Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא בדיוק שהקדימו את גיל הפרישה אלא שמי שלא יגיע לדרגת סא"ל עד הגיל הזה יעוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הם יופרשו (לא דווקא מרצון) והם לא יקבלו פנסיה.

martines אתה בטוח שכדאי לצאת לשוק בגיל 36 לא בטוח שעם מקצוע שמתאים לשוק האזרחי וללא עתיד מובטח?

פורסם

לא בדיוק יעוף, אלא יפרוש לפנסיה,

כמו שקצין בדרגת סא"ל שהגיע לגיל 43 יפרוש לפנסיה.

מעניין איך זה לפרוש לפנסיה בגיל 36

פורסם
הם יופרשו (לא דווקא מרצון) והם לא יקבלו פנסיה.

martines אתה בטוח שכדאי לצאת לשוק בגיל 36 לא בטוח שעם מקצוע שמתאים לשוק האזרחי וללא עתיד מובטח?

אם אתה נותן לי פנסיה בגיל 36 אני חותם עכשיו.

ולמה אתה חושב שהם ייצאו בלי פנסיה ?

פורסם

כי זה מה שרשום. מקבלים מענק פרישה חד פעמי ולא פנסיית גישור עד הפנסיה של גיל 67 כי שנהוג היום.

פורסם

אה, נכון רק עכשיו ראיתי על איזה מענק מדובר והלסת נפלה לי כמעט לרצפה - חצי מליון שקל מענק למי שפורש בגיל 36 אחרי 15 שנה. וזה בנוסף לפיצויים כמובן.

וחוץ מזה לא שמעתם על הקומבינה הידועה כבר שנים בצבא הקבע ? קצת לפני הפרישה מעלים את הפורש בדרגה כדי שיקבל פנסיה אפילו יותר גבוהה ממה שהיה אמור, אז אני רק מנחש שנראה הרבה רס"נים מועלים בדרגה בסביבות גילאי 35 .

פורסם

זאת לא בדיוק פנסיה כי הסכום שרובם יקבלו לא באמת יספיק למכלול ההוצאות שסביר שבני 36 מחויבים אליהם.

תנאים דומים לאלה היו קיימים מאז הקמת צה"ל, אז למה לא רצת לחתום קבע?

אני יכול להגיד לך שלפני הרבה שנים כשסיימתי את שלוש שנות הקבע שלי צה"ל די התאמץ להשאיר אותי וחברי הקצינים הזוטרים בשירות, אבל לאחר ששקלתי את מכלול הנתונים הגעתי למסקנה שמה שהם מציעים זאת לא מציאה כזאת גדולה. 17 שנה מאוחר יותר ואני לא מתחרט.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
וחוץ מזה לא שמעתם על הקומבינה הידועה כבר שנים בצבא הקבע ? קצת לפני הפרישה מעלים את הפורש בדרגה כדי שיקבל פנסיה אפילו יותר גבוהה ממה שהיה אמור, אז אני רק מנחש שנראה הרבה רס"נים מועלים בדרגה בסביבות גילאי 35 .

זה בנוסף לטריק שבו רזיסטורים (נגדים) בגילאי ה 20 לחייהם ממהרים להקים משפחה ולהשתכפל בכדי שלא יזרקו אותם מהמערכת בטרם עת.

פורסם
אה, נכון רק עכשיו ראיתי על איזה מענק מדובר והלסת נפלה לי כמעט לרצפה - חצי מליון שקל מענק למי שפורש בגיל 36 אחרי 15 שנה. וזה בנוסף לפיצויים כמובן.

כנראה אף פעם לא היית בקבע אם זה מה שאתה אומר. מעלים אנשים בדרגה רגע לפני הפרישה בשביל הפנסיה? כדי לעלות מדרגה מרב סרן לסאל צריך לקבל תקן א בצבא וזה דורש אישור של אלוף עבור כל אחד באופן ספציפי ושביחידה יהיה לך בכלל תקן א כדי לקדם מישהו.

מה שאתה אומר אולי נכון עבור סמ"ר שמקבל רס"ל ואז משתחרר כי מועד הדרגה קרוב למועד סוף השירות אבל זה מתוקף הפזמ ולא בשביל לסדר פנסיה.

בקיצור, אתה שלילי מדי נגד הצבא ומדבר שטויות בלי הבחנה אז כדי שתמצא משהו אחר לפרוק את התסכול שלך עליו.

פורסם (נערך)

שמע, בשורה התחתונה: רב-סרן יכול לצאת בגיל 40 מהצבא עם פנסיה של 9 נטו. 9 נטו זו משכורת שהרבה אנשים מהשוק הפרטי חולמים אליה בחלומות הכי וורודים שלהם (בדוק את השכר החציוני במשק). ואני לא אומר את זה מכתבות או שמועות - אלה משיחה שלי עם קרוב משפחה שהוא בדיוק בסטטוס הזה.

אתה קולט ? לשבת בבית, לגרבץ ולקבל על זה 9 נטו !

למה שזה לא יהיה כמו בשוק הפרטי ? אני לא מדבר על קרביים שמסכנים את החיים שלהם יום יום - גם אני הייתי קרבי ולא רציתי לחתום קבע דקה יותר מהשלוש שנים שבהם שירתתי. אני מדבר על ה"חיילים" המקצועיים, אלו שבמשרד או בכל עבודה אחרת כלשהי. הם לא שונים משום עובד שכיר אחר בשוק הפרטי.

למה אני שצריך לקרוע את הת*ת עד גיל 67 (ואולי אף יותר בעתיד) יממן מישהו שיוצא לפנסיה בגיל 40 ?

השוק הפרטי (המיסים שלנו) מממנים פה פנסיות של 27 שנים !!

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
כנראה אף פעם לא היית בקבע אם זה מה שאתה אומר. מעלים אנשים בדרגה רגע לפני הפרישה בשביל הפנסיה? כדי לעלות מדרגה מרב סרן לסאל צריך לקבל תקן א בצבא וזה דורש אישור של אלוף עבור כל אחד באופן ספציפי ושביחידה יהיה לך בכלל תקן א כדי לקדם מישהו.

מה שאתה אומר אולי נכון עבור סמ"ר שמקבל רס"ל ואז משתחרר כי מועד הדרגה קרוב למועד סוף השירות אבל זה מתוקף הפזמ ולא בשביל לסדר פנסיה.

בקיצור, אתה שלילי מדי נגד הצבא ומדבר שטויות בלי הבחנה אז כדי שתמצא משהו אחר לפרוק את התסכול שלך עליו.

היה פה כבר שירשור שהסביר איך מקבלים סא"ל, - קושרים חמור לעץ ומחכים.

בלי לזלזל באף אחד כמובן אבל יש לי במשפחה דוגמה אישית לזה.

פורסם

ככה מקבלים רס"ן.

בשביל סא"ל צריך גם להאכיל אותו בחציר.

או משהו כזה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...