Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תצוגת מכוניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במידה ומועדון החמש יסכים לארח מכוניות שלא רשומות במועדון - כמו שנעשה בשנת 91 עם מועדון טריומף - אזי אשמח להשתתף !

גם לעזור בארגון !

סורין

לדעתי חברות במועדון רק תגביר להיתעצמות כח אספני הרכבים ארץ על מנת לפעול לשימור נושא רכבי האספנות.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סורין, במידה ותהיה חבר ותחזק את המועדון (כמו שאזולאי כתב ובצדק) אז נשמח לשתף אותך...

ראית במה זה כרוך וכאחד שהטיף פעם (נדמה לי) ל"ניהול כלכלי" אתה יודע שכסף לא צומח על העצים. המימון בא מדמי החבר של אלה שהואילו בטובם להרשם למועדון.

אז מה אתה רוצה? שנגבה דמי השתתפות מאלה שלא חברים? או שנתן להם להנות מהזכויות ללא החובות?

כל מה שרשמתי הוא על דעתי כחבר מועדון וכמשתתף בפורום ולא כחבר ועד המועדון או כמנהל הפורום.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כבעלים צעיר של רכב אספנות (היום קניתי חיפושית 74) אין לי כסף לשלם על דמי חבר ,אבל אני חושב שאם מועדון החמש יסכים פעם בשנה ששאר האספנים "ירכבו "על האירגון שלו נוכל להרים יופי של תצוגה.

אין ספק שתצוגה מרשימה תועיל גם לאינטרסים של המועדון ושאר האספנים ותוסיף מודעות לתחום.

כמו שכבר כתבתי אני אשמח לעזור בצד הלוגיסטי אם תהייה תצוגה כללית.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כבעלים צעיר של רכב אספנות (היום קניתי חיפושית 74) אין לי כסף לשלם על דמי חבר .....

עלות דמי החבר הינה כעלות מיכל דלק מלא - מחיר שווה לכל נפש.

בברכה,

גלעד

פורסם

אומי 5 היקר שלום ובוקר טוב

אינני מתכוון כלל שחברי המועדון ישמשו גמשענת כלכלית לתפרן שכמוך

למועדון לדעתי האישית לא תצמח כל תועלת מחברותך וגם לא במחיר מתיקות שפתיים "אשמח לעזור באירגון לוגיסטי", שמחה שכזו תתקבל במועדון בשמחה רק אם משלמים דמי חבר וחובר לעזרה לכלל הארועים ולעזרת החברים, דרך אגב באם אתה מתכוון להגיע למפגשים בת"א עם רכב האספנות שברשותך כדאי שתכין את ארנקך ותפרד מכעשרה שקלים דמי כניסה לחניה (דבר שהיה נמנע ממך באם הייתה למשל חבר מן המניין במועדון).

וכפי שענו לך קודמים המחיר שמתבקש לשלם כל מצטרף למועדון ניתן בהחלט להגדירו כסמלי ביותר לעומת מה שמקבלים בתמורה

אזי, לכשתשתחרר מ"תפרנותך" ולכשתתבגר במקצת ותהיה מוכן ומזומן להצטרף כחבר מהמניין למועדון שבהחלט אינו מועדון אקלוסיבי או מועדון אליטיסתי אשמח להמליץ בחום בפני ועד המועדון לצרפך לשורותיו.

פורסם

אני לא מתכוון להתחיל להתנצח, לכן אני לא ינסה לשכנע אותכם שכן יהיה נכון לעשות ארוע של כל המעדונים ביחד.

בכל מקרה בתור אחד שמתכוון להצטרף למועדון ביום מין הימים (מכיר ת'שם לפני שידעתי לנהוג) אני מאחל לכם ארוע מוצלח .

ות'אמת כשמשווים ת'מחיר למכל דלק זה נשמע קצת אחרת....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אני לא מאמין ש 200 שקלים בשנה כדמי חבר למועדון ישפיעו על כל אחד

שיפוץ רכב כרוך בהרבה יותר מסכום זה , וההשתתפות ושייכות לאירגון

גדול מכובד ויציב כמו מועדון החמד עוזר לחבר בפרט ולחברים - ואף לאספנים

בכלל . נראה לי מגוחך שיש מי שאין לו 200 שקלים בשנה לחברות במועדון .

כמו כן בלי לפגוע אבל מועדון החמש מרים תצוגות מפוארות מרכבי "חברי המועדון " ואין למועדון כל

סיבה (וגם כנציג החברים ) לצרף לתצוגות ותערוכות מי שאינו חבר .

יש לקחת בחשבון שאת כל עבודת הארגון שנעשת - נעשת בהתנדבות בידי כולם והיא נועדה

לשרת את חברי המועדון .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני מסכים עם מה שדרור אומר (כולל שיש לנו מועדון חמד..פרוידיאני, דרור?) אבל מהות המועדון היא יותר רחבה.

"מועדון" זה לא התארגנות של 20 אנשים ואתר אינטרנט וגם לא כשנפגשים 10 מהם ל"תצוגה" ואחר כך העסק דועך כי הכל בנוי על משוגע אחד לדבר.

סוד ההצלחה של מועדון החמש, והגיע הזמן שהחברים הכותבים כאן יפנימו, הוא במטה מאורגן ומסודר עם תקציב, חלוקת תפקידים, הגדרת יעדים ותכנית עבודה, שמסוגל לבצע מטלות ולהגשים את יעדי המועדון. האם למועדונים שצצים כאן סביב אתרי אינטרנט כאלה ואחרים יש יעד? מטרה? תכנית עבודה? האם מפגש פעם בכמה זמן זה היעד?

ומי שכתב כאן ש"מועדון החמש הוא לא הרוב" טועה בהבנת העניין.

וחוצמיזה המועדון הוא לא רק ענף הווי ובידור. העובדה שאנחנו עמותה מסודרת ורשמית וכולם יודעים שהיא מנוהלת ביושר וזה לא עסק פרטי, נותנת לנו את העוצמה לעמוד מול גורמים ממשלתיים ואחרים. כי עם כל הכבוד ל"מועדון אופל ישראל" ודומיו, למועדון החמש יש הישגים שנובעים מהניהול המסודר, הנסיון הרב וההבנה שזה לא כל כך פשוט.

בין ההישגים שנובעים מכך למשל הם תקנות האספנות, הביטוח, וכו. זה לא צמח מהעצים.

גם ארגון הארועים הוא הרבה יותר מסודר.

כל זה תוצאה של מאמץ של חברים ומי שלא מעונין להצטרף, בגלל שאין לו שווה ערך של מיכל דלק, ועוד משמיץ ואומר שאנחנו מועדון אליטסטי, יתכבד ויתנסה ב"מועדון" של 20 חברים טובים ולא ירכב עלינו.

מה שרשמתי כאן הוא דעה פרטית שלי ולא כחבר ועד המועדון או מנהל הפורום.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני, אני כמובן תומך בכל מילה, אבל זו לא חוכמה - גם אני מתחיל להיות "זקן אליטיסטי"... אז עכשיו אני גם אהיה "זקן רגזן" ואשחרר את הפיוז שלי קצת:

קצת דמגוגיה מתימטית ל-"אומי5": דמי רישום לחבר חדש + דמי חבר לשנה הם בסביבות 300 ש"ח. בואו נראה מה אפשר לעשות עם זה במקום ל"זרוק את הכסף" על חברות במועדון החמש:

• מיכל וחצי דלק לחיפושית.
  • עלות משוערת של חלקים ל"יישור קו" מינימלי שצריך לעשות כשקונים חיפושית ישנה (פלגים, פלטינות, פילטרים, שמן, גומיות, ועוד לא דיברנו על העבודה ועל ברקסים למשל).
  • 4-5 יציאות זוגיות להצגה שניה, לא כולל פופקורן.
  • ארוחה זוגית במסעדה טובה.
  • שתי יציאות למועדון ביום שישי בערב, כולל משקאות.
  • חודשיים מנוי באינטרנט מהיר (1.5 מגה, לא סתם).
  • 5 גליונות של Classicar בחנות סטימצקי בקניון הקרוב.
  • 20 חפיסות מארלבורו (אם אתה לא מעשן, תעשה את החשבון בחפיסות מסטיק).

אני היום (תודה לאל) לא תפרן כמו שהייתי לפני 20 שנה, אבל אני עוד זוכר איך זה היה: הכל עניין של בגרות וסדרי עדיפויות. כשהייתי סטודנט תפרן, ויתרתי על אחת מהאלטרנטיבות הנ"ל כדי לחדש את חברותי במועדון החמש הצעיר דאז. סליחה, אבל זה לא רציני לומר שיום אחרי שקנית מכונית, אין לך 300 ש"ח בשביל דמי-חברות. חפש תירוץ אחר. לפחות תגיד שאתה לא מעוניין, שהמועדון לא רציני, שאין "תמורה לאגרה" - אז לפחות נוכל לפתח דיון הגיוני.

לעצם הענין - המועדון נותן כמה דברים - לחובבי חישובי ה"החזר על ההשקעה", אפשר להזכיר את גליונות האבטומוביל, השתתפות באירועים מאורגנים ומסודרים, הנחות שונות הניתנות ע"י בעלי עסק בתחום, וגם את הכניסה חינם לחניה של מפגשי יום -שישי. זה לבד היה עולה לי 500 ש"ח לשנה, ובזכות העובדה שנגבים שם דמי כניסה מהציבור הרחב, נמנע הברדק שהיה בעבר. לך לאיצטדיון ר"ג ותבין על מה אני מדבר. מעבר לנושא ה"חשבונאי", יש עוד ערך מוסף אחד שאי-אפשר לתמחר: השייכות לקבוצה בעלת עניין משותף, שיש לה גם יכולת להזיז דברים מול הרשויות, אותם "צ'ופרים" שכולם נהנים מהם לבסוף. למשל סטטוס רכב אספנות, ולמשל המלחמה שנוהלה לא-מזמן נגד הכוונה להעלות את דמי הביטוח ולחייב בדיקות מעבדה לרכב אספנות מושבת. זה תמיד נוח שיש קבוצה של "פריירים" שמשקיעים במועדון ומשלמים, וכולם נהנים מזה. תחשוב רק מה יהיה אם מועדון החמש לא יהיה בסביבה, כי ישארו מעט מידי אנשים שלא חבל להם לוותר על שווה ערך של "ארוחה זוגית פעם בשנה".

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

גלעד

ניר טעה והתכוון ל אומי וגם התנצל על כך. לכן הרשיתי לעצמי למחוק את התגובה שלך שהיא כבר לא רלונטית אחרי שתיקנתי את ההודעה המקורית שלו.

השארתי את המשפט האחרון שלך שבהחלט צריך להיות רמז לכל מי שיורה ואחר כך מכוון

בידידות

בני, מנהל הפורום

לילה טוב,

גלעד (שמכוון למטרה הנכונה בטרם הוא יורה)

בברכה,

גלעד

פורסם

1.לא אמרתי שמישהו אליטיסט

2. אינני מהרוכבים על גבי עבודה של אחרים

3. לא ביקשתי מאף אחד שיארגן בשבילי

4.ההצעה הייתה לארגן מפגש ענק של כל המעדונים (אפשר לא רק אספנות) אני בטוח שכחובבי רכב אתם תהנו לראות עוד רכבי אספנות שלא שייכים למועדון.

5.כבר כתבתי שכשמשווים את המחיר למכל דלק זה נשמע אחרת ,אבל עדיין זה יחכה קצת .

6.עם ההעצעה המקורית הייתה נכתבת כך שמדבר על אירגון של המועדון ולא מדובר בהתארגנות חדשה הייתי שותק ומחכה להייותי חבר מועדון.

7.אני מלא הערכה למקימים ולהשגים שלהם

אני מאחל לכם רק הצלחה וסופ"ש מוצלח.

פורסם

אנחנו מוזמנים להשתתף רק קודם לשלם דמי מנוי? איזה סיבה יש לי להצטרף למועדון שלכם ,יש לי חיפושית ואני במועדון החיפושיות. תאמינו לי אחרי שקראתי את התגובות שלכם אם אי פעם הייתה לי מחשבה להצטרף למועדון שלכם הרסתם אותה! אתם מזלזלים בכל מי שלא שייך לחבורה שלכם.

נראה לי ששכחתם את האהבה שלכם למכוניות ולמוטוריקה אנשים!

ההודעה הראשונה שלי הייתה , בואו ניפגש כל חובבי המכוניות בישראל ליום שכולו מוטוריקה ,לא רק מכוניות פאר אלה גם סתם מכוניות מהיום יום של לפני 30 שנה..

לא מתאים לכם , לא צריך אנחנו נעשה מפגש בלעדיכם באצטדיון ברמת גן בלי משטרה ובלי אבטחה בלי שטויות.. אנחנו אנשים תרבותיים אין סיבה שיקרה משהו!

פורסם

לרם חובק עולם שלום - ראשית אין צורך להעלב לאף אחד מאף אחד (גם אם בקרב חברי מועדון החמש מצויים אנשים בעלי "פתיל קצר" וחוסר נימוס אלמנטרי) ואני אנסה לתת מענה לשאלות שאולי עולות אצל צעירים שאינם מכירים דיים את מועדון החמש -

תחילה - הרשה לי להבהיר לך את מטרת ומבנה מועדון החמש - או אז תוכל יותר בקלות להתייחס אליו ללא אנטיגוניזם (שאולי קיים ואולי אינו קיים אצלך כלפי מועדון החמש)!!

מועדון החמש הינו עמותה רשומה שמטרתה בין היתר, עזרה בשימור ואיסוף של כלי רכב ישנים (גם חיפושיות, גם מיני מיינור ואפילו רולס רויס - אין זה משנה סוג הרכב כהוא זה). לעמותה אין שום כוונות רווח - וכל הכנסותיה מוקדשות למטרותיה!!

הוצאותיה כוללות החזקת מזכירה (למטרות רישום החברים, עזרה באירגון אירועים, הוצאת תכתובת חודשית בין החברים ועוד כהנה וכהנה תפקידים), משרד (בו קיימת גם ספרייה רחבה לרשות קהל חברי המועדון - לעיונם), החזקת מספרי קווי טלפון והוצאות שונות בגין פירסומים ואירועים. עד כאן אתה מבין את הצורך של מועדון החמש בכסף!!

מעבר לכך כל התפקידים בעמותת מועדון החמש הינם בהתנדבות - ואנו נזקקים לכמה שיותר מתנדבים בכדי לקיים אירועים!!

במועדון החמש ניתן לקבל גב/גג/תמיכה לכל רכב באשר הוא (אני מאמין שבעתיד ניתן יהיה אפילו לקיים מועדונים קטנים בתוכו עם אירועים ספציפיים בעבורם). ומכאן שכולנו באותו הצד - מבחינת רצוננו בהמשך תחביבנו.

הצורך הכי חשוב (לטעמי האישי כמובן) הוא בהתאגדות כמות גדולה ככל האפשר של אספנים תחת אותו גג בכדי שנהווה כוח כלפי הרשויות ובנוסף נהווה כוח צרכני שיגרום לקבלת הנחות משמעותיות בעבור חברי העמותה!!!

200 ש"ח בשנה בכל מקרה אינם מהווים מכשול (מבחינה כלכלית זה כדאי כי התמורה היא חוברות כדוגמת האבטומוביל, אפשרות לפירסום בחינם, קבלת כרטיס חבר המקנה כניסה חינם לחניון בימי שישי - ואפילו הנחה בבית הקפה בו אנו נפגשים).

אין צורך להיפגע מחברים במועדון שנישמעים לכם אליטיסטים או "תופסים עליכם תחת" - העמותה שייכת לכול מי שמצטרף אליה - ומי שמצביע משפיע. לא רק זאת ישנם צעירים רבים החברים בעמותת מועדון החמש ובכל מקרה הוא אינו שייך באופן פרטי לאיש.

בעניין אירגון אירועים בצורה פרטיזנית - עליכם להבין שמבחינה חוקית זוהי עבירה פלילית - מפגש של למעלה ממספר מסויים של אנשים ללא תיאום עם כוחות הביטחון. קיים גם אלמנט נוסף - והוא ביטחון המגיעם למפגש (פיגוע חבלני, תקרית אלימה בין אנשים ועוד).

למועדון החמש נסיון רב באירגון מפגשים כנ"ל (כ-20 שנה) ואני חושב שטוב לכולם להנות מנסיון זה לטובת כולם.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה לכל אספן חדש וישן...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אנחנו מוזמנים להשתתף רק קודם לשלם דמי מנוי?
כן. כשאתה הולך למסיבה במועדון, אתה משלם דמי כניסה, לא? אז למה במקרה הזה אתה סבור שזכותך לבוא לאירוע שמועדון החמש מארגן (וזה עולה לו כסף !!!) מבלי לשלם ?

תאמינו לי אחרי שקראתי את התגובות שלכם אם אי פעם הייתה לי מחשבה להצטרף למועדון שלכם הרסתם אותה!
זכותך המלאה לא להצטרף למועדון החמש. יותר מכך, בתור חבר וותיק במועדון, אני שמח על כל מועדון חדש שקם ותורם לתרבות המוטורית הישראלית. יחד עם זאת, אני סבור שלאור מיעוט האנשים העוסקים בנושא בארץ, רק "איחוד כוחות" יתן לנו את הכח להשיג הקלות והטבות מהרשויות בארץ לטובת התחביב המשותף שלנו. אני גם תוהה אם מועדון כמו מועדון החיפושיות היה מסוגל להשיג חלק קטן ממה שהשיג מועדון החמש, גם בשבילך. לפעמים אין תחליף למועדון "בירוקרטי", עם משרד, ניירת, וגם (רחמנא לצלן) דמי חבר. פעילות מסודרת עולה כסף.

אתם מזלזלים בכל מי שלא שייך לחבורה שלכם.
אני אשמח לדעת איך גיבשת את הדעה הזו. אני רואה בה השמצה אישית. אתה לא מכיר אותי ולא דיברת איתי. נכון, אני כן מתקשה להתייחס ברצינות להצהרות כמו "קניתי אוטו ולכן אין לי 300 ש"ח לדמי חבר". לפחות אומי5 היה אחראי מספיק להודות שזה נשמע קצת לא רציני. אשמח לראותו במועדון החמש בעתיד. גם אותך.

נראה לי ששכחתם את האהבה שלכם למכוניות ולמוטוריקה אנשים!
אני לא מזלזל באהבה שלך. אין לך זכות לזלזל בשלי, ובטח לא לשפוט אותה.

ההודעה הראשונה שלי הייתה , בואו ניפגש כל חובבי המכוניות בישראל ליום שכולו מוטוריקה ,לא רק מכוניות פאר אלה גם סתם מכוניות מהיום יום של לפני 30 שנה..
רוב המכוניות במועדון החמש הן לא מכוניות פאר, אלא "סתם מכוניות מהיום-יום של לפני שלושים, ארבעים וחמישים שנה". אל תנסה לצייר אותנו כחבורת סנובים, זה כבר נדוש ומיצה את עצמו.

לא מתאים לכם , לא צריך אנחנו נעשה מפגש בלעדיכם באצטדיון ברמת גן בלי משטרה ובלי אבטחה בלי שטויות.. אנחנו אנשים תרבותיים אין סיבה שיקרה משהו!
אני בטוח שאתם אנשים תרבותיים, אבל תקלות קורות גם לאנשים תרבותיים, ואין לך שום פיקוח על עוברי-אורח שיכנסו לארוע. זה כידוע שטח ציבורי. תאר לעצמך שילד ישרט שם מטמבון יפה של חיפושית 61, ואז יתברר שאין ביטוח, אין אחריות, אין אישורים - אבל בטוח ימצאו את השעיר לעזאזל. עברתי באיקאה באירוע של מועדון החיפושיות. החניתי את ה-MG בצד (שהרי זו לא היתה המסיבה שלי), והסתובבתי בין החיפושיות. אחלה אירוע, יוזמה ברוכה, נהניתי. אבל לאור הצפיפות והדוחק שהיו שם, בין מכוניות ואנשים, ובמקום ציבורי- זה רק מזל שלא היתה תקלה כואבת. מועדון החמש לא יכול לקחת כזו אחריות (או בעצם - חוסר אחריות).

אני מניח שמועדון החמש ישקול אירועים משותפים, אם תהיה גם חלוקה הוגנת בעלויות של האירוע. אני לא בטוח שאתם מוכנים לזה.

אגב - המשפט האחרון, כמו גם כל התגובה הזו, נכתבים כדעתי האישית. אני לא בוועד המועדון, וממילא לא יכול ייצג את עמדתו הרשמית.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...