Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

My weekend at the race tracks... 2 of them

Moti - Miata R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לי שזה קפיץ עלים רוחבי ועדיין לדידי זו טכנולוגייה ששייכת לעגלות סוסים

אין לה מקום במכוניות במאה ה 21 (וגם בעצם במאה ה 20 )

.I'm a blocked user

פורסם

Hmmm, you need to update your knowledge about the Vette... the one I drive here in the pic is a C5 Z06... 405HP, handles almost a full G on the skidpad from the factory on street tires... it might not have the sharper feeling of the S2000 but it's faster by all means, straightways, corners, pretty much everywhere

Toyota are sponsoring a lot of things in this specific race track including the racing school that the track operates which has a fleet of race prepared Celicas

The track has a few shops like a tire shop, gift shop, a fast food restaurant, a gas station that sells race gas... the main income is obviously from renting track time, the track is in use every weekend and in many weekdays too

:shock::razz::twisted: !I wouldn't count on trial for race tires... you can waste a brand new set in a day

.Moti

בקשר לקורבט...:roll: . אופס...

אמרת 405 כ"ס כסטנדרט - אמרת מספיק.

בקשר לשרטוט המסלול?...

Back to the original - NC again.

פורסם
ידוע לי שזה קפיץ עלים רוחבי ועדיין לדידי זו טכנולוגייה ששייכת לעגלות סוסים

אין לה מקום במכוניות במאה ה 21 (וגם בעצם במאה ה 20 )

:???: I'm a little surprised at you, you normally make a lot more sense than this

Technology from stoneage (or not, the term leaf spring seem to confuse you) that works extremely well on this car... you can argue about liking it or not but that's just irrelevant, the handles brilliantly and has an impressive grip, whether you like it or not, it works VERY well

Ben - HP doesn't mean a lot actually, the set up has to work well altogether to make a car go fast around a racetrack

.Here's a diagram of the racetrack and the entire complex, the Willow Springs Motorsports Park

RoadCourseLg.gif

.Moti

WSMP.jpg

פורסם

מוטי, ברור לי ש 405 כ"ס כשלעצמם זה לא מספיק כי צריך ששאר המכלולים יהיו בהתאם (צמיגים, ברקסים, בולמים וכו'), אבל אני מניח שאם הרכב יוצא מהחברה סטנדרטי על 405 כ"ס אז גם שאר המכלולים שלו מתאימים, וגם אם הוא לא מתנהג הכי טוב שבעולם, הוא אמור להיות מספיק מהר.

לגבי המסלול,

במסלול הגדול Willow Springs International Raceway, לפי התמונות, זה נראה כאילו יש בו יותר מדיי ישורת.

מה אתה חשוב מניסיון על המסלול? נראה לי שלרכב חזק יהיה במסלול כזה יתרון משמעותי על רכב שבעיקר מתנהג. אני טועה?

המסלול הקטן, Streets of Willow race track, דווקא הוא נראה לפי התמונות מאוד כיפי. מאוד טכני, עם יתרון לרכב מתנהג על פני רכב חזק. גם פה, אני טועה?

(הכוונה ברכב מתנהג היא למשל לגולף GTI MK2 או 106 GTI לעומת רכב חזק למשל גולף VR6. אני מקווה שהכוונה כאן ברורה שצמד ה GTI מהירות בסיבובים מה VR6 לעומת ישורת שבה הVR6 תיהיה מהירה יותר מהם. מה לעשות שאצלנו בארץ אלו הם ההשוואות, לא כמו אצלך באמריקה בין מוסטנג GT שחזקה בעיקר בקו ישר אבל לא משהו בסיבובים לעומת לוטוס אליז שטובה בסיבובים אבל בקו ישר לא משתווה למוסטנג).

איזה מהמסלולים אתה מעדיף? איזה רכב הוא שיאן 2 המסלולים?

(אני יודע שיש לי הרבה שאלות....).

פורסם
מוטי, ברור לי ש 405 כ"ס כשלעצמם זה לא מספיק כי צריך ששאר המכלולים יהיו בהתאם (צמיגים, ברקסים, בולמים וכו'), אבל אני מניח שאם הרכב יוצא מהחברה סטנדרטי על 405 כ"ס אז גם שאר המכלולים שלו מתאימים, וגם אם הוא לא מתנהג הכי טוב שבעולם, הוא אמור להיות מספיק מהר.

אז זהו, שפה בדיוק נראה לי שאתה אולי מפספס אותי - הZ06, בנוסף להיותה מפלצת בקו ישר גם מתנהגת מעולה ובעלת אחיזה מדהימה :-) ... המכונית היא ללא ספק בין היותר מוצלחות שיש, בטח ובטח במחיר הכמעט מצחיק שלה ביחס לתמורה.

לגבי המסלול,

במסלול הגדול Willow Springs International Raceway, לפי התמונות, זה נראה כאילו יש בו יותר מדיי ישורת.

מה אתה חשוב מניסיון על המסלול? נראה לי שלרכב חזק יהיה במסלול כזה יתרון משמעותי על רכב שבעיקר מתנהג. אני טועה?

לא, אתה לא ממש טועה, WSIR הוא מסלול שלמכוניות עם עדר גדול במיוחד של סוסים יש יתרון באופן כללי, ועדיין, בלי אחיזה הולמת כל הכוח שבעולם לא שווה כלום.

המסלול הקטן, Streets of Willow race track, דווקא הוא נראה לפי התמונות מאוד כיפי. מאוד טכני, עם יתרון לרכב מתנהג על פני רכב חזק. גם פה, אני טועה?

(הכוונה ברכב מתנהג היא למשל לגולף GTI MK2 או 106 GTI לעומת רכב חזק למשל גולף VR6. אני מקווה שהכוונה כאן ברורה שצמד ה GTI מהירות בסיבובים מה VR6 לעומת ישורת שבה הVR6 תיהיה מהירה יותר מהם. מה לעשות שאצלנו בארץ אלו הם ההשוואות, לא כמו אצלך באמריקה בין מוסטנג GT שחזקה בעיקר בקו ישר אבל לא משהו בסיבובים לעומת לוטוס אליז שטובה בסיבובים אבל בקו ישר לא משתווה למוסטנג).

גם פה הצדק עימך, SOW הוא מסלול שמקנה יתרון מסוים למכוניות קטנות ומתנהגות... אחרי זה אני קצת מאבד אותך, הניסיון שלי עם הגולף GTI MK2 מוגבל למדי ואין לי שום ניסיון עם ה 106 GTI, אבל אני לא ממש רואה הבדלים תהומיים בינן לבין ה VR6 במסלול כזה.. לדעתי הן יניבו זמני הקפה זהים למדי.

איזה מהמסלולים אתה מעדיף? איזה רכב הוא שיאן 2 המסלולים?

שים לב לחתימה שלי :-) , אני המיאטה הכי מהירה מסביב ל SOW בכל קונפיגורציה של המסלול, טבעי לי להעדיף את המסלול הזה... לא שאני איטי במיוחד מסביב ל WSIR אבל SOW הוא מסלול הבית שלי

השיא?

לא בטוח לגבי SOW, השיא של WSIR נקבע עם INDYCAR והוא עומד על 1:05 וכמה עשיריות, לשם השוואה אני מקיף את המסלול בדקה שלושים וקצת... ההפרש אדיר!

מוטי.

פורסם
אז זהו, שפה בדיוק נראה לי שאתה אולי מפספס אותי - הZ06, בנוסף להיותה מפלצת בקו ישר גם מתנהגת מעולה ובעלת אחיזה מדהימה :smile: ... המכונית היא ללא ספק בין היותר מוצלחות שיש, בטח ובטח במחיר הכמעט מצחיק שלה ביחס לתמורה.
לא פספסתי אותך, אני יודע שהיא מתנהגת טוב, זכור לי השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=483886#post483886

אבל פשוט לא חשבתי שהיא ברמה של ה S2000 שקוטפת מחמאות מכל צד.

בקשר לזה שהזכרתי את ה 106GTI והVR6 - ידעתי שלא תבין על מה אני מדבר יותר מדיי ולכן הזכרתי בהתאמה את הלוטוס אליז והמוסטנג. המוסטנג תיהיה חזקה מאוד בקו ישר אבל בסיבובים היא לא משהו מיוחד, והיא תיהיה כביכול מקבילה מבחינת הדוגמא ל VR. לעומת זאת הלוטוס מדהימה בסיבובים, אבל בקו ישר לא משתווה למוסטנג, ולכן הלוטוס תיהיה מקבילה יחסית לדוגמא ל106GTI.

אז כשטענתי שיש יתרון ל 106GTI במסלול על פני VR6 זה כאילו שאמרתי שיש יתרון ללוטוס אליז במסלול על מפלצת אמריקאית לקו ישר כמו מוסטנג. וליהפך...

מקווה שעכשיו הבנת אותי.

תודה על ההבהרה.

פורסם

נראה לי שאתה מפספס את הכוונה שלי.

את הדוגמה עם הלוטוס והמוסטאנג הבנתי היטב, אפילו לא ממש הייתי צריך אותה כי הבנתי מה אתה מנסה לשאול עוד עם הGTIים והVR, התשובה שלי עומדת בעינה... ההבדלים ביניהן הם לא כ"כ קיצוניים, הVR6 קצת יותר כבדה אבל עם יותר כח, לדעתי זמני ההקפה יהיו זהים למדי.

הZ06 אולי לא מהנה לנהיגה (לטעמי האישי בכל אופן ויהיה מי שיומר אחרת) כמו הS2000 אבל בהחלט עולה עליה בכל אספקט של ביצועים נטו, לא רק במסלול אלא גם איפה שהתנהגות (ולא כוח) היא הכל - בג'ימיקאנה.

מוטי.

• תוכן חדש...