Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-פרארי

bencl100
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחיל את הפוסט בבקשה/דרישה- לא לקחת מילים, תמונות, וידאו, תכני שמע (קול), תוכנה, שילוב של וידיאו ותכני שמע, לא להעתיק, לפרסם או להציג כל טקסט, חומר גראפי או עיצובי, קובץ, קוד, או תוכנה ללא הסכמת פותח השרשור (אני) באופן מפורש ובהודעה פרטית, שבה מצורף מכתב שבו אני (פותח השרשור) מאשר לחפץ בכך לקחת את אשר חפץ משרשור זה.

מכונית היברידית. תחשוב/י על מכונית היברידית. חשבת? יופי. על מה חשבת? רוב הסיכויים שחשבת על טויוטה שדואגת לטפח את המשוואה טויוטה=היבריד(ואמין) בעולם, כנראה על פריוס. מכונית שכמות האוהדים שלה שווה לכמות השונאים (ועליהם נמנים עבדכןם הנאמן, כמה מחברי הפורום וטופ גיר הישנה והטובה, למשל). אם אתה יותר בעניין של שיוט נינוח, כנראה חשבת על איזו לקסוס היברידית מפוארת וגדולה, אולי LS600hl, אפילו GS ו-IS. אם אתה טיפוס יותר ריאלי אז אולי יאריס/אוריס הייבריד וג'אז/אינסייט IMA (למרות שאלו לא בדיוק רכב היברידי, אבל זה לא הנושא עכשיו). אם אתה רוצה קצת לפנטז על איזה משהו ייחודי אז יכול להיות שתחשוב על במוו i3/8, וולוו XC90 T8, סדרה 3 אקטיב הייבריד או 330e, אבל אם אתה מפנטז באמת על מכוניות חלום (למרות שההגדרה של אלו האחרונות משתנה מאדם לאדם), ונמאס לך מהשגרה המוטורית בארץ המובטחת, אני מניח שחשבת על אחת מהשלוש הבאות- פורשה 918, מקלארן P1 ואת הנציגה של החברה הקטנה ממארלנו, פרארי לה-פרארי (בריאות על מי שחשב על השם). באחרונה אעסוק.

אבל המכוניות האלה לא מתמודדות על תחרויות צריכת דלק ושטויות ש״משגעות״ את עולם הרכב עכשיו, כמו 208 דיזל סדרתית למהדרין שעשתה 50 קמ"ל במסלול סגור. לדעתי, הם לוקחות את הטכנולוגיה ההיברידית לקצה ולמסלול, כדי להראות את היכולת שלה מעבר לצריכת דלק אם אתה נוהג כמו דודה.

חבר טוב (ואמיד) שמבקש להישאר בעילום שם, שבבעלותו כמה פרארי סדרתיות (אתם יודעים, אלה שחונות אצל כל אחד מאיתנו בשומר מסך) ואת המכונית האגדית, אחת מתוך 499 בעולם. הוזמנתי ליום נסיעות בה. חיים קשים.

דבר ראשון, האוטו נראה פשוט מדהים. אין מילה אחרת. זוויתי, חד, וולגארי, ואתם מוזמנים לדחוף כל מילה עם משמעות דומה ל-שגיב/כביר/קלוסאלי או גורג׳ס/אמיזינג ושות.

כנסו פנימה ותראו את אותה שפת עיצוב של מכוניות פרארי מהבציר האחרון, עם קווים חדים ושלל צורות. כל המתגים שרגילים למצוא על ידיות וזה, נמצאים על ההגה. הבעייה שהוא תמיד התנועה וזז, אז אף כפתור אחד (חוץ מהצופר) לא נשאר איפה שהוא היה. אז בשיוט זה לא ממש מפריע (וגם בנהיגה דינאמית) אבל בחיי היומיום זה עליי להיות מציק. עוד כל מיני דברים בשביל הפרוטוקול- יושבים נמוך מאוד (כצפוי) המושבים ממוקמים בזוית לא מאוד נוחה המרווח סביר אבל לא מעבר.

ועכשיו לדברים היותר מעניינים. למכוניות חזקות (כאן מדובר על 963 סוסים ו-90 ומשהו קג״מ, כמו נושאת מטוסים בינונית) יש בעייה- מהלך הדוושה (בחלק הארוך ביותר שלה) עומד על משהו כמו 12 סמ (לא מדדתי, הערכה גסה, אבל תזרמו), מה שאומר שכל חצי סנטימטר שולט על 40~ סוסים, וזה לא מעט בכלל.

התחושה הזו, שאתה נוהג במכונית שעולה בשקלים חדשים סכום של 8 ספרות משמאל לנקודה העשרונית מעט מפחידה בהתחלה. לכן בהתחלה מצאתי עצמי נוסע לאט, מנצל פרומיל ממה שיש לכלי האדיר הזה. אני יכול לדווח שנוחות הנסיעה קשיחה מאוד, אבל לא תסבלו יותר מדי. בידוד הרעשים סביר, והמנוע תמיד נשמע, גם בסרק וגם בשיוט ״נינוח״, אז בתדר יותר מציק ומעייף בנסיעות ארוכות מאשר משהו כמו ״מפלצת לא מבויתת שמחכה שישחררו אותה״.

עוד משהו שאני מגלה- כיף לנסוע באוטו הזה לאט. אני מניח שכמה מכם/ן מעקמים את האף לאור האמור לעיל, אך אסביר את דברי. תחשבו על זה, כמה סוסים יש למכונית ממוצעת בישראל? המכונית הנמכרת ביותר ב-2013 הייתה פיקנטו 1.2 עם 87 כ״ס, לאחר מכן קורולה עם 132 סוסים ורכב הפנאי הנמכר ביותר ב-2015 מעלה את הרף ל-135 כוחות סוס. לרכב הנתון יש 963, מה שהופך אותה לאחת המכוניות המהירות והחזקות בישראל (להוציא כמה GTRים שמוציאות מעל 1000), לבטח הסדרתית החזקה ביותר בארץ. אבל... אני לא בארץ. הרכב האיטליה ולא מתוכנן להגיע לארץ.

מה כל זה אומר? שאתה נוסע לך בימני כמו ילד טוב ב-100 קמ״ש, בידיעה שכל רכב שעוקף אותך (וכנראה לוקח תמונה), וזה לא משנה אם זה אלטו, פנדה, גולף, פיאסטה, קליאו, קורולה, פיקנטו, M4, X6M, RS3, R8, AMG-GT ואפילו וורסיות משופרת של הרכבים האלו לא ידגדגו לך. פשוט תוריד את הרגל הימנית על הדוושה הימנית בעוד רבע סנטימטר, וזהו. חלקכם אולי זוכרים את הסקירה שלי על הגולף R, ואמרתי שם ״היכון לטיסה תת קרקעית״, אז המונח פה הוא מהירות האור כנראה. הידיעה הזו שאתה KING OF THE ROAD באופן מוחלט, פשוט עושה טוב לאגו. גם העובדה שאתה יכול לנסוע באיטליה (באופן חוקי) רק בשליש מהמהירות המירבית עוזרת לנדון. מעניין לנסוע עם הרכב הזה באוטובהן הגרמני, אבל הזמן קצר מאוד ואני מעוניין לדלות כמה שיותר מידע על הרכב.

האחיזה, תודה ששאלתם, נושא מורכב. הצמיגים, Pirelli P Zero Corsa, ומידותיהם- בסרן הקדמי- 265/30 R19, ובאחורי 345/30 R20. זה אומר מהירויות פנייה אדירות, ותאוצות פשוט מטמטמות. מי שנסע ברכבת הרים מכיר את התחושה. אתה פשוט נדבק למשוב בדחף אדיר, ומנסה לקרוא את הדרך והמהירות. צריך לסגל לעצמך דרך לקרוא את הדרך מהר ולהבין מה קורה. תחשבו על זה- זאת אחת מהדרכים הכי מהירות להיות עבריין- תעמדו בצד בכביש פתוח וריק, תלחצו על הכפתור שמפעיל את בקרת הזינוק, תנו גז. עד הסוף. במכונית של כמעט 1,000 כוחות סוס. מפחיד. אבל אותי זה לא מעניין. 0-100 לוקח פחות או יותר 2.7 שניות, מה שאומר שבתוך מעט יותר משלוש שניות אתה מעל המהירות המותרת (130 בכבישי האגרה). שוב, מחניף לאגו. אתה הדבר הכי מהיר על הכביש. חלום.

לא יצא לי לנסוע הרבה בדרכים מעניינות, אבל באלו שכן יצא, רשמתי ביומני שההתנהגות מדהימה- האוטו מאוזן מאוד, מלא תקשורת, אוחז כמו מטורף, כיף אדיר בכבישים הנכונים ובידיים הנכונות. עוד פנייה, עוד אחת, עוד שתיים, פשוט מכונת הנהיגה המושלמת (?). צריכת הדלק בנסיעה- לא מעניין. עלות החלפים ומה יקרה לי אם יקרה משהו לאוטו- כן מעניין, ואפילו מפחיד, דבר שגרם לי להוריד הילוך (ואז לתת פול גז ולשמוע את המנוע..) ולחשוב על הרכב הזה.

מי צריך את הרכב הזה בכלל? במונחי "קנייה חכמה" הרכב הזה הוא רכישה די גרוע- יקר להחריד, לא יודע אם אמין, מחירי טיפולים/חלפים שיכולים לעבור בקלות את מחירה של מכונית חדשה בישראל, אבל שומר על ערכו כמו שצריך (כנראה).

אבל עזבו שטויות, הרכב מכונה אגדית.

מצרף פה תמונה אחת, כמובן שגם עליה חלה אותה הערה משפטית בפתיחה.

FullSizeRender.jpg

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. בהחלט מדהים לנהוג ברכב כזה, אם כי מניסיון בנהיגה ברכב מאותה רמת מחיר - אתה נוהג כמו ילדה עם קוקיות שמנסה בפעם הראשונה אופניים מרוב שאתה מפחד לגרום נזק ולו הקל ביותר. (באופן מעניין, כשנהגתי ב"סתם" פרארי 458 לא הרגשתי ככה, אם כי גם היא עולה סכום שאני לא יכול להרשות לעצמי...)

ב. מפרסם את הפוסט מילה במילה בפייסבוק שלי עם התמונה וטוען שזה אני שנהגתי :twisted::-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

א. שמע, לא אשקר לך- אני בהחלט מפחד, הרכב לא שלי, אין לו חלפים/תחליף, ועדיף להיזהר ולא לנהוג ברוב היכולת של האוטו (גבוהה מאוד, כמובן).

ב. חלילה- זה מפר את ההערה שציינתי בתחילת הקטע [emoji1]

פורסם

שמע , זה בין הפוסטים הבודדים כאן שפשוט חסר משמעות.

מה ניסת לומר פה ? שזה רכב מדהים ? לסקור אותו ? להגיד שקניה חכמה זה לא ?

לא יודע , אבל פשוט הרגיש לי כמו בזבוז זמן לקרוא את הפוסט הזה.

2017 Type R

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה בפוסט, זה פורום וחלק מהשימוש בו זה לפתוח פוסטים ולשתף אנשים

פותח השרשו, אין ספק שזאת חוויה. לדעתי פרארי זה רכב הסופר קאר המועדף עלי.

פורסם

איזה חוויה ? עם הבחור היה משטף ברגשות שלו מחשבות ובכללי מה שהרכב גרם לו להרגיש , אחלה מבין לגמרי.

פה לא היה את זה , ולכן שוב פעם אני אומר , לא מבין את מטרת הפוסט.

או שבעצם במחשבה שניה אולי כן , להתרברב שיצא לו לנהוג ברכב כזה ? ואללה מקנה בו , גם אני ללא צל שספק הייתי רוצה.

2017 Type R

פורסם

צבע לבן? מה הוא רוצה שיחשבו שזה ליסינג?

צנוע

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
שמע , זה בין הפוסטים הבודדים כאן שפשוט חסר משמעות.

מה ניסת לומר פה ? שזה רכב מדהים ? לסקור אותו ? להגיד שקניה חכמה זה לא ?

לא יודע , אבל פשוט הרגיש לי כמו בזבוז זמן לקרוא את הפוסט הזה.

עיתונות הרכב העולמית נכנסה כרגע למשבר נורא. הפקת תוכניות הוקפאה, וטופ גיר ירדה מהשידור באופן סופי. ג'רמי קלארקסון כבר נמצא ברחוב מקבץ נדבות. העולם הבין שאין יותר טעם לסקירות על רכבי על.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רשמת שאתה נזהר לא לנהוג ברוב היכולת של האוטו. ספק אם יש נהג לא מקצועי שיכול להגיע לחלק העליון של יכולות הרכב הזה. אתה יודע מה, לרכבים שעולים ספרה אחת פחות. המגבלה שלנו כנהגים לרוב הרבה יותר נמוכה מהמגבלות של הרכב.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אמרת היברידי? אז הפסקה האחרונה של הפסוט דווקא מאוד מעניינת- מה צריכת הדלק של הרכב אם מדובר בחייה בעלת 963 סוסים היברידיים?

• תוכן חדש...