Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אקדים ואומר שהרכב עבר כיוון פרונט לא מוצלח/מותאם לפני כשנה. בעקבות כך מרכזו את ההגה לפי הכיוון פרונט הלא תקין.

לפני כחצי שנה, עשיתי שוב פעם כיוון פרונט.. הפעם במקום מומלץ מאוד, במעבדה בחולון, אך ההגה טיפה נטה ימינה (לא משהו שממש מפריע).

ולעניין -

* יש לעיתים רעידות במהירות מעל 120, אך לא תמיד.

* בעת בלימה עדינה ממהירות גבוה ישנן רעידות עדינות ממש בהגה) - אני אפילו חושב שאני מרגיש שכל הרכב רועד.

* בעת בלימה חזקה אין רעידות, אך ההגה מתמרכז והרכב כולו נוטה שמאלה (כאשר אני נוסע על כביש ישר ללא החזקת ההגה).

מה אתם חושבים שיכול להיות הגורם לכך?

אולי משולשים?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

1.פרונט

2.בדוק צלחות בלם

3.תיאור של פרונט לא טוב לדעתי.

לאחר ניסיון גרוע עם המעבדה,שמעתי המון המלצות על אלי קרמן בבני ברק, תיגש אליו לבדיקת פרונט,אחרי זה תמשיך לחקור.

Miata ND2

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

מניסיוני, אם הצלחות בלם הם הבעיה, יהיו רעידות בכל בלימה, אם חזקה ואם חלשה.

אגב, כשאני חושב על כך, אין כלל רעידות בהגה כאשר אני מבצע פנייה.

מה שמחזק את עניין כיוון הפרונט.. לא?

חן

איפה הקאץ' ?

פורסם

איזה צמיגים מורכבים ובני כמה הם?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו שאיתמר ציין - תתחיל בבסיס של הבסיס - צמיגים - מצבם/זהות על אותו סרן/לחץ אוויר זהה ותקין/ איזון גלגלים.

כדי להיות בטוח שיש איזון מושלם - תהיה חייב ללכת לצמיגאי ולעמוד ליד מכונת האיזון ולוודא שהם מורכבים לאחר שהתוצאה היא 0.0/0.0.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
איזה צמיגים מורכבים ובני כמה הם?

מורכבים צמיגי toyo t1r בני שנה ושלושה חודשים.

האיזון של הגלגלים התבצע לידי, כאשר עשיתי גם רוטציה בצמיגים. - מדגיש שגם לפני הרוטציה הסימפטומים היו זהים.

חן

איפה הקאץ' ?

פורסם

פה חשדתי.

למרות שלי יש נסיון מעולה עם הצמיגים האלה, יש לא מעט בעלי מקצוע שטוענים שהצמיגים של טויו בעייתיים וגורמים למשיכות על אף שהכל מכוייל פיקס. גם כאן בפורום מרבית חוות הדעת על הצמיגים האלה לא חיובית למדי.

אם הכל הכל הכל הכל תקין במערכת ההיגוי ואין חופשים מוגזמים וגם הפרונט מכוון כמו שצריך אז כנראה שהאשם נמצא בצמיגים.

עריכה:

אני מצאתי שה T1R אוהבים לחץ גבוה משמעותית מהמלצות היצרן, למיטב זכרוני נסעתי קבוע על 38 מקדימה ו 35 מאחורה. אולי זו הסיבה שלא היו משיכות ושחיקת דופן כמו שאחרים מדווחים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין לי נסיון רע עם הצמיגים הללו כלל.

וזה הדגם היחידי שהיה מולבש על הרכב מאז שהוא אצלי... אני זוכר את ההמלצה שלך בעניין של לחץ האוויר...

אני אגיד לך למה אני יותר ויותר חושש שזה הכיוון פרונט?

מכיוון שעשיתי את הכיוון פרונט בעקבות החלפתו של הקלאץ'.

וזה לא שהיו רעידות לאחר החלפתו או שההגה היה לא ממורכז. פשוט הקשבתי לעצתם של בעלי ניסיון והלכתי לעשות כיוון פרונט.

רק אחרי הכיוון פרונט התחילו כל הבעיות.

ואם עשיתי רוטציה בצמיגים, לרוב תהיה התנהגות שונה מלפני הרוטציה.. לא?

חן

איפה הקאץ' ?

פורסם

לא מחייב, לפעמים כן ולפעמים לא.

טוב עשית שהלכת לפרונט אחרי הקלאצ', גם אם הכיוון לא אמור להשתנות.

אם אתה לא שקט גש למכון פרונט אחר לאבחון ובמקרה הכי גרוע תשלם 250 שקלים נוספים לכיוון מחדש.

פורסם

כאשר מגיעים למצב שבצענו כיוון פרונט ואיזון גלגלים, הצמיגים תקינים ועדיין יש בעיות.

כדאי לחזור למוסך הבודק . (מוסך כיוון הפרונט)

ולבקש - את פרוק הגלגלים, בדיקה ומדידת איזון צלחות הבלימה, האם ישרות.

והאם יש חופש בטבור הנבה.

בנוסף - מדידות שיפועי יחידת הציר של הבולמים, והנבה . (על הנבה יושבים צלחות הבלימה והגלגלים)

לפעמים המכלול של הנבה , מקבל סטייה עקב ירידה חזקה ממדרכה.

או פגיעה בשפת המדרכה.

מתקינים מכשיר על צלחות הבלימה, ומסובבים לאט ומודדים כי הזוית נכונה וקבועה לאורך הסיבוב ואין סטיות.

במידה ולא ממשיכים ומודדים אם יש חופש בבולם הזעזועים , ואת זוית הבולם ביחס לנתונים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם לי יש יאריס ספורט, ויש לי גם את שני הסימפטומים שאתה מדבר עליהם:

כשקניתי את הרכב והייתי בולם גם לי ההגה היה מושך לצד מסויים, כיוון פרונט וזה עבר.

כשאני בולם במהירות כל ההגה אצלי רועד, הוזמנו דיסקים חדשים (זוג ברמבו ב 300 ש"ח, לא יודע ארץ ייצור), שבוע הבא אעדכן אחרי שאחליף.

פורסם

אני סבלתי לא מעט מהצמיגים הללו.

בעיות של משיכה שלא נפתרו לאחר מספר לא מועט של כיווני פרונט.

מצד שני אתה מתאר משיכה רק בבלימה ולא באופן תמידי

הייתי בודק גם את מערכת הבלימה כדי לוודא שאין תקלה באחד הקליפרים, מה שגורם לרכב למשוך לצד מסויים

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם

עדכון מעניין, אני עובד כמאמן אישי,

מצורך העבודה אני לוקח איתי בתא המטען כ40-60 קילו באופן קבוע..

מדי פעם אני משנה את הסדר בתא המטען ושם לסירוגין את המשקולות בצד ימין או שמאל.

העברתי את המשקולות לצד שמאל אחרי תקופה ארוכה שהיו בימין... (גם בזמן כיוון הפרונט הם היו בצד ימין).

לפתע נעלמו הרעידות בהגה, גם במהירות גבוה וגם בבלימה, אך עדיין יש משיכה שמאלה (חזקה יותר).

ועכשיו לסוגיה:

האם ישנו סיכוי שמשקל רב ומיקומו ברכב ישפיעו על כיוון הפרונט?

חן

איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...