Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 2.5 על A45 והרצה ב ATS-V על קצה המזלג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיכום שנתיים וחצי על מרצדס A45 AMG וקצת על ההרצה בקאדילק ATS-V

חבר בפורום ביקש ממני לעשות סיכום של שנתיים וחצי על מרצדס A45 AMG והחלטתי להענות לבקשה. מקווה שזה יעניין עוד אנשים.

אז אתחיל במאיזה רכב באתי. באתי מפולו GTI 1.4 שנת 2011. הרכב היה בליסינג תיפעולי. קיבלתי אותו חדש מהשקית. איתו הייתי שנתיים ורבע.

בתור אחד שאין לו הרבה ניסיון עם הרבה סוגי רכב בכלל וספורט בפרט, המעבר מהפולו למרצדס היה חלק. מה זאת אומרת חלק?

בימים הראשונים, לא הייתי סגור בכלל שהמרצדס חזקה ומהירה יותר (עיניין של חוסר ניסיון, כמובן) למרות פערים אדירים במספרים:

0-100 - 4.6 לעומת 6.9 ובעיקר 0-200 17 שניות לעומת 29!!!

מה שכן גרם לי להבין את זה דיי מהר היתה העובדה שהפולו נשארה אצלי מספר ימים לאחר קבלת המרצדס בגלל איזו תקלה שהיתה

במרצדס מהימים הראשונים (צינור לא מחובר כמו שצריך שגרם לנזילת מי קירור מנוע), חזרתי ליומיים לפולו.

זאת היתה נקודת המפנה. שם פתאום הרגשתי כמה כוח "חסר" לפולו או במילים אחרות, כמה חזקה ה A45 :-)

אז למי שלא יודע מה זו A45 (קשה לי להאמין שיש בשירשור כאלו), מדובר במנוע 2 ליטר עם 4 צילינדרים, 360 כ"ס! ו 45.8 קג"מ.

הרכב בעל הנעה קדמית כאשר במצבים של איבוד אחיזה היא יודעת להעביר עד 50% כוח לגלגלים האחוריים או בפשטות 4X4.

את ה 4X4 מרגישים בעיקר בתאוצות מהמקום או במהירויות נמוכות. הרכב פשוט יוצא מהמקום כמו יוסיין בולט. בבקרת השיגור הידועה שלו השתמשתי בערך 15 פעמים וכל פעם היתה מרגשת מחדש.

איך תיאר אותה חבר טוב: "בשלוש השניות הראשונות זה כמו מטוס קרב" :-).

בעיות:

מעט מאוד עד 0. חוץ מהבעיה בימים הראשונים שהיתה פדיחה של בקרת האיכות של מרצדס, היו כמה נורות שנדלקו לחינם (תקלות חשמליות\אלקטרוניות)

ומה שלי הכי הפריע (לא בטוח שמישהו אחר בכלל היה מתיחס לזה) היו הקירקושים מפנים הרכב. מרכב ב 400K (ביום בהיר) אני לא מצפה לדברים כאלו וכל תחנוני למרכז השירות נענו בבוז ובזילזול.

אני פשוט השלמתי עם זה שאי אפשר לנצח את הפיזיקה וברכב קשיח, יקר עד כמה שיהיה, מתישהו החומרים יתחילו לזוז.

אבל באמת חוץ מזה לא היו תקלות. החלפתי צמיגים אחר 30K ק"מ (מדנלופ ספורטמאקס למישלין PSS) ופעמיים הייתי במוסך להחלפת רפידות.

ביצועים:

עד ליציאת המתחרות (אודי RS3 ו BMW M2) היא היתה השלטת הבלעדית בקטגוריה ללא מתחרים. כשהמתחרות יצאו,

מרצדס לא איחרה להגיב עם הפייס ליפט בו הוסיפה עוד 20 כ"ס וקיזזה כ 0.4 שניות במיאוץ ל 100.

מבחינתי, בארצינו הקטנטונת וה"ענייה", אין תרבות מוטורית וגם אין הרבה רכבים מהירים על הכביש. מעט מאוד פעמים הובכתי אבל היו גם כאלה (קורבט, ב.מ.וו 760).

נס הרים:

אמרו זאת פה בפורום ורק היום עם הרכב החדש (כי הרי הפולו לא באמת היוותה תחרות) אני מבין שהמרצדס היא מכונית מהירה אבל לא מהמהנות לנהיגה.

שום דרמה, לא מעט תת היגוי. עדיין, כאשר הצמיגים מתחממים אפשר לקבל קצב יפה מאוד בנס הרים. לא היו מתחרים רציניים אבל כל מי שניסה מהר מאוד נעלמתי לו בין הסיבובים.

4X4 מבטיח לך אחיזה בקו ישר אבל ממש לא מבטיח אחיזה בסיבובים. אולי אפילו במקרה הזה לרכבי הנעה אחורית יש יתרון בהכנסת האף פנימה לסיבוב.

נסיעה יומיומית:

אז כמו שהזכרתי קודם, הרכב קשיח מאוד. כבישים משובשים ובאמפים זה בהחלט לא הסביבה הטבעית שלו. למרות זאת, בכבישים נורמליים ומהירויות גבוהות הרכב נעים מאוד לנהיגה.

הוצאות:

אני שומע פה לא מעט שאלות על הוצאות אז החלטתי להוסיף את הקטגוריה.

הרכב פונק אך ורק בדלק 98 (חוץ מפעמיים. פעם אחת במוסך המרכזי!!!). ההורים שלי גרים ליד כפר יונה אז מילאתי בעיקר בסונול כפר יונה. בשנה האחרונה כפעם בשבוע (250-300 ש"ח). אני מניח שרובכם תגידו שזה זניח.

עשיתי שני טיפולים (אחד כל שנה). כ 2000-2500 ש"ח לטיפול. לא זול אבל גם לא סוף העולם. הרפידות עלו הרבה. כ 2000 ש"ח לזוג.

שאלות יתקבלו בברכה (למקרה ושכחתי משהו)

ועכשיו במעבר חד וקצר לרכב החדש. אז מי שלא יודע או לא ראה בסימלון, אני כבר שבועיים וחצי הבעלים המאושר של קאדילק ATS-V.

אז כן, הרכב עדיין בהרצה ואסור לעבור את ה 4000 סל"ד (הגעתי ל4500 מספר פעמים בודדות בלי כוונה) אבל כבר עכשיו ניתן להבין באיזו מפלצת מדובר.

פשוט חוויה שונה לחלוטין מהמרצדס. גם יותר חזק. גם יותר דרמה. יש ברכב רכיב שנקרא PDR. מצלמה שיושבת על המראה הקדמית, מצלמת את הדרך ותוך כדי מציגה נתונים מעניינים כגון:

מהירות, סל"ד, כוחות ג'י, תאוצות וכו'. אז כבר בהרצה, שמגבילה מאוד בעיקר בהילוכים הראשונים, מדדתי 7.3 למאה. זמן חלש אבל חביב מאוד לרכב שלא יכול לעבור את ה 4000 סל"ד.

כדי לזרז את עיניין ההרצה (2400 ק"מ לפי דרישות יצרן!!), נסעתי יום אחד מהמרכז לכפר ירכא וברביעי-חמישי שבוע שעבר לאילת. אילת עצמה היתה חוויה לא טובה אבל הדרך תענוג :-)

כביש מצפה רמון, גם בהרצה, זורם יופי. הרכב פונה כמו רובוט. פשוט לא יאמן איזה TURN IN יש לרכב הזה. האף נכנס לפניה בדיוק כמו שאתה רוצה אותו (ואני עדיין עדין מאוד).

אחד הדברים המפתיעים היא העובדה שלמרות שה HANDLING שלו הרבה ותר טוב משל המרצדס, הוא הרבה יותר נעים בנסיעה יומיומית. מפתיע ומשמח כאחד.

אני מבטיח לתת סקירה נרחבת יותר אחרי ההרצה אבל בינתיים אם יש למישהו שאלות, אשמח לענות.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על הסקירה הקטנה.

צריך להיות מאוד אובייקטיבי כדי לציין חסרונות של רכב ב400K בפתיחות כזו. שאפו.

נשמע שהקאדילאק פשוט רכב טוב יותר. מה חיסרון מהותי בה לעומת המרצדס, מלבד הסמל בחזית?

תודה על הסקירה!

תמונת פנים נדרשת :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחלה סקירה.

יש לך זיכרון מעולה... ומצחיק אבל היינו במקביל כנראה במצפה רמון...

כרגע אני קצר, אבל אתייחס יותר בהמשך. אם לא יקדימו אותי.

תודה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נהניתי לקרוא!

תסיים את ההרצה ותבוא לקבל קצת בראש בכביש המפותל :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• אחראי פורום
פורסם

תודה על הסקירה, תהנה מהבהמה המעניינת והיפה :wink:

תן בפרטית פעם הבאה שאתה מצפין ויש לך זמן לנהוג.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
תודה רבה על הסקירה הקטנה.

צריך להיות מאוד אובייקטיבי כדי לציין חסרונות של רכב ב400K בפתיחות כזו. שאפו.

נשמע שהקאדילאק פשוט רכב טוב יותר. מה חיסרון מהותי בה לעומת המרצדס, מלבד הסמל בחזית?

תודה על הסקירה!

תמונת פנים נדרשת :)

זה קל לציין חסרונות לאחר שמכרת\טרייד אין את הרכב :wink:

קשה לומר כרגע מה החיסרון. אולי עיצוב פנים. אין על מרצדס בדברים האלו. גם אם זו רק A קלאס.

לגבי הסמל, מה אומר לך, אני מאלה שבתקציב X יקנו סוזוקי ע"פ מרצדס. אתה יודע למה? כי יש סיכוי גדול יותר לקבל ביצועים טובים יותר בסוזוקי מאשר במרצדס כי במרצדס, כפי שהזכרת, לא מעט כסף הולך על הסמל.

בסיקור הנרחב בהמשך אעלה תמונות. בעיקרון העלתי תמונה בשירשור על ה ATS-V אבל נכון להיום, מרגע קבלת הרכב, הרכב לא נשטף וגם קיבלתי אותו מלוכלך מהסוכנות (באשמתי. זו לא תלונה).

פורסם

וואו.

להשתדרג מA45.... הזוי.

אגב, מאוד הופתעתי ממה שאמרת על הבימר 760.

תפנק קצת בתמונות!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עכשיו אני מבין למה רצת לשלם את הדו"ח.

הגנות עלק.:lol:

נדמה שסעיף הדלק קצת ישתנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קירקושים זה דבר מעצבן!

אצלי גם סף הרגישות מאוד נמוך ואני שומע כול דבר ברכב.

כנראה, כמו שאמרו לי בפורום וכמו שאמר לי היועץ שירות, בכול רכב יש קירקושים.

היועץ שירות אמר לי בגאווה שאפילו במרצדס S קלאס יש קירקושים.

בקאדילק גם יש?

פורסם

סקירה מעניינת, מחכה שתסיים את ההרצה לשמוע עוד פרטים.

מעניין אם ייצא לך מתישהו להיות מובך ב-ATS-V :-D

ב-A45, תדלוק ב-98 הכרחי בשביל להוציא את מירב הכ"ס? יצא לך להרגיש הבדל מזערי כשתדלקת ב-95?

פורסם

אכן סקירה טובה.

ראיתי ביבנה באמצע השבוע A45 לבנה, יש מצב שזה היית אתה? :) הצליל שלה מטמטם.

בכל אופן, תהנה מהרכב החדש.

פורסם
וואו.

להשתדרג מA45.... הזוי.

תפנק קצת בתמונות!

בקו ישר רק כ''ס מדבר.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

משקל...? בכלליות, לא ידעתי שסדרה 7 מאיצה בפחות מ4.6

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
וואו.

להשתדרג מA45.... הזוי.

תפנק קצת בתמונות!

מה מפתיע בזה? מרכב שעולה 1.3-1.4 מיליון, מפנק ככל שיהיה, הייתי מצפה להרבה כוח.

אם תחפש ממש טוב בפורום, תוכל למצוא סרטון שהעלתי בנושא (לא ארחיב)

• תוכן חדש...