Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למפתחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנסה להסביר כמה שיותר ברור כי זה קצת מסובך. יש לי תוכנה שאני כותב, היא בנויה מקליינט וסרבר.

את הקליינט הלקוח צריך להתקין, הנ"ל בנוי מאוסף קבצים לקהלי יעד שונים.

כרגע יש קליינט לשרת וקליינט לתחנת עבודה, חבילת ההתקנה מכילה את שניהם (חלק מהקבצים חופפים) - כאשר תוכנת ההתקנה מבצעת התקנה היא מתקינה את הגרסה המתאימה לכל תחנה ברשת.

ההתקנה גם מועתקת למיקום נוסף בשרת כדי שיוכלו להריץ אותה ללא תלות בחבילת ההתקנה (כלומר, את חבילת ההתקנה צריכים רק פעם אחת).

היום אני משתמש באיזה אינסטולר פשוט שפותח לי את כל הקבצים ל temp ומריץ את תוכנת ההתקנה (נכתבה בשפת PHP מטעמי נוחות).

הבעיה שלי מתחילה בכך שיש לי קושי לנהל עדכונים בהתקנה, צריך לעדכן קבצים בכל מקום פעמיים וזה פתח לצרות.

מה גם שלייצר כל פעם חבילת התקנה חדשה זה סיפור.

הבעיה ממשיכה ומחמירה כי עכשיו אני צריך גרסה נוספת לקהל יעד אחר.

כלומר, 3 מקומות לעדכן, 2 חבילות התקנה (וייתכן מאוד ש3).

הנושא הבא שדרוש התייחסות וקשור לנ"ל, היא שיטה לניהול עדכונים לקליינטים שכבר הותקנו.

לך תזכור לכל קהל יעד איזה שינוי עשיתי ומה צריך ללכת לעדכון הבא ומה כבר עודכן

בקיצור, הסתבכתי, הצילו !!!

פורסם

התוכנה שלך גם כתובה ב PHP ? באיזו סביבה אתה עובד ? LAMP, WAMP או משהו אחר ?

קשה קצת להבין מדבריך מה ה FLOW ש"אשכרה" רץ שם ברגע שהלקוח מפעיל את ההתקנה (הוא מפעיל את זה מהדפדפן ?).

רשמת שהקליינט הלקוח מתקין, מה עם הסרבר ? מה ההבדל בין קליינט לשרת וקליינט לתחנת עבודה, שרת זה הסרבר לא ?

בקיצור, אין כאן ממש דרישות חד משמעיות וקשה להגיד לך ע"פי זה תעשה 1,2,3.

אנסה בכל זאת משהו... אם אתה כבר כותב ב PHP - אניח לרגע שיש לך גם קוד Client Side, למה לא לעשות איזה דף פשוט שפותחים אותו בדפדפן, הדף הזה יכיל מקומות להזנת נתונים - למשל את המיקום שרוצים להתקין בו את הקליינט והסרבר, אחרי שהלקוח שלך מזין את הפרטים, אתה תבדוק ברקע שזה מאפשר לך התקנה ועל בסיס זה תפעיל את הקוד שכבר יש לך.

אתה יכול, לדוגמא, להוסיף קובץ טקסט קטן שמחזיק את מספר הגרסא או מזהו אחר כלשהו ולפני התחלת התקנה לבצע בדיקות בעזרת קריאה של הקובץ טקסט הזה. סוג של קובץ PROP שיחזיק את כל המזהים שאתה צריך.

מה שיהיה פה זה בעצם:

פורטל התקנה -> חבילת התקנה שמכילה את הכל + קובץ PROP -> עיבוד של קובץ PROP + פרטים שהלקוח מזין -> בדיקה שהמידע מהלקוח + קובץ PROP מאפשר התקנה -> התקנה.

מקווה שזה עוזר במשהו, אולי אפילו ברעיון אחר שיצוץ בעקבות הקריאה :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עכשיו אתה מבין למה כל העולם ואשתו עברו לדפדפן? רק ככה אתה יכול לשלוט על הגרסה של הלקוח, כי היא... אף פעם לא בידיו, בעצם.

לענייננו, השאלה קצת כללית מדי ובלי פרטים זה יהיה קשה לקלוע לתשובה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אסביר ואנסה לפשט את זה.

התוכנה בנויה מכמה דברים, חלקם ב PHP, גם בצד של הסרבר (server side, וגם פעולות שצריכות להתבצע אצל הקליינט client side).

אני עובד ישירות מול השרת ולא בסביבת פיתוח מקומית.

הלקוח (כאדם שרוצה להתקין) מוריד חבילת התקנה (קובץ EXE שיוצר ע"י תוכנת "התקנה" פשוטה).

(תהליך ישן) הלקוח ניגש לאתר ומריץ את הקובץ שירד.

(תהליך חדש) - הלקוח ניגש לאתר ומקיש פרטים בסיסיים אודות התקנה, בין היתר בתהליך נבדק גם שיש לו רשיון מספק להתקנה נוספת, ומריץ את הקובץ שירד.

אותו קובץ שירד, אין לי אפשרות להוסיף לו קובץ PROP כלשהוא, פשוט כי אין לי דרך לעשות מניפולציה לקובץ EXE על שרת LINUX.

נמצא פתרון בדמות - הקשת 2 פרמטרים מזהים בתחילת ההתקנה, אשר יתחבר לשרת וישלוף את שאר הנתונים.

הקובץ שירד צריך להכיל - גרסה ל WORKSTATION וגרסה ל SERVER שניהם כ client side (ללא שום קשר לסרבר כ server side),

יש שוני מאוד גדול ביניהם, בין היתר בצורת ההתקנה.

כחלק מתהליך ההתקנה (אשר מנוהל ע"י קוד PHP שרץ במחשבי הלקוח), יש גם אפשרות להעתקת כל ההתקנה כקבצים בודדים אל מיקום ברשת,

על מנת לאפשר התקנת silent בעת הצורך ע"י לחיצה על קובץ BAT (אותם קבצי BAT מיוצרים במקום עם פרמטרים ספצייפים לכל לקוח ולקוח).

עכשיו צריך גרסה נוספת, לשימוש אחר, לסוג לקוחות אחר.

השאלה שלי היא איך אני מנהל עבור עצמי את כל הגרסאות האלו בצורה נוחה, שכן חלק גדול מהקבצים בגרסאות משותף לכולן.

ואיך אני מנהל עדכונים, כלומר היום אני מוציא גרסה חדשה, צריך לעדכן קבצים ב-3 מקומות שונים, לייצר חבילות התקנה חדשות, ועכשיו אני צריך לייצר קובץ UPGRADE כלשהוא

אשר בנוי כסקריפט אשר מהווה קפיצת גרסה בין 0.8 ל 0.9. אבל, זה עבור SERVER, אז צריך לייצר עוד אחד עבור CLIENT ועוד אחד נוסף,

אבל, אם אני שולח עדכון לקליינט שהוא בכלל 0.7? אז נוצר לי פער.

מתחילים להבין את הפלונטר שאני לא מצליח לצאת ממנו ?

מה שאני מחפש זה בעצם שיטה לניהול כל הסיפור הזה.

פורסם

צ'מע, אני לא מצליח להבין מה צריך פה - כנראה שזה יותר מדי מידע בשביל פתרון על גבי הפורום - ארכיטקטורה שלמה אי אפשר לבנות בהודעות.

כמה גרסאות ולקוחות יש לך ? יש מצב שאתה פשוט צריך CRM :-)

קובץ EXE אתה לא יכול לערוך, אבל אתה יכול לשים את כל הגרסאות שלך (כל קבצי ה EXE) על השרת, ובדיוק כמו שאתה עושה היום - בעזרת קריאה לשרת + פרמטרים מהלקוח לשלוף מה שאתה צריך (הקובץ PROP יושב בשרת לצורך העניין).

אתה יכול ליצור קובץ פעולות\קבצים שדורשים מניפולציה בעדכון בין 0.7 ל 0.8 וכו...

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עזוב לקוחות, לא רלוונטי, אני לא צריך CRM, לפחות לא בשלב הזה.

אני מדבר על תהליך הפיתוח, עשיתי שינוי ועכשיו צריך להטמיע אותו ב-3 גרסאות שונות ולייצר 3 קבצי התקנה חדשים.

מעבר לכך, צריך לשלוח עדכון לכל הלקוחות, אז צריך ליצור קובץ פעולות, כל זה אני עושה.

הבעיה שלי היא שזה לוקח המון זמן, הטמעה של כל שינוי קטן זה הרבה זמן כי הפעולה משתכפלת כפול 3, ואז עוד פעם כפול 3 סוגי עדכונים.

חשבתי שמישהו כאן יוכל לתרום לי מהידע שלו איך עובדים נכון ומאורגן, כי לא הגיוני לי שככה עובדים.

• תוכן חדש...