Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי דו"ח ע"ס 250 ש"ח על חניה בסימטא בת"א בערב עם אדום לבן בשני הצדדים. החניה בוצעה עם תו נכה בגלל מוגבלות שיש לי תוך הקפדה שאני לא מפריע לתנועה (אני ממש לא נהנה לחנות ככה).

בדו"ח נכתב "תו נכה, חסימת נתיב".

א. בכביש אין סימון נתיבים.

ב. זו סימטא ללא מוצא בלי תנועה בכלל.

ג. גם עם רכב חונה על הכביש יש מקום לשינוע טורבינה. הכביש בהחלט לא נחסם.

ד. תקופה ארוכה חניתי שם בערבים כשהיתה שם מכולה לפינוי פסולת (רחבה יותר מהרכב שלי) על "הנתיב" הנסתר. רק כשהמכולה הועברה משם פקח החליט שמעכשיו זה "נתיב"?

עפ"י המפורט למעלה הסקתי שאני פועל כחוק. נדמה לי שאם הצדק עם הפקח- זה היתר לקניסת אוטומטית של כל נכה שלא עומד על סימון חניה לנכים כי קיים נתיב ערטילאי כלשהו שנחסם לכאורה. הגשתי עירעור לעיריה אך אשמח לשמוע האם אכן היתה טעות בשיקול הדעת שלי שאינני מודע לה.

פורסם

שים לב, כל מה שטענת להגנתך אין בו אחיזה בחוק ולכן לא יועיל לך בדיון משפטי מכל סוג שהוא.

מה גם שהכול נטען בדיעבד עקב הקנס ש"פתאום" קבלת.

שורה תחתונה - להערכתי אין לך קייס. שלם וזכור

להלן ציטוט מחוק הנכים

"חניה במקום שאין החניה מותרת בו2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה. (ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב."

פורסם

תודה על הבאת הפיסקה הרלוונטית, זכרתי ממנה את רוב הסעיפים ולכן האמנתי ששיקול הדעת שלי נכון. לו היתה חניה פנויה כמובן שלא הייתי נעמד שם, ולא גרמתי הפרעה לתנועה. מה שלא ברור לי עדיין זו מה היא ההגדרה של נתיב ואיך זה רלוונטי אם לא קיימת הפרעה לתנועה.

פורסם

הגדרה כללית של נתיב (במילים שלי) - קטע הדרך לרוחבו, המתאים לשמש לתנועת כלי רכב (אין צורך שיהיה סימון).

אני פשוט מתעצל להתחיל לחפש את ההגדרה המדוייקת בפקודה

פורסם

הגדרה מדויקת - לקוחה מהתקנות :

"נתיב" - חלק מרחבו של כביש, בין שסומן ובין שלא סומן, המספיק לתנועת טור אחד של כלי רכב, למעט רכב הנע על שני גלגלים;

פורסם

הבעיה עם ההיתר של החניה "כל עוד אין הפרעה ממשית לתנועה" היא שהתחום נשאר אפור ונתון לפרשנות של העיריה.

לפי ההגיון גם אם אתה חונה על נתיב, אם אתה לא גורם להפרעה לתנועה אתה לא אמור לקבל דו"ח. בנספח לחוק יש מקומות שבהם אסור לחנות גם לנכים [לפני מעבר חציה, בתחנת אוטובוס, בתחום של פריקה וטעינה, ליד הידרונט וכו'] ואין שם שום הזכרה ל"נתיב" (למרות שזו הגדרה אחרת, אבל עדיין).

כדאי שתעלה תמונה שאולי מישהו עם ידע רחב יותר יתן את דעתו.

• תוכן חדש...