Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות שתייה יומית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמיצים

לשתות ליטר וחצי מים ולהיכנס ישר לישון

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בחישוב גס אתה שותה כוס מים כל 15 דקות כך שזה לא הגיוני.

מים לא משנים את חילוף החומרים

מים לא מונעים עצירות

מים בריא לעור? מאיפה זה??

צבע השתן לאו דווקא מעיד על בעיה

בקיצור אם היית שותה 1 ליטר או 7 ליטר ביום, החיים שלך היו זהים בכל מצב פיזיולוגי שניתן למדוד

אין צורך בחישוב גס יש ליידי באופן קבוע בקבוק של ליטר אחד ובכל פעם שהוא מתרוקן אני ממלא אותו

בזמן אימון לבד אני שותה ליטר וחצי-2 .

אני גם לא שותה בכוסות קטנות יש לי כוסות ענקיות אז גם אם אני סתם שותה כוס מים אני מכניס כמות מים מאד גדולה.

תתפלא אבל ביום שאני שותה בו פחות אני עייף יותר, פחות מרוכז, מתחילות לי מיגרנות וחולשות.

פורסם

אז יכול להיות שיש לך בכלל סכרת ואתה לא מודע לזה. כמויות המים שאתה מתאר דורשות ביקור בשירותים בתדירות מופרעת. בדקת? אני רציני לגמרי הפעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לאמיצים

לשתות ליטר וחצי מים ולהיכנס ישר לישון

זה שעון מעורר לאמצע הלילה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

סליחה על הבוטות, אך ישנן כאן תשובות ענייניות וישנן תשובות הנובעות מבורות ו/או מאמונות תפלות.

אין תשובה מוחלטת כמה מים צריך לשתות. זה תלוי ספציפית באדם - במידת איבוד הנוזלים לסביבה (לא תמיד מורגש), ברמת הפעילות, בעונת השנה, בחום הסביבה וכו'.

דווקא בקיץ, אנחנו מרגישים טוב את הצורך לשתות (=צמא) כאשר יש חוסר במים בגוף.

מאידך, בתקופת החורף, הרגשה זאת פחות באה לידי ביטוי - אך זה לא אומר שאיננו צריכים לשתות (גם בתקופת חורף אפשרי להגיע למצב של התייבשות, מאחר ולא מרגישים צמא - למרות שיש חוסר בנוזלים).

חוסר בנוזלים יכול לגרום לכאבי -ראש/ עצירות. אך זה לא נכון לומר כי שתיית נוזלים תמנע את בעיות אלו לחלוטין (נגרמים גם מסיבות אחרות).

זה לא מדוייק לומר כי צבע שתן מצביע על מאזן הנוזלים בגוף. יותר נכון לומר - זה מצביע על כמות הנוזלים המופרשים דרך הכליות.

מדוע ?

1. קפאין ו/או אלכוהול הם חומרים משתנים. כך ששתייה של משקאות המכילים חומרים אלו יגרמו למתן שתן יותר תכוף/ כמות יותר גדולה. במקביל, כמות הפסולת שהגוף מפריש בשתן לא משתנה (מה שמשתנה זה הריכוז של השתנן בשתן - ככל שהריכוז גבוה יותר, כך צבע השתן נוטה לצהוב או במקרה של חומר משתן - ריכוז השתנן בשתן יורד, ולכן צבע השתן בהיר).

2. ישנן תרופות שמשפיעות על כמות השתנן, כך שצבע השתן עשוי להשתנות בעת נטילת תרופות אלו בלי קשר למאזן הנוזלים.

הרעלת מים נגרמת עקב שינויים קיצוניים ומהירים במאזן המלחים בגוף. אדם בריא לא אמור להגיע למצב של הרעלת מים, מאחר ובגוף יש מנגנון שמתריע על אי צורך בשתיית נוזלים נוספת (הרגשה של "מלאות" לאחר שתיית נוזלים).

הבעיה מופיעה אצל אנשים שמתעלמים ממנגנון ההתרעה (וממשיכים לשתות "בכוח") או אצל אנשים עם פגם במנגנון זה (שותים בלי הגבלה ובלי להרגיש כי לגוף אין צורך במים).

למשתמש DevilUser - מאוד מומלץ לפנות לרופא המשפחה שלך ולהתייעץ איתו. כפי שנענית - יתכן ויש לך סכרת ואינך מודע לכך (עדיף לגלות ולהתחיל טיפול מוקדם- לפני שיגרמו נזקים משניים).

גילוי נאות - הכותב אינו רופא

בוצעו מספר עריכות לתיקון ניסוח דבריי/ תיקון טעויות

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אין מה לדאוג חברים אני בריא כמו שור, תודה על הדאגה!

עושה בדיקות תקופתיות ויוצא תמיד תקין.

פשוט הרגלתי את עצמי מגיל מאד צעיר ראיתי את אחי מתייבש ומתאשפז, את האקסית מתאשפזת על התייבשות והגיעה גם למצב של אי ספיקת כליות ומאז "נשרטתי" והגדלתי מאד את כמות צריכת המים. בטוח שאני אחיה בסדר גמור גם עם 3-4 ליטר מים אבל זה עושה לי טוב.

פורסם

בדיקת סכרת היא בדיקת דם פשוטה של גלוקוז בדם והמוגלובין מסוכרר. 5 שניות אצל אחות ותוך כמה שעות יודעים אם הכל תקין או לא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה מורגל להרבה מים ולכן אתה לא מתפקד עם כמות נורמאלית של מים.

זה כמו שאדם מהשורה יעבור לדיאטה דלת פחממות (שלא נאמר קטוגנית), יומיים אחרי זה הוא יאמר לך שהוא חייב מנת פחממות כי יש לו סחרחורת או אין לו כח לכלום

מי שרגיל רגיל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לדעתי אנשים כמוך צריכים לשלם יותר על אגרת ביוב אם לא הזעת את המים האלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משתין בגינות ציבוריות אז הם צריכים לשלם לי החזרים על המים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האינטרנט זוכר הכל

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...