Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באוסטריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי.

לא יצאנו מוינה ביומיים וחצי הראשונים, יש שם מספיק מה לראות.

ב kaprun ממליץ לקחת מדריך, למרות שהכניסה לשם לא זולה מלכתחילה אבל משדרג מאוד את החויה.

האם מתכוננים ללכת למערת הקרח? הדרך אליה מאוד יפה (אצלנו היה שלג), אך מהמערה עצמה לא התלהבתי. טיפוס מאוד צפוף במדרגות עם מדריך לקבוצה של 50 איש לפחות שבקושי שומעים...

אני כן ממליץ להוסיף את מכרות המלח, מהאזור שלנו הנסיעה היתה לא ארוכה ומאוד נהנינו שם.

אבדוק יותר מאוחר עוד המלצות מהתכנית שלנו.

בעקרון מערת הקרח נמצאת במפה של הטיול, אבל אחרי הביקורת שלך אולי אסיר אותה.

שווה לעשות את הכרטיס הזה של זלצבורג? הוא באמת חוסך משהו?

אני כמו ישראלי טוב בדעה כללית שהכרטיסים האלו אף פעם לא משתלמים...

פורסם

קיבלת עצות טובות ויש לי עוד כמה הארות, בסדר שהן עולות לי לראש.

1. סכר קאפרון מומלץ. באותו אזור גם הר Kitzsteinhorn, מומלץ ביותר לעלות את כל 3 הרכבלים ולהגיע לפסגה.

2. איזור זלצבורג עשיר מאד באתרים.

3. בניגוד לאולג לא הייתי לוקח צימר אחד לשבוע אלא מפצל ל-2-3 צימרים, שכל אחד יהווה מרכז של כוכב. יש לאוסטריה אתר שמרכז את כל הצימרים, כולל מיקום, מחיר ולוח שנה - חפש ferienwohnung.

4. בנהיגה להקפיד על קוצו של יוד. ראיתי באוסטריה מארבי משטרה שנועדו לתפוס מי שמאותת לא נכון במעגל תנועה. עבירות של נהיגה שא בנתיב הימני ביותר הפנוי או עקיפה מימין זוכות ליחס חמור במיוחד, כמו גם חריגה במהירות המותרת ולו בקילומטרים בודדים.

5. אם אתה מתכוון לשהות בוינה וותר על רכב לימים אלה, התח"צ מעולה ואין שום טעם להסתבך בנהיגה בעיר הגדולה. בזלצבור אפשר לחנות באחד החניונים הציבוריים בתשלום במרכז העיר ולטייל ברגל, ואם יש צורך בהגדלת הרדיוס לעבור לחניון הבא.

6. בערים ובכפרים יש מה שנקרא Zone 30 (במדינות שונות יש מילה מקומית, אבל הסימון זהה: שלט מלבני עם המילה המתאימה ימתחתיו ציור של תמרור "30" בעיגול אדום. זהו איזור מיתון תנועה, ובניגוד להגבלת מהירות רגילה הוא אינו מתבטל בצומת הבא אלא רק עם שלט דומה וקו החוצה אותו. אזורים אלה מועדים למצלמות עם קנס כואב במיוחד, שכן מדובר בשכונות מגורים ובמיוחד בבתי ספר.

7. הכניסה למכרה המלח נמצאת באוסטריה, אולם אחד הפירים עובר לצד הגרמני של הגבול. נחמד לראות את הגבול (מסומן בצמד דגלים) מתחת לאדמה.

8. ביום של הטיול במכרה המלח ביקרנו גם במערת הקרח. אתר מומלץ ביותר, וההמלצה העקרית היא להגיע מוקדם מאד, שכן התורים לרכבל אין סופיים.

9. מעבר הגבול לגרמניה שקוף לגמרי, שלט עם סמל האיחוד האירופי והכיתוב Deutschland ובכיוון ההפוך Osterreich - וזהו. באחד הטיולים פספסנו פניה ו"נסענו לגרמניה לעשות U-turn" עד כמה שאני זוכר היו שם כמה חנויות זולות אבל זה היה לפני 6 שנים ודבים משתנים. מכל מקום. אם יש לך בסיס בקרבת הגבול הגרמני עבור אותו, וגם נצל את הכבישים. למשל, עד כמה שאני זוכר, עדי, מזלצבורג לאינסברוק דרך הצד הגרמני

.

10. אם אין לרכב מדבקת אוטובאהנים אוסטרית קנה כזו בכל תחנת דלק - בערך 10 אירו ל-10 ימים. אם אתה עובר לצד השויצרי הקפד שתהיה לך מדבקת אוטובאהנים שויצרית, זו מדבקה שנתית שעולה כ-40 פרנק. אם התוכנית שלך כוללת את שויצריה בקש בתחנת ההשכרה רכב הנושא מדבקה כזו, סיכוי טוב שתקבל.

11. בני הבכור הזמין השבוע רכב ל-3 ימים לספטמבר, איסוף בעיר בוינה והחזרה בנמה"ת. בהזדמנות אשאל אותו לגבי פרטי השכירות. מכל מקום, לא לוותר על כל הרחבות הביטוח. ואם בביטוח עסקינן - ביטוח נסיעות הוא השלב הראשון אחרי הזמנת כרטיסי הטיסה, כיון שהוא מכסה ביטול הנסיעה מפאת מחלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, לדעתי הכרטיס מאוד שווה. נותן הנחות מאוד משמעותיות בחלק מהמקומות.

ממליץ מאוד לטייל על הטיילת בין סנט וולפגנג וסנט גילגן. יש שם חניה צמודה למלון על שפת האגם, לא זוכר כרגע את שמו.

בגרמניה היינו ליום אחד במכרות מלח, ברכטסגאדן ו'קן הנשרים', אגם קניג (Konigssee) . ממליץ מאוד. אם תהיו באגם תקחו סירה לתחנה האחרונה, ושם תלכו לאגם הפנימי OBERSEE. השייט קצת מעצבן (הכל בגרמנית) אבל שווה את זה.

רצינו ללכת גם למפלי קרימל אבל לא הספקנו.

פורסם

7. הכניסה למכרה המלח נמצאת באוסטריה, אולם אחד הפירים עובר לצד הגרמני של הגבול. נחמד לראות את הגבול (מסומן בצמד דגלים) מתחת לאדמה.

sperial אם אני לא טועה יש שם 2 מכרות מלח, אחד בצד האוסטרי ואחד בגרמני. הבנתי שהגרמני פחות עמוס ולא פחות טוב, ולכן היינו שם.

פורסם

אמרו לך הכל

אבל הפחידו אותך קצת יותר

הייתי כ 10 ימים בכמה מדינות באירופה כולל אוסטריה,בכולן שמרתי על החוקים הקפדניים אבל בקושי היו מצלמות ו 0 מארבי משטרה.

דווקא באוסטריה הכי הרבה התפרעתי עם המון עקיפות (חוקיות חוץ מהמהירות שגם לא עברתי בהרבה) ושם לא היה כלום בכלל (כביש B)

אז כן לשים לב ולא לעבור יותר מדי אבל בכבישי b תרשה לעצמך קצת להנות,פה ושם יש מצלמות גם שם אבל דיי נדיר.

Miata ND2

פורסם

אולג - זלצבורג קיבלה את שמה ממכרות המלח שבאזור, אשר פרנסו אותה שנים רבות. את המכרה בצד הגרמני איני מכיר, אבל הטיול לזה שבצד האוסטרי משתלב עם הטיול למערת הקרח ולכן המלצתי עליו. אני הייתי ביולי והעומס היה סביר ביותר (לעומת מערת הקרח, שם ההליכה מהחניה לקופות כבר היתה ארוכה - ומדובר במדרון די תלול, ואח"כ ההמתנה לרכבל ארכה כשעה).

אור - ההמלצה שלך מסוכנת מאד לכיסו של פות"ש. המדינות דוברות הגרמנית - וגם שכנותיהן ממערב - מפעילות מערך מצלמות צפוף עם טולרנסים קטנים מאד (בהולנד 2 קמ"ש). עדיף לשמור על המחט קצת מתחת למהירות המותרת.

לגבי המצלמות באירופה - זה שלא ראית אותן לא אומר דבר על כך שהן קיימות או לאו. חלק גדול מהמצלמות מוסוות, ומציבי המצלמות בשויצריה יכולים ללמד את חבלני החיזבאללה איך מסוים מטען צד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים תודה רבה על כל העזרה! לא מובן מאליו בכלל.

פתחתי דיון עם שאלות על רכב וקיבלתי הרבה יותר.

אני קצת פרנואיד ומעדיף לנהוג בקפידה במדינה זרה :)

@sperial - אתה זוכר קישור לאתר של הצימרים? מצאתי רק אחד גרמני, ובאף אחד מהם לא כתובה מילה אחת באנגלית, שזה די מוזר.

במידה ולא ציינתי הטיול יהיה באוקטובר, למיטב הבנתי זו כבר סוף עונת התיירות באוסטריה והתורים אמורים להיות קצרים משמעותית.

פורסם

זה האתר, לא בקרתי בו מאז 2010, למזלך נשמר בסימניות שלי (בשנים האחרונות אני מקפיד פחות על שמירה בסימניות). כמובן שעבר עדכון מאז שהשתמשתי בו, מקוה שתמצא את מבוקשך.

שים לב שהאתר עולה בגרמנית, אבל בסרגל העליון יש דגל שמאפשר להחליף שפות.

פורסם

אוקיי, אני לא מכיר את המכרה בצד האוסטרי. לדעתי האישית האגם והמכרה בצד הגרמני מומלצים יותר מהמערה והמכרה בצד האוסטרי (בגלל האגם ומה שמסביב, המכרה כנראה די זהה). כמובן רק אם משתלב במסלול הטיול.

אני הייתי שם בסוף ספטמבר. רוב המקומות כבר לא היו עמוסים, פרט לוינה כמובן.

עושה חשק לנסוע לטירול בטיול הבא :-)

פורסם

טירול די אכזבה אותי, התרשמתי שמדובר באזור שמתאים יותר לספורט חורף מאשר לטיולי קיץ. אבל אולי כיון שלא התעמקתי אלא ישנתי שני לילות בעיירה סמוכה לאינסברוק והקדשתי יום אחד לאינסברוק עצמה (ממש לא מעניינת) - בדרך מזלצבורג לבאזל. הנסיעה מאינסברוק לבאזל היתה יותר מעניינת, עם כמה עצירות בעיירות יפות, אבל זה בצד השויצרי. ובדרך היתה נהיגה במנהרה של כ-15 ק"מ (תשלום נפרד מהמדבקה), שבפעם האחרונה שבדקתי (לפני מספר חודשים) היתה סגורה לשיפוצים, עם אזהרה שהדרכים העוקפות עמוסות.

פורסם

זלצבורג עצמה מצריכה 1-2 ימים, לפחות לאתרים העקריים. אבל נהיגה ברדיוס של 100-150 ק"מ מביאה אותך להרבה מאד מקומות מדהימים.

• תוכן חדש...