Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית התחממות בפונטו 95 SX75 1250

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

ב 26.12 העלתי פה תראד על בעיית צריכת הדלק הגבוהה ברכבי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=56015

הגעתי לסיבה מעניינת שיכולה להיות. עקב אי התחממות הרכב לפעולת עבודה נורמאלית.

אני אתחיל מהתחלה.

כל החורף עקבתי אחרי הטמפ' עבודה הנמוכה מאוד ברכבי. הטמפ' לא עוברת את הרבע בנסיעה עירונית, וכמעת בחלק התחתון בנסיע בין עירונית במהירות של 90 קמ"ש.

לאחר הסבר קטן של YOSI 05 כיצד לזהות את קיומו של הטרמוסטט יצאתי למלאכה (5 דקות :lol:). ולמרבה הפתעתי לא מצאתי כלום. אולי בגלל שלא ידעתי איפה לחפש או בגלל שהוא בכלל לא מורכב.

בגלל שאין לי מצלה דיגיטאלית הצטרכתי לשרטט לכם את מעבר המים בין הרדיאטור למנוע. התוכלו להסביר לי היכן אמור להיות ממוקם הטרמוסטט וכיצד לזהותו (אני אשמח לתמונה).

שאלה נוספת: מה זה הצינור הנוסף ההולך לחלק העליון בחלקו השמאלי של המנוע?

אלפי תודות L.A

טרמוסטת.JPG

פורסם

ביצעתי בדיקה נוספת.

כנראה שכל השירטוט שלי הפוך כי בעצם המים עולים מהבלוק למעלה לכיוון הראש (לחלק הכי חם) כדיי שלא יווצר הלם טרמי. אז תפקידו של התרמוסטט הוא לעקב יציאה של מים חמים לכיוון הרדיאטור? ולא לסגור את המעבר עד הסוף נכון?מחשבה בראשי: כי אם המעבר יסגר כולו אז יווצר לחץ במע' המים (כי המשאבה עובדת כל הזמן) וכל העניין פשוט יתופצץ.

טוב אז ככה הנעתי את המנוע הנחתי את ידי על הצינור העליון זה שמחבר לחלק העליון של הרדיאטור ליד פקק מילוי. חיכיתי שתי דקות והופ זרמו בתוך הצינור מים חמימים לא רותחים, טמפ' המים הייתה קצת מעל המינימום אפילו לא להגיעה לרבע.

1.אז מה זה אומר הלך התרמוסטט?

2.אין לי מושג על מה אני מדבר?

3.כל הזמן הזה מנוע עבד בטמפ' עבודה נמוכה מהנדרש?

4.אכשיו עליי להחליף את התרמוסטט?

5.הלך המנוע?

6.אני משתגעה?! חחח כנראה שכן.

בכל אופן מחכה לתגובה

תודה מראש L.A

פורסם

צינור המים העליון מחובר בפונטו שלך בצד אחד לרדיאטור,

ומצידו השני לבית הטרמוסטט.בית הטרמוסטט מוסתר ברובו ע"י

סליל ההצתה.הטרמוסטט בא ביחידה אחת עם הבית.:-P

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

הטרמוסטת יושב בפונטו בצד ימין של המנוע מתחת לכוהל ישנו פלאנג' שמחובר עם צינור לרדיאטור בחלקו העליון.

אתה צריך להוציא את הפלאנג' הזה ולבדוק אם הוא חלול אין לך טרמוסטת ברכב בטח מכונאי יפיוף מוח שלף לך אותו

פורסם
הטרמוסטת יושב בפונטו בצד ימין של המנוע מתחת לכוהל ישנו פלאנג' שמחובר עם צינור לרדיאטור בחלקו העליון.

אתה צריך להוציא את הפלאנג' הזה ולבדוק אם הוא חלול אין לך טרמוסטת ברכב בטח מכונאי יפיוף מוח שלף לך אותו

התכוונת בוודאי למכונאי חסר מוח??!!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכך אומרים תמונה אחת שווה אלף מילים. נו טוב הנה אלף מילים :wink: .

בחלק הימני העליון של המנוע מתחת לכוהל ישנו חיבור של צינור למנוע רק שזה לא מתחבר ישירות אלא מתחבר דרך יחידה קטנה כזאת שמצד אחד מחוברת עם ברגים למנוע ומצד שני עם באנד לצינור שיוצא מהרדיאטור. זה התרמוסטט?

פורסם

אתה אתה חמוד אתה .אכן הגעתה לגשר זה בית הטרמוסטט!!!!!

:-)

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

הפיאט שלי היתה מיתחממת כימעט עד הקוו האדום

בימיוחד בבקור, היתה לי יוניט נמוכה ועדין הוונטה לא היתה ניפתחת

מיסתבר שהטרמוסטט היה סגור וליפעמים לא ניפתח ביגלל קורוזיה.

שברתי את הטרמוסטט מיבפנים וקסם הרכב אף פעם לא הגיע לחצי

המכונאי אמר שאני הורס את המנוע ככה ובישביל 100 ש"ח בערך כדאי ליקנות

טרמוסטט חדש.

קניתי החלפתי והרכב היה על החצי בשעון בערך לא זכור לי הבדלים בנסיעה אבל לפחות המנוע עבד כמו שצריך.

אם אתה מהמרכז אשמח לעזור לך יש לי את הסיליקון ונישאר לי אטם מיותר

רז..

פורסם

תודה על ההצעה :-)!

אני מהצפון כנראה אני אחליף את התרמוסטט בעצמי. מה שמוזר אצלי במזמנו לפני החלפת הרדיאטור שהתפוצץ לבסוף, כמעת בטוח שהוחלף אצלי התרמוסטט ויחד עם זאת ההפעלה של הוונטה כוונה להתחיל לעבוד ב1/4 ולא ב1/2.

אני לא מבין דבר אחד. אם המשאבת מים מזרימה מים כל הזמן מן הרדיאטור למנוע אז התרמוסטט מעקב או סוגר עד סופו את המעבר של המים בחזרה? אם כן נוצר לחץ במערכת לא?

פורסם

אתה רואה בסוף תהיה מכונאי

תפקיד הטרמוסטת ברכב הוא לעצור את זרימת המים הקרים מהרדיאטור כאשר המנוע נמצא בטמ"פ נמוכה (בארץ זה קורה רק בבוקר בחו"ל יש טמ"פ חיצונית מתחת למינוס והרכב לא צריך מים קפואים במנוע)

הלחץ שניגרם כתוצאה מכך נלקח בחשבון ולכן יש ברדיאטור פקק פורק לחץ כלומר כאשר וקרה שיש יותר לחץ מהמותר הפקק יפרוק אותו (לא קורה כשהכל תקין)

במצב שהטרמוסטת תקוע כאשר הוא פתוח המים תמיד זורמים ולמנוע קשה להגיע לטמ"פ עבודה במיוחד בחורף ולדעתי זאת הבעיה שיש אצלך

פורסם

אני לא מבין דבר אחד. אם המשאבת מים מזרימה מים כל הזמן מן הרדיאטור למנוע אז התרמוסטט מעקב או סוגר עד סופו את המעבר של המים בחזרה? אם כן נוצר לחץ במערכת לא?

אסביר לך בבירור את תפקיד הטרמוסטט וכך תבין את טעותך.

למים במנוע יש שני מסלולים אפשריים לעבור דרכם:

הראשון - המים יוצאים מהמנוע, (עוברים דרך צינור פשוט) ופשוט חוזרים אליו (כשבדרך הם עוברים במשאבת המים שמקנה להם את התנועה). במצב זה המים כאילו 'עומדים' במנוע.

השני - המים יוצאים מהמנוע, עוברים דרך צינורותיו הרבים של הרדיאטור, כך הם מתקררים ואז חוזרים אל המנוע (כשכמובן הם גם עוברים דרך המשאבה).

הטרמוסטט הוא בעצם בורר בין שני מצבים אלו. או שהוא חוסם את מעבר המים לרדיאטור, או שהוא חוסם את מעברם למנוע חזרה דרך הצינור הפשוט למנוע.

בעת ההתנעה הקרה, הטרמוסטט לא מאפשר למים להכנס לרדיאטור, ומאפשר להם רק לחזור אל המנוע, ע"מ שיתחממו יותר מהר וכך יחממו את המנוע למצב עבודה אופטימלי. לאחר שהמים מתחממים ומגיעים לטמפ' הרצויה, הטרמוסטט מאפשר להם לעבור אל הרדיאטור ולהתקרר, ע"מ שלא יגיעו לטמפ' גבוהות מדי.

כאשר הטרמוסטט תפוס על המצב הסגור ולא מאפשר למים להכנס לרדיאטור, המים יתחממו ללא הפסקה, יגרמו להתחממות משמעותית במנוע ולנזק בלתי הפיך.

כאשר הטרמוסטט תפוס על המצב הפתוח, המים תמיד עוברים דרך הרדיאטור, ומתקררים במקום להתחמם, מה שימנע מהמנוע להגיע לטמפ' עבודה אופטימלית.

ראה בציור:

הצבע האדום מסמן חסימה של מעבר המים, והצבע הטורקיז מסמן את מסלול המים.

במצב הסגור (מימין), למים אין אפשרות להגיע לרדיאטור עקב חסימתם ע"י הטרמוסטט, והם עוברים בצינור וחוזרים אל המנוע. במצב הפתוח (משמאל), המים חייבים להכנס לרדיאטור עקב חסימת צינור המעקף ע"י הטרמוסטט ולאחר מעברם ברדיאטור (וקירורם) הם חוזרים אל המנוע.

לכן, כאשר הטרמוסטט סגור, לא נוצר לחץ מכיוון שהמים ממשיכים להסתובב, אבל לא דרך הרדיאטור אלא דרך צינור מעקף פשוט.

מקווה שעזרתי!

שבת שלום,

שחף בן צבי.

Thermostat.jpg

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מכונאי הייתי מספיק זמן אבל עשקתי בעיקר המנועים מפלצתיים ולא של רכבים.

מה שלא הבנתי זה אם המשאבה עובדת תמיד ומזרימה מים במערכת תמיד. הרי מעבר סגור רק יגדיל את הלחץ והפקק לא ימנע את זה בגלל שהוא נמצא אחרי התרמוסטט ומשאבה עד כמה שידוע לי לא מפסיקה את העבודה.

• תוכן חדש...