Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רפידות בולם,מיסבי אחלקה,באמף סטוף וכמובן בולמים.

בהמשך לת'רד הקודם,מחר אני הולך להחליף את כל החלקים הנ"ל.

איפה בדיוק נמצאים מיסבי האחלקה והבאמף-סטוף ב205?האם הגישה אליהם היא פשוטה יחסית במהלך פירוק הבולמים? או שיש לבצע תהליך פירוק נוסף כדי שתהיה גישה אליהם?

והאם יש חלק נוסף חוץ מהחלקים הנ"ל שיש להחליף ב"עם כבר מפרקים אז להחליף"?

תודה לעונים.

sani

פורסם

התקשרתי עכשיו להזמין חלקים והבחור לא יודע מה זה BUMP STOP(האמת שגם אני לא)

הוא ביקש ממני להסביר לו "ביותר פשטות" מה זה.

מה אני אומר לו?איפה זה נמצא איך זה נראה ואיך זה נקרא בעברית?

sani

פורסם
התקשרתי עכשיו להזמין חלקים והבחור לא יודע מה זה BUMP STOP(האמת שגם אני לא)

הוא ביקש ממני להסביר לו "ביותר פשטות" מה זה.

מה אני אומר לו?איפה זה נמצא איך זה נראה ואיך זה נקרא בעברית?

אני מציע שתשאל את המוסכניק שאמר לך את המושג הזה אם הוא יודע על מה הוא מדבר בדיוק...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אז איך זה נקרא?אני יודע שזה מגן על הבולם מלהסגר עד הסוף,אבל איך זה נקרא?

לרוב מדובר בגומיה בצורת פירמידה שמונעת מהזרוע פרונט לעלות מזווית מסויימת, וזה בעצם מה שמונע את הנעילה של הבולם. היא מותקנת בד"כ על הזרוע פרונט עצמה או על השילדה במקביל לזרוע.

אני לא יודע אם זה קיים ב 205 שלך ואני לא רואה אין זה מתקשר לעובדה שיש לך רעשים על כביש משובש, כי דבר כזה יבוא לידי ביטוי רק במצבים סופר-קיצוניים כמו למשל כניסה לבור עמוק במהירות גבוה או מעבר על פס האטה גבוה עם בולמים גמורים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעברית זה ניקרא "לסטומר"

ככה קוראים לזה באופנוע בכל מקרה זו גומיה שמונעת את סגירת המהלך של בולמי הזעזועים.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

bump stop יש כמו שצויין במתלה מסוג זרועות עוקבות [סרן אחורי 205\306\ZX] ותפקידו לבלום את הזרוע שסוגרת מהלך בשל כניסה לבור\פס האטה.

במתלה הקדמי אין BUMP STOP חיצוני אלא פנימי שמורכב על התחלת הבוכנה של הבולם הקדמי מנקודת החיבור לכרית בולם.

להלן תמונת המחשה.

יוני

Picture 048.jpg

פורסם

האביזר המיסתורי נקרא פשוט 'גובל' מלשון גבול - זהו גוף העשוי גומי קשה יחסית והוא מגביל את סוף המהלך של הזרוע, המתלה וכדומה. מאד נפוץ בטנקים, משאיות צבאיות (המיועדות לשימושים צבאיים, לא אלה שסתם צבועות בגוון חקי) וכדומה. בטנקים מסוימים במקום אביזר גומי זהו קפיץ לולייני קצר וקשה מאד.

יוסי

פורסם

אחלה אנשים תודה......היום בוצע ההחלפה שלקחה 6 וחצי שעות!!!!!!!!!! כי הבולם שקניתי היה הרוך יותר ב2.5 ס"מ מהבולם המקורי מה שעלץ אותנו לפרק עוד כמה חלקים בדרך ולהגיעה למסכנה של מה שצריך לפרק,הראשון לקח 5 וחצי שעות והשני שעה.הבלימה הרבה יותר טוב חוץ מהרעשים המעצבנים שעדיין קיימים בכביש משובש....מה זה יכול להיות?אחלפתי תפוחי הגה,מסבי החלקה תושבות בולם ובולם,יש סיכוי שזה התפוחים שיושבים על המשולש שעושים את הרעש הזה?הם היו דיי שחוקים עפי מה שראיתי.

sani

פורסם
אחלה אנשים תודה......היום בוצע ההחלפה שלקחה 6 וחצי שעות!!!!!!!!!! כי הבולם שקניתי היה הרוך יותר ב2.5 ס"מ מהבולם המקורי מה שעלץ אותנו לפרק עוד כמה חלקים בדרך ולהגיעה למסכנה של מה שצריך לפרק,הראשון לקח 5 וחצי שעות והשני שעה.הבלימה הרבה יותר טוב חוץ מהרעשים המעצבנים שעדיין קיימים בכביש משובש....מה זה יכול להיות?אחלפתי תפוחי הגה,מסבי החלקה תושבות בולם ובולם,יש סיכוי שזה התפוחים שיושבים על המשולש שעושים את הרעש הזה?הם היו דיי שחוקים עפי מה שראיתי.

גומיות למוט המייצב.

ב 205 יש כמה סוגים שההבדל בינהם הוא בצבע (לכל צבע מידה שונה - לדוגמא: ירוק, כחול וכד').

העלות נמוכה מאוד וניתן להזמין את ז'אן בתל אביב או בכל חנות חלפים אחרת.

לאור הרכיבים שכבר החלפת, אני משער ש 99% זו הבעיה - וחבל שלא התחלת מזה (למרות שמה שהחלפת בהחלט מבורך).

אגב מוט מייצב, בלא מעט פעמים הזכרתי פה בהודעות שונות בפורום שרעשים מהפרונט שמגיעים בעיקר בכבישים משובשים קלות (ז"א לא בורות עמוקים או פסי האטה אלא כביש שהוא בעל תיקונים קלים, הפרשי גבהים וסדקים גדולים יחסית) זה ברוב המקרים מהחיבורים של המוט המייצב למשולש/זרועות או מהחיבורים שמחזיקים את המוט המייצב לרכב (כמו הגומיות הצבעוניות ב 205).

ב 205 המוט המייצב מחובר בצורה כזו שהוא ממש נכנס דרך הזרוע פרונט (לתוך בוקסה מגומי) ולכן אם היא כבר הוחלפה אפשר להוריד את זה מהרשימה של החשודים ברעש :) ולהישאר רק עם הגומיות שמחזיקות את המוט המייצב לרכב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גומיות למוט מייצב=הגומיות של התפוח שעליו יושבת בית הצלחת? או שמדובר בחלק אחר?

ואכן מדובר ברעידות בכביש משובש!,כמה עולה החלק הזה בערך?עם מדובר באותו גומי שקרוע אצלי יש להחליף איתו את כל הזרוע עפי מה שראיתי,או שאני טועה?

sani

פורסם
גומיות למוט מייצב=הגומיות של התפוח שעליו יושבת בית הצלחת? או שמדובר בחלק אחר?

ואכן מדובר ברעידות בכביש משובש!,כמה עולה החלק הזה בערך?עם מדובר באותו גומי שקרוע אצלי יש להחליף איתו את כל הזרוע עפי מה שראיתי,או שאני טועה?

אתה מדבר על בולג'ויינט (תפוח פרונט) - והוא בד"כ גורם לרעשים בזמן סיבוב ההגה עם כי הוא יכול לגרום גם לרעשים אחרים בזמן נסיעה/כביש משובש.

אם הגומיה קרועה - בהחלט ייתכן שמתחיל להתפתח שם חופש.

הגומיות שאני מדבר עליהן נמצאות בחלקו התחתון של קיר האש, אחת בצד שמאל והשניה בצד ימין. ע"מ להחליף אותן צריך להיכנס מתחת לרכב.

תעקוב אחר המוט המייצב שעובר מהזרוע השמאלית לזרוע הימנית של הפרונט וכך תוכל לראות במה מדובר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפירוק שלהם דורש ליפט?הבולמים אוחלפו ללא ליפט,הגישה אליהם קשה?מה עלותם +-?דורש כיוון פרונט לאחר האחלפה?יש לציין שמאתמול(מההחלפה) לא עשיתי עדיין כיוון פרונט,כנראה ביום א'.

sani

• תוכן חדש...