Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שמדובר על כ 30-34~ אלף ק"מ בשנה, ככל הנראה מדובר ברכב ליסינג? ניח שרוב הנסיעות היו בין עירוניות למי שהיה רכב כזה מהעבודה (לרוב בדרג קצת יותר גבוה מהרגיל).

מדובר על רכב אמין, מה שכן? יש טורבו והמון רכיבים עדינים מן הסתם, חשוב מאוד לבדוק שהסטוריית הטיפולים תועדה ועוד יותר חשוב, לבדוק האם בצעו לרכב החלפת נוזל תיבת הילוכים, מדובר על מצמדים רטובים (כל 3 שנים או 60,000) כולל פילטר! זה מאוד קריטי וחשוב וזוהי הנחיה חדשה של היצרן.

חשוב מאוד לבדוק שהרכב קיבל החלפות שמנים בהתאם למה שהיצרן מבקש ושמנים איכותיים, המון חלקים ברכב נעזרים בשמן הזה (טורבו וכו') ולכן, מאוד קריטי.

בסופו של יום, מדובר על מנוע 2 ליטר "גדול" ומוגדש, בסהכ אם הרכב טופל כראוי ויש הסטוריה מתועדת, לא צריכה להיות סיבה מיוחדת שלא לרכוש את הרכב בהנחות המתאימות כמובן, ליסינג, ק"מ גדול מהממוצע וכו'.

הרכב גדול מאוד ומפנק, חשוב שתעשה נסיעת מבחן ברכב בתוך העיר ומחוץ לעיר, מכיוון שאם התיבה עושה בעיות, אתה תגלה את זה בהתנהלות עירונית עם האצות עצירות מרובות, מה שידרוש הרבה העלאות והורדות של הילוכים = אחלה בדיקה.

נסה לזהות בעיות בזמן הנסיעה.

התיבה רועדת קצת בהילוך ראשון, זה טבעי מכיוון שמדובר על תיבת כפולת מצמדים רטובים ולא פלאנטרית רגילה, מדמה תיבה ידנית ולכן הרעד שיש לעיתים בהילוך ראשון במצבים מסויימים.

פורסם

לפי דעתי בלבד:

אם היה פרטי אז אולי אולי שווה לשקול בתלות בכסף.

ליסינג 170 אלף, היות ואני רואה מה זה רכבים חדשים ליסינג עם "רק" 20 אלף אצלנו בעבודה, אני לא רוצה לחשוב אפילו.

שיקול שלך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

דווקא משום שמדובר ברכב מנהלים די חריג בליסינג (רמת גימור טיטניום) אני בספק אם עבר התעללות, אני מעריך שבדיקה של רצפת הרכב תוכל לאשש או להכחיש את העובדות.

מדובר כנראה ברכב שהבלאי שלו יחסית נמוך בגלל שבילה הרבה בנסיעות ארוכות. אם הנסועה של הקונה נמוכה יחסית זאת יכולה להיות קניה מעולה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה לדעתכם יהיה מחיר סביר לרכב כזה?אבדוק תעיניין של השמנים.. מזאת אומרת רצפת רכב?.. ואכן הנסועה שלי לא גבוהה בכלל..

פורסם

זאת אומרת להרים את הרכב על ליפט, ולוודא שהוא לא נסע בשטח. אם כן - יראו את הנזק.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חייב לראות היסטוריית רכב.

חייב לחפש סימנים לתחזוקה חסכונית או אוהבת. למשל ע"י סוג ומצב צמיגים/מצבר.

חייב לעשות בדיקה רצינית במקום שאתה בוחר.

ומה שאוטומאטיק כתב נכון - עניין נוזל גיר ופילטר בזמן הנו קריטי ויקר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבדיקה של חברת כומפיוטסט, שווה משהו?

או שסתם מלא דפים גרפים צבעים ומספרים?

ניסיתי לדבר עם מוסכי החברה,

הם מן הסתם לא הסכימו לתת לי פרטים, רק אמרו שהרכב אכן טופל אצלם

פורסם

אם הבדיקה הוזמנה ע"י המוכר - היא לא שווה את הנייר עליו היא מודפסת.

המוכר יכול להוציא הסטוריית טיפולים מהמוסך - ולתת לך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
מצד שני, הרכב משפיל ליסינגטומטים וגם מהיר מכמה רכבי ספורט או כאילו ספורט.

טוב קצת לא פייר עם 240 כ"ס, תיבה כפולת מצמדים ו 35 קג"מ כן ;) (עם פוטנציאל שדרוג ל 262 כ"X וכ 41 קג"מ ב 3,000 סל"ד), אבל הרכב כבר... משקל עצמי שנושק ל 1.6 לעיתים, הייתי רוצה שיהיה מהיר יותר אבל... מסתדרים עם מה שיש.

לגבי מכון בדיקה, תבקש מהמוכר שידפיס את הסטוריית הטיפולים (כן יש בעיה לפנות למוסכים להוציא הסטוריית כל עוד אתה לא הבעלים ואפילו, את ההסטוריה הקודמת לאחר החלפת הבעלים וכו').

לאחר שתעיין בהסטוריית הטיפולים, תחזור אליינו או תעלה אותה כדי שנדע האם הרכב קיבל את הטיפולים הנדרשים (יש גם ספר רכב ושם רשום מתי וכמה) והכי חשוב, תיבת ההילוכים, הייתה צריכה להיעשות החלפה לפחות פעמיים לפי הק"מ (לאחר שהיצרן הוציא דרישה יחסית חדשה).

בתכלס? כל מכוני הבדיקה זה כסתא"ח אחד גדול שמטיב עם הקונה ולא עם המוכר מן הסתם ולכן, כפי שהמליצו, אל תסתמך בשום אופן על נייר שהוצג לך על ידי הקונה למרות שהוא יכול להיות אמין מאוד ובעצמו ביצעה בדיקה ובסהכ משתף אותך באמת כן? אבל תבדוק אתה בעצמך.

המלצות? אני יודע שבמכון קומפיוטסט למשל, מריצים את הרכב על דיינו בסיסי ומשווים את ההספק המופק בגלגלים וכו' למול הנתוני יצרן, שים לב שהבחור שבודק יזין את פרטי הרכב הנכונים.

כל עוד הרכב מפיק את התפוקה, זה כבר סימן טוב.

עוד דבר, ייתכן מאוד שטיפלו או יכולה להיות בעיית קומפרסיה בצלינדר מספר 4 במנועים אלו, נסה לראות האם קומפיוטסט מבצע בדיקת קומפרסיה ואם לא, המוסך מתי והאם ביצע בהסטוריית הטיפולים ונסה לאתר, האם בוצעה החלפת צלינדר וכו'.

פורסם

שחכתי לציין .. הרכב נמצא אצל סוחר... יד ראשונה מליסינג אחרי 5.5 שנים רק שיחרר את הרכב.. והסוחר מתחייב לאחריות גיר ומנוע שנה

פורסם

מה שווה ההתחייבות שלו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...