Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לחייל ב 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברה, אז אני רוצה לקנות רכב ב 20,000 להשתמש בו בעיקר בסופ"שים כדי לצאת מהעיר.

בעקרון אין עדיפות לידני או אוטומט אבל חשוב שהיה חסכוני ובטיחותי, אם אפשר בזה גם למצוא כיף לנהיגה מה טוב.

פורסם

מיני מתאים כמו פנדה למשל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מיני מתאים כמו פנדה למשל?

כן, אני היחיד שאנהג על האוטו ככה שאין בעיה עם מיני (אין צורך לקחת ילדים וכו)

הייתי בודק פונטו גרנדה ידנית עם מנוע 1.4, יש כמה מעניינות בלוחות שנכנסות לך בתקציב.

עדיפה על הפנדה לדעתך?

----

שאלה לשניכם איזה שנתון אפשר להשיג בתקציב? ואתם יודעים במקרה כמה יעלה ביטוח מקיף + חובה לנהג צעיר שרק הוא נוהג על הרכב?

פורסם

לדעתי היא עדיפה על הפנדה כי היא סופר מיני ולא מיני, עם מנוע יותר חזק, ולדעתי תרגיש יציבה יותר על הכביש ונוחה יותר לנסיעות בין עירוניות,קצת פחות חסכונית מהפנדה אבל עדייין די חסכונית בפני עצמה, מניח ש-1:14 בנסיעה משולבת עם יותר בין עירוני היא צריכה הגיונית. באשר לבטיחות, במבחני יורו נקאפ בשנים כמעט מקבילות (פנדה- 2004, פונטו- 2005) השיגה הפונטו 5/5 כוכבים (הציון הגבוה ביותר, 0 כוכבים הציון הכי נמוך) בהגנה על מבוגרים, 3/5 כוכבים בהגנה על ילדים ו-3/4 כוכבים בהגנה על הולכי רגל, בעוד שהפנדה השיגה (אינני יודע אם חלה החמרה במבחנים בשנה הזו) 3/5 כוכבים בהגנה על מבוגרים, 2/5 כוכבים בהגנה על ילדים וכוכב אחד מתוך ארבע אפשריים בהגנה על הולכי רגל. העדף בקרת יציבות וגיר ידני ולא רובוטי. הפנדה יותר חסכונית.

באשר לשנתונים, בפונטו זה באיזור 07-08, בפנדה מניח שיהיה משהו כמו 09-11, לגבי ביטוחים איני יודע אבל תבדוק ב-WOBI.

פורסם (נערך)
לדעתי היא עדיפה על הפנדה כי היא סופר מיני ולא מיני, עם מנוע יותר חזק, ולדעתי תרגיש יציבה יותר על הכביש ונוחה יותר לנסיעות בין עירוניות,קצת פחות חסכונית מהפנדה אבל עדייין די חסכונית בפני עצמה, מניח ש-1:14 בנסיעה משולבת עם יותר בין עירוני היא צריכה הגיונית. באשר לבטיחות, במבחני יורו נקאפ בשנים כמעט מקבילות (פנדה- 2004, פונטו- 2005) השיגה הפונטו 5/5 כוכבים (הציון הגבוה ביותר, 0 כוכבים הציון הכי נמוך) בהגנה על מבוגרים, 3/5 כוכבים בהגנה על ילדים ו-3/4 כוכבים בהגנה על הולכי רגל, בעוד שהפנדה השיגה (אינני יודע אם חלה החמרה במבחנים בשנה הזו) 3/5 כוכבים בהגנה על מבוגרים, 2/5 כוכבים בהגנה על ילדים וכוכב אחד מתוך ארבע אפשריים בהגנה על הולכי רגל. העדף בקרת יציבות וגיר ידני ולא רובוטי. הפנדה יותר חסכונית.

באשר לשנתונים, בפונטו זה באיזור 07-08, בפנדה מניח שיהיה משהו כמו 09-11, לגבי ביטוחים איני יודע אבל תבדוק ב-WOBI.

וכמה ק"מ היית אומר נחשב סביר ושווה קניה במחיר?

וגם מה יותר חשוב שנת המודל או מספר הק"מ?

וגם ממעבר קצר על יד 2 רוב ה 1.4 עם אוטומטיות/רובוטיות ולא ידניות

עריכה אחרונה על ידי Daniel Lavi
פורסם

תלוי באופן הטיפול ותוואי הדרך. אם יש לך רכב X שעבר 100,000 ק״מ אבל שרובם עברו בנסיעה עירונית, קרי בלאי מוגבר למנוע, צמיגים, תיבת הילוכים ובלמים ורכב Y שעבר 165,000 ק״מ אבל שרובם עברו בנסיעה בין עירונית ועם שקיפות מלאה של הבעלים (אישית אני מעדיף מפרטי, למרות שראיתי ביד 2 גרנדה פונטו דיינמיק המאובזרת עם קמ יחסית נמוך מהשכרה, אם אין ״צפרדעים״ באוטו הוא אופציה ראויה), אקח את רכב Y.

הממוצע השנתי הוא בסביבות ~17,000 ק״מ בשנה, אבל כמו שאמרתי אם יש רכב שרוב נסיעתן בין עירונית הייתי מעדיף אותו (וגם המחיר יהיה נמוך יותר כנראה).

פורסם
תלוי באופן הטיפול ותוואי הדרך. אם יש לך רכב X שעבר 100,000 ק״מ אבל שרובם עברו בנסיעה עירונית, קרי בלאי מוגבר למנוע, צמיגים, תיבת הילוכים ובלמים ורכב Y שעבר 165,000 ק״מ אבל שרובם עברו בנסיעה בין עירונית ועם שקיפות מלאה של הבעלים (אישית אני מעדיף מפרטי, למרות שראיתי ביד 2 גרנדה פונטו דיינמיק המאובזרת עם קמ יחסית נמוך מהשכרה, אם אין ״צפרדעים״ באוטו הוא אופציה ראויה), אקח את רכב Y.

הממוצע השנתי הוא בסביבות ~17,000 ק״מ בשנה, אבל כמו שאמרתי אם יש רכב שרוב נסיעתן בין עירונית הייתי מעדיף אותו (וגם המחיר יהיה נמוך יותר כנראה).

תודה רבה על העזרה!

במידה ולמישהו יש הצעות נוספות אשמח לשמוע :)

פורסם

לגרנדה יש רק רובוטי,הרובוט לא חלק כמו אוטומט רגיל לכן תנסנ אותו במיוחד בעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שרשור על תקלות הרובוט בגרנדה פונטו- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?565754-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-Gear-Unavailable-Check-Transmission-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%99&highlight=

לבחור יש גם סיכום אחזקה.

אוטומטית (פלנטרית) למיטב זכרוני אין, האופציה האוטומטית היחידה היא הרובוטית החד מצמדית (דואלוג'יק). להבנתי בפונטו איבו (שדרוג של הגרנדה) הרובוט אמין.

פונטו גרנדה ידניות ביד 2- http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1043&FromYear=&UntilYear=&Auto=-1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=1350&untilEngineVal=1450&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

שים לב שהמודעה שבמחיר מצויין 14,900 הרכב הוא מנוע 1.2 כדברי המוכר "מנוע 1250 לא כמו שרשום". אותי משכה המודעה שמחירה 20,500, ק"מ נמוך (מתחת ל-70K), נטולת עבר ליסינג, יד שנייה. גם המודעות שמתומחרות ב-16K ו-20K נראות נחמד, כל האחרות נראות קצת חאפריות.

אין לי כל קשר עם כל אחד מהמוכרים שצוינו לעיל, רשמתי רק מתוך התרשמות מהמודעה.

פורסם
שרשור על תקלות הרובוט בגרנדה פונטו- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?565754-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-Gear-Unavailable-Check-Transmission-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%99&highlight=

לבחור יש גם סיכום אחזקה.

אוטומטית (פלנטרית) למיטב זכרוני אין, האופציה האוטומטית היחידה היא הרובוטית החד מצמדית (דואלוג'יק). להבנתי בפונטו איבו (שדרוג של הגרנדה) הרובוט אמין.

פונטו גרנדה ידניות ביד 2- http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1043&FromYear=&UntilYear=&Auto=-1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=1350&untilEngineVal=1450&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

שים לב שהמודעה שבמחיר מצויין 14,900 הרכב הוא מנוע 1.2 כדברי המוכר "מנוע 1250 לא כמו שרשום". אותי משכה המודעה שמחירה 20,500, ק"מ נמוך (מתחת ל-70K), נטולת עבר ליסינג, יד שנייה. גם המודעות שמתומחרות ב-16K ו-20K נראות נחמד, כל האחרות נראות קצת חאפריות.

אין לי כל קשר עם כל אחד מהמוכרים שצוינו לעיל, רשמתי רק מתוך התרשמות מהמודעה.

אז הסיבה שבגללה ראיתי שנתון גבוה יחסית במחיר באוטו' (כלומר רובוטי) הוא שיש בעיה בגיר הזה?

ובעקרון הפחד היחיד שלי מידני זה האנשים שאומרים שזה במשך הזמן נמאס ונהיה סיוט בפקקים דלקות מפרקים וכו, האם אלו דיבורי סרק או שיש אמת שם?

פורסם

אני נוהג בידני הרבה זמן ולא נמאס לי. מכיר כמה זקנים (נקרא להם בני הגיל השלישי לצורך העניין) שלא מוכנים לנהוג באוטומטי, רק ידני. בפקקים זה לא הכי כיף בעולם, אבל אם התיבה סבירה והקלאץ׳ רך אז אין סיבה לדאגה. בין זה לבין דלקות מפרקים, כאבי גב, כאבי ברכיים וכיו״ב אין הרבה קשר במציאות. לראייה, רוב המכוניות הנמכרות באירופה הם ידניות ורוב רכבי העבודה ידניים. אבל מה אני מדבר, עשה נסיעת מבחן על פונטו גרנדה ידנית ותראה אם אתה מסתדר.

פורסם
אני נוהג בידני הרבה זמן ולא נמאס לי. מכיר כמה זקנים (נקרא להם בני הגיל השלישי לצורך העניין) שלא מוכנים לנהוג באוטומטי, רק ידני. בפקקים זה לא הכי כיף בעולם, אבל אם התיבה סבירה והקלאץ׳ רך אז אין סיבה לדאגה. בין זה לבין דלקות מפרקים, כאבי גב, כאבי ברכיים וכיו״ב אין הרבה קשר במציאות. לראייה, רוב המכוניות הנמכרות באירופה הם ידניות ורוב רכבי העבודה ידניים. אבל מה אני מדבר, עשה נסיעת מבחן על פונטו גרנדה ידנית ותראה אם אתה מסתדר.

אתה נהגת פעם על הרכב הנ"ל?

במידה וכן מה דעתך האישית עליו?

פורסם

כן, אמנם מזמן יחסית (מניח שבסביבות 2010 ככה) אבל יצא לנסוע בו מדי פעם גם אחרי.

הבהרה קטנה- זה ממש לא הרכב שיכול להתמודד מול סופר מיני חדשות מהניילון, אבל כמשומש הוא דווקא אחלה אופציה.

על עיצוב לא אדבר, תחליט לבד אם אתה אוהב או לא. אני כן.

היא די מרווחת מבפנים (חוץ מהמושב האחורי שאינו מצטיין), כולל בתא המטען (275 ליטר), אבל אין יותר מדי פינוקים מעבר למה שצריך ואיכות החומרים לא מי יודע מה, אבל אם אתה לא מלטף את הדשבורד זה לא ממש בעייה.

המנוע סביר- הוא לא מאוד חזק, עם (כמעט) 80 סוס ו(כמעט) 12 קג"מ, וכדי להפיק ממנו כוח משמעותי צריך לעלות גבוה בסל"ד וברעש, וגם אז הוא לא יהיה מתחרה ל-GTI (אבל כן תוכל לנסוע במהירויות כביש 6 וואפילו לעקוף רכבים די איטיים). מצד שני אפשר להתנהל בלי דרישה לביצועים גבוהים בסל"ד נמוך ולשמור על צריכת דלק נמוכה. המנוע אמין (לא שמעתי על תקלות סדרתיות) והחלפים על הספקטרום הזול.

הגיר לא מהמוצלחים ביותר שפגשתי- הקלאץ' רך יחסית אבל הידית לא מהמדויקות בתעשיה (אבל יכול להיות שזו תקלה ברכב שנהגתי עליו, אחרי הכל הוא היה ליסינג עתיר קילומטרים) אבל הוא לא יעשה לך ניוון שרירים, צהבת, דלקות מפרקים ועוד כאלו.

התנהגות הכביש סבבה אבל אל תצפה ל-205GTI עם סמל של פיאט, וכך גם נוחות הנסיעה (לא להיט גדול, אבל המושבים נוחים ותומכים אז אפשר להעביר מסעות ארוכים בלי יותר מדי רעש).

במונחים של היום זה רכב בינוני ומטה, אבל בשוק היד השנייה (ובגלל השוק הלא הכי רווי של פיאט) המחירים זולים ולדעתי הרכב מהווה תמורה טובה מאוד למחיר וביחס למתחרות (ובייחוד אלו האוטומטיות).

• תוכן חדש...