Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי על ההתערבות, אבל צריך להשאיר את הדברים בפרופורציה: יתכן שהרכב (לכשיימצא) לא יהיה קשור כלל לגניבה...

פורסם
אם מדובר על רכב בסיומת של XX-777-11 זה מצמצם את מספר הרכבים ל 100 [כולל 00 נניח]

אם אתה יודע שזה בוודאות ג'יפ, אז זה מצמצם עוד יותר

מה הבעיה של המשטרה להוציא רשימון של פחות ממאה רכבים ולהתאים לתמונה ממצלמת האבטחה?

זה לא מספיק מעניין אותם?

נניח שאני זורם עם זה שלאתר את הרכב ייקח לחוקר מיומן כמה דקות.

הרכב לא ביצע שום עבירה מלבד לחנות ברחוב ציבורי,

אחרי שהחוקר יצליב את המידע, הוא יגיע לבעלי הרכב ה"חשוד" - ומה הלאה?

יזמנו את בעל הרכב לחקירה?

איך אתה היית מגיב אם היו מזמנים אותך לחקירה בחשד לגניבת תוכים, כאשר הראיה היחידה נגדך

היא שהרכב שלך צולם חונה ברחוב ליד הבית בימים שקדמו לגניבה?

כנראה שהיית רץ ומספר לכולם על משטרת חלם שמבזבזת את זמנך היקר ועל היות המדינה

"מדינת משטרה", כשכבר אפילו על חניה במרחב הציבורי מזמנים אותך לחקירה ללא שום ביסוס.

פורסם

ואם יתברר שהרכב בכלל נגנב למטרת העברת תוכים, סמים ונשק?:o

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
ואם יתברר שבעל הרכב או אדם המקורב לו הוא עבריין מוכר בתחום הרכוש?

רון, שים פה תמונה של הרכב.

יש טעם בדבריך.

מאידך, עבריין מוכר בתחום הרכוש שנוהג ברכב שטח חדיש (כלומר די מצליח) יודע

להימנע מלעמוד מול זירת הפשע המצולמת יום אחר יום (ועבריין "מוכר" בתחום הרכוש

יודע יופי לזהות מצלמת אבטחה), בטח במקום בו רכב לא מוכר כה בולט לעין.

החוקר עשה את החשבון המקצועי שלו והגיע למסקנות שהגיע, בסוף כמות המשאבים מוגבלת

וצריך לחלק אותה בצורה היעילה ביותר. לא תמיד זה אכן קורה כך, אך זאת השאיפה.

בסופו של דבר גם מסטיק בזוקה שעולה 0.5 ש"ח שנגנב זוהי עבירה ויש

למצות הליכי חקירה, להפעיל חוקרים ושוטרים, להגיע לעבריין ולהעמידו לדין.

ולא, אני לא משווה בין מסטיק לבין תוכים או כל דבר אחר, זאת רק דוגמה.

פורסם

לא אני ולא אתה יכולים לדעת מה בדיוק עבר לאותו גנב בראש כשהוא ביצע את הפשע. כשאנשים צוברים ניסיון בתחום מסוים, עם הזמן הם פחות מתרגשים מהאפשרות שהם ייתפסו בקלקלתם. זה נכון לעברייני רכוש, לנהגי רכב המצויד באמצעי עיקוב (לווייני, טכוגרף וכיו"ב), וזה אפילו נכון לדיירי "האח הגדול", שבהתחלה עוד מתאמצים לעטות על עצמם חזות מסויימת ועם חלוף הזמן הקליפות מתקלפות ואישיותם האמיתית נחשפת לעיני כל.

כך או כך, אני חושב שזאת טעות מצד המשטרה להזניח את פיסת המידע המעולה שהמתלונן דיווח עליה. גם אם לא מדובר בעבריין מוכר או ברכב ששימש בעבר לביצוע פשע, הרי שעצם איתורו והכנסתו למאגר הנתונים של המשטרה יאפשרו בעתיד להתחקות אחריו במקרה שהוא יהיה מעורב במקרי פשיעה נוספים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אהבתי את "אפילו דיירי בית האח הגדול", כאילו שהם מייצגים משהו מלבד את טיפשותם.

יש פה בסה"כ עדות לרכב שכל ההאשמה כלפיו זה שהוא חנה מול

הבית. יותר מכך, הרכב חנה כמה פעמים ליד הבית ולא רק בעת ביצוע העבירה.

החוקר קיבל לידיו את הממצאים והחליט שאין עניין בדבר, שאין טעם להתחיל להצליב מספרים,

שאין טעם להטריד אדם שאין שום האשמה אמיתית או בסיס אמיתי לחשוד בו.

לדעתך אולי אותו חוקר היה צריך להפעיל צוות חקירה מלא שיאתר את הג'יפ הזה

ויעקוב אחריו 24/7, וזאת בגלל שהוא, אוי ואבוי, חנה ברחוב ליד הבית, ובגלל זה

קיים הסיכוי שאולי הוא עבריין רכוש.

רוב המלינים כאן על המשטרה יהיו הראשונים להתלהם כאשר אלמוני פלוני

ייפתח שרשור בפורום ויספר כי הוא זומן לחקירה, שרף חצי יום והרבה עצבים, וכל זאת כי

אזרח יקר שגנבו לו את התוכי ראה את הרכב שלו חונה ברחוב ציבורי כחוק, וכל אשמתו שבעל

הבית שלידו הוא חנה איננו מכיר אותו.

פורסם

יזמנו את בעל הרכב לחקירה?

איך אתה היית מגיב אם היו מזמנים אותך לחקירה בחשד לגניבת תוכים, כאשר הראיה היחידה נגדך

היא שהרכב שלך צולם חונה ברחוב ליד הבית בימים שקדמו לגניבה?

התשובה חיובית, או, לפחות, היתה כזו בעבר.

סיפור שהיה לי ב-1993: חזרתי הביתה מהעבודה ומצאתי מעטפה ירוקה: "מדינת ישראל - דואר רשמי". בתוכה הזמנה לסור לתחנת משטרת פתח תקוה ל"צורך חקירה". התברר שמישהו גנב תיק באיזו חנות, ועד דיווח כי הגנב נסע בסקודה כחולה וציין מספר זהה למספר של הסקודה שלי. עלה לי ולאשתי ביום עבודה, נסיעה לפ"ת, וקנס חניה. וכל זאת כדי שהחוקר יראה שאשתי ואני בעלי מקצוע מכובדים שלא עונים לתאור של בלונדיני גבוה. ולמזלי לא קיבתי זרם של קנסות על עבירות תנועה של רכב עם מספר מזוייף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אהבתי את "אפילו דיירי בית האח הגדול", כאילו שהם מייצגים משהו מלבד את טיפשותם.

יש פה בסה"כ עדות לרכב שכל ההאשמה כלפיו זה שהוא חנה מול

הבית. יותר מכך, הרכב חנה כמה פעמים ליד הבית ולא רק בעת ביצוע העבירה.

החוקר קיבל לידיו את הממצאים והחליט שאין עניין בדבר, שאין טעם להתחיל להצליב מספרים,

שאין טעם להטריד אדם שאין שום האשמה אמיתית או בסיס אמיתי לחשוד בו.

לדעתך אולי אותו חוקר היה צריך להפעיל צוות חקירה מלא שיאתר את הג'יפ הזה

ויעקוב אחריו 24/7, וזאת בגלל שהוא, אוי ואבוי, חנה ברחוב ליד הבית, ובגלל זה

קיים הסיכוי שאולי הוא עבריין רכוש.

רוב המלינים כאן על המשטרה יהיו הראשונים להתלהם כאשר אלמוני פלוני

ייפתח שרשור בפורום ויספר כי הוא זומן לחקירה, שרף חצי יום והרבה עצבים, וכל זאת כי

אזרח יקר שגנבו לו את התוכי ראה את הרכב שלו חונה ברחוב ציבורי כחוק, וכל אשמתו שבעל

הבית שלידו הוא חנה איננו מכיר אותו.

אתה מעוות את דבריי. לא טענתי בשום מקום שדיירי "האח הגדול" הם אות ומופת לחוכמה - הבאתי אותם כדוגמה לשינוי בהתנהגותו של אדם שנמצא כל העת תחת עדשה.

גם לא כתבתי בשום מקום שהמשטרה צריכה לקיים מעקב 24/7 אחר הרכב שנראה בצילום, אבל המינימום שכן אפשר לעשות זה להצליב 90 מספרי רישוי עם הרכב שנראה בצילום ולאתר את מספר הרישוי שלו כדי שלכל הפחות יהיה עליו תיעוד במקרה שבו הוא יהיה חשוד במעורבות בעתיד בפשע כלשהו. זה אל"ף-בי"ת של איסוף מודיעין. אני אפילו לא מדבר על משהו יותר מטורף כמו - שומו שמיים - לזמן את בעל הרכב לתשאול קצר.

אני זומנתי לפני כשנתיים לחקירה כשבכלל לא נחשדתי בדבר, כל "חטאי" היה שהייתי עד לתאונת דרכים עם נפגעים והתקשרתי למשטרה כדי לדווח עליה. אז מה, אני צריך להתלונן על כך שהחוקר גזל כמחצית השעה מזמני לצורך גביית עדות?

קצת פרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מפליא אותי שאנשים כאן מדברים על איסוף מודיעין, מעקבים, הצלבות מידע, סינון ותיעוד עתידי לפשע עתידי.

ממש נשמע כמו פעולת מוסד :-)

בכל אופן אני לא הייתי מצפה יותר מידי .ממש כפי שכתב רון.

מעניין איך ייגמר הסיפור. נשמח לעדכון

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• ספונסר פורום
פורסם

הבית נמצא ברחוב קטן שכולם מכירים את כל הרכבים שחונים קבוע במקום .

הרכב החשוד עמד ערב ערב שלושה לילות רצופים שלפני הפריצה ברח פחות או יותר מול הבית כאשר

הנהג יושב ברכב.

בעלת הבית עושה טיול כל לילה עם הכלב וראתה אותו אבל מאחר ומעולם לא פרצו לה לבית

היא לא חשדה באופן מיוחד .

באותו לילה של הפריצה הרכב לא חנה בחוץ ומאז לא נראה יותר .

הקרובים גרים בשכונת וילות בצפון הארץ ,בשכונה חברת אבטחה פרטית של השכונה שמבצעת סיורים

ומותקנות מצלמות שרק להם יש גישה אליהם .

כאשר ביקשו לראות את החומר שצולם נאמר להם שרק לבקשת המשטרה ניתן לקבל את החומר

אבל לפנים משורת הדין נאמר להם שזה המס שרואים קרי 11 777 ?? .

זה מגוחך שלא נתנו גישה לחומר הרי הם בין אלו שמשלמים עבור השמירה בשכונה .

להפוך שולחן זה לא הסגנון שלהם וגם שניפנפו אותם במשטרה הם לא התעקשו

ולכן כל שנותר זה לנסות ולברר את המס המלא של הרכב ולמסור אותו למשטרה שינסו

לברר האם הרכב הזה קשור לארוע .

תודה לכל החברים שמנסים לעזור .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לדברים האלה יש כתובת אחת - רון כהן (אם השם מוכר לכם זה כי הוא היה התחקירן הראשי של כלבוטק). אפשר ליצור איתו קשר דרך עמ' הפייסבוק שלו.

מי בכלל מתקשר למשטרה ? אולי בתור מוצא אחרון.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • ספונסר פורום
פורסם

אף אחד עוד לא פרץ איזה תוכנה של לוחיות רישוי

כמו שהיה בחיפושון למשל

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

למשטרה יש אפשרות לדעת מי הבעלים של הרכב.

רק לא מזמן הם השתדרגו ונפתחה להם האופציה לחפש מס' רישוי מלא ע"פ מספר רישוי חלקי.

זה בוודאות אני יודע,אז שישבו למשטרה על הראש,וגם על חברת האבטחה על איזה סוג רכב זה היה כי זה מצמצם דרסטית את האופציות.

וקח בחשבון שב99% מהגנבות האלו הרכבים שמשמשים את הגנבים הם עם מספרים משוכפלים במקרה הטוב אם לא מומצאים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...