Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרישות:

1. תקציב עד 32K

2. רכב יחיד לזוג + 2

3. נסיעה לעבודה 100 ק"מ

4. חסכוני ואמין (היה לנו 5 שנים רכב ידני ולכן מעדיפים בגלל חסכון בדלק וחסכון בתיקונים במוסך)

הייתי בסוכנות של שלמה סיקסט וקיבלתי את ההצעות האלה:

* אופל קורסה essentia - ידנית - יד1 - 2012 - 108,000קמ (מחיר של 33K), (יש גם דגם אוטומט המחיר זהה)

* פג'ו 308 דגם קומפורט - אוטומט - יד1 - 2011 - 109,000קמ (מחיר 32K)

למשוואה אני יכול להכניס גם יונדאי I10 - ידנית - 2011/2 באותו המחיר

מתוך האפשרויות האלה איזה עדיפה? יש רכב אחר שעדיף לי להכניס בתור אופציה?

תודה!

פורסם

אם אתה מחפש אמינות וחסכון, ה-308 לא צריכה להיות ברשימה שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצוין, תודה. מוחק מהאפשרויות.

ראיתי פה ושם איזכורים על סקודה פאביה שהיא חסכונית מאוד ואמינה. זה בתקציב שלי?

יש כל כך הרבה דגמים, שנתונים וכו' שאני הולך לאיבוד. לא יודע מה טוב ומה לא...

יש לך עוד הצעות אולי לרכבים שאני צריך לחפש? או הערות על האופל שרשומה לעומת היונדאי I10?

פורסם

לטעמי פאביה /איביזה או קליאו יעשו את העבודה ואין טעם לרדת לגודל של מיני.

כמו כן ברכישה מחברת ליסינג כמו כל רכישה של רכב משומש לבדוק את הרכב בשבע עיניים.

פורסם

אני לא מתחבר לאיביזה/קליאו. אפשר להיות יותר ספציפים בהמלצה על פאביה? איזה דגם, מנוע ושנתון בדיוק?

אני הולך לאיבוד בשלל האפשרויות

פורסם

מחירי החלקים של הפאביה לא מהזולים, אבל בתמורה תקבל אחלה רכב עם מנוע יותר חזק משל הסופר מיני הידניות האחרות (הקורסה, למשל, שמרגישה פשוטה).

פורסם

הפאביה הרלוונטית היא 1.4 ידנית.

שנתון: הכי גבוה שהתקציב מאפשר...

בנוסף תרוויח תא מטען מרווח מאוד יחסית לסופר מיני.

עם היונדאי i10 יהיה לכם צפוף.

פורסם

מצטרף להמלצה על פביה ידנית 1400,

יש לי אחת כזאת, שנת 2012 עם בערך 110,000 ק"מ כרגע,

החלקים לא זולים כמו בכל קבוצת פולקסוואגן אבל מפגין אמינות טובה (טפו טפו)' מנוע ותיק ומוכח בלי בעיות מוכרות עד כה ואפשר לטפל במוסכים מומחים אבל לא מורשי יבואן, כמו מוסך רון - ושם המחירים סבירים לחלוטין.

הרכב מרווח מאוד יחסית לסופר מיני (אני מעל 180), נוח - מושבים מצויינים,בגז' מכובד, מנוע מספיק חזק ולא אנמי. בסה"כ רכב מאוד נעים.

צריכת דלק ממוצעת - עירוני ובין עירוני - 15 ק"מ לליטר, בבדיקה בתחנת דלק. לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות, אבל זה בגדול הממוצע.

תראה מה השנתון הכי גבוה שנכנס בתקציב, אבל רק דגמי 1400 ידניים. יש באותם השנים פביה 1200 טורבו, מנוע TSI והדגמים האלה משמעותית יותר יקרים, ובנוסף היו כל מיני מחלות למנועי TSI בשנים ההם.

היו גם 1600 אוטומטיים - גם כן יותר יקרים מן הסתם, ובפער גדול.

כמו כל רכב תבדוק ב7 עיניים - היסטוריית טיפולים, תאונות, מצב מכני וכו'.

פורסם

המון תודה על התשובה המפורטת.

אני מאוד בכיוון של הפביה אבל בסכום של 30-32 אני בקושי מצליח למצוא אותה, ואם כן אז זה עם קילומטרז מאוד גבוה (130K ומעלה). האם כדאי בכלל לרכוש אותה בקילומטרז כזה גבוה? גם ככה אני עושה 100ק"מ ליום אז שנתית אני באזור של 30K.

לעוד כמה זמן (קילומטרז) היא תחזיק לי, ובאיזה עלות?

פורסם

פיג'ו 206+ תכנס לתקציב בקלות עם ק"מ סביר, ואולי תשאיר לך עודף מהתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצוין, מצאתי אותה ביד2!

אנחנו מדברים על המנוע 1.4 ידנית, נכון? כמה כ"ס יש לה? איך היא בהשוואה לפאביה/אופל קורס/קליאו?

האם יש איזשהם נתונים לגבי צריכת הדלק האמיתית שלה?

פורסם

נכון.

73.

מהנה לנהיגה, נוחה אבל מרגישה מאובזרת (תכלס, זו 206 בתחפושת עיצובית, אותה אחת שהושקה בסוף המילניום הקודם).

לפי (מבחני דרכים של פיג'ו 206+ לפנייך) מבחן הדרכים הזה, וזה, וזה, וזה, מניח שממוצע אמין הוא בסביבות 1:12-13 בנסיעה משולבת ו-1:16 בשיוט.

פורסם

כלומר בממוצע משולב היא פחות או יותר זהה לצריכה של היונדאי I10 ידנית (לפחות לדור של ה 2011).

אחרים גם רשמו בשירשור שהיא רק מתחית פנים לדגם ישן מאוד. זה קצת מרתיע אותי.

כבר ירדתי מהאופל קורסה, ומהפג'ו 308 שהציעו במגרש של שלמה סיקסט.

כל התגובות משבחות את הפאביה ידני 1.4 אבל היא יותר יקרה משהתקציב מאפשר בכ 10K. אין רכב אחר שמתקרב אליה...?

פורסם

בנוגע לפאביה, אם היא מטופלת טוב מאוד, לא רואה מניעה לקנות אחת עם 130K ק"מ. זה לא כל כך הרבה, ואין סיבה שלא תראה אמינות סבירה.

פורסם

יש את מתחילת הטרנד של הסופרמיני-מוזלות-ידניות, קליאו 1.2 דור קודם-

מבחן דרכים של הדגם, ועוד אחד, ומפרט של הדגם, והכי חשוב- סיכום 3.5 שנים עם הקליאו בפורום, ועוד אחד, ועוד שני, ועוד שלישי.

כולם של אותו חבר פורום בזמנים שונים, שהחליף אותה בסוף בפיאט 500.

• תוכן חדש...