Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל מעבר לאופנוע.

עד היום נמנעתי מזה כי אני קצת חושש לאבריי אבל הפקקים חונקים אותו.

חשבתי לעצמי שאופנוע עם 3 גלגלים יכול להוריד קצת את הסיכון, לאפשר בלימה טובה יותר ופחות סיכון של החלקה.

השאלה היא מה החסרונות של אופנוע כזה?

BMW - the ultimate driving machine

פורסם (נערך)

כלים כאלו שוקלים יותר בגלל המנגנון המורכב מלפנים, מה שמתבטא ממילא בביצועים נחותים בהשוואה לדגם מקביל מסורתי.

המחיר גבוה יותר, לעיתים משמעותית. גם התחזוקה יקרה יותר, מתבטא בצמיגים קדמיים, דסקים ורפידות שמחליפים פעמיים.

Sent from my Le Max using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אני שוקל מעבר לאופנוע.

עד היום נמנעתי מזה כי אני קצת חושש לאבריי אבל הפקקים חונקים אותו.

חשבתי לעצמי שאופנוע עם 3 גלגלים יכול להוריד קצת את הסיכון, לאפשר בלימה טובה יותר ופחות סיכון של החלקה.

השאלה היא מה החסרונות של אופנוע כזה?

יש כיום קטנועים/אופנועים עם מערכת ABS מובנית, לכן נראה לי שתחשוב על גם על הכיוון הזה.

פורסם

הרוחב של הסרן האחורי הוא כזה, שהוא מבטל את כל הייתרונות הקיימים לאופנוע בתנועה עירונית.

מה בדיוק הכיף בלשבת על אופנוע בפקק כמו כל אוטו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, לדעתי פות"ש מכוון לקטנועי תלת קטנים עם שני גלגלים מלפנים, שלא רחבים יותר מקטנוע רגיל, פונים בהטיה ומשתחלים יפה מאוד.

לא להונדה גולדווינג משולש ברוחב של טריילר .

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני דמיינתי דווקא קטנועים עם שני גלגלים מאחור כמו שיש בחלק מהפיצריות.

אלא עם השניים הקדמיים דווקא יותר סבירים אבל עדיין, יכולים לקסום רק לרוכבים חדשים שחוששים מהחלקות/ נעילות גלגל קדמי וכו' אבל מהר מאוד אתה מגלה שעם הנסיון, הייתרונות שלהם קטנים מהחסרונות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה מדבר על mp3/tricity וכו מדובר על קטנוע ולא אופנוע, כלומר ברקסים בכידון, גיר רציף ומקום לרגליים "בתוך" הכלי.

אם אתה נוסע הרבה קח בחשבון שכלים כאלה לא מחזיקים הרבה. אם תגיע ל40-50 אלף ק"מ בלי להחליף חצי קטנוע תמלא לוטו.

אם "חווית נהיגה" (או רכיבה) מדברת אליך קח גם בחשבון שזה לא ממש הכיוון.

אופנוע אמיתי עם זוג גלגלים קדמיים אין בנמצא כרגע למעט הcanam spyder שאין בארץ ובכל מקרה זה לא מה שאתה מחפש.

שנה הבאה עתידה לצאת גרסא משולשת גלגלים של הימאהה mt09, אך כאן כבר מדובר על אופנוע גדול וחזק. איזה רישיון אתה מחזיק היום? איזה ניסיון יש לך על דו גלגלי?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם

אני מתאר לעצמי שהוא מדבר על משהו כמו ימאהה טריניטי או פיאג'ו MP3 ולא הארלי 3 גלגלים.

הקטנועים לא יותר רחבים מקטנוע אחר אז הם שימושיים בעיר כמו כל קטנוע.

במצב החלקה נשארים לעמוד, קטנוע שני גלגלים לא תצליחו להישאר על שני גלגלים אפילו עם ABS

ואפשר להשכיב אותם כמו אופנוע ספורט.

עדיין אתה נמצא בחוץ אז אם מישהו חותך אותך אתה נכנס בו ועף באוויר.

https://www.youtube.com/watch?v=TEBjCEzqnSU

אופנועים עם גלגל יחיד מקדימה הם זוועה.

זה כמו הרליאנט של מר בין

[video=youtube;RSXS-Jfa3zI]

אייל

פורסם
לימאהה אין נעילה של המתלה, הוא נופל הצידה כמו כל דו גלגלי

בהשקה של הימאהה באוסטרליה נתנו לכתבים לעשות דברים מסובכים.

יכול להיות שפיאג'ו יותר יציבים והארבע גלגלים של Quadro4 יותר יציב.

עדיין כולם יותר יציבים משני גלגלים

אייל

פורסם

במצב החלקה נשארים לעמוד, קטנוע שני גלגלים לא תצליחו להישאר על שני גלגלים אפילו עם ABS

הגבתי לגבי זה^.

לימאהה אין את מערכת נעילת המתלה שיש לפיאג'יו/ג'ילרה כך שהנפילה תהיה זהה לכל ג'וימאקס חבוט

לגבי החלק השני של הציטוט, לא מבין בדיוק את כוונתך. באיזה מצב לא אפשרי להישאר על הגלגלים בדו גלגלי?

אגב, אם הוא לא רוצה הארלי תמיד אפשר ללכת על tri goldwing[emoji3]

Aprilia Shiver 750

פורסם

פניה על שמן אתה מחליק על שני גלגלים, על שלושה לא.

פניה על מיים עמוקים אולי תצליח להחזיק מעמד עם ABS, עם 3 גלגלים לא מרגיש את זה בכלל.

בלימה חזקה על מיים\שמן עם ABS ובלי אתה לא תצליח להישאר עומד על שני גלגלים, על 3 כן.

בכלל בלימה על 3 גלגלים קצרה בערך בחצי בהשוואה לאותו דגם עם שני גלגלים לפי פרסומים של פיאג'ו

הטרייקים עם שני גלגלים מאחור יציבים כמו זה:

נראה אותך רוכב ככה על קטנוע שני גלגלים

לקח לי זמן אבל מצאתי בסוף.

נראה אותך רוכב ככה בשלג עם שני גלגלים

אייל

פורסם

אוקיי עכשיו הטענה ברורה יותר.

משום מה אתה ממעיט מאוד ביכולות האחיזה של אופנועים מודרניים עם צמיגים טובים, וחושב שלתלת יש איזה אחיזה אבסולוטית.

נכון שלגבי שמן אין מה לעשות.. אם ראית בזמן תתיישר, בלי גז ובלי ברקס ותקווה שאללה איתך. אם אתה בהטייה אכלת אותה.

אני מניח שעם זוג גלגלים קדמיים הסיפור כבר תלוי האם שניהם עלו על השמן או אחד מהם. במידה ושניהםר אני לא רואה את זה נגמר אחרת בשום מצב. אם הוא על השמן בהטיה הוא יחליק גם עם 4/5/6/7 גלגלים.

מים עמוקים? עם שנורקל או בלי? [emoji13]

אף רוכב שמכיר את הכלי שלו מספיק טוב לא מפחד ממים, גם אם זה שלוליות עירוניות של 10 סנטימטר.

אני רוכב לעבודה 30 ק"מ לכיוון כל יום כל השנה, גם בשמש גם בגשם. מעולם (עדיין) לא החלקתי על כביש רטוב.

לגבי מרחקי בלימה, אני מניח שיש משהו בטענה, כי בסוף יש לך עוד מגע עם הכביש, אבל 50%? לא קונה את זה.

לגבי הסרטון בשבילים, לא הבנתי... אתה טוען שדו גלגלי לא עובר שם?

Aprilia Shiver 750

פורסם

הקטנוע 3 גלגלים סטייל MP3 אכן יכול להפחית את הסיכויים שלך ליפול/להחליק בגלל כביש חלק או תמרון שגוי (עד גבול מסויים).

אבל הוא לא מגן עלייך בזמן תאונה ואתה תעוף יופי צופי.

פורסם
אוקיי עכשיו הטענה ברורה יותר.

משום מה אתה ממעיט מאוד ביכולות האחיזה של אופנועים מודרניים עם צמיגים טובים, וחושב שלתלת יש איזה אחיזה אבסולוטית.

נכון שלגבי שמן אין מה לעשות.. אם ראית בזמן תתיישר, בלי גז ובלי ברקס ותקווה שאללה איתך. אם אתה בהטייה אכלת אותה.

אני מניח שעם זוג גלגלים קדמיים הסיפור כבר תלוי האם שניהם עלו על השמן או אחד מהם. במידה ושניהםר אני לא רואה את זה נגמר אחרת בשום מצב. אם הוא על השמן בהטיה הוא יחליק גם עם 4/5/6/7 גלגלים.

מים עמוקים? עם שנורקל או בלי? [emoji13]

אף רוכב שמכיר את הכלי שלו מספיק טוב לא מפחד ממים, גם אם זה שלוליות עירוניות של 10 סנטימטר.

אני רוכב לעבודה 30 ק"מ לכיוון כל יום כל השנה, גם בשמש גם בגשם. מעולם (עדיין) לא החלקתי על כביש רטוב.

לגבי מרחקי בלימה, אני מניח שיש משהו בטענה, כי בסוף יש לך עוד מגע עם הכביש, אבל 50%? לא קונה את זה.

לגבי הסרטון בשבילים, לא הבנתי... אתה טוען שדו גלגלי לא עובר שם?

לגבי שמן, במידה ואתה עם אופנוע קלא'ץ זה מה שנדרש לעשות. גוף מחליק שואף לעבור קדימה כמו בזריקת זנב עם הנעה אחורית או בלם יד אחורי על כורכר , הגלגלים האחוריים שואפים לעבור קדימה. ברגע ששמים קלאץ מנטרלים את הכח מהגלגל, בנסיעה רגילה אפילו אם אתה לא בולם או מאיץ עדיין עובר כח מהגלגל.

• תוכן חדש...