Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תצוגת מכוניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
....לא מתאים לכם , לא צריך אנחנו נעשה מפגש בלעדיכם באצטדיון ברמת גן בלי משטרה ובלי אבטחה בלי שטויות.. אנחנו אנשים תרבותיים אין סיבה שיקרה משהו!
תגובה ילדותית משהו......

מעבר לכך, הכלל הראשון במעלה בתכנון כל אירוע או מבצע, הינו היערכות לבלתי צפוי ולסטייה מן התכנון הראשוני. "סמוך עלי", "יהיה בסדר" וכו' הינם מתכון בטוח למינוי קצין בודק.....

עושה רושם שאינך ערוך לתכנון אירועים, כמו גם שאינך מודע לכובד האחריות שבאירגון אירוע כלשהו.

בברכה,

גלעד

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שקראתי את כל התגובות בעניין אני רוצה להביע גם את דעתי.

רם הציע כאן מפגש ארצי של כל מועדוני הרכב בישראל. מפגש זה לא יהיה תחת חסותו של אחד המועדונים אלא מפגש גיבוש של כל המועדונים.

הכוונה למועדוני רכב היא לא רק למועדוני הרכב הקלאסי (לדוגמא: מועדון אלפא, לאנצ'יה, אופל, ב.מ.וו, סובארו טורבו ישראל ועוד) ולכן במידה ויוצא לפועל מפגש זה לא צריכה להיות התחייבות של כל רכב להצטרף למועדון רכב אחר, כך שכל מועדון יגיע ויציג את רכביו.

מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להסביר..

פורסם

קצת דמגוגיה מתימטית ל-"אומי5": דמי רישום לחבר חדש + דמי חבר לשנה הם בסביבות 300 ש"ח. בואו נראה מה אפשר לעשות עם זה במקום ל"זרוק את הכסף" על חברות במועדון החמש:

• מיכל וחצי דלק לחיפושית. אז זהו, שבמקרה שלי, מדובר על חצי מיכל.... :-D אבל עדיין, כל שנה, כבכל שנה מזה קרוב ל-10 שנים, אני משלם שנה בשנה דמי חבר, עוד מהיותי חייל תפרן עם פרינז 100 מקרטעת וטוב טוב טוב לי על הלב....

......

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
אחרי שקראתי את כל התגובות בעניין אני רוצה להביע גם את דעתי.

רם הציע כאן מפגש ארצי של כל מועדוני הרכב בישראל. מפגש זה לא יהיה תחת חסותו של אחד המועדונים אלא מפגש גיבוש של כל המועדונים.

הכוונה למועדוני רכב היא לא רק למועדוני הרכב הקלאסי (לדוגמא: מועדון אלפא, לאנצ'יה, אופל, ב.מ.וו, סובארו טורבו ישראל ועוד) ולכן במידה ויוצא לפועל מפגש זה לא צריכה להיות התחייבות של כל רכב להצטרף למועדון רכב אחר, כך שכל מועדון יגיע ויציג את רכביו.

מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להסביר..

יש לך כאן טעות בסיסית:

במפגש כזה כל המעמסה תיפול על מועדון החמש.

כי מועדון אופל או לנציה לא יכולים לעמוד בהוצאות האירגון של מפגש כזה וגם בהיערכות עצמה.

אלא אם אתה מזמין חברת הפקות לאירועים כאלה. אז המועדון עשה בדיקה ומה שנדרש (כולל הרווח של החברה הזאת) הוא....אל תשאל כמה...

אבל מעבר לזה, הובהר כאן מיליון פעם ש"מועדון" זה מעבר למפגש כזה או אחר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

למה צריך את הדיון הזה?

אחת לכמה זמן, יש מישהו שנופח איזה שירשור בסגנון "מועדון החמש אליטיסטי, סנובים, יקרנים, זקנים ושמנים וכו. וכו." למה צריך בכלל להגיב לזה?

הרי בשביל להשתלח במועדון צריך רק יכולת הקשה על מקלדת. זו דרישת סף די נמוכה, ואכן יש לא מעט אנשים המצליחים לעמוד בה, אבל זה לא אומר שצריך מיד לקפוץ ולהתלהם מכל שטות שהעלו לפורום.

זה כמו שמכבי ת"א יסבירו כל פעם לחבורת הילדים מהשכונה למה צריך ליגה בכדורסל ואי אפשר להשוות למשחקי יום שישי בחצר בית הספר. מי שלא מבין את זה לבד - שלא יבין.

בלי כל קשר, גם אני אברך על כל התארגנות נוספת שתהיה - אם יהיו אנשים רציניים שירימו אותה. הדוגמא של מפגש החיפושיות באיקאה היא דוגמא מצויינת, וכתבתי עליה באבטומוביל שיצא לאור אי"ה בקרוב. מועדון החיפושיות הוא לכאורה מועדון לא פורמלי, אבל המארגנים עבדו לילות כימים עד שהרימו אותו - שאלו את דרור בננה או בני נעם. התוצאה היתה מרשימה מאוד אך חד-פעמית בינתיים.

אנשים רציניים שמועונינים לעבוד ביסודיות למטרתם זה מצרך די נדיר. אני חושב שמי שבאמת מעונין, ימצא את דרכו לעשות דברים דרך או בשיתוף המועדון ובכל מקרה יבחן בתוצאה. מאמירות ריקות באויר צריך פשוט להתעלם.

נמרוד

פורסם

"זה כמו שמכבי ת"א יסבירו כל פעם לחבורת הילדים מהשכונה למה צריך ליגה בכדורסל ואי אפשר להשוות למשחקי יום שישי בחצר בית הספר. מי שלא מבין את זה לבד - שלא יבין."

נמרוד, לא יכולתי להסביר את זה יותר טוב...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

לנמרוד - תגובתך היא בדיוק התוצאה ההפוכה למה שנדרש - שהרי היא מבטאת יהירות, שובע וסוג של שביעות רצון מדושנת!!!

תנסה להיזכר בעברך כאשר ניסית להתעסק במוטוריקה והרגשת את הצורך להיפגש עם אנשים שחולקים איתך את התחביב - כיצד היית מרגיש לאחר פנייתך להתארגנות אירוע - כיצד היית מרגיש/מקבל/מתייחס לתגובתך שלך כאן!!!

האם אין בנו את היכולת להסביר (לא משנה כמה פעמים) לצעירים/חדשים בתחום את מטרתו של המועדון ואת הסיבה להצטרפות אליו?

הדוגמא של מכבי ת"א היא גרועה - מכבי ת"א בכדורסל הוא גוף למטרות רווח!!! - בניגוד גמור למועדון החמש - אבל גם מכבי ת"א פונה לקהל הצעיר ומחזיקה במועדוני כדורסל לנוער!!!

אני רק יכול להצר על כך כי למרות שבדיון הנ"ל השתתפו לפחות שניים מחברי ועד המועדון - אף אחד מהם לא הגיב בדרך רגועה/מסבירה והכי חשוב מפרגנת!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון, ראשית הדגשתי שאני לא משתתף כחבר ועד אלא כאדם פרטי וזאת כדי לתת לי לדבר מהבטן. אם תתן לי את ההרגשה של ה"מחויבות הממלכתית" אז אחת מהשתיים: או שאפסיק לכתוב כאן או שאתפטר מהועד...

שנית, יש גבול לסבלנות. תחילת השירשור היה הסבר רגוע, אבל אם "רם חובק עולם", אחרי ש"חזר בתשובה", הגיב מאוחר יותר כפי שהגיב, אז ההשוואה של מכבי ת"א היא לא יהירה ולא מתנשאת, אלא מאד במקום. כי חובבנות, חוסר מיקצועיות, חפיפניקיות וכו', הן הבעיות העיקריות גם בתחום אספנות הרכב הקלאסי וזה בדיוק ההיפך מ"אליטיזם" במובן של הצבת רף גבוה של איכות ומצוינות.

מי שלא מבין בפעם הראשונה את מה שמסבירים לו, שלא יצפה ממני לאמפטיה ולתחינה שהמועדון ימצא חן בעיניו. וכאן היו הסברים יותר מ"פעם ראשונה". אז תקרא לי אליטיסט..זה לא דבר רע אלא משהו שכולם צריכים לשאוף אליו.

בני (חבר מן המנין במועדון החמש).

פורסם

לבני -קצת מוזרה לי תגובתך, ואני אסביר -

באותו הרגע שהעלית את מועמדותך לרשות ועד המועדון - וגם נבחרת - אתה מייצג את המועדון לטוב ולרע!!!

בני אתה מנהל הפורום - וזהו גם סוג של נציגות מטעם המועדון - הלא כן?

כל שאני מבקש ממך הוא (בתור נציג נבחר של מועדון החמש) - סובלנות, ויכולת הסבר של מועדון החמש ומטרותיו - לא משנה כמה פעמים הדבר יעלה !!!

ובמאמר מוסגר - כל פעם שאתה מגיע למצב בו אינך מסכים, או אינך מרגיש בנוח עם אמירה המופנית כלפיך - אתה מאיים ב"זריקת המפתחות" - בני באופן אישי אני מצפה ממך ליותר!!! (בכל מקרה ציינתי את דעתי על כיצד עלינו/עליכם לפנות לקהל חיצוני - כוונתי היא אך ורק לגרום לשיפור המצב ולא להפך).

פורסם

תזכיר לי מתי בפעם האחרונה איימתי בזריקת מפתחות? ובכל פעם?

גם עכשיו לא איימתי אלא העליתי את הדילמה שלי והיא אמיתית.

אז אני מבשר לך ולאומה שכשארצה לאמר דברים מהבטן, אומר אותם ואציין את זה. וכשארצה לאמר דברים בשם המועדון, אציין גם את זה.

יש גבול לדרוש ממני, בדבר שהוא ההובי שלי ושאני גם תורם לציבור, לחברה, לאומה ולאימפריה ממנו, הגבלת חופש דיבור ודיעה.

פורסם

התאפקתי מאד לא להגיב לשרשור הזה,שהתחיל כרעיון לתצוגת מכוניות והתפתח(כרגיל)לדיון על תיפקוד מועדון החמש.את המועדון וחבריו אני מכיר משלושה "גילגולים" שונים-סוף שנות ה 80,תחילת שנות ה 90 ועכשיו.הגרעין ה"קשה"נותר,והשאר,כמו בגלגל ענק של לונה-פארק,עולים ויורדים ממנו...בכל שלושת פירקי הזמן שבהם ביקרתי במפגשי המועדון,ניתקלתי באותם אנשים,רק יותר מבוגרים.מהחבורה שהיתה בתחילת שנות ה 90,שרד רק אחד,לדוגמא.ברור שלא המועדון כגוף אחראי לכך,אלה האנשים שעוסקים בו,שלעיתים כשההיתלהבות הראשונית חולפת,פשוט יורדים מהעיניין.אין שום פסול בהקמת מועדונים ספציפיים,כמו מועדון החיפושיות או מועדון אלפא ישראל,שפועל יפה,אגב,וזה לא חייב לבוא על חשבון או במקום מועדון החמש.במועדון החמש,כמו בכל גוף,ברור שישנם אנשים נחמדים יותר ונחמדים פחות,ואישית ניתקלתי גם באנשים לא נחמדים כלל,בלשון המעטה,אבל אין היחיד מעיד על הרבים.לא ישכח איך בתחילת שנות ה 90,כשהיינו ניפגשים בכיכר מילנו,היפטיר לעברנו(כל בעלי הטריומף הרלד,ספיטפייר לדוגמא)"מה הם נהנים מהגרוטאות האלו",אדם שייבא(כבר אז)מכונית מושלמת.לאט אבל בטוח נשרו כולם,בזה אחר זה,ומי נשאר?ניחשתם נכון.בשום מקרה,אין בכוונתי לפגוע או למתוח ביקורת על העוסקים בנושא,סתם העלת זיכרונות מהעבר...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
התאפקתי מאד לא להגיב לשרשור הזה,שהתחיל כרעיון לתצוגת מכוניות והתפתח(כרגיל)לדיון על תיפקוד מועדון החמש.את המועדון וחבריו אני מכיר משלושה "גילגולים" שונים-סוף שנות ה 80,תחילת שנות ה 90 ועכשיו.הגרעין ה"קשה"נותר,והשאר,כמו בגלגל ענק של לונה-פארק,עולים ויורדים ממנו...בכל שלושת פירקי הזמן שבהם ביקרתי במפגשי המועדון,ניתקלתי באותם אנשים,רק יותר מבוגרים.מהחבורה שהיתה בתחילת שנות ה 90,שרד רק אחד,לדוגמא.ברור שלא המועדון כגוף אחראי לכך,אלה האנשים שעוסקים בו,שלעיתים כשההיתלהבות הראשונית חולפת,פשוט יורדים מהעיניין.אין שום פסול בהקמת מועדונים ספציפיים,כמו מועדון החיפושיות או מועדון אלפא ישראל,שפועל יפה,אגב,וזה לא חייב לבוא על חשבון או במקום מועדון החמש.במועדון החמש,כמו בכל גוף,ברור שישנם אנשים נחמדים יותר ונחמדים פחות,ואישית ניתקלתי גם באנשים לא נחמדים כלל,בלשון המעטה,אבל אין היחיד מעיד על הרבים.לא ישכח איך בתחילת שנות ה 90,כשהיינו ניפגשים בכיכר מילנו,היפטיר לעברנו(כל בעלי הטריומף הרלד,ספיטפייר לדוגמא)"מה הם נהנים מהגרוטאות האלו",אדם שייבא(כבר אז)מכונית מושלמת.לאט אבל בטוח נשרו כולם,בזה אחר זה,ומי נשאר?ניחשתם נכון.בשום מקרה,אין בכוונתי לפגוע או למתוח ביקורת על העוסקים בנושא,סתם העלת זיכרונות מהעבר...

כל מילה מיותרת :mm_yeah:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

לבני - אין לי כל כוונה להתנצח (בטח לא איתך ועוד ברמה אישית - לכן גם לא אגיב כלל לרישא של תגובתך האחרונה). בכל מקרה בני - אין לי שום כוונה להשתיקך או להגבילך בשום צורה או אופן - נהפוך הוא. אבל אני כן מצפה ממך לעשות פעולות (לרבות יחסי ציבור ברמה זו או אחרת ) כנציג המועדון.

ניתן לראות את דעתי (כפי שהובאה בשרשור הנ"ל) על דרך אחת מהמטאפורות הבאות - או כמו הכלב שנובח על השיירה כשהיא עוברת - או כמו הילד מבגדי המלך החדשים.

ואני מקווה שהדוגמאות ברורות ונהירות מספיק!!!

כל רצוני הוא לבצע איזושהיא תפנית - מחשבתית בעיקרה - בצורה בה נתפס המועדון בעיני אנשים מחוצה לו - ואיך שאנשים המצויים במועדון תופסים את אלו הנמצאים מחוצה לו.

לדעתי האישית אנו נדרשים לאיזושהוא שינוי .

פורסם
לבני - אין לי כל כוונה להתנצח (בטח לא איתך ועוד ברמה אישית - לכן גם לא אגיב כלל לרישא של תגובתך האחרונה).

ניתן לראות את דעתי (כפי שהובאה בשרשור הנ"ל) על דרך אחת מהמטאפורות הבאות - או כמו הכלב שנובח על השיירה כשהיא עוברת - או כמו הילד מבגדי המלך החדשים.

ואני מקווה שהדוגמאות ברורות ונהירות מספיק!!!

כל רצוני הוא לבצע איזושהיא תפנית - מחשבתית בעיקרה - בצורה בה נתפס המועדון בעיני אנשים מחוצה לו - ואיך שאנשים המצויים במועדון תופסים את אלו הנמצאים מחוצה לו.

לדעתי האישית אנו נדרשים לאיזושהוא שינוי .

לי נראה שירון מבקש יותר סבלנות וסובלנות מצד המועדון ונציגיו כלפי השונים\צעירים\חדשים\מתענינים

למרות שהנושא כבר נידון אלפי פעמים יש בזה משהוא מפני שכך ניתן " לגייס" דם חדש , אנשים חדשים ולהפוך את הנושא של רכבי אספנות לעממי יותר ורחב יותר

כמו כן מאוד קשה להתעסק עם הרבה אנשים ובטח ישראלים ולכן צריך לנסות ולמצוא את האיזון

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

כמה דברים:

בקשר אלי ברמה האישית, יואיל נא ויקום אחד..כן? אחד, שיטען שלא התיחסתי אליו בסבלנות כחבר חדש.

תמיד קיבלתי במאור פנים חברים חדשים, אבל מה לעשות? אני לא אוהב נודניקים שאחרי הסבר ראשון ושני, זורקים מילה כמו "אני לא צריך את המועדון הזה ודווקא אארגן ארוע".

כמוני, יש הרבה חברים ותיקים שקיבלו ומקבלים חדשים ומתענינים במאור פנים. רק את אלה כמובן לא זוכרים. אז אם מישהו נזקק לארוע בככר מילנו על מנת להדגיש את ההתנכרות שלנו כביכול, אז מצבנו טוב...

ובעניין פעילים משנות התשעים שלא איתנו כיום (כפעילים, כמובן). עלה על דעתכם שזה דווקא היתרון של המועדון? שהוא לא תלוי במשוגעים לדבר אלא עושה בדיוק, אבל בדיוק את מה שאתם מטיפים לגביו? הזרמה מתמדת של "דם חדש" לפעילות?. וכי מממה נפשכם? לאמר שנשארה חבורה מקובעת של זקנים? או לאמר שאוי ואבוי, אנשים עולים ויורדים מהעגלה?

וירון? איך באמת נתפס המועדון בקרב אנשים? בדקת?

וחן

למה אתה מתכוון? לחברים? לועד? או שאולי סתם שגית בסתירה. אני מתכוון לציטוט הבא:

"בכל שלושת פירקי הזמן שבהם ביקרתי במפגשי המועדון,ניתקלתי באותם אנשים,רק יותר מבוגרים.מהחבורה שהיתה בתחילת שנות ה 90,שרד רק אחד,לדוגמא"

• תוכן חדש...