Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאמרי או סופרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני פתיחת שרשור נסיתי לראות שרשורים בנושא אך ללא הצלחה אז אם יש כזה אני ישמח לקבל לינק.

בכל זאת צריך עזרה בקבלת החלטה, אני ארשום את הדרישות שלי וכמה נקודות שהייתי רוצה לקבל תשובה מהנסיון של האחרים.

דרשות:

משפחה עם שני ילדים עד גיל 5, רוב הנסיעת בעיר, אוטו מרווח עם מספיק מקום במושב אחורי, ממוצע של 10-15 אלף ק"מ בשנה, רכב לתקופה דיי ארוכה 6-8 שנים.

היום יש לי רכב שאוכל 1 ל 10 אך בגלל שאני לא נוסע מרחקים גדולים יוצא לנו לתדלק פעמיים בחודש בממוצע.

אני רוצה להשוות דגם סופרב עם מנוע 2.0 TSI וגיר DSG6 מול קאמרי היברידית דגם XLE

נקודות לשאלה:

1. אמינות לאורך זמן - בקאמרי הדבר היחיד שהוא בספק זה כל הנושא של היברידיות מה קורה אחרי תקופה ארוכה עם הסוללה שעולה הון להחלפה (סביבות 30K) כמחצית של מחיר לאוטו בן 8 שנים בערך.

1.1 לגביי סופרב האם מנוע TSI עדיין אוכל שמן או יש שיפור בדגם חדש (האם היה בכלל שוני במנוע או רק שינוי תוכנה). לגבי גיר הבנתי שהיה שיפור ניכר מאז שנות 2011-13 עם כל הבלאגן שהיה והיום הגיר הרבה יותר יציב עם זאת עדיין אם יש אופציה לבחור בין DSG6 ל DSG7 כולם פה אחד ממליצים על DSG6 (אגב ניתן לראות זאת גם במחירון של סקודה רק דגמים בכירים עם 6). וגם נושא של טורבו שיש בסופרב לעומת קאמרי גם הוא חלק שמתקלקל ועולה הון לשפץ שלא נדבר להחליף עד כמה הוא אמין בסופרב

2. מערכת מולטימדיה - בקאמרי זאת מערכת לא מקורית של וטויטה אלא משהו בהרכבה מקמית על בסיס אנדרויד עם מסך מפנק של 10 אינץ אבל כל המערכות האלה אני קצת מפחד כי זה משהו סיני מתקתקל יש למישהו ניסיון בנושא?

2.2 בסופרב המערכת של סקודה אבל גם לא אותו דגם כמו באירופה או שאני טועה? האם ניתן להפעיל GPS לא דרך Mirror Link יש בו GPS פנימי? האם ניתן לנגן סרטים לא DVD כי אין דיסק אבל משהו מקדד דרך USB?

יותר מדי שאלות על התחלה נתחיל עם משהו? ואך לבטל את ה-auto-saver אי אפשר לעבוד ככה

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, לא הבנתי אם מדובר ברכישת רכב חדש?!

קח בחשבון ש סופרב החדשה כרגע לא במלאי אצל היבואן, צפי לפחות של חצי שנה כך אומרים.

אם אתה יכול לחכות, אז שים מקדמה ועד שהרכב יגיע כבר תוכל לשמוע יותר פידבקים מבעלי סופרב החדשה.

דבר שני, אני חושב שהקאמרי באופן יחסי הינו רכב יותר אמין מסקודה.

דבר שלישי, אני הבנתי שבסביבות אוגוסט תגיע ניסן מקסימה החדשה וזה רכב עם ביקורות מעולות מחו"ל והוא גם יפה

פורסם

כמו שציינו קודם, יש רשימת המתנה ארוכה לסופרב.

בהנחה ומדובר ברכבים חדשים ובמידה וצריכת הדלק חשובה לך, אני ממליץ על הסונטה ההיברדידית. בנוסף הרכב כולל מערכות בטיחות אקטיביות.

פורסם

האם חדש או יד 2 זה גם עדיין לא סגור אבל גם אם יד 2 אני רוצה את הדגמים של 2015 ומעלה.

לגביי זמן המתנה לסופרב אני יודע על זה אבל לא לחוץ לקניה עכשיו, יש לי על מה לנסוע בנתיים

על הניסאן מקסימה יצא לי לנהוג כשבוע בארה"ב - רכב גדול בפנים, מאוד חזק עם מנוע V6 3.5 זה קצת overkill בשבילי.

מאוד אהבתי את המראה החיצוני שלי אבל מה שלא אהבתי זה את הלוח שעונים ומולטימדיה זה כמו ברכבים של 4 שנים אחורה או יותר די פרימיטיבי. לעומת זאת מאוד אהבתי את הדגם של אלטימה שם מצב הרבה יותר מעניין בפנים וגם מבחוץ רכב נראה מאוד לטעמי עם מנוע 2.5 היה מספק את מה שאני צריך. מאז שהדגם נכנס לארץ ב-2015 הייתי במעקב עליו אבל הוא היה צריך להכנס שני גרסאות SV ו SL הדגם יותר מפואר על ריפודי עור ועוד תופסות (לא זוכר בדיוק). בפועל היום ישנו רק דגם אחד SV ואני רוצה ריפוד עור.

את הגרסת מקסימה 2017 אני ראיתי בתמונות בפנים הכל הייטק (לעומת דגם קודם) אבל מראה מבחוץ קצת צעצוע לטעמי בלבד אני אוהב את הדם של היום. לכן לנקודת זמן הזאת הוא לא בתמונה עבורי.

יונדאי סונטה היברידית במיוחד דגם limted נראה מאוד מעניין אבל אישית לא אוהב את יונדאי כך שאם הייתה לי בחירה בין יונדאי וטויטה הייתי בוחר את טויטה גם בגלל אמינות וגם בגלל השוק בארץ.

צריכת הדלק פחות חשובה לי אחרת לא הייתי רוצה את סופרב 2.0 יותר חוית נהיגה וגם כי לא נוסעה הרבה.

שוב אני דיי נעול על הדגמים שרשמתי בפתיחה והייתי מאוד רוצה לקבל תשובות על השאלות מבעלי ניסיון

שוב תודה מראש

פורסם

מבחינת התאמה לשימושים עלות וזמינות - הטויוטה לוקחת בפער גדול.

מבחינת ביצועים ניהוג ופוזה - הסקודה לוקחת בגדול (לדעתי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסיבה שאתה מתעניין בסופרב 2.0 זה רק בגלל הDSG6? כי אם לא, ומאחר ואמרת שרוב הנסיעות בעיר נראה לי מיותר ויקר ללכת על ה2.0 בהתחשב בכך שגם ה1.8 תתן לך ביצועים עדיפים משמעותית על הקאמרי. למעשה אפילו ה1.4 מאיצה כמו הקאמרי ומהירה משמעותית. יכול להיות גם שזמן ההמתנה קצר יותר בהשוואה ל2.0, אבל זה צריך לבדוק מול היבואן.

פורסם (נערך)
כן הסיבה לסופרב 2.0 היא בגלל הגיר DSG6 שיותר אמין מכאנית בלבד

האם הקביעה הנ"ל נתמכת ע"י בחינה בדוקה או על פי רושם שמתקבל?

אגב, לא הייתי פוסל כל כך מהר את הסונטה. לפחות בהיבט הבטיחות יש לה עדיפות על הקמארי.

http://m.auto.co.il/index.html#/articles/33210

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

בעיקר רושם וקריאת תגובות של אנשים רבים שגיר DSG6 יותר אמין מאשר DSG7 - שוב הייתי רוצה לקבל יותר מידע מבעלי נסיון ולפי זה לקבל החלטה סופית מה הכי מתאים לי.

לגבי סונטה רכב בהחלט מעניין ונראה מאוד טוב מכל ההביטים רק שצערי יש לי קצת נסיון מר עם יונדאי לכן לרגע הזה לא בתמונה עבורי

פורסם
כן הסיבה לסופרב 2.0 היא בגלל הגיר DSG6 שיותר אמין מכאנית בלבד

בעיקר רושם וקריאת תגובות של אנשים רבים שגיר DSG6 יותר אמין מאשר DSG7 - שוב הייתי רוצה לקבל יותר מידע מבעלי נסיון ולפי זה לקבל החלטה סופית מה הכי מתאים לי.

לגבי סונטה רכב בהחלט מעניין ונראה מאוד טוב מכל ההביטים רק שצערי יש לי קצת נסיון מר עם יונדאי לכן לרגע הזה לא בתמונה עבורי

בתגובות חשוב לשים לב לשנתונים של הרכב. היו מספר דורות לגיר, ולהערכתי, עפ"י תגובות, בשנתון האחרון כבר לא היו בעיות.

מקריאה של פורומים בחו"ל, התלונות הן בעיקר על "אכילת שמן".

פורסם

אני עם סופרב 280 DSG6 ובהחלט יכול לשבח את הגיר...מהיר חלק ומדויק לגמרי

ומאידך.

אשתי עם גולף 1.4 2011 DSG 7, עם קרוב ל70K , וללא שום בעיות..למעט רעידות אקראיות בתחילת נסיעה (אשתי צוחקת עלי שאני לא יודע לנהוג באוטו שלה בגלל זה, כי היא "מכירה" כבר את הגיר וידעת מתי לוחצים/מתי בעדינות)

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

אני רוצה דגם 2015 או מעלה בעיקרון

תוכל לפרט לגביי "אכילת שמן"? ליטר ל-15K או ליטר ל-1K יש הבדל

פורסם

חבר מהעבודה אצלי קיבל עכשיו את הקאמרי החדשה ולגבי מסך המולטמדיה ששאלת אני יכול לתת לך אינפורמציה. רואים עליו שהוא לא מקורי. חוץ מזה שהוא ענק אין בו שום תכונה טובה. הוא מעוצב כמו טלפון ענק ששוכב על הצד. הרזולוציה נמוכה - רואים בקלות את הפיקסלים והוא לא עשוי מחומר איכותי להפחתת החזרי אור שמש. אין כפתורים עגולים בולטים (כמו במערכת המקורית) לשלוט על עוצמת השמע ולשנות תדרי ערוצים. אם אתה רוצה להגביר זה נעשה על ידי (הרבה) נגיעות בצד של המסך. ממש לא נוח (למרות שיש כפתורים על ההגה, זה לא תרוץ). כמו בטלפון נייד יש בקצה המסך כפתורי מגע לפונקציות מסוימות כמו HOME ו BACK שבכלל לא תואמות את הפונקציה שלהם. אם אני זוכר נכון הBACK מכבה את הרדיו. פשוט נראה זול וחובבני טיפוסי כיאה להתקנה מקומית. היבואן חוסך עלינו. דבר כזה באוטו זה שובר עיסקה מבחינתי. בנוסף גם אין פתח לדיסקים שלי מאד מפריע.

עוד משהו שהפריע לי זה שאין מד טורים ואין מד טמפרטורת מנוע (זה שזה רכב היברידי אומר שאני לא צריך לדעת מה קורה במנוע?)

פורסם

הסיפור הזה של מולטימדיה לא מקורית שהיבואנים השונים נוטים לדחוף פה במקום המקורית מהיצרן, זו מכה.

• תוכן חדש...