Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוג DIY מתעדכן - Peugeot 206 XS 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
של חברת בוסטון אקוסטיק, G5, גודל 10 אינץ' עם 2 סלילים של 2 אום

הדגם שציינת בתחילת השרשור הוא בעל שני סלילים של 4 אוהם (משמע התנגדות סופית של 2 אוהם או 8 אוהם).

לגבי התיבה אז חאפר אני לא, לא חיברתי עם סיליקון :shock:

זאת תיבה רגילה...כדי שזה ייראה טוב הכנתי את ה3 פלטות המחוברות שמתי לבד עליהם חור בצורת עיגול שקצת גדול יותר מהעיגול של התיבה הרגילה.

מחזיק מעולה ונראה כאילו זה חלק מהרכב - שזאת הייתה הכוונה מההתחלה.

תיבה מקוסטמת בלוף זה :wink:

אני צריך לתת למידבאס כביכול תיבה אטומה - ז"א לאטום כמו שאמרת את כל החורים שעדיף להשאיר חלק איך שהם?

ואם אני סוגר אותם לא עדיף לחתוך mdf ועם כמה ברגים לסגור? ומקסימום על המסגרת לשים dynamat xtreme?

החורים האלו צריכים להיסגר כמה שאפשר. אבל להשאיר אפשרות להסירם במידה וצריך לגשת לרכיבים בתוך הדלת בעתיד (מנגנון חלון/נעילה).

שימוש בלעדי בחומר בוטילי על חורים כל כך גדולים משאיר גמישות גדולה מדי לדעתי ועל כן רצוי לסגור לפחות חלקית עם חומר קשיח כמו יריעת פח/אלומיניום ואותה לבודד כמו שאר הדלת. MDF לדעתי לא מתאים לעבודה כזו בשל רגישות לרטיבות וכן בשל העובי שלו.

ועוד שאלה בקשר לכיוונים של הסאב. לפי החוברת הוא יכול לרדת ל24 הרץ. יש כאלה שאומרים שזה מסוכן להוריד תסאב אפילו מתחת ל50 הרץ. מה אתה אומרים?

זו אולי הטריטוריה יותר של דיוויד, אבל זה שטווח ההענות המפורסם של הסאב יורד עד ל-24 הרץ, לא אומר שזה שמיע במיוחד.

בגרף שמופיע בחוברת ההוראות שצירפתי בהודעה קודמת, אפשר לראות שב-24 הרץ בתיבה אטומה, וללא הגבר קבינה ובאס בוסט, ההנחתה היא כבר 15dB-. כמו כן, תדר הרזוננס העצמי שלו הוא קצת מעל 32 הרץ. בכל אופן, נדמה לי שבמונובלוק שלך יש אפשרות להפעיל פילטר אינפראסוניק (או סבסוניק, או HPF בתדר נמוך) כדי להגן על הסאב ושאר הציוד מתדרים נמוכים מדי.

פורסם

מה זה הגבר קבינה. ומה הקשר להנחתה של 15 דציבל?

מה זה רזוננס עצמי? די איבדתי אותך שם..

בכל מקרה מאיפה אפשר להשיג יריעות פח וכמה זה אמור לעלות?

והתיבה היא 2 סלילים של 4 אוהם צדקת.

פורסם

הגבר קבינה = Cabin Gain. בצע חיפוש ברשת.

הנה מקום להתחיל בו, ממש כאן.

ענין ההנחתה - הכוונה היא שלפי הגרף, בתיבה האטומה, תדר 24 הרץ (בערך) מונחת ב-15dB. לצורך הענין כ-6dB (אאל"ט, לא זוכר איך בתדרים נמוכים) זה חצי מהעוצמה.

רזוננס (תהודה) עצמי = Fs - Driver Free Air Resonance.

בנקודה הזו תהיה עליה משמעותית בהתנגדות והנחתה טבעית של הרמקול.

פורסם

-3 זה חצי עוצמה, -6 זה כבר רבע מהמקור.

מה שתום מסביר זה שבגלל סוג התיבה (בעיקר) וההספק, אתה לא תצליח לשחזר את כל טווח התדרים שהסאב יכול להפיק בfree air

אני לא אהיה מופתע אם תראה נפילה חדה בעוצמה מתחת ל50-40 הרץ. וזה חלק מהסיבה שאני לא אוהב תיבות אטומות :)

פורסם

.....

אני לא אהיה מופתע אם תראה נפילה חדה בעוצמה מתחת ל50-40 הרץ.

וזה חלק מהסיבה שאני לא אוהב תיבות אטומות :)

מסכים עם התשובה, גם אני מעדיף פתוחה - אבל.

אולי ת'סיים כך את ההתקנה ותהנה חודש חודשיים, ואז תקבל החלטה.

במידה ותרגיש מחסור בתדרים הנמוכים ועוצמה - עבור לתיבה פתוחה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
-3 זה חצי עוצמה, -6 זה כבר רבע מהמקור.

במובני הספק, לא?

הכוונה שלי במובני שמיעה. וכמדומני זה יכול להגיע גם עד לפער של 10db. אבל לא יודע מה נכון לתדרי סאב.

פורסם

אביעד,

הגבר קבינה גם נקרא ROOM GAIN באודיו בייתי ואודיטוריומים

הסאב וופר נמצא בתוך תיבה - זו מערכת באס בפני עצמה.

אבל הסאב וופר והתיבה נמצאים בתוך קבינה או "חדר" ובמקרים בהם גודל החדר קטן יותר מאורך גלי הקול שמערכת הבאס מפיקה (סאב+תיבה) או במקרים בהם החדר לא גדול מספיק בכדי שגלי הקול ידעכו מפקטור של מרחק בתוכו - נוצר הגבר בגלל שאנרגיית גלי הקול של תחום הבאס ממשיכה להדהד בתוך אותו חדר וזה בפועל יוצר הגבר.

בנוסף לכך - לגודלו של ה"חדר" וגם נגרת של צורת החדר תהיה נטיה להגביר תדר מסויים בדיוק בדומה להתנהגות של פורט.

קבין גיין זה נושא שלם בפני עצמו.

תחשוב שאם אתה ממש רוצה לנצל נכון את תחום הבאס ברכב או בחדר - אתה צריך להריץ סוויפ של תדרים באזור הבאס ולמדוד בעזרת RTA מה היה תדר השיא באותו החדר - נניח קיבלת בחדר מסויים פיק באזור ה45 הרץ מהרצת סוויפ.

עכשיו תיקח את התיבה ואת הסאב וופר שאתה משדך אליה ותכוון אותם לתת פיק ב45 הרץ - תוסיף על זה את הקאבין גיין ואתה תקבל מכת באס בתדר 45 הרץ שתשאיר אותך בהלם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכולם על התשובות עזר לי מאוד!

יש לי שאלה קטנה, היום שמתי בידוד לדלת אחת.

שמתי בערך רבע באלק על הפח הפנימי, כיסיתי באזור ה70%, כשאני טורק את הדלת שמים לב לשינוי לעומת הדלת השנייה.

אבל בדקתי שיר אחד אולי לא כל כך לעומק כי לא היה זמן אבל לא שמתי לב לשינוי. עדיין יש רזוננס בערך באותו ווליום כמו מקודם.

מה יכולה להיות הסיבה? אולי זה בגלל שלא בידדתי את הפח החיצוני של הדלת. שעליו בעצם יושב הרמקול?

פורסם

הפח החיצוני הוא זה שגובל בכביש, הפח הפנימי (הדופן הפנימית) היא זו עליה יושב הרמקול - זה בכדי ליישר את המושגים כלפי הפורום.

כן, אם גב הרמקול מכה ישירות על פח - מה שאתה תקבל זה פח מצלצל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אז אני שמתי על הדופן החיצוני שקרובה יותר לכביש.

הלילה סיימתי לבודד את הדופן החיצונית. ניקוי יסודי עם נייר ואחרי זה מעבר עם צמר גפן ואלכוהול לניקוי על הדופן החיצונית. ומתחילים. תוך שעה וחצי (והרבה שריטות) סיימתי הכל, ניסיתי להקפיד לשים חפיפה בין היריעות, ולכסות בערך 70% מהדלת. הבעיה שפיג'ו שמו משהו מאוד מוזר קרוב מאוד לרמקול על הדופן החיצונית, ולא הצלחתי להוציא את זה, אז לא יכולתי לשים שם בידוד.

בכל מקרה כנראה סתם יצאתי בהצהרות, יש הרבה שינויים - זה עזר להוריד את הרזוננס, בואו נגיד שאם התחילו הרעידות של הפח בווליום מעל 20, עכשיו הם מתחילים מעל 24-25.

הרכב ממש טיפה שקט יותר, מה שבולט זה הסאונד שהדלת עושה כשהיא נטרקת, רואים שנוסף לה משקל. אבל השינוי הכי בולט זה פשוט איך ששומעים ברכב, המידים הרבה יותר דומיננטיים ונשמעים מעולה, פשוט לא רציתי שהדרך חזרה תיגמר 8)

אחרי זה נגמר לי החומר (חצי באלק), אני מאמין שבמפגש אני אקנה באלק שלם שיהיה גם לבגאז' ושאר הרכב.

קצת תמונות:

החלק המוזר שיש בדלת קרוב לרמקול - נראה כמו קוביות - כל החלק האמצעי שלו פשוט תקוע חזק מאוד בפח:

DSC_0239.jpg

דלת ימין:

DSC_0243.jpg

DSC_0244.jpg

DSC_0246.jpg

בתמונה הזאת אפשר בדיוק לראות שמימין ליריעה נמצא החלק המוזר, ובעצם זה מקום מאוד חשוב לשים בידוד כי זה ממש מול הרמקול ואין שם בידוד... נראה מה אני אעשה עם זה

DSC_0247.jpg

DSC_0249.jpg

2 הדלתות מוכנות:

DSC_0252.jpg

DSC_0251.jpg

ומה שנשאר:

DSC_0250.jpg

DSC_0247.jpg

עריכה אחרונה על ידי aviad13
פורסם

נראה שיש שם איזשהו אקסורבר מקורי של היצרן - תשאיר ואל תיגע.

בכל מקרה עכשיו תצטרך לסגור את כל החורים בדופן הפנימית - תחשוב אם אתה רוצה לעשות את זה עם קלף אלומיניום, דיקט, פוליגל או כל שיטה אחרת ומעל כל הדופן הפנימית לאחר הסגירה שלה - להצמיד יריעות בוטיל.

Pioneer TS-X150

פורסם

תרשה לי להתייחס - ההבדל המשמעותי ביותר שתרגיש באיטום זה דווקא איטום החלק הפנימי של הדלת (החלק שעליו יושב הרמקול) כולל כיסוי כל החורים למינהם. זה מה שיוסיף מידבאס חד משמעית.

לטעמי איטום החלק החיצוני, ברמקולים כאלה (מהניסיון שלי בלבד) לא מוסיף הרבה ביחס להשקעה. חוץ מתריקת הדלת כמו שציינת.

תתמקד באיטום החלק שאמרתי לך כולל מבודד רעשים(לא רק ויברציות כמו ששמת). תרגיש הבדל עצום.

פורסם

כתודה על התגובה. אני מתכנן במפגש הקרוב לקנות באלק אקסטרים אם יביאו במחיר טוב.

האמת שהתלבטתי אם להביא גם דיינלייזר (החומר שמשתיק רעשים). כמה אמורה לעלות כמות שתכסה את שתי הדלתות?

• תוכן חדש...