Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@dandan12 - תודה. לצערי היום דיכא אותי חבר משפחה שאמר שהם יקרות בצורה רצינית בטיפולים וחלפים שלהם וגם הביטוח שלהם יקר כי הם נחשבות גניבות. לא בדקתי עדיין בדיוק כמה יקר אבל זה לא נשמע להיט :(

@bencl100 - המון תודה. קראתי את הקישור של חבר הפורום לפחות פעמיים כבר. העניין עם הקליאו הוא שאני לא מרגיש שאני מרוויח שום דבר ברכב כי בהשוואה ל I10 ידנית (2011) הוא נראה אותו דבר, למשל בצריכת דלק וגם בהערה של כותב השירשור לגבי זה שהוא "לא סוחב" והבעיה של סלד גבוה באזור ה 110-120 שגם היה לי ב I10 הקודמת.

בהתבוננות לטווח רחוק שישאר אצלי הרכב ויעשה כ 30K בשנה נראה לי שבהשוואה הזאת ה I10 מנצחת מבחינת טיפולים ואמינות, לא? כלומר בכל זאת רנו ובעיות של צרפתיות, לא?

פורסם

אתה מרוויח מרווח פנימי ונוחות ועוד טיפה אבזור ואני מכיר את הI10 מהדור הזה, היא לא ממש נוחה.

ממליץ להמנע מסטיגמות ולחפש מחלות ספציפיות לדגם שאני לא מכיר בקליאו הנ"ל.

פורסם

בכיף.

לדעתי לא, הקליאו 3 רכב די אמין, ועם מנוע די מיושן (אבל אמינותו מוכחת והוא שווק גם בקליאו הנוכחית) וגיר ידני לא חושב שצריכה להיות בעיית אמינות מיוחדת.

קח בחשבון שהקליאו יותר מרווחת (גם מאחורה), כרכב יחיד לארבע נפשות זה צריך להיות שיקול.

בדקת שאתה מסתדר עם המרווח של ה-I10?

עוד רופציה שעלתה עלי עכשיו- סיאט מיי: רכב מיני מרווח, חזק, חסכוני אבל לא מאוד מאובזר (מצד שני גם ה-I10 לא) וחסרים קצת פלסטיקים בפנים, אבל מצד שני זה רכב די חזק יחסית למיני, קצת מעל 900 קילו עם 75 סוס לא אומרים שתוכל לעשות מיאוצים עם גולף R, אבל כן מספיקים ויותר לכל שימוש ויותר (יצא לנסוע שלושה אנשים ומטען ברכב עם מגזן דולק, משהו כמו 300 קילו, והרכב סחב לא רע בכלל, הגיע יפה גם ל-150 בכביש 6), מרווחת מקדימה וגם מאחורה (ב.גלגלים של 242 ס"מ, מהגדולים בקטגוריה, בניגוד לרכבי מיני אחרים), אמינה (רק תבדוק אם השילוב לראשון/רוורס חלק ואם משאבת המים מרעישה), בטיחותית (5 כוכבים ביורונקאפ, 4 כ"א שמתפקדות כמו 6- כריות הצד הן גם כריות וילון ובלימה אוטומטית בעיר) וחסכונית (באותה נסיעה עשינו 1/16, בנהיגה של הבחור שנהג זו תוצאה טובה). חסרונות- הרכב לא מאוד מאובזר, אין פתחי אוורור מרכזיים (אבל עדיין המגזן טוב מאוד), ובמשלוחים הראשונים מושב הנהג לא מתכוונן לגובה (אם זו ממש בעייה- אפשר לשקול את אחותה התאומה סקודה סיטיגו, אבל היא לרוב עם 60 סוס ולא 75 כמו בסקודה).

מודעות שנראו לי נחמדות ואין לי קשר אליהם- 1, 2.

עוד אופציה- פיאט פנדה ONE מהדור החדש, רכב חמוד למדי.

פורסם
@dandan12 - תודה. לצערי היום דיכא אותי חבר משפחה שאמר שהם יקרות בצורה רצינית בטיפולים וחלפים שלהם וגם הביטוח שלהם יקר כי הם נחשבות גניבות. לא בדקתי עדיין בדיוק כמה יקר אבל זה לא נשמע להיט :(

אכן, הפאביה מעט יקרה יותר בטיפולים, והביטוח שלהם יותר יקר, מפאת חביבותן על ציבורים מסוימים.

עם זאת בהחלט הייתי אומר שבשיקול כללי שכולל גם אמינות ושמירת ערך היא די חסכונית.

באמת הקליאו והפונטו יתנו גם חסכון ראוי.

כנראה שכל סופרמיני תהיה מעט יותר יקרה לתחזוקה מה i10 שלך, שהיא מיני. אבל ממש מעט.

אתה הולך לנסוע הרבה, לא הייתי יורד במקומך למיני.

אני חושב שאתה נשאר, מאחר שפסלת את שאר האופציות, עם הפונטו. או מיני כלשהו.

פורסם
אכן, הפאביה מעט יקרה יותר בטיפולים, והביטוח שלהם יותר יקר, מפאת חביבותן על ציבורים מסוימים.

עם זאת בהחלט הייתי אומר שבשיקול כללי שכולל גם אמינות ושמירת ערך היא די חסכונית.

באמת הקליאו והפונטו יתנו גם חסכון ראוי.

כנראה שכל סופרמיני תהיה מעט יותר יקרה לתחזוקה מה i10 שלך, שהיא מיני. אבל ממש מעט.

אתה הולך לנסוע הרבה, לא הייתי יורד במקומך למיני.

אני חושב שאתה נשאר, מאחר שפסלת את שאר האופציות, עם הפונטו. או מיני כלשהו.

אני לגמרי איתך. ברור שהפביה תהיה יקרה יותר לאחזקה רק חסר לי קצת כימות של כמה בדיוק זה "יותר".

אגב, גם אם אני נשאר באזור המיני של ה I10, חשבתי שאם כבר אז אני אנסה למצוא איזה מציאה כדוגמת פיג'ו 107 שמורה עם קילומטרז נמוך או פיאט פנדה, נניח שניהם באזור ה 25אש"ח. נראה לי יהיו עדיפות מבחינת חיסכון כולל על I10 שתייקר את העיסקה בלפחות 7אש"ח, לא? (ברור לי שכנראה הם יהיו קצת יותר קטנות מה I10)

פורסם

מציע לך לקרוא את המבחן הזה -

http://cars.walla.co.il/item/1860301

ואם יש לך אפשרות לנהוג הרכבים המדוברים ולהרגיש אותם לא רק על הנייר - זה הכי טוב.

לגבי ביטוח לפאביה - זה מאוד תלוי במקום מגורים, בדקתי את מחירי הביטוח לפני הקנייה, היו כמה הצעות מאוד גבוהות והיו גם הצעות שפויות.

טיפולים- בינתיים עשיתי 2 טיפולים והמחיר סטנדרטי- כ 500-600 ש"ח לטיפול בחלקים מקוריים, לפני ברקסים וירקות, במוסך מומחה של פולקסווגן.

בטיפול הבא יהיה טיימינג (120,000) וזה הטיפול היקר אבל זה רק אחת לכמה שנים טובות.

חששתי בדיוק מאותם הדברים ובתחילת החיפוש בכלל לא לקחתי את סקודה\ כל רכב אחר מקבוצת פולקסוואגן בחשבון, אבל ברגע הראשון שאני ואשתי התיישבנו בתוכה הרגשנו משהו אחר משאר הסופר מיני שבדקנו באותו התקציב. כמה טלפונים לחברות ביטוח ומוסכים להערכות מחיר גרמו לי להבין שהשד לא נורא כל כך.

הסתכלתי ביד2 ובאופן מוזר המחירים עכשיו קרובים מאוד למחירים לפני כמעט שנתיים, כשאני חיפשתי. (התקציב שלנו היה 40-50 אלף, רצוי יותר לכיוון ה40) חשבתי שתהיה ירידה משמעותית יותר מאז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...