Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות שתייה יומית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

מהי כמות הליטרים, המומלצת לשתייה יומית ומהי הכמות המוגזמת והמסוכנת, שעלולה לגרום להרעלה?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Black Joker

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע להגיד לך ממבט מדעי, חוץ מזה שגם בטח אין נתון מדוייק וזה משתנה מאדם לאדם וגם תלוי באורח היום של האדם (עובדה משרדית מול עבודה בבניה לדגומא).

אינדיקציה טובה אבל זה צבע השתן. ככל שצבע השתן צהוב יותר - ככה אתה יותר מיובש וצריך לשתות יותר. ככל שהצבע שקוף יותר - זו אינדיקציה שאתה שותה מספיק.

שים לב: צבע השתן אינו תמיד אינדיקטור לכמות המים ששתית וצבעו יכול להיקבע גם עקב בעיה בכליות לדוגמא.

וכמובן: אינני רופא וכל מה שנאמר הוא בגדר המלצה בלבד. תמיד כדי להתעייץ עם רופא מומחה.

פורסם

הרעלה זה לא בהכנסה יומית אלא בהכנסה בזמן קצר מאוד כמות גדולה של מים, מוציא את הגוף מאיזון מלחים ויכול לגרום לבעיה, מדובר בכמות שגם אם תרצה לר תגיע אליה.

ממליץ 3 ליטר ביום יום ו4-5 ליטרים בימים שיש פעילות פיזית או שהם חמים.

אישית הגעתי יום אחד ל12 ליטר מים :)

פורסם

לאחרונה, קראתי על מקרים של הרעלת מים שגרמו לבצקת במוח ומוות.

בכתבות נכתב כי היה מדובר באנשים עם פיגור שכלי ולכן זה הגיוני שהם לא ידעו מתי לעצור.

כמובן שאני מודע לעניין צבע השתן :).

3-5 ליטרים ביום ל"עבודה משרדית", זה בגדר הנורמה?

פורסם

לא צריך פיגור שכלי, מספיק תיירת עם מדריך מקומי שקצת מפחיד יותר מדי כדי לגרום להרעלת מים שכמעט נגמרה באסון. מעדות ראשונה של המדריך...

גם 3 ליטר זה מוגזם בעבודה משרדית בחורף. לחובבי שירותים.

בארץ יש משום-מה שיגעון של שתיית מים שמוחדר עוד מבית ספר יסודי,

כל עוד אין נידוף בזיעה אפשר להסתדר רק עם מים מקפה/תה/בירה. באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם אני משלם אגרת ביוב, אז שתהיה תמורה [emoji41]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא

בארץ יש משום-מה שיגעון של שתיית מים שמוחדר עוד מבית ספר יסודי,

כל עוד אין נידוף בזיעה אפשר להסתדר רק עם מים מקפה/תה/בירה. באמת.

הבריטים באמת חיים בלי לשתות הרבה מים ושותים בעיקר תה, קפה ובירה. אלא מאי, כל פעם שיש גל חום (נניח 28 עד 32 מעלות), כמות ההרוגים מסתכמת בהרבה מאות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לאחרונה, קראתי על מקרים של הרעלת מים שגרמו לבצקת במוח ומוות.

בכתבות נכתב כי היה מדובר באנשים עם פיגור שכלי ולכן זה הגיוני שהם לא ידעו מתי לעצור.

כמובן שאני מודע לעניין צבע השתן :).

3-5 ליטרים ביום ל"עבודה משרדית", זה בגדר הנורמה?

אל תהיה כמו ההיפוכונדרים.

אם אתה אדם בריא אתה יכול לשתות 3 ליטרים ביום [רק לא בבת אחת] והכל יהיה בסדר.

בצבא לא הכריחו אותך לפרק 3 מימיות ברצף לפני כל מסע?

אני משתדל לשתות באזור ה-3. משתין מלא והכל טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שחשוב לזכור - כשאתה צמא זה הגוף שלך אומר שהוא צריך מים כדי לא להתייבש. או במילים אחרות, תשתה!

זה כל כך טריויאלי אבל רבים נוטים לשכוח/להתעלם מהדבר הפשוט הזה.

בנוגע לעניין הרעלת מים - למעשה לא קל בכלל להגיע למצב הזה. בדרך כלל מגיעים למצב כזה כששותים הרבה מאוד, בטווח זמן קצר והגוף לא יודע להיפטר מהמים בזמן, דבר הגורם להפרעות ברמה התאית. לרוב, הגוף יגיב בהתאם עוד טרם הגעה למצב הזה - בעיקר בכך שתקיא את מה שתשתה.

בגדול כליות מתפקדות יודעות להיפטר (לגרום לך להשתין, לדוגמא...) מליטר אחד של מים בשעה, במידת הצורך. כך שהדגש בהרעלת מים הוא לטווח קצר, אבל כמובן שגם בהפרזה ניכרת לאורך זמן.

(דיסקליימר, אינני רופא ולכן אין לראות בהודעתי ייעוץ רפואי וכו')

פורסם

אישית אם אני לא מקפיד על זה אני מסוגל לשתות פחות מליטר ביום, גם בקיץ, ולא ארגיש צמא, אז בכל מקום אם בבית או בעבודה אני עם בקבוק מים צמוד אליי, לוקח שלוק פה שלוק שם, וזה יוצא בסדר בסופו של דבר.

• תוכן חדש...