) ואיתו תלך לחברת ההשכרה שמופיעה על השובר. אם אתה נוחת בוינה, אז יש שם שלטים שמכווינים אותך למתחם של כל חברות ההשכרה. אם תסתבך או תלך לאיבוד, אז תשאל פשוט את העובדים או נוסעים אחרים, בטוח מישהו ידע להכווין אותך.

בנוגע לשדרוג הרכב - אני גם חשבתי לעשות את זה (להזמין רכב מקטגוריה מסוימת, ואז לנסות לשדרג בשדה התעופה למשהו אחר), אבל זה לא יצא, הן מכיוון שהמחיר היה גבוה והן מכיוון שהציעו לי ג'יפונים/ג'יפים ולא רכבים חזקים יותר (לדוגמה, לשדרג לאאודי Q3 ב-30 יורו ליום). עם זאת, אני טסתי בשיא הקיץ, אז אולי אם אתה טס בעונה פחות עמוסה, יהיה לך יותר מזל.

מה שכן, אם תראה דיל משתלם כבר בשלב ההזמנה, אז מציע לך ללכת על זה (מקסימום תשדרג עוד כשתגיע).

כמובן שהחברה לא מתחייבת על הרכב שתקבל (יש חברות שכן, אבל זה יעלה לך יותר, ומיותר לטעמי), אלא על קטגוריה. אתה כמובן יכול להוסיף בקשה שאתה רוצה רכב מסוים, אך במידה והוא לא יהיה, אז תקבל רכב דומה (כלומר במקום אאודי A4 תקבל במוו סדרה 3 וכדומה). אין מה לדאוג לגבי זה, לא שמעתי עדיין על מישהו שקיבל קטגוריה נמוכה ממה שהזמין. אם כבר אז רק על כאלו ששידרגו אותם ללא עלות.

אחרי שתחתום על כל הטפסים בדלפק (שים לב לא לקחת תוספות מיותרות כמו GPS (אני אסביר בהמשך), ביטול השתתפות עצמית בחברת ההשכרה עצמה וכדומה), אתה מקבל את המפתחות והולך למגרש החניה לקחת את הרכב.

לפני שאתה מניע בכלל את הרכב, תעשה סיבוב (ואחרי זה עוד 3 סיבובים) ותחפש שריטות, מכות וכל נזק אחר שלא מסומן בטופס שקיבלת בדלפק (זה כולל פח, פלסטיקים, חלונות, צמיגים ואפילו מכות בתחתית המרכב). אחרי שסיימת, תעשה את אותו הדבר בתוך הרכב (וזה כולל כתמים רציניים, שטיחים שחסרים או פתח מזגן שבור). אם מצאת משהו, גש לעובד של חברת ההשכרה שנמצא בחניה ותבקש שיציין את זה על הטופס.

זה ישמע קטנוני ויגזול ממך 10 דקות, אבל ימנע ממך עגמת נפש אפשרית במועד ההחזרה (אגב, זה לא אומר שהם ינסו "לדפוק" אותך, ומהניסיון שלי הם מאוד הוגנים, אבל עדיף ללכת על בטוח בכל מקרה).

בנוסף, תוודא שמיכל הדלק מלא (אם אתה שוכר מלא למלא), שהצמיגים נראים בסדר מבחינת לחץ אוויר ושאתה יודע איך לתפעל את הרכב ואיזה דלק למלא.

כמה עצות כלליות:

1. הכבישים באוסטריה מצוינים, השילוט ברור והנהגים אדיבים, כך שלא אמורה להיות בעיה מיוחדת בנהיגה שם. שים לב לא לעבור את המהירות המותרת בהתאם לכביש בו אתה נוסע (כביש מהיר - 130, כביש בינעירוני - 80 או 100 תלוי שילוט, דרך עירונית - 50 או אף 30, בהתאם לשילוט).

2. Waze עובד מצוין באוסטריה - מנווט ומוצא את רוב היעדים, מתריע על מצלמות מהירות וכדומה.

3. בהמשך ל-2 - כשתגיע לשדה התעופה, גש לחנות סלולר וקנה סים מקומי לגלישה בלבד (בשדה התעופה של וינה החנות נקראת Hallo Hallo, נמצאת לפני היציאה משדה התעופה, ו-6 ג'יגה יעלו לך כ-30 יורו סך הכל, כולל הסים עצמו).

4. תוודא שיש על הרכב מדבקה לאוטוסטרדות של אוסטריה (תשאל בדלפק).

5. אם אתה מתכנן לטייל בחלקים המערביים של אוסטריה, אז אתה יכול לקחת טיסה למינכן ולהגיע משם (השמועות אומרות שהשכרת רכב זולה שם יותר).

זהו בגדול. אוסטריה ארץ מאוד יפה (הרבה יותר ממה שחשבתי) - ממליץ לך לטייל באזורים של Hallstatt ו-Gosau (טיולים רגליים, אטרקציות ונהיגה), וכן לנהוג ב-Grossglockner High Alpine Road מ-Zell am See ל-Heiliginblut, כביש מדהים. תהנו!

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

לשים לב לא לעבור את המהירות המותרת, יש הרבה מצלמות מהירות. את המדבקה לכבישים המהירים ניתן לקנות בתחנות דלק.

ממליץ לטייל באגמי גוזאו, בהלשטאט, ובעיירה ורפן ישנה טירה נחמדה עם מופע של נשר ועיט. ליד העיירה ורפן יש מערת קרח מדהימה- יש להצטייד במעיל כי במערה קפוא.

פורסם

^

תוספת ל-GADIK6:

6. להזהר ולא להביא איתך מצלמת דרך (dash-cam). יש איסור להשתמש בהן באוסטריה, והקנס מפלצתי.

פורסם

חברים תודה רבה על כל העזרה,

gadik - חלק נכבד ממה שאמרת נשמע מאוד מאוד רלוונטי וכבר נכנס למסמך ה "טיול אוסטריה" שלי - תודה!

במיוחד עזרת לי לגבי הדגם A3 שהביאו לך - ה A3 תפסה לי את העין אבל פחדתי שזה יגיע עם מנוע 1 ליטר (85 סוסים) שלא יזוז לי.

שאלה נוספת לגבי 4: המדבקה לכבישים המהירים הגיעה לך עם הרכב? הבנתי שצריך לרכוש אותה בנפרד...

פורסם

לאיזה אזור באוסטריה אתה מתכנן ליסוע?

אם אתה אמור להיות (כל הזמן או חלקו) באזור זלצבורגלנד, כדאי לך לבדוק טיסה למינכן והשכרת הרכב שם. בדרך כלל זה יותר משתלם כלכלית.

פורסם (נערך)

האמת שעד עכשיו בדקתי רק טיסות לוינה, למרות שאני מתחיל לשקול טיסה למינכן שכן רוב הטיול יהיה באזור זלצבורגלנד.

עריכה: זה לא משתלם כי זה מייקר את הטיסה בלפחות 100$ לכל אחד מאיתנו, כלומר 200$ סה"כ.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

אני הייתי באזור זלצבורג 12 ימים לפני שנה. טסנו לוינה, היינו שם 3 ימים ולאחר מכן שכרנו רכב (AUDI A3 דרך rentalcars) ונסענו לעיירה

סנט יוהן אים פונגאו שם שכרנו צימר, ומשם נסענו כל יום למקום שונה. רכב ל 10 ימים עלה לי 1570 ש"ח כולל הכל, הצימר עלה 2100 ש"ח ל 9 לילות. מחירים הרבה יותר זולים ממה שחשבתי תחילה.

אוסטריה מדינה מדהימה ויש מלא מה לראות, ממליץ מאוד מאוד!

פורסם

אני הזמנתי דרך rentalcars וקיבלתי גולף TSI ידנית דנדשה (הייתי בטוח שאקבל דיזל:)). מדבקה יש בדרך כלל ומקסימום תשאל איפה רוכשים אחת בעת קבלת הרכב, זה לא אמור לעלות הרבה.

תהנה.

פורסם
אני הייתי באזור זלצבורג 12 ימים לפני שנה. טסנו לוינה, היינו שם 3 ימים ולאחר מכן שכרנו רכב (AUDI A3 דרך rentalcars) ונסענו לעיירה

סנט יוהן אים פונגאו שם שכרנו צימר, ומשם נסענו כל יום למקום שונה. רכב ל 10 ימים עלה לי 1570 ש"ח כולל הכל, הצימר עלה 2100 ש"ח ל 9 לילות. מחירים הרבה יותר זולים ממה שחשבתי תחילה.

אוסטריה מדינה מדהימה ויש מלא מה לראות, ממליץ מאוד מאוד!

יש מקומות ספציפיים שאתה ממליץ באזור וינה? (אנחנו מתכננים לתת יומיים לוינה והסביבה ואז לנהוג מערבה, בדיוק כמוכם).

מקומות מומלצים ששווה לראות בדרך בין מזרח המדינה למערב המדינה (בכל זאת, סביבות ה 300 ק"מ).

פורסם

אזור וינה - אתה מתכוון בוינה עצמה או מחוצה לה?

בדרך לצימר לא עצרנו בשום מקום, יצאנו די מאוחר מוינה והגענו לצימר רק בסביבות 23:00... כבר חשבנו שנישן באוטו :wink:

ממליץ על

Grossglockner כמו שכבר המליצו לפניי, אני אישית מאוד נהניתי גם בסכר kaprun.

קפצנו גם ליום אחד לגרמניה למכרות המלח, גם ממליץ.

אם אתה רוצה אבדוק מאוחר יותר את תכנית הטיול שלנו ואראה על מה עוד אני יכול להמליץ...

פורסם
אזור וינה - אתה מתכוון בוינה עצמה או מחוצה לה?

בדרך לצימר לא עצרנו בשום מקום, יצאנו די מאוחר מוינה והגענו לצימר רק בסביבות 23:00... כבר חשבנו שנישן באוטו :wink:

ממליץ על

Grossglockner כמו שכבר המליצו לפניי, אני אישית מאוד נהניתי גם בסכר kaprun.

קפצנו גם ליום אחד לגרמניה למכרות המלח, גם ממליץ.

אם אתה רוצה אבדוק מאוחר יותר את תכנית הטיול שלנו ואראה על מה עוד אני יכול להמליץ...

אני מתכוון לכל מה שנמצא בטווח 50 ק"מ מוינה :)

זה יהיה מעולה! תודה רבה!

גם הסכר וגם Grossglockner כבר מופיעים במפה שיצרתי לטיול :)

פורסם

אוקיי.

לא יצאנו מוינה ביומיים וחצי הראשונים, יש שם מספיק מה לראות.

ב kaprun ממליץ לקחת מדריך, למרות שהכניסה לשם לא זולה מלכתחילה אבל משדרג מאוד את החויה.

האם מתכוננים ללכת למערת הקרח? הדרך אליה מאוד יפה (אצלנו היה שלג), אך מהמערה עצמה לא התלהבתי. טיפוס מאוד צפוף במדרגות עם מדריך לקבוצה של 50 איש לפחות שבקושי שומעים...

אני כן ממליץ להוסיף את מכרות המלח, מהאזור שלנו הנסיעה היתה לא ארוכה ומאוד נהנינו שם.

אבדוק יותר מאוחר עוד המלצות מהתכנית שלנו.

• תוכן חדש...