Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יש לי ריטואל קבוע באוטו . נדלקת הנורה הנ"ל - מגיע למוסך (אחד המומלצים פה)

קוד תקלה "תערובת ענייה" . מאפסים את התקלה ואומרים "לא היום - תחזור כשיקרה שוב"

הרצף הנ"ל היה כבר 3 פעמים והיום פעם רביעית . כל סבב מספר שבועות

אין התנהגות חריגה באוטו עד כמה שאני רואה

די - נמאס

המלצה למקצוען בפתח תקווה תתקבל בברכה

פורסם

לצערי לא רשמתי את הקוד רק זכרתי מה שנאמר לי בעל פה

אתמול כשהייתי בדרך למוסך פתאום כבתה הנורה מעצמה - לך תדע למה ..

אם התקלה תחזור ואני מאמין שכך יהיה - אעדכן

מה דעת הפורום על אפליקצית engie למקרים כאלה?

פורסם

כנראה שתצטרך להשאיר את הרכב במוסך ליום על מנת לשחזר תנאי תקלה.

התנהלות המוסך לא מובנת כל כך וגם די הזויה(היה אפשר לבצע ניקוי מצערת לפחות).

פורסם
מה דעת הפורום על אפליקצית engie למקרים כאלה?

היא תיתן לך את קוד התקלה ולא יותר מזה. אתה צריך מכונאי טוב, לא אפליקציה טובה.

במוסך יכלו להתחיל להחליף לך חלקים והתופעה עדיין הייתה ממשיכה. זה לא היה נמאס עליך? לדעתי הם פעלו בצורה סבירה ולא פעלו לפי שיטת מצליח.

פורסם

ברור לי שאפליקציה לא מייתרת את הצורך במכונאי מקצועי. שאלתי מכוונת לבעלי נסיון באפליקציה האם היא נותנת אינדיקציה ראשונית טובה.

לגבי התנהגות המוסך:בפעם הראשונה זה סביר, אולי היתה תופעה רגעית אבל לא סביר שלוש פעמים. אם אין לו זמן או חשק , הוא יכול היה להפנות למומחה אחר בתחום.אני חושב שמי שאכפת לו מהאוטו שלו לא יקבל נורות אזהרה דולקות

פורסם
לאחרונה יש לי ריטואל קבוע באוטו . נדלקת הנורה הנ"ל - מגיע למוסך (אחד המומלצים פה)

קוד תקלה "תערובת ענייה" . מאפסים את התקלה ואומרים "לא היום - תחזור כשיקרה שוב"

הרצף הנ"ל היה כבר 3 פעמים והיום פעם רביעית . כל סבב מספר שבועות

אין התנהגות חריגה באוטו עד כמה שאני רואה

די - נמאס

המלצה למקצוען בפתח תקווה תתקבל בברכה

אם התקלה כבתה מעצמה נשמע כמו יניקת אוויר בסל"ד סרק או סלד גבוה .ניחוש פרוע.

פורסם
היא תיתן לך את קוד התקלה ולא יותר מזה. אתה צריך מכונאי טוב, לא אפליקציה טובה.

במוסך יכלו להתחיל להחליף לך חלקים והתופעה עדיין הייתה ממשיכה. זה לא היה נמאס עליך? לדעתי הם פעלו בצורה סבירה ולא פעלו לפי שיטת מצליח.

שקיימת נורת תקלה ויש קוד תקלה אז אין מה לעבוד בשיטת מצליח. קוד התקלה מכווין לבעיה ולא צריך להיות מקצוען מדופלם. לחפף בן אדם בטענה שיחזור שזה יקרה שוב זוהי התנהלות ממש לא סבירה ובטח שלא עושה את החשק לחזור לאותו מוסך שוב. לפחות תציצו, תראו, תנו הערכות וצפי לבעיה...כניראה שיש גם קוד תקלה שניקרא "לא היום".

פורסם

יש קודי תקלות רבות שצריך מקצוען מדופלם לאתר אותם וקודי תקלה מסוימים שולחים אותך לפעמים למקום הלא נכון.

דוגמא של תקלת תערובת ענייה שמופיע פעם בכמה זמן היא דוגמא קלאסית לכך.

תקלה שכזו דורשת בדיקות רבות ולא תמיד מזהים משהו קונקרטי ולכן עדיף לפעמים לתת זמן כדי שהמצב יחמיר וגורם הבעה יאותר בקלות מאשר להחליף חלקים סתם לניסיון.

פורסם
לגבי התנהגות המוסך:בפעם הראשונה זה סביר, אולי היתה תופעה רגעית אבל לא סביר שלוש פעמים.

כשיש תקלה הכל סביר. כל מה שהיה לך זה 4 תופעות רגעיות. יש לך תקלה אבל זה לא אומר שמשתלם לך או למוסך לעבוד עליה עכשיו כפי שדניאל כתב. במקומך, הייתי מתחיל להעריך יותר מכונאים שלא קופצים להחליף לך חלקים ברכב על תקלה כזו ולחייב אותך על כך. בקלות הם היו יכולים להתחיל להחליף לך חלקים רק כדי שלא תרגיש שנמאס לך. הייתי גם מפרסם את שם המוסך שרק החליט לעבוד בצורה אחרת ממה שאתה חושב ולדעתי לטובתך. אם אני לא טועה, זה פרוטוקול העבודה של יצרני רכבים במקרה כזה והם מבינים קצת איך לגשת לתקלה.

שקיימת נורת תקלה ויש קוד תקלה אז אין מה לעבוד בשיטת מצליח. קוד התקלה מכווין לבעיה ולא צריך להיות מקצוען מדופלם. לחפף בן אדם בטענה שיחזור שזה יקרה שוב זוהי התנהלות ממש לא סבירה ובטח שלא עושה את החשק לחזור לאותו מוסך שוב. לפחות תציצו, תראו, תנו הערכות וצפי לבעיה...כניראה שיש גם קוד תקלה שניקרא "לא היום".

נדלקת נורת תקלה ויש קוד תקלה אבל מה לעשות שהיא לא נדלקת באופן קבוע. איך תוודא שמה שעשית פתר את הבעיה? שיטת מצליח. אתה קורה לזה "לחפף בן אדם". אני, המוסכניק ומסתבר שגם דניאל קוראים לזה "הבעיה לא קריטית כרגע שכדאי לך ולי לטפל בזה כרגע. רוצה עכשיו? אין בעיה, פתח את הארנק ואם יהיה טרטור הכל עליך". נראה לך שהם לא הציצו ולא נתנו הערכות? לא נראה לי. אין קוד תקלה שניקרא "לא היום" אבל יש לדעתי תקלות כמו זו שנקראות "לא היום".

פורסם

אם הציצו ונתנו הערכה זה מצב מקובל עלי ביותר ואתם צודקים אבל ממה שאני מבין מפותח השירשור פשוט איפסו את התקלה ואמרו לו לא היום. יהיה נכון יותר לשמוע זאת מפותח השירשור.

פורסם

אעשה סדר : 3 פעמים הנורה דלקה רצוף

וכל פעם איפסו ואמרו : "תבוא שוב כשיקרה"

בפעם הרביעית הנורה כבתה מעצמה כשהייתי בדרך אליו.

לא נתנו הערכה ונכון גם שהמוסך עמוס. אני מעריך אותו על כך שלא רצה להחליף בשיטת מצליח אבל יש בעייה שחוזרת כל כמה שבועות

• תוכן חדש...