Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כקונה פוטנציאלי חדש בעולם המשומשות, ברצוני לשאול, להערכתי, אנשים שמוכרים את רכבם בדרך כלל מפרסמים בלוחות המודעות מחירים הגבוהים ב 7%-13% מהמחיר המינימלי שהם מוכנים לקבל. לכן שאלתי היא כזו, בבואי לקיים מו"מ בעת רכישת רכב, בערך, מה הוא האחוז שעליי לנסות להוריד למוכר, כך שהמחיר בו זמנית הוגן וטוב גם עבורי וגם עבור המוכר?

למשל: רכב המפורסם בלוח המודעות ב 40 אש"ח, מהו המחיר ההולם את העסקה אם מחד המוכר רוצה למכור כמה שיותר קרוב ל 40 ומאידך הקונה רוצה לקנות בכמה שיותר קרוב ל 30?

כמו כן, חשוב לי לציין שהסיבה בגללה אני פותח את שרשור זה היא כדי לרכוש ידע, הבנה בנושא, ועזרה .

:)

פורסם

זה תלוי כמה הדגם נפוץ,מצב חיצוני,נתונים כמו יד וקמ,טסט מתקרב,אין פה חוק ברזל שתקף לכול מצב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם בשלב הזה.

אני לא יודע אם זה נכון, אבל אני פועל בשיטה הזו - יצרתי לעצמי מין מחירון לרכב שאני מעוניין בו .

כאשר אני אומר מחירון אני הגדרתי את כל הדברים שמהותיים לי - קילומטר, בעלות, מצב תקין וכו' והערכתי כמה רכב כזה שווה לאחר ששאלתי פה וגם ראיתי הרבה מאוד מחירים ביד 2 לרכבים דומים + מחירי מחירון של לוי יצחק ויד 2 ואפילו בדקתי במגרשים לקבל הערכה גסה.

לאחר שהגדרתי מחיר ואני מניח שהוא ריאלי אני מסתכל על רכבים. רכבים שהם לגמרי מחוץ לסקאלה של המחיר - 7 אלף יותר, אני לא אתקשר. כאשר הרכב הוא 4 אלף יותר אני אנסה להתמקח להגיע לאן שאני שואף.

אבל קרו מקרים שראיתי רכב שהוא היה בדיוק במחיר שרציתי ולא היה מה להתמקח. הרכב הזה באמת נקנה קצת לפני שהספקתי.

שיהיה בהצלחה

פורסם

גם אם יהיה פה שרשור של 500 עמודים - זה לא משהו שאפשר ללמוד או ללמד.

זה מו"מ. כל מקרה לגופו.

יש רכבים שגם אם המוכר מוכן להוריד משמעותית במחיר - לא הייתי קונה,

ויש רכבים שקניתי, ושילמתי בשמחה מעל המחירון.

לי יש כלל - כשאני מחפש רכב לקניה יד שניה, אני מתקשר רק למוכרים שמבקשים מעל המחירון. וכשזה מוצדק - אני משלם בשמחה ולא יוצא מופסד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם אם יהיה פה שרשור של 500 עמודים - זה לא משהו שאפשר ללמוד או ללמד.

זה מו"מ. כל מקרה לגופו.

יש רכבים שגם אם המוכר מוכן להוריד משמעותית במחיר - לא הייתי קונה,

ויש רכבים שקניתי, ושילמתי בשמחה מעל המחירון.

בגדול אני מסכים איתך

לי יש כלל - כשאני מחפש רכב לקניה יד שניה, אני מתקשר רק למוכרים שמבקשים מעל המחירון. וכשזה מוצדק - אני משלם בשמחה ולא יוצא מופסד.

אני חושב שהכלל שלך סותר את החלק הראשון. אלא אם אתה קונה רק רכבים עם שוק מאוד גבוה זה נכון. הרבה פעמים המחירונים לא משקפים את מצב השוק וגם מחיר מחירון הוא "מעל" מחיר המחירון.

פורסם

אין אף כלל קבוע, יש המון פרמטרים וכל מקרה לגופו.

לדעתי תציע כמה שבא לך. המוכר לא חייב להסכים. אם הוא מסכים כנראה שהעסקה כן טובה לו, ואתה לא צריך להרגיש רע אם הורדת אותו במחיר.

* דעתי: שוק היד 2 היום במצב די קשה. אם זה לא רכב סופר סחיר/מיוחד לא רואה אף סיבה לשלם מחירון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נסה לבדוק מתי המוכר מקבל את הרכב החדש שלו.בדוק מה המחיר שיקבל בטרייד אין.המחירונים ברוב המקרים לא הגיוניים.המחירון שלך יהיה מינוס 20 אחוז בשנה הראשונה ומינוס 15 אחוז כל שנה אחכ.תוספת קלה עבור קמ נמוך רצוי בינעירוני,תוספת קלה עבור יד נמוכה,דגם מבוקש ומצב מצוין.תעשה מאמץ להתקרב למחיר הטרייד אין ,תצדיק את ההפחתות-טסט קצר,צמיגים להחלפה וכל נימוק מתאים.המוכר יגמיש את המחיר עם קבלת הרכב החדש.

פורסם

תודה לכם,

הרכב בו אני מעוניין הוא פיג'ו 308 2010, מה שאומר שמחיר השוק נמוך משמעותית מהמחירון, וניתן לראות את זה באופן גורף בכל ה308 המוצעות למכירה. מצאתי מודעה באינטרנט שנראית די אטרקטיבית. לרכב יש שישים ומשהו אלף ק"מ והוא יד ראשונה. לפי התמונות נראה במצב טוב אבל זה לא מבטיח כלום... אני עדיין לא בטוח שאני הולך לקנות רכב ולכן לא ממהר לעשות את הצעד הבא... הוא דורש עליו 40 אש"ח - מחיר הנמוך מהמחירון, אך גבוה במעט ממחיר השוק. להערכתי אם מצבו אכן טוב ויש טסט למספיק זמן אהיה רציני ברכישה ובמעמד הרכישה אנסה להוריד ל35 אלף. לדעתי הרכב לא "שווה" יותר מזה על פי השוק... האם נראה לכם שזה הוגן? לדעתי זה הוגן גם לי וגם לו

פורסם

לדעתי באמת המחיר הוא באמת בין 35-40.

אבל, אם אני חושב שזה הוגן והוא לא מה זה עוזר?!

לך תראה את הרכב ואם הוא לטעמך תציע הצעה. מקסימום יגידו לך לא

פורסם

שמע, המו"מ זה לא דבר פשוט.

מה שכן לא צריך להירתע ממחיר פתיחה גבוה, אתה לא יכול לדעת לפי המחיר המפורסם מה באמת הקוו האדום של אותו מוכר.

דווקא לפי המנטליות הישראלית מקובל להתחיל עם מחיר פתיחה גבוה ואז לרדת במהלך המו"מ. ע"פ הנסיון שלי (כולל נדל"ן) דווקא אלה שמפרסמים במחיר הקרוב למחיר האחרון ("לא גמיש/מחיר סופי") בדר"כ מתקשים יותר למכור מהר במחיר הרצוי.

פורסם

הכל עניין של היצע וביקוש, כמובן שמ"ומ זה דבר חשוב, אבל אם בסוף היום תהיה לו הצעה גבוהה יותר, ולא משנה כמה נחמד אתה תהיה, הוא לא יפסיד עלייך כסף.

אני חושבב שדבר חשוב זה לא להינעל על מוכר אחד, ולחפש עוד רכבים.

פורסם

תודה רבה לכולם,

אני מבין שאין כלל קבוע, וכל מקרה לגופו....

נומד רק אני רוצה להוסיף שזה מקובל בכל העולם ולא רק במנטליות הישראלית...גם אצל הבריטים המתורבתים חחח

• תוכן חדש...