Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעלומת האקמול צינון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו הרבה אנשים בתקופת המעבר, גם אני חליתי והצטננתי קצת הרבה.

אז הלכתי לסופר פארם, ביקשתי כדורים לצינון(לא עבר לי כבר שבוע) הרוקחת הנחמדה הציעה לי את האקמול צינון(המאוד יקר אגב, 46 ש"ח) ואף הסבירה לי בנחמדות יתרה שהקופסה מחולקת לשניים. כדורים ליום וכדורים ללילה. כאשר יש צורך לקחת 2 קפסולות בבוקר ו2 קפסולות בלילה-לפני השינה. כל זה למשך שבעה ימים. אממה, כשאני בא לפתוח את הקופסה, גיליתי משהו מאוד מוזר. בקופסה של "הקפסולות של היום" יש 30 קפסולות ובקופסה של הלילה יש 10 קפסולות. אם צריך לקחת כל בוקר 2 של היום ולפני השינה 2 של הלילה, למשך שבעה ימים ברצף, אז... אחרי 5 ימים הקפסולות של הלילה נגמרות ואני צריך לקנות עוד קופסה ולשלם מחיר של 46 ש"ח?

חוץ מעוד דרך לגבות כסף, למישהו יש הסבר הגיוני לנושא?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

משהו קטן שאני לא מבין: קיבלת מהרוקחת אבחנה רפואית + הוראות נטילה? זה לא באחריותה וזה לא תקין.

כמה דברים (אני לא רופא ואין לי סמכות וחס וחלילה אל תיקח את זה כייעוץ) -

- צינון לא אמור להימשך שבוע, ברגע שהמצב משתפר אתה מוזמן להפסיק עם האקמול.

- לא חייבים לקחת 2 טבליות בכל פעם, אפשר גם אחת.

- זה טיפול סימפטומטי ואין שום היגיון בנטילת אקמול בבוקר ו״למשוך״ את זה עד הלילה.

- המצב המקובל והנפוץ הוא שמדי פעם (בהתאם להוראות בעלון) נוטלים אקמול צינון במשך היום,

טבליה אחת או 2 במרווח המצוין (לא פחות מ-4 שעות, אאל״ט), מספר פעמים ביום בהתאם לצורך,

ובלילה מספיק פעם אחת, כדי להקל על המעבר לשינה. זה ההסבר הפשוט וההגיוני להבדל ביניהם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היה לי פעם ויכוח והגעתי עד מנהלת הבית מרקחת על אותו

דקסמול צינון,גם אם ברצונך לרכוש כמות קטנה אתה מחוייב

לרכוש חבילה ענקית שבסופה של תקופה תיזרק לפח האשפה.

מה שקור בדר''כ.

לעיניין דנן,

אני חושב שלהימנע מכדור זה עוד בריאות,תנסה לקבל קצת

קרני שמש,לי למשל זה מאד עוזר,

לגבי הכדורים קח אחד יתכן ויעזור אין צורך לקחת שניים לפחות

לא בהתחלה,

זה באמת מרגיז אותי כי כל הכוונה שתרכוש שוב את כל החבילה

המיותרת הזו.

בריאות.

פורסם

בלי להכנס לדיון על יעילותו של אקמול צינון, זה כמו שהנס כתב; יש יותר טבליות "יום" כי אתה כביכול אמור לקחת טבלית\קפסולה במהלך היום, אחת לארבע-או-יותר שעות. קפסולת לילה אתה לוקח אחת\שתיים לפני השינה וזהו.

אגב, יש הנחיות ברורות שמודפסות על הקופסה, וכמובן בעלון שבתוכה.

פורסם

דרך מושלם בקופת חולים כללית זה עולה פחות מ-30 שקלים. אני מניח שבקופות חולים אחרות גם זה עולה יותר זול.

בנוסף, אני לא מבין את הכדורים האלו. למה צריך לקחת כדור נגד כאבים במשך שבוע, במידה ואתה רק מצונן.

לפי החומרים הפעילים הוא מורכב מחומר נגד כאבים(למשל דקסמול) ונגד גודש (נוסידקס)

אני בדרך כלל לצינון משתמש רק בנוסידקס וגם זה כדור לפני השינה ואולי בבוקר למשך איזה יומיים.

לא מומלץ להשתמש בו תקופה ארוכה כי הוא מגרה את האף, ויכול להחמיר את הצינון.

אקמול/דקסמול לוקחים רק שכואב.

מחירים: נוסידקס 14 שקלים, דקסמול 10 שקלים. (בקופת חולים)

הכתוב אינו המלצה רפואית, הכותב אינו רופא/רוקח, רק לפעמים מצטנן ולוקח תרופות בצורה עצמאית :)

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

בא תראה איך עבדו עליך וגם גרמו לך נזק בריאותי בדמות אריזה יפה.

קודם כל למעשה אתה אמור לקחת 3 כדורי יום ביום ואחד לילה לפני השינה וכך האריזה תספיק לך ל10 ימים.

כדורי היום מכילים 500 מג פרצטמול, 30 מל פסדואפדרין (שזו נגזרת זולה ומוחלשת מאוד של אפדרין אמיתי) ודקסטרומטרופן שמקל על שיעול.

כדורי הלילה הם גרסה מוחלשת של ה"יום" שבהם יש 250 מג פרצטמול ו30 מג פסדואפדרין.

אם אינך חש בחום/שפעת/כאבים אז אינך בכלל צריך את כל ה 1750 מג פרצטמול שדחפו לך ביום!

פרצטמול שזה בעצם האקמול המוכר הינו חומר שמתפרק בכבד ומתוך כל התרופות ה"פשוטות" הוא נחשב להכי מזיק לכבד.

זו אחת התרופות שבאמת אנשים לוקחים על ימין ועל שמאל כי היא ללא מרשם וכמעת חסרת תופעות לוואי אבל לא יודעים על הנזק שלה.

בקפליות ה"יום" יש את הדקסטרומטרופן שזה חומר מכייך שמונע שיעול, לפי מה שרשמת יש לך בעיית הצטננות ולא שיעול ולכן זו עוד תרופה מיותרת שאתה צורך 3 פעמים ביום.

אחרון חביב זה הפסדואפדרין שזה בעצם מה שאתה צריך לצינון שלך, אתה לא צריך את כל חבילת התרופות היקרה והמזיקה שמכרו לך עם מינון נמוך דווקא של זו שאתה הכי צריך.

היה לך יותר בריא יעיל וזול לקנות קלסינוס שזה פסאודואפידרין 60 מג.

פסאודואפדרין מרחיב את הכלי דם והינו יעיל לבעוות צינון ונשימה מה שהינו המצרך הנפוץ בקרב האסטמטים וזאת גם למרות שהוא גרסה מוחלשת של האפדרין שיצא מנגישותו לציבור כי מרוב שהיה יעיל היו אלו שניצלו אותו לביצועים בספורט והגיעו למינונים מסוכנים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה בטוח שכדורי הלילה הם הגרסה המוחלשת? אני די בטוחה שהיום הם המוחלשים והלילה הם בעלי המינון הגבוה יותר (זה שאמור לטשטש עד כדי מסוכנות לנהוג).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

עד היום הרוקחים אמרו לי 3 פעמים ביום ואחד בלילה. לפי סידור הקפסולות בקופסה זה מסתדר.

בעבר נאמר לי על ידי כמה רוקחים שההבדל היחיד בין הכדורים הוא שהלילה מרדים והיום מעורר.

הרעיון הוא שבלילה לא תתעורר כי אצה לא מרגיש טוב.

אין קשר לכמות החומר הפעיל בכדור.

בצבא הייתי מחזיק קופסה של כדורי לילה והייתי לוקח בזמן תרגילים כדי להרדם (תרגילים יבשים ללא ירי בשריון)

אין ספק שזה עזר.

פורסם

עד היום הרוקחים אמרו לי 3 פעמים ביום ואחד בלילה. לפי סידור הקפסולות בקופסה זה מסתדר.

בעבר נאמר לי על ידי כמה רוקחים שההבדל היחיד בין הכדורים הוא שהלילה מרדים והיום מעורר.

הרעיון הוא שבלילה לא תתעורר כי אצה לא מרגיש טוב.

אין קשר לכמות החומר הפעיל בכדור.

בצבא הייתי מחזיק קופסה של כדורי לילה והייתי לוקח בזמן תרגילים כדי להרדם (תרגילים יבשים ללא ירי בשריון)

פורסם

שוב, אני די בטוחה שבדקתי בזמנו בהתוויה של אקמול צינון או דקסמול קולד, ובכדורי הלילה אחד הרכיבים היה בכמות כפולה, והיה עוד איזה מרכיב או שניים שלא היו בכדורי היום.

בכל אופן, בפעמיים שהייתי מצוננת החורף, הכדורים האלה היו על תקן יותר גרועים מפלסיבו. לא הועילו בכלום. גם לא כשמרוב ייאוש לקחתי כדורי לילה ביום, וכפולים לפני השינה. הייתי מתעוררת בבוקר בתוך שלולית של זיעה, מצוננת.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בלילה יש כלורפמילנין או משהו כזה שזה גם משכך ובאמת מרדים.

אני חושב שיש גם הבדל במינונים של הג'ל או הרגיל.

בכל אופן העניין הוא שהוא בכלל לא צריך את כל הקומבינציה הזו בשביל צינון.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

זה נכון שבפורום יודעים כמעט הכל אבל לפעמים בלהט התגובות נרשמים דברים לא מדויקים ויש פה הרבה אני אתייחס רק למה שממש קפץ לי

משהו קטן שאני לא מבין: קיבלת מהרוקחת אבחנה רפואית + הוראות נטילה? זה לא באחריותה וזה לא תקין.

בשום מקום הוא לא כתב שהרוקחת אבחנה אותו

קודם כל למעשה אתה אמור לקחת 3 כדורי יום ביום ואחד לילה לפני השינה וכך האריזה תספיק לך ל10 ימים.

המינון יכול לנוע בין טבליה אחת לשתים 3 פעמים ביום

כדורי היום מכילים 500 מג פרצטמול, 30 מל פסדואפדרין (שזו נגזרת זולה ומוחלשת מאוד של אפדרין אמיתי) ודקסטרומטרופן שמקל על שיעול.

אין ודקסטרומטרופן באקמול צינון.

כדורי הלילה הם גרסה מוחלשת של ה"יום" שבהם יש 250 מג פרצטמול ו30 מג פסדואפדרין. אים מדובר בליקווי ג'ל שהוא הנפוץ יותר גם ביום וגם בלילה יש 250 מג פראצטמול

אם אינך חש בחום/שפעת/כאבים אז אינך בכלל צריך את כל ה 1750 מג פרצטמול שדחפו לך ביום!

פרצטמול שזה בעצם האקמול המוכר הינו חומר שמתפרק בכבד ומתוך כל התרופות ה"פשוטות" הוא נחשב להכי מזיק לכבד.

זו אחת התרופות שבאמת אנשים לוקחים על ימין ועל שמאל כי היא ללא מרשם וכמעת חסרת תופעות לוואי אבל לא יודעים על הנזק שלה.

בקפליות ה"יום" יש את הדקסטרומטרופן שזה חומר מכייך שמונע שיעול, לפי מה שרשמת יש לך בעיית הצטננות ולא שיעול ולכן זו עוד תרופה מיותרת שאתה צורך 3 פעמים ביום. אין דקסטרומטרופן באקמול צינון

אחרון חביב זה הפסדואפדרין שזה בעצם מה שאתה צריך לצינון שלך, אתה לא צריך את כל חבילת התרופות היקרה והמזיקה שמכרו לך עם מינון נמוך דווקא של זו שאתה הכי צריך.

היה לך יותר בריא יעיל וזול לקנות קלסינוס שזה פסאודואפידרין 60 מג.

פסאודואפדרין מרחיב את הכלי דם הוא לא מרחיב אלא גורם להיצרות של כלי דם והינו יעיל לבעוות צינון ונשימה מה שהינו המצרך הנפוץ בקרב האסטמטים וזאת גם למרות שהוא גרסה מוחלשת של האפדרין שיצא מנגישותו לציבור כי מרוב שהיה יעיל היו אלו שניצלו אותו לביצועים בספורט והגיעו למינונים מסוכנים.

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...