Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

אני יודע שמשאיות מהסוג הסילברדו ושאר החברות יש להן מצב גרירה, אבל צריכת הדלק שלהן מפחידה אותי כי אני נוסע הרבה, רציתי לדעת אם יש טנדרים קטנים יותר שיש להם מצב גרירה - אני פשוט חייב אוטומט ונגרר בעבודה והדימקס כרגע היא אוטומטית והתיבת הילוכים עוברת שיפוץ שני בשנתיים האחרונות.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני לא חושב שיש, אבל אני יכול לחשוב אולי על טרייטון או דימקס אם תתפעל את התיבה ידנית (בדימקס יש מצב ספורט)

שים לב שההבדל בצריכה הוא לא שמים וארץ, בקירוב 8 קמ"ל מעורב ביפנים ו-6.5 באמריקאים. שים לב שבגרירה האמריקאים יהיו טובים יותר וצריכת הדלק תתאזן בערך. הייתי הולך עם הראם, יותר חסכוני, אבל גם הסילברדו אופציה לא רעה בכלל ומפנקת.

פורסם

למייטב ידיעתי מצב גרירה בטנדרים הגדולים מפעיל מערכת קירור נוספת לגיר. מה ששום מצב ספורט או תפעול ידני לא יעשה.

פורסם

מסכים שבגרירה הדלק יהיה כמעט זהה, אך כשאני לא עם הנגרר אני עושה יותר נסיעות, מה דעתכם על F-150 הבנתי שיש לו מנוע יותר קטן...

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני לא בטוח- לפי מה שאני יודע הוא מיובא בייבוא מקביל עם מנועי במזין בנפחים 3.7, 5.0 ו-6.2 ברפטור (הדגם הישן, לא החדש).

אף אחד מהאמריקאיים לא יהיה חסכוני- נפח של מעל 6.5 ליטר, מעל 400 סוסים ולרוב משהו כמו 110 קג"מ. אני במקומך הייתי הולך על סילברדו חד קבינה או משהו כזה (או קבינה וחצי).

פורסם

בקבינה וחצי או דאבל קבינה (חד קבינה לא קיים ביבוא סדיק לארץ) מותקנים אותו מנוע וגיר.

6.5 קמ"ל לסילבראדו זה נתון דמיוני- סילבראדו 2013 קבינה וחצי שבבעלותנו עושה כ-5 קמ"ל עם הרבה נסיעות בינעירוניות.

אכן הדודג' ראם אמור להיות חסכוני יותר אך קח בחשבון שהוא נוקשה הרבה יותר מהסילבראדו/פורד.

F150 יקר מאוד, בנוסף הוא פחות מיועד לעבודה.

אולי תפרט מעט- מה השימוש שלך בטנדר? איזה גודל ומשקל עגלה אתה גורר?

פורסם

אנחנו חברת בנייה, וזה מתחלק חצי חצי,

פעם צריך להוביל חומרים(עם נגרר) ופעם אחרת זה יום סידורים(ללא נגרר)

עכשיו יש לי נגרר 500 קילו 2 גלגלים, אחרי שאשדרג את הרכב אחליף גם את הנגרר להכי גדול שאפשר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם (נערך)

הטנדרים הקטנים לדעתי יוצאים מהמשוואה, מניסיוני הדל זה סידור ממש לא נוח בתוספת עגלה גדולה וציוד.

לדעתי יש לך כמה אפשרויות-

1) סילברדו קצר עם עגלה גדולה.

2) סילברדו ארוך (בהזמנה מיוחדת), כך שלא תצטרך תמיד להתנייד עם העגלה, באם המקום יספיק לך.

3) מרצדס ספרינטר/איווקו ניו דיילי. רכבים פחות מפנקים, אך תוכל להזמין לך את בסיס הגלגלים המתאים כך שלא תצטרך עגלב ביומיום. צריכת הדלק בוודאות נמוכה מטנדר אמריקאי כלשהו, שאר האחזקה למיטב הבנתי דומה. שים לב שהאיווקו נמכר במחיר די נמוך- בסביבות 150K שח לדגם 5 טון ידני כולל ארגז מקורי. יש גם תיבה אוטומטית.

טיפ נוסף- אם אתה מרבה לנסוע בכבישים בינעירוניים, עשה לעצמך טובה וקנה עגלה מאלומיניום מחברה מוכרת (HUMBAUR לדוגמא), עגלות הברזל שמיוצרות בארץ לא מאוזנות ב-100% אף פעם וקשה מאוד להיפתר מהבעיה אם היא מתעוררת. העגלות האלו מעט יותר יקרות, אך קח בחשבון שהן גם יותר קלות.

עריכה אחרונה על ידי botzek1
פורסם

6.5 קמ"ל לסילבראדו זה נתון דמיוני- סילבראדו 2013 קבינה וחצי שבבעלותנו עושה כ-5 קמ"ל עם הרבה נסיעות בינעירוניות.

אכן הדודג' ראם אמור להיות חסכוני יותר אך קח בחשבון שהוא נוקשה הרבה יותר מהסילבראדו/פורד.

6.5 קמ"ל לראם הוא נתון ריאלי. אפשר גם לגרד 7 קמ"ל אם ממש מתאמצים.

את עניין הנוקשות אפשר לעדן עם בולמים עדיפים בהשקעה של +/- 6000₪.

אם בכל זאת טנדר יפני - ההיילקס החדש מורשה לגרירה של 3 טון. אפשר להניח כי הנתון הזה מצביע על מכלולים חסונים יותר מהדורות הקודמים של היפנים.

השאלה אם בגרירה, צריכת הדלק לא משתווה לזו של השלישיה האמריקאית. זה כבר תלוי במשקל הנגרר ובאופי הנסועה.

לגבי נגררים, אני מחזק את מה שנכתב למעלה לגבי נגררי אלומיניום. כמו כן משקלם העצמי נמוך יותר, מה שמאפשר משקל מטען גבוה יותר.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

נתוני היצרן הם דבר אחד והמציאות היא דבר אחר.

נסיעה קבועה עם נגרר גדול ועמוס היא פשוט סבל מתמשך עם טנדר קטן.

באופן אישי ומשיקולים דומים עברנו מטנדר קטן לסילברדו.

באופן אישי הייתי מעדיף איווקו עם ארגז מספיק גדול כך שאפשר להיפטר בכלל מעגלה ביומיום, ולהשתמש בה רק במקרים חריגים.

• תוכן חדש...