Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירה חשבון בנק חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגיל 18, בקשתי עזרה מהורים בבחירה לפתיחת חשבון בנק משלי. הורי המליצו לי לפתוח את החשבון שנמצא ליד סבא שלי בת"א. הסניף הוא קטן, משפחתי וחמוד. בגיל הזה חסכתי את כל כספי, ופעם בשנה הייתי מגיע לבנק ופותח תוכנית חסכון.

היום אני בן 24, אני שנה סטודנט שגר בבאר שבע. מרוויח את כל כספי ומוציא אותו על מחיה. לשמחתי לא בזבתי הרבה מכספי החסכון, ולכן עדין הכסף בבנק.

לפני חודש קבלתי מכתב מהבנק, שבקצרו נרשם: עקב התייעלות, סניף הבנק שלך יסגר, ויעבור לסניף כיכר המדינה.

כל ההרגשה VIP שלי נעלמה.

אחרי סיום התואר, ארצה לחזור למרכז. הורי המליצו לי לפתוח חשבון בנק במרכז בסניף של סבא השני, בטענה שידענו מי אני.

השאלה הגדולה מכולם: למה לא לפתוח חשבון בבאר שבע? או להעביר את כל כספי לסניף בבאר שבע של אותו הבנק?

התהייה שלי משום שנותן שירות נותן למי שעומד מולו, ולא בגלל שם משפחתו.

לכן אשמח לשמוע את דעתוכים על הדילמה ברשותי.

תודה לעונים.

פורסם

בבנקים הכלל פשוט,

כמה שאתה צריך אותם פחות, הם רוצים אותך יותר ולהיפך.

אין שום סיבה לא לעבור בנק , אתה יכול לבצע שופינג ולראות היכן תשלם את העמלות הנמוכות ביותר. ותלך לשם.

תסיים את התואר , תעבור שוב. זאת לא בעיה קשה. במיוחד אם החסכונות שלך נזילים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני כמעט מסכים עם ירון. את המלים "העמלות הנמוכות ביותר" אני מחליף ב"סניף המתאים ביותר" - שקלול של מיקום גיאוגרפי, איכות השירות והעמלות. סה"כ העמלות שתשלם לא יהיהו גבוהות, ואני מעדיף לשרוף עוד כמה עשרות ש"ח בשנה תמורת שירות איכותי וזמין במקום נוח.

ההיכרות המשפחתית בהחלט עשויה לעזור הבנים שלי, למשל, נהנים מהמעמד שלי בסניף, אני מכניס אותם לשירות הפרטי במקום בכללי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחיים לומדים כל הזמן, וגם אני לאחרונה עברתי שיעור נוסף (לקיחת משכנתא שניה בחיי) באחד הבנקים.

לעשות שופינג ולחפש מחיר זול זה חשוב, אבל גם שירות זה חשוב. אולי עכשיו לא, אבל בהמשך - הסבירות גבוהה מאוד.

זה בערך כמו סוכן ביטוח וחברות ביטוח ישיר - הייתי גם פה וגם פה, וכיום אני בלב שלם "מממן סוכן" ומקבל שירות א.א. מתי שאני צריך. שווה את הכמה גרושים יותר לחודש.

בבנקים זה בערך אותו הדבר, ובמשכנתאות \ מסגרות אשראי \ שירות וכד' - אתה מרגיש לעיתים הבדלים עצומים בין בנק לבנק. זה לא תמיד בין סניף לסניף (למרות שגם שם ההבדלים יכולים להיות תהומיים) אבל יש בנקים שאתה מרגיש שיש איזשהו "קו מתוח" בין כולם ובאמת כל הסניפים מתפקדים פחות או יותר באותו ה LEVEL השירותי.

לציין שאני מאוד מרוצה ממזרחי טפחות (מספר סניפים שנדדתי בינהם) וגם מלאומי (אחד ספציפי קרוב לבית).

לציין שבין בנק לבנק לעיתים קיימים הבדלים עצומים בכל מה שקשור ל"גלגלי הצלה" שאתה צריך לפעמים (בעיקר בכל מה שקשור להלוואות). נכון - היום אתה לא צריך את זה, לכן אני אומר שהיום תבחר את הבנק שנוח לך (עמלות הכי זולות) כי תכל'ס אתה לא צריך מסגרת אשראי כרגע (לפי מה שמבינים מדבריך) אבל ברגע שתצטרך (ובסבירות גבוהה זה יגיע) תתחיל לעשות שופינג מחדש - ואז, רק אז, אל תתפתה רק למחיר הזול.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבחור סטודנט... הוא לא ישלם עמלות (לפחות את הבסיסיות) באף בנק. כשהייתי סטודנט פתחתי חשבונות סתם בשביל לקבל את המתנות שהבנקים הציעו.

אני מאמין שתשאר בסטטוס vip גם אם תעבור סניף אבל תשאר באותו בנק. רק תדאג לעבור לסניף שאכן יש לו תור נפרד לvip.

פורסם

ההכרות עם ההורים זה מקל בהמון.

אני מקבל את התנאים של אבא (לא משלם עמלות) ב2 החשבונות שלי (הפרטי והעסקי), וברגע שמחייבים אותי על משהו, הוא מתקשר וישר מבטלים.

כשאני מבקש לבטל, יש דיונים, ויכוחים, למה כן למה לא.

מה שכן, בגלל המרחק הפיזי, פתחתי חשבון נוסף מתחת לבית, רק לשם הפקדת הצ'קים לעסק, כמעט ולא מתנהל איתו, רק מפקיד כסף ומעביר לחשבונות אחרים.

משלם שם עמלת מינימום 10 שח לחודש, אבל זה בהחלט שווה לי.

פורסם

מכל התשובות שקבלתי מכם, הגעתי למסקנה שעדיף לפתוח חשבון בסניף שקשור למשפחה שלי, הם יכולים אולי להתייחס אלי אחרת.

תודה לכל העונים, אבל תמיד אשמח לשמוע עוד דעות.

פורסם

זה נכון אם למשפחה שלך מוניטין מתאים בסניף.

לי היה קטע מוזר - את החשבון הראשון שלי פתחתי בסניף שבו גם ההורים שלי ניהלו חשבון. באיזה שלב הסתכסכתי אם אחד הפקידים (בעניין שבכלל לא קשור לבנק), ועברתי לבנק אחר, הסניף היה מעבר לרחוב. באיזה שלב גם להורים שלי נמאס מהסניף המקורי כיון שהם חשו ההתיחסות למי שאינו מחזיק במקום כמה מיליוני דולרים היא מזלזלת לגמרי. הלכו בעקבותי, אבל כיון שבכל זאת היו להם קצת חסכונות הם הגיעו מהר מאד ל-VIP, ואני רק בעקבותיהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי בנק יהב הבנתי שזה נכון הבנקים הקטנים(יהב ואיגוד ממה שאני בדקתי) הכי נוחים מבחינת עמלות עו"ש.

אני אישית נמצא בבנק שלי 9 שנים(פתחתי אותו בגיל 17 בשיטת לנהוג ולעצור בבנק הראשון שאני ראיתי על הכביש) אני היחיד במשפחה ששמה,

אחרי שבצבא התעללו בי על המינוס היחיד שהיה לי (בטעות נכנסתי למינוס של 300 שקל כחייל חובה - לקחו עמלה של 90 שקל בלי למצמץ ואמרו לי "בעיה שלך, תלמד להבא להיזהר").

אז אני למדתי וכיום שאני כבר לא בצבא ויש לי קצת כסף ומשכורת לא רעה החלטתי שהגיע הזמן להתמקח - ביקשתי פטור מלא מעמלות - ולא אני פשוט סוגר את החשבון.

אחרי 4 חודש של משא ומתן היום בבוקר בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי פטור מלא מעמלות לשנה ואישרו לי בנקאי אישי בשירות "פרימיום"...שזה נשמע לי קשקוש שנועד לגרום לי להירגע אחרי השירות הגרוע שקיבלתי ב4 חודשים האחרונים(כל פעם להתקשר למוקד הטלפוני, לקבל תשובה שהסניף לא זמין ויעבירו הודעה שיחזירו אלי היום ואחרי 4 ימים להתקשר שוב כדי ששוב יעבירו הודעה וחוזר חלילה שכמובן חזרו ל30% מהשיחות).

שורה תחתונה,

אל תיקשר לבנק שלך יותר מידיי - גם אחרי 9 שנים עם פלוס בכל התקופה(חוץ מחודש אחד) קיבלתי תחושה של בוקים שלא זזים מטר ולא אכפת להם - ושוקל ברצינות בסוף השנה לעבור בנק קטן יותר(לא רק סניף אלא פיזית בנק קטן יותר) רק בשביל שירות אישי יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נוקנוק - איני יודע מתי היה ארוע המיוס שלך, אבל כאשר התגייסתי (וזה היה לפני הרבה מאד שנים) פתחתי חשבון נפרד בשביל המשכורת הצבאית בדיוק מתוך ידיעת ה"עונש" על חריגה בחשבון חילים, שהיתה בתוקף באותו זמן, אאל"ט זו היתה דרישה של הצבא. את עיקר הנייני ניהלתי בחשבון הותיק יותר שבו הפקדתי גם את המשכורת מעבודתי האזרחית (היה לי אישור לעבודה כזו).

לגבי ה"הרבה כסף" - זה עניין יחסי. היה לי חשבון שמעולם לא היה במינוס. הבעיה היתה, ככל הנראה, שהיה מדובר בסניף שניהל חשבונות של לא מעט מעשירי חיפה, ואז משכורת של שכיר פשוט לא עניינה אף אחד. הבנק שאליו עברתי ישב בדיוק באותו איזור גאוגרפי, אבל מהיום הראשון היחס שנתן היה ברמה אחרת לגמרי, אפילו בשנים שבהן סבלתי ממינוס כרוני, ולמרות שקיבלתי אי אילו הצעות מפתות מהמתחרים החלטתי להשאר במקום המוכר והטוב.

פורסם

גם לי קרה מקרה דומה בזמן שהייתי חייל וגם אני עפתי מאותו בנק. על מינוס של 500 שקלים הוציאו לי מכתב שלקחו עליו 120 שקלים. ממש עוזר למצב.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני לא מכיר אף אחד בשום מקום,

והתנאים שלי טובים יותר מהתנאים שקיבלה אשתי אחרי שהלכה לבנק של ההורים שלה, שהם "לקוחות פרמיום" או וואטאבר.

לראייתי: הבנקים אינם עסקים משפחתיים, הם לא מונעים משיקולי סחבקיות גם כשממש ממש בא לנו לחשוב ככה, השאלה המרכזית (אם לא היחידה) היא איזה מן לקוח אתה מבחינתם, והאם אתה מודע למעמדך מולם.

אני לקוח "טוב", אני מודע לכך שאני "לקוח טוב", ולכן נכון להיום אני לא משלם עמלות על כלום.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

לא מדבר על סחבקיות, אלא שיקול שאם ההורים לקוחות מכניסים יש סיכוי שגם הדור הבא יהיה, ומצד שני, יהיה גיבוי אם לדור הצעיר נוצר חוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

אז כמו שאמרתי - כן ולא,

אני מניח שזה תלוי הן בהנהלת הסניף עצמו, והן במצב הסוציו-אקונומי של ההורים והילד/ה.

כאמור במקרה הפרטי שלנו, נוצר מצב בו היה עדיף לאשתי 'לשדך' עצמה לחשבון שלי, מאשר להמשיך עם 'תנאי הפרימיום' כביכול שקיבלה תודות להורים, אולי כי המקצוע שלה (אדריכלות) לא מספיק נחשב בעיניהם, או אולי כי סתם הם החליטו לבנקר תנאים, אנאערף.

בכלליות, וזה נושא קצת אחר וגדול מהשרשור הזה, אני שם לב יותר ויותר שלאנשים רבים יש את התחושה שהם לקוחות VIP (לאו דווקא בבנקים), למרות שבפועל הם לא כאשר מכניסים שיקולים פרמטריים ולא רגשיים. מעין מצג שווא שהצליחו להעביר להם. אני די בטוח שהתנאים שלי טובים יותר מהתנאים של ההורים של אשתי, למרות שהתזרים בעו"ש שלהם כנראה עדיף נכון להיום.

אני רואה את זה הרבה פעמים כשאנשים מדברים איתי על משכנתא, הם מספרים לי איך הם מקושרים היטב בבנק שלהם ולכן קיבלו הצעה מדהימה, ובפועל כשאני מפרק איתם את התמהיל לגורמים אנחנו מגלים שזה לאו דווקא המצב... (ואני עדין)

מה שאני מנסה לומר - לא משנה אם אתה כן/לא מקושר בצורה כזו או אחרת לבנק X, תמיד תדאג שיהיה לך לפחות הצעה אחת נוספת מבנק Y בשביל רפרנס. זה נכון לא רק לבחירת בנק אלא בערך לכל החלטה בחיים, אף פעם לא טוב ללכת בליינד על אופציה מסוימת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...